Praktični savjeti doktora Kuduzovića

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
REMB
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 7 times
Status: Offline

Re: Praktični savjeti doktora Kuduzovića

Post by REMB »

"Fetva" a ne futva :oo
Ti od toliko autoriteta u IZ izabrao nekog ko je van nje i koga imalo učeniji alimi ne uzimaju zaozbiljno.
Jakov 888
Na probnom
Na probnom

Post by Jakov 888 »

REMB wrote:"Fetva" a ne futva :oo
Ti od toliko autoriteta u IZ izabrao nekog ko je van nje i koga imalo učeniji alimi ne uzimaju zaozbiljno.
Ma ne kaže fetva...fetva je valjda neki proglas ili kletva.

A autoriteti...meni je jedino autoritet islama kuran a tumač sam mu ja sam jer imam mozak i moram imati mozak...svoj
REMB
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by REMB »

Jakov 888 wrote:
REMB wrote:"Fetva" a ne futva :oo
Ma ne kaže fetva...fetva je valjda neki proglas ili kletva.

A autoriteti...meni je jedino autoritet islama kuran a tumač sam mu ja sam jer imam mozak i moram imati mozak...svoj
Onda si ti zelen ko paradajz.
Ljudi godinama uce i studiraju da bi se iole upustili u oblast tumačenja Kur'ana.
Poslanik islama je rekao: ko kaže o kur'anu po svom nahođenju neka priprema sebi mjesto u kazni
Jakov 888
Na probnom
Na probnom

Post by Jakov 888 »

REMB wrote:
Onda si ti zelen ko paradajz.
Ima i zrelih paradajza... :)
Ljudi godinama uce i studiraju da bi se iole upustili u oblast tumačenja Kur'ana.
E ja sam taj...

Poslanik islama je rekao: ko kaže o kur'anu po svom nahođenju neka priprema sebi mjesto u kazni
Onda su svi islamski tumači u kazni.
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR »

Šta kaže dr. s koje strane treba prići ženi?
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3884 times
Been thanked: 2923 times

Post by Pasaga »

KOMESAR wrote:Šta kaže dr. s koje strane treba prići ženi?
...nije bitno to,kolko je bitno kojom rukom.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

[ytube][/ytube]
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by SPINERKA »

:sok

[ytube][/ytube]

:why
Image
Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 13 times

Post by Čarobni »

Jakov 888 wrote: Čuj... u vjeri nema kompromisa i vaša česta izjava i izjava kurana "merni moja a tebi tvoja vjera" to govori...pa stoga jer Kuduzović u pravu da muslimani ne čestitaju božić katolicima a i sami bi trebali biti sretniji da im katolioci ne čestitaju bajram jer iz perspektive religije tu blagoslova nema...budimo mi dobri ljudi po dsrugim stvarima ali vjera je vjera. To ne znači da ne treba biti međusobne rasprave o religiji ali da jedni drugima čestitaju po vjeri TO JE SMIJEŠNO. Primjer BIH da religija nije donijela tolerantno bratstvo: međusobni rat 91-95 godina.
Ali opet lažiraš historiju i žrtve bacaš pod noge. Među borcima ARBiH se nalazio ogroman broj vojnika različitih vjeroispovjesti, bez obzira što to ne želiš priznat. :oo
SisterIbrahim
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by SisterIbrahim »

Moj favorit je on. Jedini kod kojeg su žene bas hanume. Koji se nije razvodio.l i elvedin pezic je dobar. Saljivdjija. Dvojica koji ne kore zene nego muskarce.
REMB
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by REMB »

Kuduzovic je skstreman.
SisterIbrahim
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by SisterIbrahim »

REMB wrote:Kuduzovic je skstreman.
Zavisi kako za koga. Makar on ide na more.
Fazlija
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Fazlija »

U normalnim okolnostima ovakvi klaunski doktori su zabava za narod, ali povijest nas uci da su u izvanrednim vremenima ovakvi doktori Seselji, Tudjmani, Mengelei, Goebbelsi, Kuduzovici, Dabici... ustvari svi odreda fasisticki ludjaci sposobni oko sebe okupiti neuke ekstremiste spremne na ubijanje.
http://forum.srednjiput.rs/
Fazlija
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Fazlija »

Zar je i on bio neki doktor... cak i ako jeste, moja historijsko-politicka procjena Izetbegovica bi ipak isla u pravcu da on nije bio ekstremist spreman na ubijanje onih koji su drugaciji ili koji drugacije misle... za razliku od gore spomenutog doktorskog zbora... Moja procjena je bliza stavu da je on bio neka vrsta do srzi korumpiranog romanticnog nacionaliste...
http://forum.srednjiput.rs/
SisterIbrahim
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by SisterIbrahim »

Fazlija wrote:U normalnim okolnostima ovakvi klaunski doktori su zabava za narod, ali povijest nas uci da su u izvanrednim vremenima ovakvi doktori Seselji, Tudjmani, Mengelei, Goebbelsi, Kuduzovici, Dabici... ustvari svi odreda fasisticki ludjaci sposobni oko sebe okupiti neuke ekstremiste spremne na ubijanje.

On je studirao u Medini za razliku od Cerica koji je studirao u "Becu"
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9568 times
Been thanked: 11309 times

Post by Krokodil Behko »

SisterIbrahim wrote:
Fazlija wrote:U normalnim okolnostima ovakvi klaunski doktori su zabava za narod, ali povijest nas uci da su u izvanrednim vremenima ovakvi doktori Seselji, Tudjmani, Mengelei, Goebbelsi, Kuduzovici, Dabici... ustvari svi odreda fasisticki ludjaci sposobni oko sebe okupiti neuke ekstremiste spremne na ubijanje.

