Dogodilo se na današnji dan...
- TAFKAP
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 1564 times
- Been thanked: 2651 times
- Status: Offline
Re: Dogodilo se na današnji dan...
Na današnji dan, prije 60 je na njemačkom sajmu IFA od strane holandske kompanije Philips predstavljena prva audio kaseta.

- Zanki
- saudade

- Has thanked: 27732 times
- Been thanked: 31712 times
Eo upravo čitam da su na jučerašnji dan streljani čaušesku i njegova žena, ni ne sićan se da se dogodilo na Božić kao i detalje egzekucije... Čaušesku je prie samog čina otpjevao Internacionale i izgovoria da će povjest pokazati dae bia u pravu, a njegova gospođa dobacila da idu k vragu... I da je navodno streljanje počelo i prie naredbe, kasnie su izbrojali 196 ispaljenih kuršuma...
Ima zanimljivih komentara ispod...
Jedna žena je napisala, da su to srbi uradili sa Miloševićem i ženom mu, ne bi im danas bilo vak...
Ima zanimljivih komentara ispod...
Jedna žena je napisala, da su to srbi uradili sa Miloševićem i ženom mu, ne bi im danas bilo vak...
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
- Zanki
- saudade

Prevelik, prejak, preglasan, predobar, predrag. Previše velik za jezik kojim ćeš pisati, previše jak za gomilu nasuprot kojoj ćeš stati, previše glasan za tišinu koja će te slušati, previše dobar za vrijeme u kojemu ćemo se naći, previše drag za ljubav kojom ćemo te voljeti. Bit će valjda da si zato, zato što si prevelik i predrag za jedan ljudski život, otišao ranije nego što je red. Ti, uostalom, za takav red nikada nisi mario. Samo tako u jednom trenutku si postao pregolem za svoj život. Kažu prerano, kažu premlad. Tako se, kažu, kaže tankim rječnikom ljudske mjere, tako se računa po sitnoj mjeri ljudskog reda u kojemu postoje i mjera za život i red za odlazak. A ne postoji u tome redu mjera niti postoji u tom rječniku riječ za našega tebe koji bi prerano i premlad otišao kad god da ti je otići bilo.
Dio riječi sa kojima se od Predraga Lucića oprostio Boris Dežulović
Dio riječi sa kojima se od Predraga Lucića oprostio Boris Dežulović
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2856 times
- Been thanked: 23570 times
Sarajevo, Feb 05, 1994; Markale massacres ,
In memoriam:
Senad Arnautović, Ibrahim Babić, Mehmed Baručija, Ćamil Begić, Emir Begović, Vahida Bešić, Gordana Bogdanović, Vaskrsije Bojinović, Muhamed Borovina, Faruk Brkanić, Sakib Bulbul, Jelena Čavriz, Almasa Čehajić, Zlatko Čosić, Alija Čukojević, Verica Ćilimdžić, Smilja Delić, Ifet Drugovac, Dževad Durmo, Fatima Durmo, Kemal Džebo, Ismet Fazlić, Vejsil Ferhatbegović, Dževdet Fetahović, Muhamed Fetahović, Ahmed Fočo, Majda Ganović, Isma Gibović, Rasema Hasanović, Alija Hurko, Mirsada Ibrulj, Mustafa Imanić, Rasema Jažić, Razija Junuzović, Hasija Karavdić, Mladen Klačar, Marija Knežević, Selma Kovač, lbro Krajčin, Sejda Kunić, Jozo Kvesić, Numo Lakača, Ruža Malović, Jadranka Minić, Safer Musić, Nura Odžak, Mejra Orman, Hajrija Oručević, Seid Prozorac, Smajo Rahić, Igor Rehar, Rizvo Sabit, Zahida Sablja, Nedžad Salihović, Hajrija Smajić, Emina Srnja, Džemo Subašić, Šaćir Suljević, Hasib Šabanović, Ahmed Šehbajraktarević, Bejto Škrijelj, Junuz Švrakić, Pašaga Tihić, Munib Torlaković, Ruždija Trbić, Džemil Zečić, Muhamed Zubović i Senad Žunić. Na današnji dan prije 30 godina, na mojim se pantalonama zalijepio ljudski mozak. Skupljala sam u šoku, dijelove ljudskog tijela, na pijaci Markale, a potom sa TV ekipom, ranjenike unosila u kombi RTVBiH-a i vozili ih na Koševo. Uživo pratili kako doktori čine čuda i spašavaju preživjele. Ima taj video na internetu ali mi se ne trazi. Svježe mi je u glavi kao da je jučer bilo. Reditelj Benjamin Filipović i snimatelj Dževad Čolaković, zadesili su se u blizini i sve snimili. Ja sam s drugom ekipom, stigla dva minuta poslije i vidjela svog druga, divnog i poštenog Emira Begovića kako leži u krvi i umire. Samo desetak minuta prije sam ga srela na ulici i dugo smo razgovarali, izljubili se kao da smo znali da je to kraj. A tako smo se smijali. Tog dana, otišlo je mnogo nedužnih Sarajlija za čija ubistva je kriva Međunarodna zajednica koja je, plansko istrebljenje građana Sarajeva, preko svojih predatora, mirno posmstrala i odobravala.
Krugovi pakla se nikada ne zatvaraju.
Sjećamo se, ubijenih Sarajlija.Arijana Saracevic Helac
In memoriam:
Senad Arnautović, Ibrahim Babić, Mehmed Baručija, Ćamil Begić, Emir Begović, Vahida Bešić, Gordana Bogdanović, Vaskrsije Bojinović, Muhamed Borovina, Faruk Brkanić, Sakib Bulbul, Jelena Čavriz, Almasa Čehajić, Zlatko Čosić, Alija Čukojević, Verica Ćilimdžić, Smilja Delić, Ifet Drugovac, Dževad Durmo, Fatima Durmo, Kemal Džebo, Ismet Fazlić, Vejsil Ferhatbegović, Dževdet Fetahović, Muhamed Fetahović, Ahmed Fočo, Majda Ganović, Isma Gibović, Rasema Hasanović, Alija Hurko, Mirsada Ibrulj, Mustafa Imanić, Rasema Jažić, Razija Junuzović, Hasija Karavdić, Mladen Klačar, Marija Knežević, Selma Kovač, lbro Krajčin, Sejda Kunić, Jozo Kvesić, Numo Lakača, Ruža Malović, Jadranka Minić, Safer Musić, Nura Odžak, Mejra Orman, Hajrija Oručević, Seid Prozorac, Smajo Rahić, Igor Rehar, Rizvo Sabit, Zahida Sablja, Nedžad Salihović, Hajrija Smajić, Emina Srnja, Džemo Subašić, Šaćir Suljević, Hasib Šabanović, Ahmed Šehbajraktarević, Bejto Škrijelj, Junuz Švrakić, Pašaga Tihić, Munib Torlaković, Ruždija Trbić, Džemil Zečić, Muhamed Zubović i Senad Žunić. Na današnji dan prije 30 godina, na mojim se pantalonama zalijepio ljudski mozak. Skupljala sam u šoku, dijelove ljudskog tijela, na pijaci Markale, a potom sa TV ekipom, ranjenike unosila u kombi RTVBiH-a i vozili ih na Koševo. Uživo pratili kako doktori čine čuda i spašavaju preživjele. Ima taj video na internetu ali mi se ne trazi. Svježe mi je u glavi kao da je jučer bilo. Reditelj Benjamin Filipović i snimatelj Dževad Čolaković, zadesili su se u blizini i sve snimili. Ja sam s drugom ekipom, stigla dva minuta poslije i vidjela svog druga, divnog i poštenog Emira Begovića kako leži u krvi i umire. Samo desetak minuta prije sam ga srela na ulici i dugo smo razgovarali, izljubili se kao da smo znali da je to kraj. A tako smo se smijali. Tog dana, otišlo je mnogo nedužnih Sarajlija za čija ubistva je kriva Međunarodna zajednica koja je, plansko istrebljenje građana Sarajeva, preko svojih predatora, mirno posmstrala i odobravala.
Krugovi pakla se nikada ne zatvaraju.
Sjećamo se, ubijenih Sarajlija.Arijana Saracevic Helac
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 13193 times
- Been thanked: 14321 times
- HAVANA
- Forumaš godine

