Bosna Šapatom Pade

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9621 times
Been thanked: 11360 times
Status: Offline

Re: Bosna Šapatom Pade

Post by Krokodil Behko »

tuzlak1212 wrote: 10 Sep 2025, 17:17
Krokodil Behko wrote: 10 Sep 2025, 16:15

Odlična vijest. Već vidim oko 500.000.000 Kineza, Indijaca, Vijetnamaca, etc, kako lete s posla i na taj način sami će sebi jebati mater u svojim nastojanjima da poharaju zapadne ekonomije.
ne radi se na ovome da se ubije najjeftinija radna snaga, mozda cak jeftinija i od robovlasnickog sistema, bez da sam rasista al ja mislim da je skuplje cuvat konja u stali mjesec dana nego placat nekome platu 70 eura na drugom kraju svijeta, cisto da ti napravim sliku koliko prave big corps boli briga za drzave jer su postigli sto ni faraon nije

AI ce primarno targetovat opet one vece plate i white supremacy poslovi, danas je boljka zasto jedna hanuma u michiganu mora da prima 150k dolara mjesecno da radi posao supporta za microsoft excel, i imas puno takvih office-a na spratove i nebodere, puno razlicitih firmi, to ce se targetovati sa AI po pitanju otimanja poslova ljudima

Nikakav gubitak to nije.
Amerika je samu sebe deindustrijalizirala, zbog te jeftine radne snage u Aziji i to što govoriš samo će prouzročiti da se ona opet industrijalizira, pošto će eto, AI preuzeti informatiku.

Zaboravljaš jedan detalj. Ako će na zapadu puno raje ostati bez posla, ko će kupovati azijsku robu?
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 646 times
Been thanked: 1004 times
Status: Online

Post by tuzlak1212 »

ma to je vise stvar koliko ce ti samonavodeci dronovi zazivit generalno, ali na masovnoj proizvodnji i na korporacijskom nivou gradnje lakse je pustiti jako puno dronova da rade 24 sata nego odrzavat stotine radnika po smjenama itd

al s obzirom kako je dobro razvijen auto, vojni dron i slicno, ne vidim sto je tesko zidati zid, malterisat, lijepit plocice, ovo je sve relativno lakse od vozanja auta u real time saobracaju
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

tuzlak1212 wrote: 10 Sep 2025, 17:29 ma to je vise stvar koliko ce ti samonavodeci dronovi zazivit generalno, ali na masovnoj proizvodnji i na korporacijskom nivou gradnje lakse je pustiti jako puno dronova da rade 24 sata nego odrzavat stotine radnika po smjenama itd

al s obzirom kako je dobro razvijen auto, vojni dron i slicno, ne vidim sto je tesko zidati zid, malterisat, lijepit plocice, ovo je sve relativno lakse od vozanja auta u real time saobracaju

Pa o tome ti govorim.
Nisu američki milijarderi iz industrije kože, auta, terkstila, itd, ništa manje pohlepni od ovih iz informatike.
Uostalom, roboti u raznim tvornicama rada već 40 godina.
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 »

Krokodil Behko wrote: 10 Sep 2025, 17:29

ne radi se na ovome da se ubije najjeftinija radna snaga, mozda cak jeftinija i od robovlasnickog sistema, bez da sam rasista al ja mislim da je skuplje cuvat konja u stali mjesec dana nego placat nekome platu 70 eura na drugom kraju svijeta, cisto da ti napravim sliku koliko prave big corps boli briga za drzave jer su postigli sto ni faraon nije

AI ce primarno targetovat opet one vece plate i white supremacy poslovi, danas je boljka zasto jedna hanuma u michiganu mora da prima 150k dolara mjesecno da radi posao supporta za microsoft excel, i imas puno takvih office-a na spratove i nebodere, puno razlicitih firmi, to ce se targetovati sa AI po pitanju otimanja poslova ljudima

Nikakav gubitak to nije.
Amerika je samu sebe deindustrijalizirala, zbog te jeftine radne snage u Aziji i to što govoriš samo će prouzročiti da se ona opet industrijalizira, pošto će eto, AI preuzeti informatiku.

Zaboravljaš jedan detalj. Ako će na zapadu puno raje ostati bez posla, ko će kupovati azijsku robu?
vjerujem da ih potpuno boli briga za to, onaj ironmanov podcast iz Svijeta je odlican na ovoj temi evo bas slusam koliko imaju simptome da ce najbogatiji ljudi da urade drop out iz USA, idu ka zelandu, madagaskaru i slicno, i grenland je opcija sto je najsmjesnije

al to i ja cesto se zapitam sta je finalni cilj automatizacije, ali da bi to resetovao moras promjenit valutu, ekonomski sistem jer ovi ljudi drze dolar, naftu i sve ispod toga u svojim kamatnim zelenaskim rukama
i cak sad da sve to poubijas nisi nista rijesio, jednostavno je to sad "slobodno trziste", "zdrava konkurencija" i ostala sranja kapitalizma, ne mos na konto dolara, eura i nafte ko energenta nista, uguseno je sve nazalost i ovo je prirodni progres da ne crkne sve danas nego da crkne sutra
ironman
sirius
sirius
Has thanked: 25374 times
Been thanked: 25850 times

Post by ironman »

Kaze Smit iso da zavrce ruke krajisnicima u pokusaju da smijeni vladu kantona.
A i kifla isto nesto prijetio.
Valjda da nes uleti umjesto sda.
dream of spring...
SefTemua
Na probnom
Na probnom
Has thanked: 1 time

Post by SefTemua »

Melek wrote: 08 Sep 2025, 23:15
SefTemua wrote: 08 Sep 2025, 18:50 Zamisli ostanes bez osnovne sirovine namjenske industrije, jer si je uvozio od zakletog neprijetlja
I onda si kao drzava
...

