SFF

Moderator: Krokodil Behko

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7971 times
Been thanked: 18857 times
Status: Offline

Re: SFF

Post by Maja »

Ispred Vječne vatre očekuje se spektakl. U glavni grad Bosne i Hercegovine stiže DJ-ica Layla Benitez. Ovaj muzički show, koji organizuje kolektiv Garden of Dreams, počinje u 20 sati.

Atmosferu će zagrijati domaća muzička imena After Affair, Doel i Lubnya. Laylin nastup počinje u 22 sata.

Na festivalu Summertime Madness, koji se održava na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović, nastupit će AlmirM&Tribun Band s početkom u 21 sat.

Heineken Summer Lounge na Skenderiji će i večeras rasplesati prisutne. Nastupaju domaći DJ-evi Hator, Stellar i Dizzy Dee. Rezervacije važe do 22 sata.

Na Central Pub Fest, koji se održava ispred Doma sindikata, dolazi reper Cunami, kojeg podjednako sluša mlađa i starija publika. Njegov nastup počinje u 23 sata.

Vožnja trolejbusima i tramvajima je besplatna za sve građane i posjetitelje Sarajeva tokom trajanja Sarajevo Film Festivala, od 15. do 22. augusta u periodu od 18 do pet sati.
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

Image
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

Zana wrote: 22 Aug 2025, 09:44

Zijah se grozno obukao :p
Tako to bude kad neko iz Stoca prati vas festival. Mogle ste ti i Zizi pod ruku i obavjestavati nas ovdje samo o bitnim stvarima

Masala
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 52149 times
Been thanked: 9272 times

Post by ElTriconi »

Maja wrote: 22 Aug 2025, 14:56
Tokmak wrote: 21 Aug 2025, 23:04

Ovaj je također gay-homosexual.
Ja kontala ti se zezas kad on godinama u vezi s Lukom Nizeticem
Coek nosa rozu trenerku ko pedercic kakav a ti se cudis 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41071 times
Been thanked: 27657 times

Post by Rum »

Paviljon sniman ovdje u titinom hotel Inter
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum »

Zijad pio pivo tu sa lokalnim gubarima pa ja ,jadiluk ovdje nasi glumci ,sto bi se reklo jad i cemer ,jedino Rade sto je klepio lovu kod Amera ostalo socijala
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum »

Image
Zanki
saudade
saudade
Has thanked: 27700 times
Been thanked: 31684 times

Post by Zanki »

Anica :srce
Jel ko gleda taj film Bijelo se pere na devedest
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
Zanki
saudade
saudade

Post by Zanki »

Kliknula san na linku da vidin slike s tog Zona partya
I ko da mi e skinulo sve slike, kakvo e to postavljanje bokte.
I ne piše imena
Last edited by Zanki on 22 Aug 2025, 15:47, edited 1 time in total.
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum »

Muskarcu samo treba,jedna za kuce, jedna za oko kuce
20250822_154519.jpg
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum »

Pa ja
Zanki
saudade
saudade

Post by Zanki »

Jebate festival veličine svjetskih razmjera se održava
Filmski znači ne znam zašto tribaju ka za i crkvu se obuć.
Ja se ne sićan vakvog hejtanja šta e reć 🙂
Zanki
saudade
saudade

Post by Zanki »

Branku san vidila eh :srce
Zanki
saudade
saudade

Post by Zanki »

Rum wrote: 22 Aug 2025, 15:47 Muskarcu samo treba,jedna za kuce, jedna za oko kuce

20250822_154519.jpg
Brte ka da nisi nikad van iz grada
Šta tie :(
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 52149 times
Been thanked: 9272 times

Post by ElTriconi »

Rum wrote: 22 Aug 2025, 15:48Pa ja
Ona tetovirana za kuce, djes je sokakom za ruku povest, svasta ce narod vikat 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

Zvezdana Stojaković
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

Slazete li se s njom?

U Narodnom pozorištu u Sarajevu jučer je održana regionalna premijera filma "Bog neće pomoći", u sklopu programa Sarajevo Film Festivala. Tim povodom, hrvatska rediteljica Hana Jušić govorila je o inspiraciji za film, značenju naslova, procesu rada na scenariju te izazovima u realizaciji projekta.

Na početku razgovora, govoreći o naslovu filma, rediteljica je istakla kako je ideju za naslov pronašla u zbirkama priča Marka Pogačara te se osvrnula na dublje značenje samog naziva filma "Bog neće pomoći".

