Moze li religija biti opasna

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6703 times
Status: Offline

Re: Moze li religija biti opasna

Post by greeneyes » 08 Dec 2015, 00:34

Ja tobož pitanja, na nivou jednog djeteta, životam'. Ako je u Islamu zabranjeno silovanje i ako "vjernik" počini to zlodjelo-to nije do Islama, jer je to Islam jasno zabranio, to je do tog čo'eka, odnosno nečo'eka. To je isto da kriviš znak ograničenja ili onog koji je isti propisao zato što je neki međed prekoračio dozvoljenu brzinu.
Samo sabura

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 08 Dec 2015, 00:43

Pocecu te terorisati ako nastavis sa omalovazavanjim i vrijedjanjima. Ovo ti je ne znam koji put da nepozvan komentarises. Zaobidji teske teme i one u koje se ne razumijes i i pisi na pricaoni ili igricama.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 2 times

Post by rethna » 08 Dec 2015, 00:46

Lebowski wrote:Pocecu te terorisati ako nastavis sa omalovazavanjim i vrijedjanjima. Ovo ti je ne znam koji put da nepozvan komentarises. Zaobidji teske teme i one u koje se ne razumijes i i pisi na pricaoni ili igricama.
Da postoji jos jedan lebowski sigurno bi se zabrinuo za tebe mislivsi da si presao na Islam :oo
Question everything.

Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal » 08 Dec 2015, 00:47

Hahahahah jesam se ismijo na ovo pocet cu te terorisat. Kako to meni nije ranije palo na pamet
🐽

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 08 Dec 2015, 00:50

Lebowski wrote:Pocecu te terorisati ako nastavis sa omalovazavanjim i vrijedjanjima. Ovo ti je ne znam koji put da nepozvan komentarises. Zaobidji teske teme i one u koje se ne razumijes i i pisi na pricaoni ili igricama.
Ajde probaj, vodjo. :oo

A pozivnica se izdaje gdje?

E sad zamisli koji si ti peh, da ne upotrijebim težu riječ, kad te neko s igrica kako ti kažeš teroriše na tvojim temama(nema, odsad i pozivnicu treba tražiti od njega) i ne osvrćeš se na moj post nego ideš drito na mene. :oo

Edit: i šta bi, imaš kakav odgovor na post iznad ili ćeš po mnogo puta vidjenom dosad-samo zaobići i nastaviti propitkivati i dalje i iznositi neke šizologičke zaključke?
Samo sabura

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 08 Dec 2015, 00:56

Ne znam sta si umislio i cime terorises al ne volim kad neko vrijedja a ti to radis. Ako ti se diskutuje o ovom diskutuj.. ako ne zaobidji. Nemoj samo ulijetati sa vrijedjanjima i neki uopstenim tvrdnjama.. tipa u islamu je to zabranjeno bla bla.. a nisi ni shvatio pitanje

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 08 Dec 2015, 01:03

Lebowski wrote:Ne znam sta si umislio i cime terorises al ne volim kad neko vrijedja a ti to radis. Ako ti se diskutuje o ovom diskutuj.. ako ne zaobidji. Nemoj samo ulijetati sa vrijedjanjima i neki uopstenim tvrdnjama.. tipa u islamu je to zabranjeno bla bla.. a nisi ni shvatio pitanje
Pa ako malo bolje pročitaš svoj prethodni post vidjet' ćeš da i ti omalovažavaš, a da vrijedjaš, to smo već vidjeli otprije, je l'. Tako da, kako siješ, tako i žanješ. Tako to ide u životu, moj Lebe. I tako i treba da ide.

Shvatio sam ja pitanje, nije to sveto slovo, već obično, jednostavno, djetinajsto pitanje-stoga i rekoh da je na nivou djeteta, a ti se uvrijedi. Naravno, i moj odgovor je poprimio jednostavan oblik, jer za nešto složenije, dulje, komplikovanije i nije bilo potrebe.
Samo sabura

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 08 Dec 2015, 01:26

Naravno da nisi shvatio ali ne ocekujem ni da shvatis sad niti da priznas da nisi. nastavi po svom i glumi nekakvu superiornost. Samo nemoj serijat uvoditi na forumu i biti dezurni kukavicar kad god neko ima kritiku na islam ili se bar potrudi pa daj svoje misljenje a ne hodzino ili ulemino.

