ironman wrote: 13 Sep 2025, 12:06
ove price o vjernicima ili ateistima mi idu naq..pa to izbjegavam,sta mogu rec,sutra da pukne i da valja krenut Havanu bi volio imat uz sebe ..ne poznajem ga nit imam pojma ista osim ovdje sto pisemo al insana mozes poznat i zmireci.
Volim i ja havanu. Po religiji mi je Havana blizi od bilo kojeg vjernika i sam ne znam kada sam zadnji put bio pred bogom. Mozda ima i 15-20 godina. Volim da radim sve sto je covjeku u vjeri zabranjeno i veze nemam sa vjernikom.
Ali, Havana se više puta šegacio sa pokrivenima i religijama. Zašto se on moze sa tim zajebavati i zasto on ili bilo koji drugi ateista moze nekome govoriti da nosi burku jer ga je neko prisilio, da je to patnja da treba to drugacije a kada neki vehabija podje srati o minicima i suknjicama, kada vehabija podje govoriti da zivimo raskalašeno i da se trebamo vratiti u dzamije, onda je taj vehabija islamski radikal ili terorista.
U cemu je razlika izmedju ova dva tipa ljudi? Ja ne vidim razliku, po ovome pitanju. I jedan i drugi pogrdno, bezobrazno i navalentno forsiraju svoje ubjedjenje dok istovremeno ponizavaju ono drugo.
Kako onda mozemo pricati pricu "ne diraj me, ne diram te. Zivi svoj zivot, pusti mene da zivim"?
Nešto se ne poklapa. Ja bih tebi da pljunem na tvoje ubjedjenje a kada ti meni kazes da ovo moje ne valja, onda si glup i zaosto. Ne ide to tako.. jbg. Da je trista puta Havana, ovdje grijesi.