Žalbe i sugestije

Obavjestenja o promjenama na forumu, prijedlozi, kritike, pravila.

Moderators: Krokodil Behko, Urednik foruma

Locked
ina
Mjesečarka
Mjesečarka
Has thanked: 4722 times
Been thanked: 6310 times
Status: Offline

Re: Žalbe i sugestije

Post by ina » 05 Dec 2015, 15:15

Laganini je stvarno pres'o granice. Dolazak na forum mu je post'o
prvobitno stipkanje i svaka moguca prilika (najcesce neizazvana) da bocka Klaru, a kako vidimo
i primitivno vrijedjanje. Na njenom mjestu vjerovatno bih mu se nagovorila i vise a mozda i malo na
drugaciji nacin. I zasluzio je ban na dugoooooooooooooo vrijeme.
A kad Alfa navali na svoje nema te sile koja bi ga mogla zaustaviti. :hm

Birati izmedju laganinija i Heidi bilo bi i lahko.
Heidi voz! Naravno da zezam... :D.
E sad sta bismo? Dati svima slicnim vjecni ban da bismo se mi ostali mogli samo "ljubiti"
grliti i slagati u svemu? Moze se i probati... :DD rezultati i vrijeme ce pokazati ispravnu odluku.
Last edited by ina on 05 Dec 2015, 15:43, edited 1 time in total.
Svijest ima sidrište.

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 192 times
Been thanked: 840 times

Post by gospođa Brams » 05 Dec 2015, 15:18

Ja ne mogu vjerovat da odrasli ljudi izvode ovakve gluposti.

Inače, ignore je jedna jako korisna opcija na forumima.
somehow I manage

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by STrendzer » 05 Dec 2015, 15:28

zar je ignore opcija?...pa sta cete tu ako cete se medjusobno ignorisat,koji qrac dolazite onda? zar ne dolazite na ovakve strane jer ste nesretni,usamljeni,nezadovoljni onim sto u privat imate,nerazumljeni itd?!...time kazes da mnogi niste spremni voditi zdrav dijalog i reci i cuti istinu u lice,time kazes da ne zelite cuti istinu nego da vas covjek vjecito treba/mora lagat u facu...samo to vam pojedinima i pase,da vas se laze i tepa u oci...jel to zdrav nacin komunikacije?

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 192 times
Been thanked: 840 times

Post by gospođa Brams » 05 Dec 2015, 15:34

Ako s nekim ne možeš nać zajednički jezik, šta drugo ti preostaje? Jel se u stvarnom životu družiš s osobama s kojima se nikako ne možeš složiti, koje ti ne odgovaraju, ili se makneš od takvih i držiš se ljudi s kojima bolje funkcioniraš? Jedna je stvar ne slagati se s nekim u razmišljanju ili stavu, to nikako nije razlog za ignoriranje, jer razmjenjivati mišljenja samo sa istomišljenicima je glupo, ali kad vidiš osobe da se konstantno prepucavaju, vrijeđaju na osobnoj razini, to više nema nikakve veze s razmjenom mišljenja i svrhom foruma, meni se iskreno te gluposti ne da čitati.
somehow I manage

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

Post by Heidi » 05 Dec 2015, 15:45

ne, nije to tako jednostavno, ovdje se radi o tome, da vec mjesecima citamo ta vrijedjanja.
Vi ignorisite ili druzite se, sta god hocete...samo nemojte, molim vas, nazivati mene djetetom...
Ja sam inace jako tolerantna i razumljiva u mnogim situacijama, ali imam svoje granice, i ne ubrizgavam si bajke o beskonacnoj toleranciji i humanosti.

Ne zelim vise nikad procitati kako joj/nam se obraca. NIKAD!
Gadi mi se, ljuti me, cini me tuznom....necu da se bakcem vise s tim
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by STrendzer » 05 Dec 2015, 15:46

normalni ljudi vode diskusije i dijaloge dok ne nadju zajednicki jezik,svi smo mi na neki nacin razliciti,neko manje neko vise,osim kad je neko preSirov ili preGlup i arogantan pa ne ostavlja uopce prostora sa sobom razgovarat bilo na kojem nivou....sa takvima nema price,to stima..

