ZMAJ wrote:Hannibal Lecter wrote:SPINERKA wrote:
NE razumijem jucerasnje -banovanje- dvojice forumasa na temi --outfit-- razlog -vulgran - prost - jezik pisanja, kad taj isti 'jezik' koriste i -uvazeni urednici.

Ja sam maji dao ultimatum. Ako ne unban alfu danas do 23 59 ja odlazim s foruma!
ne moramo baš na taj način, ajmo napraviti anketu i glasanje...a ti da nisi mrdno odavde

Te ankete neće biti.
Na mnogim forumima možemo vidjeti pravila tipa
"moderator može brisati nečiji post bez upozorenja i obrazloženja"
"modedrator može banovati korisnika bez upozorenja i obrazloženja"
Konstatujem da je ova administracija toliko blaga u odnosu na navedene primjere, da se udaljenost može izmjeriti samo svjetlosnim godinama.
Dovoljno je prava za forumaše, o čemu svjedoči i ova tema, kao i mnogobrojne diskusije na njoj. Ne mogu ja biti kriv što se forumaši dosjete pisati žalbe zbog nekih detalja, koji sami po sebi, čak i ako bi se promijenili, gledano u tom nekom strateškom smislu, ništa značajnije ne mijenjaju i sve ostaje osto.
Ubrzo, nakon te ankete, imali bi prijedloge da se banuje ovaj, onaj, i još pet njih, a svi oni dali bi prijedloge, da se banuju davaoci prvobitnih prijedloga (i oni imaju prava), pa tako da ništa.
Bar ako govorimo o Alphi, bezbroj je prekršaja, svađa itd.
Ne pomažu nam mnogo kritike postojećeg, pogotovo i ako se tiču nečeg bitnijeg, ukoliko se ne nudi neki konkretan prijedlog.
U ovim situacijama, volim istaći svoj post iz aprila 2011. godine (nisam imao nikakav status tada), pa ako neko misli da treba mijenjati nešto bitnije na forumu, nek zna da on to može sam učiniti, bez puno cike i vriske.
Krokodil Behko wrote:
Evo da napravim sazetak svog iskustva..
Kad sam ponovo dosao tu,prije par mjeseci,podforumi BiH i Svijet,pa i pdf Religija,
bili su mrtvi da mrtviji nisu mogli biti.
Sada je situacija bitno drugacija. Neki drugi pdf,jos uvijek pomalo zaostaju ali i to
je rjesiv problem.. Ehhh...sta se zeli reci ?????
Sljedece: Ne moze sad neko doci na ovu temu,pa plakati i vuci za rukav admine
i moderatore,da mu se ugodi,da forum izgleda bas onako kako je on to zamislio.
Dakle,svako ima mogucnost da utice na pravac kretanja foruma. Sve sto treba da
radi,jeste da otvara nove teme i pokrece nove razgovore i diskusije.. Eto,
recept provjeren. Samo treba malo truda i to se samo odvija od sebe.
Pravi forumasi,nece se drzati samo nekih pdf i samo nekih tema nego ce
pisati i diskutovati na svim temama. I tako se desavaju zeljene promjene eto...

Eto, a sad se osvrnite po forumu, svratite i do mojih statistika i sl..
Vi to možete i u vašim je rukama. Upravo zato i dolazimo u ove situacije, da je Alpha nekima bitan, jer valjda se mijenja smijer foruima i oni kojima se to ne dopada, mogu da povuku na drugu stranu i to konkretno.
Nek budu istrajni. Ukoliko je on došao i spama po temi koju ste otvorili, prijavite post, nemojte ustuknuti, jer svaki put kad to učinite, prepuštate prostor onima za koje držite da čine nešto pogrešno i vuku stvar u krivom smijeru.