Povećanje plate do 400 KM

Zapošljavanje, stanje ekonomije u BiH i svijetu, recesija.

Moderator: Krokodil Behko

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9746 times
Been thanked: 11483 times
Status: Offline

Re: Povećanje plate do 400 KM

Post by Krokodil Behko »

Maja wrote: 28 Apr 2025, 19:09 Najljepsi restoran u Stocu, Havana je sjedio u njemu

Jesul završili na birou, kao i Havana?
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

OSTVARILI NAJBOLJI POSLOVNI REZULTAT OD RATA: Direktor bh. firme povećao plate radnicima za 38 posto

Direktor kompanije BNT – Tvornica mašina i hidraulike Novi Travnik Besim Belegić objavio je na svom Facebook profilu da je ova kompanija u prvoj polovini tekuće godine ostvarila najbolji rezultat od rata.

– Danas se završava prvi mjesec obračuna plaća po novom Zakonu o doprinosima – navodi on na svom FB profilu.

– Zahvaljujući ovom zakonu plaće u BNT-TMiH će biti povećane za 38 posto u odnosu na plaće isplaćene u decembru 2024. godine. To znači da bi, prvi put nakon rata, prosječna plaća u BNT-TMiH trebala biti veća od federalnog prosjeka i daleko veća od prosječne plaće u našem kantonu – napisao je Belegić.

Povećanjem minimalne plaće, dodao je, došlo je do povećanja prosječne plaće u FBiH, a samim tim naknade za topli obrok (jedan posto od prosječne plaće u FBiH).

– Sve ovo ima za posljedicu bolji životni standard naših radnika. Od ljudi na fotografiji (na kojoj je direktor Belagić sa premijerom FBiH Nerminom Nikšićem i ministrom industije, energetike i rudarstva FBiH Vedranom Lakićem) nećete čuti zapaljive izjave, prijeteće poruke, niti priču o lažnom patriotizmu – ali hoćete vidjeti, iz naših postupaka, stalnu brigu o boljem položaju radnika. Zato, nismo svi isti.

Uskoro o poslovanju u prvih šest mjeseci uz napomenu da smo ostvarili najveći prihod nakon rata za prvih šest mjeseci. Sada već gotovo 500 radnika svojim angažmanom me čini sretnim i ponosnim čovjekom – napisao je Belagić na svom FB profilu.
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1647 times
Been thanked: 3094 times

Post by Mutevelija »

Došlo vrijeme da je bolje imati veći penis nego platu.
Zašto?
Pa nema inflacije .
Kako se rodio takav imaš.
I ne prate ga cijene hljeba ulja šećera goriva s čim plata skoči odmah imflacija na ostale proizvode.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Anestzijaaa
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 6851 times
Been thanked: 4814 times

Post by Anestzijaaa »

Nama regres bio 2000 neki dan oci mi ispale.
End after ol jo maj wondervol
XoKli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 70 times
Been thanked: 234 times

Post by XoKli »

Šta je ovo jbt... Ima li iko da ne vara.
Odem u jedan servis kažu trap moraš mijenjati ili piksovati, odem u drugi kažu trap uredan, samo krajnjice ne valjaju. Njih zamijenim i fakat sve uredno. Ovi mi htjeli šatro piksovati trap i uzeti 1500 KM,a samo bi krajnjice zamijenili(80 KM 2 komada).
Na drugom kamionu odem da vide neku lampicu što gori, kažu to je zbog adblue pumpe,senzor klinac palac, ima tu posla i troškova... Helem, gorila mi lampica zbog nedostatka ulja u kočnicama. A ja fakat nikad u životu nisam vidio znak za nedostatak ulja u kočnicama 🤦... koja je mogućnost da majstor to ne zna, skontajte sami :oo
U nedjelju konobar umjetso 19.50 KM naplatio 23.50 KM. Vraćam se do njega 5 min nakon što sam uzeo cjenovnik i izračunao, nisam ni stigao izustiti on mi se već izvinjava kao preracunao se i vraća pare... U sebi se kontam bolje da si u nesvjest pao nego išta govorio, manje bi ofirno bilo 😂
Jučer mi u pekari naplati 2.50 KM više, tek skontah nakon što dođoh kući.
Ne znam šta se dešava, ali ovo više nije normalno... Ovo su samo situacije iz zadnjih par dana.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22239 times
Been thanked: 20330 times
Status: Online