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3072 times

Post by Lavlje_srce » 05 Dec 2015, 16:49

STrendzer wrote:zar je ignore opcija?...pa sta cete tu ako cete se medjusobno ignorisat,koji qrac dolazite onda? zar ne dolazite na ovakve strane jer ste nesretni,usamljeni,nezadovoljni onim sto u privat imate,nerazumljeni itd?!...time kazes da mnogi niste spremni voditi zdrav dijalog i reci i cuti istinu u lice,time kazes da ne zelite cuti istinu nego da vas covjek vjecito treba/mora lagat u facu...samo to vam pojedinima i pase,da vas se laze i tepa u oci...jel to zdrav nacin komunikacije?
Jeste, zato dolazimo. Ovo je Tajna komuna za nesretne, usamljene i nezadovoljne.:o Jesi li ti zadovoljan sad? :rozi

p.s. Sta znaci 'nerazumljen'? :(

Kad sam vec na temi - izjasnila sam se o laganiniju i u potpunosti se slazem s Heidi. Ne moram se slagati sa svima, nerijetko se ne slazem i sa onima koji su mi najdrazi na forumu, ali ulicarske, dno dna uvrede ne moram citati. Posebno od osobe koja je najveci spamer tu, dakle provodi najvise vremena na forumu, a mrzi skoro sve forumase. WTF? Uz to perfidno flejma skoro svaku temu - odvratan tip u dvije rijeci.

Alpha - a sta reci? Ne mislim da je zao, ali da vrijedja bez granica kad ga samo malo taknes, vrijedja kao sto vidimo. :grana
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Ideja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Ideja » 05 Dec 2015, 18:44

:rol nisam se mislila javljati ovdje i "dodavati svoj senf" ali vidjeh da sam i ja spomenuta pa ...
ZMAJ wrote: alfa se ružno poneo juče uvredama u poslednjem postu, u prethodnom je malkice bezobrazno pisao o JK i Rankecu ali, po mom mišljenju, i JK nije morala da pominje njegovu ćerku, ni to nije dostojanstveno, ako sebe smatramo pristojnijim i kulturnijim pojedincima od nekih forumaša ne moramo se spuštati na njihov nivo,.
I Ideja je pomenula moju ćerku zbon neke blesave slike sa vukajlije, portala mnogo većeg od ovog, al je nisam psovao već je zamolio da mi se ne obraća i ne gleda uopšte moje postove.
Izvinjavam se Ideji što sam je uzeo kao primer al su identične situacije.

I sad TI smatraš da si strašno dostojanstven u odnosu na mene, bečka škola i te stvari kao što neko pomenu … Kao što sam već negdje pisala: sve po zasluzi. Iako nastojim da se ne kačim ni sa kim na forumu, lergična sam na licemjerei i kad osjetim podlost na to i reagiram. Ako imaš imalo mozga onda ćeš shvatiti da u stvari ja nisam vrijeđala tvoju ćerku (pljuvala bih na samu sebe u tom slučaju) nego ti moždane vijuge pokušati skrenuti na drugu stranu. Jer ako je ta slika (za moj pojam maligna i ružna) nešto po tvom mišljenu sasvim ok i bezazleno, ako mene možeš tako zamišljati onda fino kao što rekoh probaj gledajući tu sliku zamisliti kao da je kćerka na njoj, sestra, majka … I, šta kažeš? Ne ide? Boli nešto, zapne u grlu? Jok , kakva moja kćerka, to samo može biti tamo neka, Ideja ili ko već šta ti ja znam. Znači slika ipak nije bezazlena …
nemam potrebu da se izvinjavam bilo kome, stojim iza onog što sam napisala
Ne volim licemjerje. Ko ima imalo mozga shvatiće, a bujrum možete pljuvati
… … …
Što se tiče laganinija, nadam se da se neće vraćati. Vidjela sam da se zna družiti sa forumašima zezati na različitim temama ali njegova bolesna potreba da redovno - hinjski – bez razloga pljuje po Bošnjacima me zaista vrijeđa, kako vrijeme ide takve stvari me sve više diraju. I ne mogu da razumijem tu potrebu. Čak mi ne smeta ni taj njegov neki nazovi nacionalni ponos. . Ali njemu ni to vrijeđanje na nacinalnoj osnovi nije dovoljno nego se ružno ponaša i prema forumašicama, ciljano traži nešto, slabu tačku, nešto što otkrijemo o sebi – da bi se tome izrugivao. Samo čeka pogodan trenutak za to. A na Juliu se posebno okomio iako ga ona ignoriše uglavnom. Meni je neshvatljivo da se neko u njegovim godinama može baviti takvim stvarima.

