POVRATAK U DOMOVINU

Bosanci i Hercegovci širom svijeta

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21907 times
Been thanked: 19962 times
Status: Offline

Re: POVRATAK U DOMOVINU

Post by Masamune » 16 Sep 2025, 10:24

Da kad se pređe određena granica, ali to je više istina koja boli druge. Ja to ne krijem jer licemjerje treba prozivati.

Komshija
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:
Has thanked: 111 times
Been thanked: 94 times

Post by Komshija » 16 Sep 2025, 11:48

spacebound wrote: 16 Sep 2025, 09:57 Meni je tuzno kolika je mrznja, ili je to prejaka rijec, mozda netrpeljivost izmedju ostalih i otislih.
Strasno.
Nikakva mrznja barem kad sam ja u pitanju u tudje ime ne zelim da pricam samo pojedincima ne zelim ostat duzan kad krenu prosipat suplju a dobro znam da nije tako.Danas kad nekom saspes istinu u lice ili si lud,mrzitelj los covjek itd,sve najgore,e bogati....
Sto se mene tice dabogda svi imali i oni sto su otisli i oni sto nisu ali kad pricas o nekim stvarima sa ljudima koji nisu nimalo glupi trebas to da imas na umu.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23493 times
Been thanked: 6176 times

Post by Veca » 16 Sep 2025, 13:35

Masamune wrote: 16 Sep 2025, 10:14
spacebound wrote: 16 Sep 2025, 09:57 Meni je tuzno kolika je mrznja, ili je to prejaka rijec, mozda netrpeljivost izmedju ostalih i otislih.
Strasno.
Jeste prejaka riječ, ali postoji netrpeljivost u određenom obliku.
Kod mene je nema dok ne počne pametovanje iz hladovine o ovoj državi i njenom narodu ili kad te druga država plaća za tvoj rad tamo, a živiš u Bosni i onda pametuješ drugima o svemu. Ne ide to sestro dojadi čovjeku da sluša te priče. To je u konačnici licemjerno i to treba nazivati pravim imenom bez obzira na emocije tih ljudi.

To što će neko ovo pravdati sa "oni nama desetine miliona i više plate svake godine da ih nema mi bismo propali" - ništa od toga ja ne vidim ni kod sebe niti oko sebe, a većina tog novca završi kod njima dragih ljudi tako da je to bezveze argument čisto iz emocija. Nek vrate porez ovoj državi koja je ulagala u njih, pa su onda otišli u inostranstvo ako bi neki već da tjeraju mak na konac.

ti dragi ljudi trose, vrte se pare, i dosta od mene, nisi dijete. :kafa
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23493 times
Been thanked: 6176 times

Post by Veca » 16 Sep 2025, 13:38

Masamune wrote: 16 Sep 2025, 10:24 Da kad se pređe određena granica, ali to je više istina koja boli druge. Ja to ne krijem jer licemjerje treba prozivati.

mene jedino boli sto ti i tebi slicni, ne vidite siru sliku. :kafa
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 16 Sep 2025, 14:46

Nek se vrte nemam ništa protiv, ali niste svete krave koje čovjek ni pod razno ne smije kritikovati kad je to opravdano i potrebno raditi.

Nemoj biti šupak iz dijaspore i nema problema. Vidimo mi širu sliku itekako.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13911 times
Been thanked: 22901 times

Post by Fuddo » 16 Sep 2025, 15:25

Strasno.
Kod mene je nema dok ne počne pametovanje iz hladovine o ovoj državi i njenom narodu ili kad te druga država plaća za tvoj rad tamo, a živiš u Bosni i onda pametuješ drugima o svemu. Ne ide to sestro dojadi čovjeku da sluša te priče. To je u konačnici licemjerno i to treba nazivati pravim imenom bez obzira na emocije tih ljudi.