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 195 times
Been thanked: 842 times

Post by gospođa Brams » 08 Dec 2015, 01:31

Mnoge ružne stvari su u ljudskoj prirodi koju nam je eventualni stvoritelj usadio, pa kažnjavanje vlastite kreacije vodeći se time kako je to isključivo naša krivica za mene je oduvijek bilo pomalo sadistički i vrlo nedostojno jednog božanstva
somehow I manage

Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 13 times

Post by Čarobni » 08 Dec 2015, 01:32

Ko je čovjek da sudi Božanstvu...

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 08 Dec 2015, 01:39

Lebowski wrote:Naravno da nisi shvatio ali ne ocekujem ni da shvatis sad niti da priznas da nisi. nastavi po svom i glumi nekakvu superiornost. Samo nemoj serijat uvoditi na forumu i biti dezurni kukavicar kad god neko ima kritiku na islam ili se bar potrudi pa daj svoje misljenje a ne hodzino ili ulemino.
Ti mene zezaš ili šta? Pitanje je jako šturo, jednostavno i nema su tu šta aman kontati. Možda si ti prilikom postavljanja tog pitanja umislio da si izmislio toplu vodu i da je to pitanje teško ko Bjelašnica, al' vjeruj da nije, naprotiv.

Ček, neko ko meni govori-nemoj da te terorišem priča o nekoj prividnoj superiornosti? :oo

Šerijat ovdje niko nije uvodio, niti uvodi, niti će uvoditi, druga je stvar što ti i dok šetaš Gračanicom(je l' no bješe Gračanica?) "vidjaš" teroriste. Vjerovatno kad vidiš betonsku vazu cvijeća vani-ti umisliš da je kamuflirani terorist. Toliko o tebi i tvom vidjenju svega ovoga.
Samo sabura

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 08 Dec 2015, 01:41

gospođa Brams wrote:Mnoge ružne stvari su u ljudskoj prirodi koju nam je eventualni stvoritelj usadio, pa kažnjavanje vlastite kreacije vodeći se time kako je to isključivo naša krivica za mene je oduvijek bilo pomalo sadistički i vrlo nedostojno jednog božanstva
Kako ti zamišljaš svijet u kojem je samo i iskljućivo dobro?
To naša svijest ne može doprijeti do toga.... možda je odgovor neki zagrobni život, a svaka ga religija naziva svojim imenom.
U slučaju katolika postoji Bog, Krist i antikrist, đavo ....borba dobra i zla....stoga u svakom čovjeku vodi se borba dobra i zla... u nekima prevlada dobro, u drugima zlo....stalna je to borba sa samim sobom i za sebe, eto u Islamu nazvana jihad...
(nemam čak pojma kako je to u kršćanstvu definirano)
Opasne su budale, a bili to vjernici, ateisti ili nešto treće, nebitno...
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 08 Dec 2015, 01:42

Sto vam je toliko stalo da budete u dzenetu u nekakvom blazenom stanju bez veze sa ovim sadasnjim zivotom i bez ikakve slobode i sta je to bolje od spavanja... ili je cilj prije svega izbjeci dzehenem? U dzehenemu si bar ti-ti.. ziv si.

Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Čarobni » 08 Dec 2015, 01:44

Lebowski wrote:Sto vam je toliko stalo da budete u dzenetu u nekakvom blazenom stanju bez veze sa ovim sadasnjim zivotom i bez ikakve slobode i sta je to bolje od spavanja... ili je cilj prije svega izbjeci dzehenem? U dzehenemu si bar ti-ti.. ziv si.
Prvo odgovori na pitanja koja su ti postavljena, ne možeš samo tako štancat postove. :oo

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 08 Dec 2015, 01:49

Lebowski wrote:Sto vam je toliko stalo da budete u dzenetu u nekakvom blazenom stanju bez veze sa ovim sadasnjim zivotom i bez ikakve slobode i sta je to bolje od spavanja... ili je cilj prije svega izbjeci dzehenem? U dzehenemu si bar ti-ti.. ziv si.
A zašto je tebi toliko stalo, da vjernicima dokažeš, da i u ovom životu ne mogu postići stanje blaženosti.. Pronaći utjehu u vjeri.
Otkud ti ta ideja i davati sebi za pravo?