Haman bi bilo dobro zaključati ovu temu, samo ćemo se klati bez veze, ona izvlači ono najgore u nama :help
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 05 Dec 2015, 19:30

Jedna heidi vrijedi deset onakvih spodoba.(zna se ko su,u klan su pošli kad vec ni sa kim nisu mogli,pa se zbog svoje gorcine i ruzne naravi poceli izmedju sebe klati i spajati je i be,onako fino,dostojanstveno,kako ističu da su) :kafa

Julija je vidim imala slican problem ko i ja. Znaci ja sam alfi sta god je on govorio za forumasice,govorila:to ti je mama. Samo sto je on ponesto pokusao uokviriti,ali ako vam neko kaze da ste prijetvorne,zeljne,sanjate tudje penise i nek vas je sram,onda ste sta? Kurve,tako je. On nista drugo ni pisao nije sem uvreda i samohvale. Sto se tice Stoca7StoLca,on je lik koji uopce ne poznaje palatalizaciju nit jednacenje suglasnika po zvucnosti,pa tako pise francuZka sobarica,ili cak fracuZSka. Apsolutna katastrofa.

Heidi je pismena,inteligentna,vesela,zabavna,i prijatelj foruma. Sve ono sto oni nisu,da ih sve skupis,nemaju jednu tu osobinu.

A oni sto govore ma samo zaobidji sta god ti kazu su dvolicni i lazljivi. I kad neko kaze nisam tebi rekao,to prav u osobu ne treba sprijecit da kaze sta misli. Jer ti sto kazu zaobidji oni bi vas zbilja zaobisli,oni bi zaobisli juliju da je neko siluje ne bi priskocili u pomoc,mrtvo hladno bi svoje ruze zalijevali slaufom i ignorisali. Ne mijesaj se. Okreni glavu. Zaobidji. Ignorisi.Gade mi se autori ovakvih izjava. Oni bi tebi rekli okreni glavu ako bi tebi neko sasuo kamion smeća u dvorište,ali čekaj dok neko njima maramicu baci,onda pokazuju svoja izopačena lica. Ona sto je apsolutno zauzela temu poruči forumašu i još se samo sa samom sobom nije dopisivala i svadjala,ima obraza da nekom dijeli savjete kakav da bude. :bua
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 05 Dec 2015, 20:23

Nitko nije savrsen hbga...da se mene pita ne bih nikoga na dugo banirala al ne pita me se...svatko ima svoju stranu priče....
Ovo me sve opet podsjetilo na poruku jednog od moderatora...e pa bas je bio u pravu...
Nikoga necu stavljati na ignore... :naklon
Svađam se i s rođenom materom..pa ja :biba
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 2 times
Been thanked: 15 times

Post by Mohr » 05 Dec 2015, 20:32

Zagorka wrote: Oni bi tebi rekli okreni glavu ako bi tebi neko sasuo kamion smeća u dvorište
Image

:pusa

titicha
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by titicha » 05 Dec 2015, 20:50

