Savez za bolju budućnost

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Savez za bolju budućnost

Post by KOMESAR » 23 Sep 2015, 19:29

Krokodil Behko wrote:
KOMESAR wrote:
Krokodil Behko wrote:Vjerovali ili ne, danas je Avaz objavio članak o SDA sa čak 14 slika B. Izetbegovića :D.
Nakon onolike svađe i "borbe protiv kriminala, korupcije i političkih ubistava", sad će oni ipak u koaliciju sa SDA.

Yo, kad nam Fahro opet postane ministar policije, pa kad krene da budno motri na Mordor :valja
Maksuz išao ,do trafike,da to vidim.Ima samo jedna slika i ništa više.Tebi se izgleda Bakir i u snu javlja.

E izvini, mislio sam na online izdanje :D
Prelistali i ja cura što radi na trafici i našli samo jednu sliku.Onda ona donijela i jučerašnji i prekjučerašnji,kaže da se nisam slučajno zabunio oko datuma,ništa.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by SPINERKA » 10 Oct 2015, 15:20

:hihi eto ga ..

Image
Image

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 22 Oct 2015, 14:31

Nakon što je SDA ustvrdila da Fahrudin Radončić "nije nikakav graditelj" i pozvala javnost da ne vjeruje "u te priče", SBB saopćava:

- Nesretni Bakir Izetbegović, koji je s majkom uzeo milijarde KM u Turskoj, Saudijskoj Arabiji, Švicarskoj, a ništa od toga nije investirao u BiH, nalazi se, u za njega, nerješivoj situaciji - nikako ne može uvjeriti ljude da ne vjeruju vlastitim očima.

"Dnevni avaz" je najprodavaniji proizvod i najpoznatiji domaći brend u historiji BiH i najveća medijska imperija u historiji Bošnjaka. Zgrade sadašnje "Hypo banke", "Radon Plaze", "Avazovog" tornja ili objekta u Tuzli, s hiljadama uposlenih, nemoguće je sakriti političkim saopćenjima nesposobne SDA. Za dvadeset godina Bakirove vlasti on je doveo do 550.000 nezaposlenih, 600.000 gladnih, a Bošnjake je potpuno izolirao od zapadne civilizacije i saveznika.

Iranski obavještajci, mudžahedini, politička ubistva Nedžada Ugljena, Joze Leutara, Hakije Turajlića, Sulejmana Redžića, Irfana Ljubijankića, Juke Prazine, Mušana Topalovića, Ćele Delalića, ne mogu se sakriti montažom Bakirovog kućnog tužioca Dubravka Čampare i njihove jaranice, mafijašice Šejle Turković. Često spominjanog Ćelu Delalića ubila je SDA-ova stranačka državna mafija nakon što je javno rekao da će otkriti Ugljenove ubice, a u toj priči nema Radončića, ali Bakira Izetbegovića i AID-a sigurno ima.

Fahrudin Radončić će nastaviti graditi i svaku KM reinvestirati u izgradnju BiH, ali će nakon 12. oktobra od Republike Turske i drugih zemalja tražiti da se narodu i BiH vrati opljačkano zlato te drugo blago i milijarde KM namijenjene bh. građanima, a sada se drže na tajnim privatnim računima u inozemstvu.

Radončić - a takvi ljudi su u mnogo većem broju potrebni BiH - nema razloga da se stidi svog uspjeha. Neka se SDA i Bakir Izetbegović stide svog neuspjeha. Radončić je veliki graditelj, za razliku od SDA, koja je samo rušila: od hiljada nekada uspješnih narodnih fabrika napravili su narodne kuhinje.

p.s.
Kakva li je ljuta nevolja naćerala Tornjaka (čovjeka iz tornja) da se sad udruži sa zlikovcem?

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA » 22 Oct 2015, 18:01

a sta daa radi neko ko voli BIH, A NAROD GA NECE , mora i sa takvima u koaliciju. :cudi
Image

kuplung
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by kuplung » 22 Oct 2015, 23:34

pobratimila se braca...med i mlijeko tece

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 19 Dec 2015, 15:51

Juče je Fahrudin Radončić izdao saopštenje za javnost u kojem obavještava javnost da on lično neće ulaziti u Vijeće ministara BiH a da li će, i ko, iz SBB-a ostaje da se vidi. Vjerovatnoća je da neće niko.

Nakon što je Radončić svim sredstvima, pa čak i najprljavijim medijskim uvredama ispisanim u njegovom mediju, učinio sve što je mogao da spriječi hapšenje osumnjičenih za teroristički napad na generala Sefera Halilovića i ubistva članova njegove porodice koja su se dogodila jula 1993.godine, a sve kako bi Radončić sam sebe kandidovao za vlast i kroz tu poziciju pokušao za sebe izdejstvovati obustavu postupka za organizovanje ubistva mafijaša Ramiza Delalića "Ćele", pokazalo se da najnovija igra, ispod svakog moralnog nivoa, koju je igrao Radončić nije urodila plodom za njega lično. Dakle, nije dobio što je tražio.

