Ti od toliko autoriteta u IZ izabrao nekog ko je van nje i koga imalo učeniji alimi ne uzimaju zaozbiljno.
Ma ne kaže fetva...fetva je valjda neki proglas ili kletva.REMB wrote:"Fetva" a ne futva![]()
Ti od toliko autoriteta u IZ izabrao nekog ko je van nje i koga imalo učeniji alimi ne uzimaju zaozbiljno.
Onda si ti zelen ko paradajz.Jakov 888 wrote:Ma ne kaže fetva...fetva je valjda neki proglas ili kletva.REMB wrote:"Fetva" a ne futva![]()
A autoriteti...meni je jedino autoritet islama kuran a tumač sam mu ja sam jer imam mozak i moram imati mozak...svoj
Ima i zrelih paradajza...REMB wrote:
Onda si ti zelen ko paradajz.
E ja sam taj...Ljudi godinama uce i studiraju da bi se iole upustili u oblast tumačenja Kur'ana.
Onda su svi islamski tumači u kazni.Poslanik islama je rekao: ko kaže o kur'anu po svom nahođenju neka priprema sebi mjesto u kazni
...nije bitno to,kolko je bitno kojom rukom.....KOMESAR wrote:Šta kaže dr. s koje strane treba prići ženi?
Ali opet lažiraš historiju i žrtve bacaš pod noge. Među borcima ARBiH se nalazio ogroman broj vojnika različitih vjeroispovjesti, bez obzira što to ne želiš priznat.Jakov 888 wrote: Čuj... u vjeri nema kompromisa i vaša česta izjava i izjava kurana "merni moja a tebi tvoja vjera" to govori...pa stoga jer Kuduzović u pravu da muslimani ne čestitaju božić katolicima a i sami bi trebali biti sretniji da im katolioci ne čestitaju bajram jer iz perspektive religije tu blagoslova nema...budimo mi dobri ljudi po dsrugim stvarima ali vjera je vjera. To ne znači da ne treba biti međusobne rasprave o religiji ali da jedni drugima čestitaju po vjeri TO JE SMIJEŠNO. Primjer BIH da religija nije donijela tolerantno bratstvo: međusobni rat 91-95 godina.
Zavisi kako za koga. Makar on ide na more.REMB wrote:Kuduzovic je skstreman.
Fazlija wrote:U normalnim okolnostima ovakvi klaunski doktori su zabava za narod, ali povijest nas uci da su u izvanrednim vremenima ovakvi doktori Seselji, Tudjmani, Mengelei, Goebbelsi, Kuduzovici, Dabici... ustvari svi odreda fasisticki ludjaci sposobni oko sebe okupiti neuke ekstremiste spremne na ubijanje.
SisterIbrahim wrote:Fazlija wrote:U normalnim okolnostima ovakvi klaunski doktori su zabava za narod, ali povijest nas uci da su u izvanrednim vremenima ovakvi doktori Seselji, Tudjmani, Mengelei, Goebbelsi, Kuduzovici, Dabici... ustvari svi odreda fasisticki ludjaci sposobni oko sebe okupiti neuke ekstremiste spremne na ubijanje.
On je studirao u Medini za razliku od Cerica koji je studirao u "Becu"
Nauci koju poznaje i primjenjuje. Nacinu da se ne mjesa u politiku jer je to haram. Ili ces biti alim ili vladar jednog naroda. Onda stil zivota, blagost kojom prica. Kada prica o stvarima o kojima smo mi zadojeni, ratom itd, kada prica da stvari koje su uradili cetnici ne mozemo smatrati vecim grijehom od istih stvari koje su uradili "nasi" samo zato st su "nasi". Ja sam cula da je studirao u Becu, nejse i da je studirao u kairu, u Kairu neko vrijeme je bio hidzab zabranjen, u Turskoj isto, tek prosle godine 2015 god su smjele pokrivene na sud i sl. Nije isto zavrsiti studije u Medini gdje se bas trazi znanje, gdje ne moze svako biti hafiz, iako zna Kur an, ako ne znas izgovor, okaci ga macku o repKrokodil Behko wrote:SisterIbrahim wrote:Fazlija wrote:U normalnim okolnostima ovakvi klaunski doktori su zabava za narod, ali povijest nas uci da su u izvanrednim vremenima ovakvi doktori Seselji, Tudjmani, Mengelei, Goebbelsi, Kuduzovici, Dabici... ustvari svi odreda fasisticki ludjaci sposobni oko sebe okupiti neuke ekstremiste spremne na ubijanje.
Na koji ga to način čini boljim ili gorim od Cerića?
Btw, zakleo bih se da je Cerić studirao u Kairu.
SisterIbrahim wrote:Nauci koju poznaje i primjenjuje. Nacinu da se ne mjesa u politiku jer je to haram. Ili ces biti alim ili vladar jednog naroda. Onda stil zivota, blagost kojom prica. Kada prica o stvarima o kojima smo mi zadojeni, ratom itd, kada prica da stvari koje su uradili cetnici ne mozemo smatrati vecim grijehom od istih stvari koje su uradili "nasi" samo zato st su "nasi".Krokodil Behko wrote:SisterIbrahim wrote:Fazlija wrote:U normalnim okolnostima ovakvi klaunski doktori su zabava za narod, ali povijest nas uci da su u izvanrednim vremenima ovakvi doktori Seselji, Tudjmani, Mengelei, Goebbelsi, Kuduzovici, Dabici... ustvari svi odreda fasisticki ludjaci sposobni oko sebe okupiti neuke ekstremiste spremne na ubijanje.
Na koji ga to način čini boljim ili gorim od Cerića?
Btw, zakleo bih se da je Cerić studirao u Kairu.
Par interesantnih stvari je ovdje navedeno.SisterIbrahim wrote: Nauci koju poznaje i primjenjuje. Nacinu da se ne mjesa u politiku jer je to haram. Ili ces biti alim ili vladar jednog naroda. Onda stil zivota, blagost kojom prica. Kada prica o stvarima o kojima smo mi zadojeni, ratom itd, kada prica da stvari koje su uradili cetnici ne mozemo smatrati vecim grijehom od istih stvari koje su uradili "nasi" samo zato st su "nasi". Ja sam cula da je studirao u Becu, nejse i da je studirao u kairu, u Kairu neko vrijeme je bio hidzab zabranjen, u Turskoj isto, tek prosle godine 2015 god su smjele pokrivene na sud i sl. Nije isto zavrsiti studije u Medini gdje se bas trazi znanje, gdje ne moze svako biti hafiz, iako zna Kur an, ako ne znas izgovor, okaci ga macku o rep<Jednostavno covjek, treba ga covjek blize upoznat da bi mu se divio. Covjek koji ima snimak kada su ga predstavili sa uvazenim, napao je lika koji ga je tako predstavio. Koji nikad nije trazio niti isticao svoj status, nikad nije trazio d amu se ustaje, kamoli da sjedne na tudje mjesto. Kad bi usao u dzamiju stao bi gdje ima mjesta, a ne kao kod nas danas ko je u prvom safu? Gradonacelnici i politicari, hodze, vjeroucitelji, advokati i sl. Jednostavno ima razlike.
Dok je Ceric za vrijeme rata bio u zemljama afrike, ovaj se borio za BiH.