Prvo sam mislila ne pisati na ovoj temi ali..ne mogu odoljeti,to je jače od mene :hihi
Ispravan potez je bilo sinoć banirati laganinija zbog posta upućenog JK.
Ko bi rekao da ću se složiti s bibom na ovoj temi,mislim da ne treba biti trajno. Sorry cure,ali laganini je i mene jako provocirao. I zna me izbaciti iz takta ali zna ,,podignuti,,temu,zna me negdje sa svojim komentarom,čak upućenom i meni,nasmijati. Isto kao i biba.
Alpha,njega sam doživjela kao da se dobro zabavlja,takav je,voli malo izazvati. Nekome se to ne sviđa. Jednostavno se ili odgovori ili ignorira.
Zapravo nisam za trajno baniranje niti jednoga. Moje mišljenje samo. :)

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR » 05 Dec 2015, 20:51

titicha wrote:Prvo sam mislila ne pisati na ovoj temi ali..ne mogu odoljeti,to je jače od mene :hihi
Ispravan potez je bilo sinoć banirati laganinija zbog posta upućenog JK.
Ko bi rekao da ću se složiti s bibom na ovoj temi,mislim da ne treba biti trajno. Sorry cure,ali laganini je i mene jako provocirao. I zna me izbaciti iz takta ali zna ,,podignuti,,temu,zna me negdje sa svojim komentarom,čak upućenom i meni,nasmijati. Isto kao i biba.
Alpha,njega sam doživjela kao da se dobro zabavlja,takav je,voli malo izazvati. Nekome se to ne sviđa. Jednostavno se ili odgovori ili ignorira.
Zapravo nisam za trajno baniranje niti jednoga. Moje mišljenje samo. :)
I ja sam za to da se vrati Dacina curica.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

Post by Heidi » 05 Dec 2015, 21:02

Cijenim vase misljenje, imate pravo na to, kao i ja na svoje.
Ja necu okretati glavu od ovako ogavnih stvari i pravdati ih jos manjim i bezvrjednijim izgovorima.

Maja je pravedna i ona ce odluciti.
Zelim jos da napomenem, da joj ne bih uzela za zlo i da ne misli kao ja. To je sasvim svejedno. Meni je bitno, da sam ja svjesna onoga sto osjecam i pisem, postavljam svoj stav, i sve ostalo sto ide uz moj nick.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

titicha
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by titicha » 05 Dec 2015, 21:10

Imamo različita mišljenja i to je u redu.
Smiješno bi bilo da svi imamo isto. To je onda jednoumlje,čini mi se.
Ja cijenim tvoj stav ,kojeg se držiš i to je :ok
Sva sreća pa mi ne moramo donositi takve odluke :)

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 06 Dec 2015, 12:56

bla bla bla

"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 06 Dec 2015, 15:00

Ideja wrote::rol nisam se mislila javljati ovdje i "dodavati svoj senf" ali vidjeh da sam i ja spomenuta pa ...
ZMAJ wrote: alfa se ružno poneo juče uvredama u poslednjem postu, u prethodnom je malkice bezobrazno pisao o JK i Rankecu ali, po mom mišljenju, i JK nije morala da pominje njegovu ćerku, ni to nije dostojanstveno, ako sebe smatramo pristojnijim i kulturnijim pojedincima od nekih forumaša ne moramo se spuštati na njihov nivo,.
I Ideja je pomenula moju ćerku zbon neke blesave slike sa vukajlije, portala mnogo većeg od ovog, al je nisam psovao već je zamolio da mi se ne obraća i ne gleda uopšte moje postove.
Izvinjavam se Ideji što sam je uzeo kao primer al su identične situacije.