Post by Masamune »

Možda previše misliš o parama pa ti se to učestalije dešava.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
XoKli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by XoKli »

Jesam fulio temu :grana
XoKli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by XoKli »

Masamune wrote: 26 Aug 2025, 11:24 Možda previše misliš o parama pa ti se to učestalije dešava.
Ne razumijem... Naravno da mislim o parama, nisam ih brao na grani.
Izmeđuostalog ako hoćeš odgovorno voditi firmu, ne budeš li mislio donji si i ti i firma.
pizarro
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 6717 times
Been thanked: 7910 times

Post by pizarro »

meni je ono strasno koliko u bosni na benziskoj kradu, ne vracaju onaj brojac i samo nastave sipati.
Moxie
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 1451 times
Been thanked: 1411 times

Post by Moxie »

pizarro wrote: 27 Aug 2025, 07:45 meni je ono strasno koliko u bosni na benziskoj kradu, ne vracaju onaj brojac i samo nastave sipati.
Nisam to primjetila
ironman
sirius
sirius
Has thanked: 25811 times
Been thanked: 26357 times
Status: Online

Post by ironman »

Krokodil Behko wrote: 01 Aug 2025, 21:10
OSTVARILI NAJBOLJI POSLOVNI REZULTAT OD RATA: Direktor bh. firme povećao plate radnicima za 38 posto

Direktor kompanije BNT – Tvornica mašina i hidraulike Novi Travnik Besim Belegić objavio je na svom Facebook profilu da je ova kompanija u prvoj polovini tekuće godine ostvarila najbolji rezultat od rata.

– Danas se završava prvi mjesec obračuna plaća po novom Zakonu o doprinosima – navodi on na svom FB profilu.

– Zahvaljujući ovom zakonu plaće u BNT-TMiH će biti povećane za 38 posto u odnosu na plaće isplaćene u decembru 2024. godine. To znači da bi, prvi put nakon rata, prosječna plaća u BNT-TMiH trebala biti veća od federalnog prosjeka i daleko veća od prosječne plaće u našem kantonu – napisao je Belegić.

Povećanjem minimalne plaće, dodao je, došlo je do povećanja prosječne plaće u FBiH, a samim tim naknade za topli obrok (jedan posto od prosječne plaće u FBiH).

– Sve ovo ima za posljedicu bolji životni standard naših radnika. Od ljudi na fotografiji (na kojoj je direktor Belagić sa premijerom FBiH Nerminom Nikšićem i ministrom industije, energetike i rudarstva FBiH Vedranom Lakićem) nećete čuti zapaljive izjave, prijeteće poruke, niti priču o lažnom patriotizmu – ali hoćete vidjeti, iz naših postupaka, stalnu brigu o boljem položaju radnika. Zato, nismo svi isti.

Uskoro o poslovanju u prvih šest mjeseci uz napomenu da smo ostvarili najveći prihod nakon rata za prvih šest mjeseci. Sada već gotovo 500 radnika svojim angažmanom me čini sretnim i ponosnim čovjekom – napisao je Belagić na svom FB profilu.
jel ovo namjenska Bratstvo?
Ako jest..ovo je samo bacanje prasine u oci..maltene drzavna firma..nesto ko notari.
dream of spring...
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Prema podacima Evropske agencije za statistiku, BiH ove godine ima veću inflaciju od većine zemalja Evropske unije. Ekonomisti kažu da su razlozi za to između ostalog, povećanje minimalne zarade i rast javne potrošnje.

Eto, to bi bili rezultati fiskalne reforme u režiji trojke
Post Reply

Return to “Posao & Ekonomija”