"Naslov sam zapravo ukrala iz jedne zbirke priča od Marka Pogačara, jednog hrvatskog autora, i uvijek mi se sviđao taj naslov zbog toga što u njemu postoji neka okrutnost. Svi mi smo zapravo ko djeca gdje uvijek mislimo: 'Aj Bože, pomozi nam, Bog će nas zaštiti, Bože, ako sad nešto napravim, aj pliz da mi napraviš to' - nekako uvijek pregovaramo s Bogom i nadamo se da će nas on zaštiti. A zapravo se u svijetu svakodnevno dešava toliko užasnih stvari, koje nemaju veze s tim ko je šta zaslužio. Jednostavno, taj osjećaj da će nas Bog zaštiti ili da će nam Bog pomoći mi se čini kao neka iluzija naša, koju sam malo s tim naslovom htjela poljuljati. Jer stvarno, evo, kad gledamo Gazu - Bog ne pomaže. Tim svim ljudima koji svakodnevno ginu - Bog ne pomaže. A čime su to oni zaslužili? Jednostavno, mi je djetinjasto to da 'Bog će pomoći' - ma neće", kazala je Jušić.

Image
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

Najbolji igrani film 31. Sarajevo Film Festivala je "Vjetre, pričaj sa mnom" režisera Stefana Đorđevića

Ovo Srce Sarajeva ide svim majkama studenata širom Srbije", poručio je Đorđević.

U konkurenciji su bili filmovi: "Vidra", "Yugo Florida", "Zvijezde manjeg značaja", "Bijeli puž", "Bog neće pomoći", "DJ Ahmet", "Fantasy","Sorella di Clausura", "Vjetre, pričaj sa mnom".

Žiri Takmičarskog programa činili su: Sergei Loznitsa (predsjednik), glumac Dragan Mićanović, reditelj, scenarist i glumac Emanuel Pârvu, rediteljica i scenaristica Ena Sendijarević te festivalska direktorica Tricia Tuttle.

Loznitsa se zahvalio Sarajevo Film Festivalu što ih je sve okupio "toliko različite, a toliko slične po tome što svi vole filmove".

"Nakon što smo gledali filmove iz našeg programa sa ljudima u natrpanim kino dvoranama uz jako živu publiku, počeo sam da više razumijem šta taj izraz znači - hvala, ovo je Balkan", poručio je Loznitsa i zahvalio se publici.
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

Nagradu Srce Sarajeva za najbolju režiju osvojila je Ivana Mladenović za film "Sorella di Clausura".

Emanuel Parvu proglasio je najboljeg glumca, a Srce Sarajeva otišlo je u ruke srbijanskog glumca Andrije Kuzmanovića za ulogu u filmu "Yugo Florida".

"Hvala svima, ova nagrada je veoma važna. Htio bih da kažem da je moj prvi pasoš bio iz Jugoslavije i ne mogu da objasnim koliko mi je drago što sam svoju najveću filmsku nagradu dobio baš u Sarajevu", poručio je Kuzmanović.

Srce Sarajeva za najbolju glumicu osvojile su čak četiri glumice filma "Fantasy" Alina Juhart, Sarah Al Saleh, Mina Milovanović i Mia Skrbinac.

"Hvala Kukli koja je podijelila svoju fantaziju s nama i otvorila prostor za nas", poručile su glumice.
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

Srce Sarajeva za najbolji kratki dokumentarac je osvojio film "The Men's Land" Mariam Bakacho Khatchavani.

Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film osvojio je film "Our Time Will Come" Ivette Löcker.

Specijalno priznanje žirija za dokumentarni film otišlo je u ruke filma "I Belive The Portrait Saved Me". 

Specijalna nagrada žirija za dokumentarni film otišla je u ruke Kristine Nikolove za film "In Hell With Ivo".

Specijalno priznanje žirija za kratki film 31. izdanja SFF-a "Eraserhead in a Knitted Shopping Bag" Lili Kos.

Najbolji kratki film je "Winter in March" Natalije Mirzoyan.

Srce Sarajeva za najbolji studentski film osvojio je film "Tarik" Adema Tutića.

Specijalnu nagradu za promicanje rodne ravnopravnosti dobio je film "Bog neće pomoći" hrvatske rediteljice Hane Jušić.

Specijalna nagrada Perspektive mladih otišla je u ruke timu filma "DJ Ahmet".

"Svi smo ovdje na bini, to mnogo znači, posebno jer se radi o mladim ljudima koji se bore protiv zajednice, standarda, tradicije u maloj zajednici gdje su izolirani, ali i ipak dio svijeta", kazali su članovi ekipe filma "DJ Ahmet" pri preuzimanju nagrade.
Post Reply

Return to “Filmovi”