Mjesoviti brak?
Moderator: spacebound
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 793 times
- Been thanked: 1203 times
- Status: Offline
Re: Mjesoviti brak?
lego bi on tako i zbog amine ako je ateist i ne osjeca se religiozno
mnogi iz te titine generacije je komunjarskog razmisljanja
mnogi iz te titine generacije je komunjarskog razmisljanja
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22641 times
- Been thanked: 20768 times
- Status: Online
Ima i takvih. Bar sam ja viđao.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5228 times
- Been thanked: 7408 times
Nisu (ta) djeca sva takva.. i ista.ElTriconi wrote: 10 Sep 2025, 12:31 Pajdo upozno sam kroz skolovanje te djece koja su iz mjesovitog braka. Oni su izgubljeni, nisu ni tamo ni vamo. Uzrok te izgubljenosti jeste razmisljanje u ljudi koje se tice nacije, religije i etnicke pripadnosti. Sve je nakaradno pa i to.
Zamisli pajdo otac ti x a mati y, ti ni kriv ni duzan moras kroz zivot a odmah na rodjenju ti metnu zvono za vrat. Da nam se bog smiluje![]()
Postoje nekulturni i neodgojeni (kako genetskog i porodičnog odjeka.. pa i ličnog.. što ponekad može biti još glasnije) i između onih koji su eto izabrali "ne miješanje"
Upoznala sam i ja dosta raznih ljudi.
I tokom famelijarnih "okova", školovanja, privatno, a najviše u poslovnim stazama.
I ne baš od jučer.
A neke bitne razlike su najčešće (i pogotovo) u ljudskim nutrinama, rezenovanju i djelovanju tog razmišljanja, i humanim UNIVERZALNIM principima. I (ne)kontamiranom temelju istih.
Prokontaj nešto dublje o nekim stvarima.
Neće ti škoditi.. jer većinom i nisi toliko nepametna i nesensibilna osoba..
Slično važi i za Ruma.
Kažem slično, jer je on još uvijek (kako mi se čini) u nekom pritisku boli koju ispoljava.. na jako pogrešan način.
A da se tema i zatvori..
S tim se ne bi, i ništa neće.. značajno postići.
Svijest ima sidrište.
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
To što neko nosi ime i prezime Nihad Omerović ne znači da mora biti musliman i da mu se mora učiti dženaza.
Isto što i neki John McCain u Americi ne želi imati vjerska obilježja na grobu i ne želi vjersku sahranu.
Sve je to normalno.
Isto što i neki John McCain u Americi ne želi imati vjerska obilježja na grobu i ne želi vjersku sahranu.
Sve je to normalno.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3900 times
- Been thanked: 7159 times
Ti kao moj prijatelj, svaki dan gledao vijesti iz Bosne i kaze, zamal nije pobudalio..
a i ti ces tako, nastavis li proucavati smrtovnice
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41363 times
- Been thanked: 28123 times
Ja samo kazem da trebas cuvat vjeru isto oni svoju "nece u mezar ni mrtvo "a ti mi sta ima veze hocu Daro sve za tebe pa ja eto necu ni kao hrvat ,ovaj onaj al cu kao ateista pa kraj tebe mogu tako u leci u kovceg i svima dobro 
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
s takvom lakoćom
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 793 times
- Been thanked: 1203 times
ma on pravi implikacije da su iz mjesovitog braka ljudi cesce ponosni kafiri
al hajde, ko se zadnji smije rumom ce se zalijevat
al hajde, ko se zadnji smije rumom ce se zalijevat
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 54178 times
- Been thanked: 9652 times
Bilo bi dobro da je tako ali to se prozima po svim socioekononskim kategorijama. Bona kroz medije se to spominje, u filmovima u pjesmama i to. Pravilo je da se takvi ljudi prikazuju negativno (i njihova djeca) jer su eto prekrsili pravilo koje je najveci grijeh. Postoje nekakvi nivoi koj idu otprilike vako, autohtoni (iste nacije/religije ko ti), mjesani, cigani pa dusmani.numka wrote: 10 Sep 2025, 15:39Da to ne zavisi malo od okruženja?ElTriconi wrote: 10 Sep 2025, 12:31 Pajdo upozno sam kroz skolovanje te djece koja su iz mjesovitog braka. Oni su izgubljeni, nisu ni tamo ni vamo. Uzrok te izgubljenosti jeste razmisljanje u ljudi koje se tice nacije, religije i etnicke pripadnosti. Sve je nakaradno pa i to.
Zamisli pajdo otac ti x a mati y, ti ni kriv ni duzan moras kroz zivot a odmah na rodjenju ti metnu zvono za vrat. Da nam se bog smiluje![]()
Ono, manja mjesta i tako to. Iskreno ne vidim kako inače nekome to može biti interesantno, pošto nismo mi sad aman neki muslimani/katolici/pravoslavci. A ovi iz porodica što jesu sva je šansa da neće ni završiti u takvom braku.
Razlika je samo sto oni bogatiji o tome ne pricaju javno nego iza zatvorenih vrata. Postoji stigma a da tu stigmu uocis moras zivit na prostoru gdje je nekad bila jugoslavija.
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 54178 times
- Been thanked: 9652 times
Kad se odvoji religija od nacije onda ce biti napretkaMasamune wrote: 10 Sep 2025, 18:03 To što neko nosi ime i prezime Nihad Omerović ne znači da mora biti musliman i da mu se mora učiti dženaza.
Sve je to normalno.
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao

- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2896 times
- Been thanked: 24031 times
Zamisli antonije debila,prihvatila islam pihihi,zamisli budale,cuj islam…hihiha Nece joj ni svecenik bit na pogrebu,ma ni majka sestra prijateljica…Ni kovcega nece imat.A mujo djukac,sve je on kriv…To je taj neki slican level…
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Matan
- Sila nečista

Pitam se dje ce lec, da Rum ustane..
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41363 times
- Been thanked: 28123 times
Nije u braku i nije zbog muza vec Alahovom voljom amin
Nego matane bil ti lego u mezar zbog neke pa ja
Nego matane bil ti lego u mezar zbog neke pa ja
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
s takvom lakoćom
- Matan
- Sila nečista

Na neku u krevetu..bi, sto ne bi..
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Jesi islamofobičan.HAVANA wrote: 10 Sep 2025, 19:14Zamisli antonije debila,prihvatila islam pihihi,zamisli budale,cuj islam…hihiha Nece joj ni svecenik bit na pogrebu,ma ni majka sestra prijateljica…Ni kovcega nece imat.A mujo djukac,sve je on kriv…To je taj neki slican level…IMG_4877.jpeg
Evo vidite kako ismijava i vrijeđa islam... jedno 10 bi ti se nakačilo. Doduše, možda ne tebi jer te vole. Zato bi Matanu pola foruma
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
A ti Havana šta ćeš dole po Hrvatskoj umjesto da si u Sarajevu u nešto uložio ti našao ulagati kod Hrvata
Kako te nije sramota
Kako te nije sramota
- HAVANA
- Forumaš godine

Joj ovo tacno dodje period na forumu kad pocnu ova smaranja i budalastine.Bolje prespavat.
- HAVANA
- Forumaš godine

Pola tamo,pola vamo.Ne valja ulagat samo na jednom mjestu.A i ljepse je.Masamune wrote: 10 Sep 2025, 22:26 A ti Havana šta ćeš dole po Hrvatskoj umjesto da si u Sarajevu u nešto uložio ti našao ulagati kod Hrvata
Kako te nije sramota![]()
- HAVANA
- Forumaš godine

Ako nastavimo ovako jos dvije strane zaboravice se i kako je i zasto pocelo pa ce nas moderacija i zabrinuti forumasi upozoriti… 
- Matan
- Sila nečista

Nikad ja nisam ruzno rekao ni o jednoj religiji..
samo su mi ljudi smjesni, koji ih tumace..
samo su mi ljudi smjesni, koji ih tumace..