Kako ono.. nezavisna i suverena.. i demokratska itd. Sta jos?
Džaba vaziš. Bolje remontiraj traktor, trebaće..
Sjetio sam se. Samostalna i cjelovita... i vjekovna, vjecna, plavo, zuta... zuto plavi, nek se pjeva, nek se slavi
ironman
sirius
sirius
Has thanked: 25374 times
Been thanked: 25850 times

Post by ironman »

Ja sam čovjek koji redovno plaća taksu. Cijena se godinama nije mijenjala i mislim da ima prostora za povećanje. Uz određene analize, s moje strane bi došla podrška. Vlada će učiniti sve da ugovor s Elektroprivredom BiH ostane, a kao vlasnik i Elektroprivrede Mostar i EPBiH potrudit će se da i EP Mostar u budućnosti isporučuje račune s RTV taksom
ko je ovo?
:D.
dream of spring...
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 »

Nikakav gubitak to nije.

Ako postoji neki deep state u USA, ovaj covjek je vodja il top 3 medju njima
U ovom intervjuu govori da ce se u narednih 5-10 godina napravit barem milijarda radnika AI androida/dronova
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

tuzlak1212 wrote: 12 Sep 2025, 10:05

Nikakav gubitak to nije.

U ovom intervjuu govori da ce se u narednih 5-10 godina napravit barem milijarda radnika AI androida/dronova

Ti roboti, moraju biti dovoljno korisni, a porezi moraju biti dovoljno visoki, da se nezaposlenim isplaćuje nacionalni dohodak. Nema drugog puta.
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 »

Krokodil Behko wrote: 12 Sep 2025, 10:08
tuzlak1212 wrote: 12 Sep 2025, 10:05

Ti roboti, moraju biti dovoljno korisni, a porezi moraju biti dovoljno visoki, da se nezaposlenim isplaćuje nacionalni dohodak. Nema drugog puta.
ono sto ja mislim da oni planiraju a ovo je miks teorija zavjera i malo nako podataka s terena jer stvari se ocito tako krecu, jasni su zvukovi rata sirom svijeta
oni kad ovo razviju, godit ce im WW3 da se narod istrijebi sto kvalitetnije, da niko ne kuka za pare, hranu i slicno
a nastavak ljudske rase, reset industrije bi isao sa ovim masinama i slicno, prezivili bi milijarderi i ko slucajno prezivi

zato je se ovaj sad aktiviro u politici, JD Vance je njegova figura u Bjeloj Kuci, on ga je napravio, prije ovog mu je 2 firme napravio da ih JD unisti al da se malo ispraksa kako funkcionise birokratija, a onda je utrpo Trumpu pare da Trump postavi nebitnog i nepostojeceg JD-a kao vide president, tu je Musk probao glumit istu velicinu al je brzo izgorio
JD Vance ja samo zadnji korak i zato je ovo sad opasno stanje, on je napravio Elon Muska, Zuckerberga, Bezosa i citav IT i nauka srodna tome, maltene sve osim MIcrosofta ima njegove ruke upetljane, svi su mu doveli stanje nauke i tehnologije kako mu godi da on glumi boga, da postigne zeljeni transhumanizam i da bude prvi koji ce zivit vjecno, to su njihovi ciljevi i spalit ce planetu da do tog cilja dodju
vidis gore koliko mu je svejedno da li ce ljudska rasa prezivit
naravno nece oni u tom uspjet osim sto mogu WW3 napravit
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 »

oj romana Boze sacuvaj
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21949 times
Been thanked: 20018 times

Post by Masamune »

Eno naribaše Amerikanci Kurtija da valja.

Haman smo mi ovdje sljedeći.
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3738 times
Been thanked: 6867 times

Post by Matan »

Uvijek je na zemlji se vodio rat izmedju zla i malo
manjeg zla..
dobro, nije nikad ni postojalo..
ako se pogledate u ogledalo, vidjecete da je to istina..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40688 times
Been thanked: 27069 times

Post by Rum »

Lik direktor zatvora. Iznenadili ga za drugu godisnjicu madata. Dobro mi ikako!
Ne traži savjet od zavidnika, niti pomoć od škrtice, niti obećanje od lažljivca.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13931 times
Been thanked: 22956 times

Post by Fuddo »

Jel mu ono Maje tortu pravila od pendreka?
Dozvolite da se obratimo
Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 3702 times
Been thanked: 1483 times

Post by Quds »

Fuddo wrote: 13 Sep 2025, 23:50 Jel mu ono Maje tortu pravila od pendreka?
Fudo, šta narod priča gore kod vas, hoće li se pucati? :ooo
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Quds wrote: 14 Sep 2025, 12:27

Amerika treskom pade?
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13931 times
Been thanked: 22956 times

Post by Fuddo »

Bukvalno bi nas sve ovog momenta pobili, sve one koji im ne spadaju u taj njihov judeokrscanski zamisljeni svijet, da im nije vuna.
Batina vazda ima dva kraja
A ovdje bas ima dva kraja.
Dozvolite da se obratimo
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3894 times
Been thanked: 2929 times

Post by Pasaga »

ha...narod ko narod
kad se nije puco ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 3702 times
Been thanked: 1483 times

Post by Quds »

Krokodil Behko wrote: 14 Sep 2025, 16:14

Amerika treskom pade?
Ma, znaš šta... nekad se pitam da li bi možda i trebala.
Post Reply

Return to “Politika u BiH”