Kakvi ba penzioneri nemoj vrijedjat
POVRATAK U DOMOVINU
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2911 times
- Been thanked: 24124 times
- Status: Online
Re: POVRATAK U DOMOVINU
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3944 times
- Been thanked: 7277 times
- Status: Offline
A koliko ih je otislo u tom vremenu..
tristo i trideset..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Nice
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 24452 times
- Been thanked: 10610 times
U životu treba biti zahvalan na mogućnostima i iskoristiti ih. Neka ne bude ograničenja, niko nije drvo da pusti korijen i ne mrda nigdje cijeloga života.
Uostalom treba posjetiti razna mjesta, države, vidjeti gdje ide, gdje ne.
Ako se negdje i razočaraš, nije kraj svijeta, možda drugi put u drugom gradu bude bolje. Samo se ne treba ograničavati i govoriti nikad više...
Uostalom treba posjetiti razna mjesta, države, vidjeti gdje ide, gdje ne.
Ako se negdje i razočaraš, nije kraj svijeta, možda drugi put u drugom gradu bude bolje. Samo se ne treba ograničavati i govoriti nikad više...
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3944 times
- Been thanked: 7277 times
Havana se vratio, Nice i Spejs otisle..
znaci, racunica porazna..
otisla mu i djeca..
znaci, racunica porazna..
otisla mu i djeca..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22755 times
- Been thanked: 20838 times
- HAVANA
- Penzioner

Ja sam se za to borio
I nije,samo sam 3 mjeseca bio cilj je 6. 
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 2551 times
- Been thanked: 1194 times
Kako stvari stoje, mozda samo da me sahrane da nemaju mnogo troska oko prijevoza.
Toliko sam vezan za svoju domovinu za koju sam se borio 48 mjeseci i kada se sve zavrsilo osjetio sam potrebu da moram da odem
Desilo se to krajem juna '98.god.
Borba za opstanak je trajala 3 godine i na tome sam ustrajao.
Djeca se iskolovala, svi se uklpili u sistem ali ja samo mislim o povratku.
Stvorilo se nekretnina koje brat bratu vrijede preko milion.
Zivot se odvija malo tamo malo ovamo sve do ovoga odmora koji mi je promijenio zivot.
Nakon povratka kod supruge su(na redovnoj kontroli svake dvije godine) otkrili najgoru bolest na dojci.
Sistem je odmah reagovao i odmah idu pozivi, na telefon samo ulijeci termini i rasporedi za snimanja, biopsije, sve moguce pretrage i sve se odvija kao na traci.
Zasto na ovoj temi, pa zato sto sam mislio da se trajno preselim a sada je veliki upitnik.
Dali bi sve to zavrsio dole za mjesec dana i vec sada od petka ide prva kemoterapija.
Sve na stranu i patriotizam i bogatstvo i sve drugo kada dodje da je zdravlje ugrozeno. Ono je najbitnije.
...tako da, drzi se sistema koji funkcionise a pojest, popit se moze svugdje. Kada nekoga pozelim moze se otici ili avionom ili autom i opet nazad tamo gdje se zna ko kosi a ko vodu nosi.
Toliko sam vezan za svoju domovinu za koju sam se borio 48 mjeseci i kada se sve zavrsilo osjetio sam potrebu da moram da odem
Desilo se to krajem juna '98.god.
Borba za opstanak je trajala 3 godine i na tome sam ustrajao.
Djeca se iskolovala, svi se uklpili u sistem ali ja samo mislim o povratku.
Stvorilo se nekretnina koje brat bratu vrijede preko milion.
Zivot se odvija malo tamo malo ovamo sve do ovoga odmora koji mi je promijenio zivot.
Nakon povratka kod supruge su(na redovnoj kontroli svake dvije godine) otkrili najgoru bolest na dojci.
Sistem je odmah reagovao i odmah idu pozivi, na telefon samo ulijeci termini i rasporedi za snimanja, biopsije, sve moguce pretrage i sve se odvija kao na traci.
Zasto na ovoj temi, pa zato sto sam mislio da se trajno preselim a sada je veliki upitnik.
Dali bi sve to zavrsio dole za mjesec dana i vec sada od petka ide prva kemoterapija.
Sve na stranu i patriotizam i bogatstvo i sve drugo kada dodje da je zdravlje ugrozeno. Ono je najbitnije.
...tako da, drzi se sistema koji funkcionise a pojest, popit se moze svugdje. Kada nekoga pozelim moze se otici ili avionom ili autom i opet nazad tamo gdje se zna ko kosi a ko vodu nosi.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 13504 times
- Been thanked: 14707 times
amidza evo tvoj post najbolje govori, svi i koji su ostali i koji su otisli i koji se vracaju imaju svoje razloge koji zivot znace ,Ende.
Za suprugu sve najbolje i puno snage i ozdravljenje zelim
Danas se to lijeci i nek tako bude i kod vas
Za suprugu sve najbolje i puno snage i ozdravljenje zelim
Danas se to lijeci i nek tako bude i kod vas
- HAVANA
- Penzioner

Sretno i sve najbolje.Bice to dobro,na vrijeme je izgleda…
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