Na koji ga to način čini boljim ili gorim od Cerića?
Btw, zakleo bih se da je Cerić studirao u Kairu.
SisterIbrahim
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by SisterIbrahim »

Krokodil Behko wrote:
SisterIbrahim wrote:

Nauci koju poznaje i primjenjuje. Nacinu da se ne mjesa u politiku jer je to haram. Ili ces biti alim ili vladar jednog naroda. Onda stil zivota, blagost kojom prica. Kada prica o stvarima o kojima smo mi zadojeni, ratom itd, kada prica da stvari koje su uradili cetnici ne mozemo smatrati vecim grijehom od istih stvari koje su uradili "nasi" samo zato st su "nasi". Ja sam cula da je studirao u Becu, nejse i da je studirao u kairu, u Kairu neko vrijeme je bio hidzab zabranjen, u Turskoj isto, tek prosle godine 2015 god su smjele pokrivene na sud i sl. Nije isto zavrsiti studije u Medini gdje se bas trazi znanje, gdje ne moze svako biti hafiz, iako zna Kur an, ako ne znas izgovor, okaci ga macku o rep :D <Jednostavno covjek, treba ga covjek blize upoznat da bi mu se divio. Covjek koji ima snimak kada su ga predstavili sa uvazenim, napao je lika koji ga je tako predstavio. Koji nikad nije trazio niti isticao svoj status, nikad nije trazio d amu se ustaje, kamoli da sjedne na tudje mjesto. Kad bi usao u dzamiju stao bi gdje ima mjesta, a ne kao kod nas danas ko je u prvom safu? Gradonacelnici i politicari, hodze, vjeroucitelji, advokati i sl. Jednostavno ima razlike.

Dok je Ceric za vrijeme rata bio u zemljama afrike, ovaj se borio za BiH.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9568 times
Been thanked: 11309 times

Post by Krokodil Behko »

SisterIbrahim wrote:
Krokodil Behko wrote:
SisterIbrahim wrote:

Nauci koju poznaje i primjenjuje. Nacinu da se ne mjesa u politiku jer je to haram. Ili ces biti alim ili vladar jednog naroda. Onda stil zivota, blagost kojom prica. Kada prica o stvarima o kojima smo mi zadojeni, ratom itd, kada prica da stvari koje su uradili cetnici ne mozemo smatrati vecim grijehom od istih stvari koje su uradili "nasi" samo zato st su "nasi".

Kako misliš zadojeni? Npr ako pričam da je bilo onako kako i jeste, onda sam zadojen?
Mislim da te "naše" niko i ne krije, pa i na ovom forumu, nego ne možemo ni globalno ni lokalno da objasnimo, da uravnilovke nema i neće je biti, u ime budućnosti.

Malo si ti prekomforna u nekim stvarima, u ime religije.
Nije problem oprostiti, nego je problem kome i da li to išta mijenja.

I kakav je zaključak? Mjereno na skali murtedluka od 1 do 10, moja je ocjena koja? ;)
SisterIbrahim
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by SisterIbrahim »

Poenta je u velicini zlocina a ne ko ga je uradio. Zlocin je zlocin. Zasto ti ne favoriziras "ove" s bradom? Ko sam ja da ocjenjujem ljude? Niko! Samo dajem objašnjenje zasto jednog favoriziram.
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 345 times

Post by Mirelam »

SisterIbrahim wrote: Nauci koju poznaje i primjenjuje. Nacinu da se ne mjesa u politiku jer je to haram. Ili ces biti alim ili vladar jednog naroda. Onda stil zivota, blagost kojom prica. Kada prica o stvarima o kojima smo mi zadojeni, ratom itd, kada prica da stvari koje su uradili cetnici ne mozemo smatrati vecim grijehom od istih stvari koje su uradili "nasi" samo zato st su "nasi". Ja sam cula da je studirao u Becu, nejse i da je studirao u kairu, u Kairu neko vrijeme je bio hidzab zabranjen, u Turskoj isto, tek prosle godine 2015 god su smjele pokrivene na sud i sl. Nije isto zavrsiti studije u Medini gdje se bas trazi znanje, gdje ne moze svako biti hafiz, iako zna Kur an, ako ne znas izgovor, okaci ga macku o rep :D <Jednostavno covjek, treba ga covjek blize upoznat da bi mu se divio. Covjek koji ima snimak kada su ga predstavili sa uvazenim, napao je lika koji ga je tako predstavio. Koji nikad nije trazio niti isticao svoj status, nikad nije trazio d amu se ustaje, kamoli da sjedne na tudje mjesto. Kad bi usao u dzamiju stao bi gdje ima mjesta, a ne kao kod nas danas ko je u prvom safu? Gradonacelnici i politicari, hodze, vjeroucitelji, advokati i sl. Jednostavno ima razlike.

Dok je Ceric za vrijeme rata bio u zemljama afrike, ovaj se borio za BiH.
Par interesantnih stvari je ovdje navedeno.
Znaci da je Alija bio haramlija po islamu?
Nisam znao da ima fakultet Islamskih nauka u Becu?
Nisam znao ni da je obaveza na fakultetu Islamskih nauka znati Kuran napamet i da je to osnova, pogotovo izgovor?
Post Reply

Return to “Religija”