Isto da mene sad uvjeravaš, da mi nije hladno a smrzavam se k'o pas na balkonu dok pušim. Meni jest, tebi nije. I ćao.
Habibti, ya nour el - ain... :srce

rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 2 times

Post by rethna » 08 Dec 2015, 01:50

gospođa Brams wrote:Mnoge ružne stvari su u ljudskoj prirodi koju nam je eventualni stvoritelj usadio, pa kažnjavanje vlastite kreacije vodeći se time kako je to isključivo naša krivica za mene je oduvijek bilo pomalo sadistički i vrlo nedostojno jednog božanstva
Ali nam je ujedno podario i dobre i lijepe "stvari"...slazes se?
Question everything.

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams » 08 Dec 2015, 01:51

storm wrote: Kako ti zamišljaš svijet u kojem je samo i iskljućivo dobro?
To naša svijest ne može doprijeti do toga.... možda je odgovor neki zagrobni život, a svaka ga religija naziva svojim imenom.
U slučaju katolika postoji Bog, Krist i antikrist, đavo ....borba dobra i zla....stoga u svakom čovjeku vodi se borba dobra i zla... u nekima prevlada dobro, u drugima zlo....stalna je to borba sa samim sobom i za sebe, eto u Islamu nazvana jihad...
(nemam čak pojma kako je to u kršćanstvu definirano)
Opasne su budale, a bili to vjernici, ateisti ili nešto treće, nebitno...
Ne znam. Kažu da bez tame ne bi spoznali što je svjetlo, pa isto tako bez zla ne bi shvaćali što je dobro.
No, ne vjerujem u koncept dobra i zla kao takav, to je previše otvoreno za interpretaciju.
somehow I manage

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams » 08 Dec 2015, 01:53

rethna wrote: Ali nam je ujedno podario i dobre i lijepe "stvari"...slazes se?
Mogu se složiti, ali to i dalje ne mijenja moj pogled na stvari. Koncept nagrade i kazne, pogotovo u abrahamskim religijama, me opasno žulja :)
somehow I manage

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 08 Dec 2015, 01:53

greeneyes wrote:
Lebowski wrote:Naravno da nisi shvatio ali ne ocekujem ni da shvatis sad niti da priznas da nisi. nastavi po svom i glumi nekakvu superiornost. Samo nemoj serijat uvoditi na forumu i biti dezurni kukavicar kad god neko ima kritiku na islam ili se bar potrudi pa daj svoje misljenje a ne hodzino ili ulemino.
Ti mene zezaš ili šta? Pitanje je jako šturo, jednostavno i nema su tu šta aman kontati. Možda si ti prilikom postavljanja tog pitanja umislio da si izmislio toplu vodu i da je to pitanje teško ko Bjelašnica, al' vjeruj da nije, naprotiv.

Ček, neko ko meni govori-nemoj da te terorišem priča o nekoj prividnoj superiornosti? :oo

Šerijat ovdje niko nije uvodio, niti uvodi, niti će uvoditi, druga je stvar što ti i dok šetaš Gračanicom(je l' no bješe Gračanica?) "vidjaš" teroriste.

Vjerovatno kad vidiš betonsku vazu cvijeća vani-ti umisliš da je kamuflirani terorist. Toliko o tebi i tvom vidjenju svega ovoga.
Ni jednostavno pitanje ti ne mozes shvatiti. Nema potrebe da budu komplikovana.. Ako je religija, islam, tu i radi toga da sprije i silovanja zasto to ne funkcionise nego naprotiv. Funkcionise nekako kad stavis smrtnu kazni i sl.. al opet oni koji se nahivaju muslimanima nisu nista bolji od ostatka svijeta, vode se nagonima.. kojq im je onda korist od savrsene knjige i savrsene vjere. Zar ne bi jernici trebali biti bolji od ostalih

Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Čarobni » 08 Dec 2015, 01:56

Hipotetički, bili vjernici ili ne, zamislite Silu koja je sposobna stvoriti život, Silu koja je sposobna stvoriti prostor i vrijeme, Silu koja je sposobna stvoriti nebrojeno mnogo složenih sistema, Silu koja je sposobna stvoriti VAS i vaš um, jeste li?

Slijedeće pitanje, mislite da možete razumjeti tu Silu i način na koji djeluje?

Post Reply

Return to “Religija”