- amidza idriz
- Aktivni forumaš

Mi zivimo zivot ali ne upravljamo njime, mi to samo mislimo.
Zelje su jedno a stvarnost sasvim drugo.
Neka domovine. Uvijek cu biti grumen zemlje moje.
Zelje su jedno a stvarnost sasvim drugo.
Neka domovine. Uvijek cu biti grumen zemlje moje.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- Komshija
- Poneki mu pročitamo

- Mood:
- Has thanked: 129 times
- Been thanked: 106 times
Nisam vidio da se iko mladji a pametan vratio,znam neke budale koje konzumiraju narkotike da su to uradili a pored njih to rade ovi starokurci koji su docekali penziju pa tamo sa istom ne mogu da kubure onda dodju vamo kao vuce ih ma vuce vas moja karina da nebi vani gladovali vamo dolazite sa pricom da vas vuce,sto vas nije vuklo ranije i sto ranije niste dosli satrolozi.Sve mogu al suplju nikako.
- HAVANA
- Penzioner

- Zizi
- Forum [Bot]
- Has thanked: 9911 times
- Been thanked: 8565 times
Doduše, jeftiniji je ukop ovdje nego u USAklanac23 wrote: 15 Sep 2025, 09:05 ja sam penzioner, sin mi na floridi sa zenom i cerkom ali nisam dosao preko jleta nego do lopate. covjece hocu kosti da ostavin u bosni a ne u americi
- Morgen
- Zvezda foruma

- Has thanked: 31375 times
- Been thanked: 29099 times
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4449 times
- Been thanked: 3405 times
Baliluk sa dna kace ovaj tvoj post, comšo. Mojne da ti je vokri što se ljudi snalaze dok ti kuruz okopavašKomshija wrote: 16 Sep 2025, 00:19 Nisam vidio da se iko mladji a pametan vratio,znam neke budale koje konzumiraju narkotike da su to uradili a pored njih to rade ovi starokurci koji su docekali penziju pa tamo sa istom ne mogu da kubure onda dodju vamo kao vuce ih ma vuce vas moja karina da nebi vani gladovali vamo dolazite sa pricom da vas vuce,sto vas nije vuklo ranije i sto ranije niste dosli satrolozi.Sve mogu al suplju nikako.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Komshija
- Poneki mu pročitamo

- Mood:
- Has thanked: 129 times
- Been thanked: 106 times
Ma kakvi,promasio si cijeli fudbal a mozda si se pronasao u ovome,nek si i trebaMelek wrote: 16 Sep 2025, 05:53Baliluk sa dna kace ovaj tvoj post, comšo. Mojne da ti je vokri što se ljudi snalaze dok ti kuruz okopavašKomshija wrote: 16 Sep 2025, 00:19 Nisam vidio da se iko mladji a pametan vratio,znam neke budale koje konzumiraju narkotike da su to uradili a pored njih to rade ovi starokurci koji su docekali penziju pa tamo sa istom ne mogu da kubure onda dodju vamo kao vuce ih ma vuce vas moja karina da nebi vani gladovali vamo dolazite sa pricom da vas vuce,sto vas nije vuklo ranije i sto ranije niste dosli satrolozi.Sve mogu al suplju nikako.![]()
Prave patriote u ratu nisu napustile drzavu kad se nije imalo sta jest a pogotovo ni poslje rata,tako da nemojte meni o patriotizmu i domoljublju...suplje preko glave
Meni su drazi komentari poput tvog nego lajk jer znam da sam vas pogodio u centar
Covjek koji je otiso trbuhom za kruhom a pritom ne glumi laznog patriotu respekt,ima ih more....a ima isto i onih poput nasera orica sto su izdali narod i drzavu a glume velike patriote,znas kome to moze proci,tamo mozda u obdanistu....
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10064 times
- Been thanked: 17062 times
Meni je tuzno kolika je mrznja, ili je to prejaka rijec, mozda netrpeljivost izmedju ostalih i otislih.
Strasno.
Strasno.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22755 times
- Been thanked: 20838 times
Jeste prejaka riječ, ali postoji netrpeljivost u određenom obliku.spacebound wrote: 16 Sep 2025, 09:57 Meni je tuzno kolika je mrznja, ili je to prejaka rijec, mozda netrpeljivost izmedju ostalih i otislih.
Strasno.
Kod mene je nema dok ne počne pametovanje iz hladovine o ovoj državi i njenom narodu ili kad te druga država plaća za tvoj rad tamo, a živiš u Bosni i onda pametuješ drugima o svemu. Ne ide to sestro dojadi čovjeku da sluša te priče. To je u konačnici licemjerno i to treba nazivati pravim imenom bez obzira na emocije tih ljudi.
To što će neko ovo pravdati sa "oni nama desetine miliona i više plate svake godine da ih nema mi bismo propali" - ništa od toga ja ne vidim ni kod sebe niti oko sebe, a većina tog novca završi kod njima dragih ljudi tako da je to bezveze argument čisto iz emocija. Nek vrate porez ovoj državi koja je ulagala u njih, pa su onda otišli u inostranstvo ako bi neki već da tjeraju mak na konac.
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10064 times
- Been thanked: 17062 times
Znaci i kod tebe netrpeljivost.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.