… Ako se zlo dogodi, ako me noćas pogodi
Ti ne plači, na lice stavi smijeh
Za ovaj grad nije umrijeti grijeh
Pucaj ne možeš mi ništa… Vidi osmijeha i ljepote od zene.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- HAVANA
- Forumaš godine

Jel ovo gore sanda ne mogu da skontam
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3799 times
- Been thanked: 6976 times
- HAVANA
- Forumaš godine

Ne znam evo gledam jel sanda al ne mogu da skontam.A ovog se sjecam,previjo me cini mi se nesto sa j se preziva…
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 13193 times
- Been thanked: 14321 times
Ja mislim da jeste, nazalost 100% nisam sigurna... Kako god nadam se da su zivi, zdravi I sretniHAVANA wrote: 06 Feb 2024, 22:01 Ne znam evo gledam jel sanda al ne mogu da skontam.A ovog se sjecam,previjo me cini mi se nesto sa j se preziva…
- Zanki
- saudade

Osam godina, ko bi rekao... Legenda!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- HAVANA
- Forumaš godine

- HAVANA
- Forumaš godine

- HAVANA
- Forumaš godine

- HAVANA
- Forumaš godine

- Maja
- Administrator

- Has thanked: 7975 times
- Been thanked: 18881 times
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 52276 times
- Been thanked: 9289 times
Ja nosio masku od carsafa skrojenu, dali nam na poslu. Dosli naki srbi i sve redom zarazili, pripo se da mi ne predje od nekog 
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41093 times
- Been thanked: 27693 times
On this day in 1985, Super Mario Bros. was released in Japan 
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- Maja
- Administrator

- Maja
- Administrator