tuzlak1212 wrote: 10 Sep 2025, 17:17ne radi se na ovome da se ubije najjeftinija radna snaga, mozda cak jeftinija i od robovlasnickog sistema, bez da sam rasista al ja mislim da je skuplje cuvat konja u stali mjesec dana nego placat nekome platu 70 eura na drugom kraju svijeta, cisto da ti napravim sliku koliko prave big corps boli briga za drzave jer su postigli sto ni faraon nijeKrokodil Behko wrote: 10 Sep 2025, 16:15
Odlična vijest. Već vidim oko 500.000.000 Kineza, Indijaca, Vijetnamaca, etc, kako lete s posla i na taj način sami će sebi jebati mater u svojim nastojanjima da poharaju zapadne ekonomije.
AI ce primarno targetovat opet one vece plate i white supremacy poslovi, danas je boljka zasto jedna hanuma u michiganu mora da prima 150k dolara mjesecno da radi posao supporta za microsoft excel, i imas puno takvih office-a na spratove i nebodere, puno razlicitih firmi, to ce se targetovati sa AI po pitanju otimanja poslova ljudima
Nikakav gubitak to nije.
Amerika je samu sebe deindustrijalizirala, zbog te jeftine radne snage u Aziji i to što govoriš samo će prouzročiti da se ona opet industrijalizira, pošto će eto, AI preuzeti informatiku.
Zaboravljaš jedan detalj. Ako će na zapadu puno raje ostati bez posla, ko će kupovati azijsku robu?