I sad TI smatraš da si strašno dostojanstven u odnosu na mene, bečka škola i te stvari kao što neko pomenu … Kao što sam već negdje pisala: sve po zasluzi. Iako nastojim da se ne kačim ni sa kim na forumu, lergična sam na licemjerei i kad osjetim podlost na to i reagiram. Ako imaš imalo mozga onda ćeš shvatiti da u stvari ja nisam vrijeđala tvoju ćerku (pljuvala bih na samu sebe u tom slučaju) nego ti moždane vijuge pokušati skrenuti na drugu stranu. Jer ako je ta slika (za moj pojam maligna i ružna) nešto po tvom mišljenu sasvim ok i bezazleno, ako mene možeš tako zamišljati onda fino kao što rekoh probaj gledajući tu sliku zamisliti kao da je kćerka na njoj, sestra, majka … I, šta kažeš? Ne ide? Boli nešto, zapne u grlu? Jok , kakva moja kćerka, to samo može biti tamo neka, Ideja ili ko već šta ti ja znam. Znači slika ipak nije bezazlena …
nemam potrebu da se izvinjavam bilo kome, stojim iza onog što sam napisala
Ne volim licemjerje. Ko ima imalo mozga shvatiće, a bujrum možete pljuvati
… … …
Što se tiče laganinija, nadam se da se neće vraćati. Vidjela sam da se zna družiti sa forumašima zezati na različitim temama ali njegova bolesna potreba da redovno - hinjski – bez razloga pljuje po Bošnjacima me zaista vrijeđa, kako vrijeme ide takve stvari me sve više diraju. I ne mogu da razumijem tu potrebu. Čak mi ne smeta ni taj njegov neki nazovi nacionalni ponos. . Ali njemu ni to vrijeđanje na nacinalnoj osnovi nije dovoljno nego se ružno ponaša i prema forumašicama, ciljano traži nešto, slabu tačku, nešto što otkrijemo o sebi – da bi se tome izrugivao. Samo čeka pogodan trenutak za to. A na Juliu se posebno okomio iako ga ona ignoriše uglavnom. Meni je neshvatljivo da se neko u njegovim godinama može baviti takvim stvarima.

Haman bi bilo dobro zaključati ovu temu, samo ćemo se klati bez veze, ona izvlači ono najgore u nama :help
Ovo zahteva duži odgovor, a kako sam na mobu komplikovano je. Noga lička, a cipela bečka...e to smo mob i ja....otprilike
Samo ću ti kratko napomenuti niti sam ja fotografisao onu golu devojku niti znam ko je ona niti sam postavio komentar na vukajliji ispod slike. Dakle postavio jesam i napisao nemam ideju ko bi ovo mogao biti....nisam želeo uvrediti niti jednu forumašicu a ni na kraj pameti mi nije bilo da postoji forumašica sa nickom ideja. Ako si se pronašla uvređenom u mojoj rečenici nemam ideju ko bi ovo mogao biti oprosti mi molim te jer nikako nisam pomislio na tebe....još jednom IZVINI

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:
Has thanked: 3022 times
Been thanked: 2992 times

Post by uvijek_kontra » 06 Dec 2015, 15:11

Mnogo mi je da citam sve preko moba, a i glava me boli.
Samo da kazem.. Heidi ja te volim i nadam se da nisi otisla. :pusa

Sve ostalo je manje bitno jer manje vise svi znamo ko je
ko i kakav je ko. Nema tu puno filozofiranja.
Mozgom manje
srcem vise.

rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 2 times

Post by rethna » 06 Dec 2015, 15:16

uvijek_kontra wrote:Mnogo mi je da citam sve preko moba, a i glava me boli.
Samo da kazem.. Heidi ja te volim i nadam se da nisi otisla. :pusa

Sve ostalo je manje bitno jer manje vise svi znamo ko je
ko i kakav je ko. Nema tu puno filozofiranja.
Ja bih ulozio zalbu na tvoj avatar.Treba tu malo boje :kafa
Question everything.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3072 times

Post by Lavlje_srce » 06 Dec 2015, 15:21

Nevezano za trenutnu raspravu - jesu li na forumu dozvoljeni klonovi?
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Locked

Return to “Obavjestenja”