Već od početka koalicija Radončić - Bakir Izetbegović imala je svoje probleme. Potpuno neprincipijelan politički pakt, "zaboravnost" najbrutalnijih međusbonih optužbi, stavljanje u stranu brojnih istraga, te Radončićevo traženje momentalne obustave postupka za ubistvo kriminalca "Ćele" Delalića bili su znak da ovaj politički brak nema nikakvu perspektivu.

Od prvog dana, Radončićevo učešće u koaliciji sa SDA imalo je samo jedan cilj: obustava postupka koje Tužilaštvo BiH vodi protiv Radončića. U to ime Radončić je SDA-u ustupio dva mjesta u Vladi Federacije BiH i to ona ključna (energetika i rudarstvo i socijalna politika) dok je za sebe ostavio turizam i trgovinu.

Spreman je da ustupi i ministarska mjesta u Vijeću ministara BiH, gotovo ni oko čega ne postavlja prevelike uslove niti pitanja (potpuno je popustljiv prema SDA) te, sa druge strane, trpi žestoku kritiku svoje stranačke baze a sve to kako bi se pokušao izvući iz istrage koju vode Tužilaštvo BiH i tužilac Dubravko Čampara koji i pored dvogodišnje brutalne kampanje Radončićevih medija ali i stranačke mašinerije, nije ni jednog trenutka posustao u istrazi protiv Radončića.

Istraga protiv Radončića je u Tužilaštvu BiH ušla u svoju završnu fazu. Danas se, kako doznajemo, pojavila i svjedokinja koja je, navodno, svjedočila o prijetnjama koje je primala zbog svog svjedočenja koje je trebala obaviti. Navodno da te prijetnje povezuje sa Radončićem? Moguće da je i to bio jedan od razloga koji je Radončića "slomio" da danas izda stranačko saopštenje u kojem se, faktički, povlači iz vlasti.

Iz izvora bliskih ljudima koji u Radončiću vide jednog od krivaca za organizovanje ubistva kriminalca Delalića, dobilo i ratnu fotografiju na kojoj sjede i jedu dva notorna sarajevska kriminalca, Delalić i Zulfikar Ališpago "Zuka", dok u njihovom društvu Radončić stoji te nije jasno da li ih služi ili nije mogao sjediti s njima u društvu te je stajao.

Svakako da Radončiću ne bi godilo učešće u vlasti u kojoj bi morao proći proceduru provjera SIPA-e pri čemu bi, pred Parlament, BiH došao dokument da je kanidat za novog ministra komunikacija, ujedno, i osumnjičenik za organizovanje ubistva. Zbog toga je Radončiću bilo najlakše pobjeći iz ove priče, ali on je svojim ponašanjem i pritiscima već napravio ogromnu štetu bh.društvu: uništio je hapšenje nekolicine osumnjičenika za politička ubistva u Sarajevu koje se nalazilo pred realizacijom i time pokazao da između vlasti i države, između pravde i samoga sebe, uvijek na prvo mjesto stavlja sebe i sopstveno učešće u vlasti. Sve ostalo je obična maska kakvih Radončiću nije manjkalo.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9704 times
Been thanked: 11442 times

Post by Krokodil Behko » 19 Dec 2015, 17:32

On je upravo i naveo razlog vezan za rješavanje tih politički motivisanih ubistava.
Navodno neće na vlast jer se ti slučajevi ne rješavaju. Sve mi se čini, da on poteže slučajeve Ugljen i Leutar, da bi se obustavio slučaj Ćelo.

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 19 Dec 2015, 18:38

Krokodil Behko wrote:On je upravo i naveo razlog vezan za rješavanje tih politički motivisanih ubistava.
Navodno neće na vlast jer se ti slučajevi ne rješavaju. Sve mi se čini, da on poteže slučajeve Ugljen i Leutar, da bi se obustavio slučaj Ćelo.
Upravo tako!
Međutim,u međuvremenu, su se promijeni igrači u SIPI. Biće burna Nova godina!

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3910 times
Been thanked: 2945 times

Post by Pasaga » 19 Dec 2015, 18:46

KOMESAR wrote:
Krokodil Behko wrote:On je upravo i naveo razlog vezan za rješavanje tih politički motivisanih ubistava.
Upravo tako!

Kako to sad...
Nazad pola godine-godinu,na sva zvona je najavljivao,prizivo i prozivao krupne ribe....
To mu je donjelo vecinu glasova na izborima.....
Sta sad...?
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 19 Dec 2015, 18:46

KOMESAR wrote:
Upravo tako!

Kako to sad...
Nazad pola godine-godinu,na sva zvona je najavljivao,prizivo i prozivao krupne ribe....
Sta sad...?
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 19 Dec 2015, 18:51

Pasaga wrote:
KOMESAR wrote:
Upravo tako!

Kako to sad...
Sta sad...?
Sam se upecao!

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 19 Dec 2015, 19:14

To se i ocekivalo.
O tome sam dovoljno pisao,bar o njemu....
Cim je njemu Picousti idol,uzor,kad to cujes...upiskis se....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 345 times

Post by Mirelam » 19 Dec 2015, 19:43

SPINERKA wrote::hihi eto ga ..

Image
Napokon prava bosnjacka vlast :ok

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9704 times
Been thanked: 11442 times

Post by Krokodil Behko » 26 Dec 2015, 10:15

MILO ZA DRAGO: Armin Kajmaković novi direktor „Aerodroma Sarajevo“

Image

Armin Kajmaković, muž državne tužiteljice Diane Kajmaković, novi je generalni direktor „Aerodroma Sarajevo“, saznaje „Slobodna Bosna“.

Kajmakovića, koji je do sada obavljao funkciju šefa Cargo centra na Aerodromu, za poziciju generalnog direktora predložila je stranka Savez za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića.

Njegovim imenovanjem potvrđene su višegodišnje spekulacije o bliskim vezama državne tužiteljice Diane Kajmaković sa Fahrudinom Radončićem.

Svojevremeno se spekuliralo i da nije slučajno što su upravo Kajmakovićeva i njen kolega Oleg Čavka vodili istragu protiv bivšeg predsjednika Federacije BiH Živka Budimira, kada je namjera bila da se iz federalne vlasti eliminira SDA, kako bi za partnera SDP-u BiH došao Radončić i njegov SBB.

Armin Kajmaković je na funkciji generalnog direktora „Aerodroma Sarajevo“ naslijedio Ivicu Veličana iz SDp-a

Podsjetimo, plaće uposlenih na Sarajevskom aerodromu ubjedljivo su najveće među javnim poduzećima. Sam direktor prima mjesečnu plaću u iznosu od blizu 10.000 KM!

(slobodna bosna )

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 26 Dec 2015, 11:13

Krokodil Behko wrote:MILO ZA DRAGO: Armin Kajmaković novi direktor „Aerodroma Sarajevo“

Image

Armin Kajmaković, muž državne tužiteljice Diane Kajmaković, novi je generalni direktor „Aerodroma Sarajevo“, saznaje „Slobodna Bosna“.

Kajmakovića, koji je do sada obavljao funkciju šefa Cargo centra na Aerodromu, za poziciju generalnog direktora predložila je stranka Savez za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića.

Njegovim imenovanjem potvrđene su višegodišnje spekulacije o bliskim vezama državne tužiteljice Diane Kajmaković sa Fahrudinom Radončićem.

Svojevremeno se spekuliralo i da nije slučajno što su upravo Kajmakovićeva i njen kolega Oleg Čavka vodili istragu protiv bivšeg predsjednika Federacije BiH Živka Budimira, kada je namjera bila da se iz federalne vlasti eliminira SDA, kako bi za partnera SDP-u BiH došao Radončić i njegov SBB.

Armin Kajmaković je na funkciji generalnog direktora „Aerodroma Sarajevo“ naslijedio Ivicu Veličana iz SDp-a

Podsjetimo, plaće uposlenih na Sarajevskom aerodromu ubjedljivo su najveće među javnim poduzećima. Sam direktor prima mjesečnu plaću u iznosu od blizu 10.000 KM!

(slobodna bosna )
Vrijeme je da se ide!

p.s
Napoleon Bonoparta je jednom prilikom rekao da je u životu bio sretan samo šest dana, mi izgleda nećemo ni jedan.

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 26 Dec 2015, 11:27

Dzaba mu te silne pare...
Nebi se probudio kraj nje za citav aerodrom..... :djed
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 345 times

Post by Mirelam » 26 Dec 2015, 11:55

Pasaga wrote:Dzaba mu te silne pare...
Nebi se probudio kraj nje za citav aerodrom..... :djed
:valja :ok

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA » 26 Dec 2015, 12:20

:hm
p.s
Napoleon Bonoparta je jednom prilikom rekao da je u životu bio sretan samo šest dana, mi izgleda nećemo ni jedan.
Image
Image

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 02 Jan 2016, 13:18

...jeben link...
mozda daje i odogovor,zasto nije usao u VM BH...?

http://balkanbreakingnews.com/ekskluziv ... radoncica/
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA » 02 Jan 2016, 14:20

:hm

Želim istaći da sam jako zabrinut za svoju sigurnost a pogotovo za sigurnost moje dvoje maloljetne djece koja žive samnom obzirom da sam siguran da iza ovih napada eksplozivnim sredstvima stoje Fahrudin Radončić i Ekrem Lekić i da je Belma tu samo sredstvo koja je plaćena i koju koriste za borbu protiv mene.
Na strani sam zakona Tuzilastva BIH i SIPA -e koji me osiguravaju i siguran sam da će riješiti ovaj problem i gore navedene počinioce izvesti pred nadležni SUD.

:ljut

hm
Image

Post Reply

Return to “Politika u BiH”