To što će neko ovo pravdati sa "oni nama desetine miliona i više plate svake godine da ih nema mi bismo propali" - ništa od toga ja ne vidim ni kod sebe niti oko sebe, a većina tog novca završi kod njima dragih ljudi tako da je to bezveze argument čisto iz emocija. Nek vrate porez ovoj državi koja je ulagala u njih, pa su onda otišli u inostranstvo ako bi neki već da tjeraju mak na konac.
Izvini, stvarno me zanima ima li neki podatak koliko ste poreza ulozili u mene pa da to vratim?
Odokativno
Dozvolite da se obratimo

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 16 Sep 2025, 15:30

Fuddo wrote: 16 Sep 2025, 15:25

Izvini, stvarno me zanima ima li neki podatak koliko ste poreza ulozili u mene pa da to vratim?
Odokativno
Vlada bi ti odgovorila glat na to pitanje samo treba poslati zvanični dopis

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 16 Sep 2025, 15:30

i en sad svi uvrijeđeni kao da je svako ponaosob prozvan

nisam džaba reko sveta krava
Last edited by Masamune on 16 Sep 2025, 15:32, edited 1 time in total.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13911 times
Been thanked: 22901 times

Post by Fuddo » 16 Sep 2025, 15:31

Masamune wrote: 16 Sep 2025, 15:30

Odokativno
Vlada bi ti odgovorila glat na to pitanje samo treba poslati zvanični dopis
Vlada pederacije, ili vijece ojebina?
Na koju se adresu obratiti?
Dozvolite da se obratimo

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2777 times
Been thanked: 22974 times

Post by HAVANA » 16 Sep 2025, 17:00

Odokativno
Zvao sam fortu kaze 126538 km.I da uplatis meni.Ja cu ih oplodit.Iban ba 3389345679201 swift unicredbax
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 16 Sep 2025, 17:01

Tamam za neki veliki vinograd u Dalmaciji :D.

I masline i smokve

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 16 Sep 2025, 17:04

Napiso sam 126538 km nije 1126538.Skromno bosnjacki.Ne moze bit za velikog.

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9811 times
Been thanked: 16541 times

Post by spacebound » 16 Sep 2025, 17:34

Koliko ogorcenosti na fb po grupama, to je strasno citat, i ovih ovamo i onih dole. Ne znas ko je gori. Al' najveci hit mi je uvjeravanje da ovamo ljudi jedu kifle i makarone da bi kupili auto na leasing, mogli ga otplacivat i ustedit malo da kad odu u BiH mogu da se ku* ce :D. Ne kazem da nema i takvih, ali to je izuzetak, ne pravilo.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 16 Sep 2025, 17:38

spacebound wrote: 16 Sep 2025, 17:34 Koliko ogorcenosti na fb po grupama, to je strasno citat, i ovih ovamo i onih dole. Ne znas ko je gori. Al' najveci hit mi je uvjeravanje da ovamo ljudi jedu kifle i makarone da bi kupili auto na leasing, mogli ga otplacivat i ustedit malo da kad odu u BiH mogu da se ku* ce :D. Ne kazem da nema i takvih, ali to je izuzetak, ne pravilo.
Ista su uvjeravanja i sa druge strane i govori sa visoka,vrijedjanja itd ovih sto su tu i ne zele da idu…Sve je to toliko glupo da je to nevjerovatno…

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound » 16 Sep 2025, 17:39

I ne kontam uopste cemu takve price, poredjenja, ubjedjivanja bilo koga da mu je zivotni put pogresan. Ne kontam ni one koji su ovamo, a samo pricaju kako je sve propalo i ubjedjuju druge da ne dolaze :lud

Moj put je moj, ja izabrala i izborila se, zivim kako hocu, radim sta zelim. Slazem svoj zivot po svome. Ne treba mi niko sa strane suflirat sta je za mene bolje, kako se ja osjecam, kako ce mi sutra biti itd. Ni ja ne govorim nikom nista, svako po svome.

Ima i ona kategorija, ti su mi omiljeni, zive npr u Njemackoj, a psuju je od zvijeze do zvijezde i nista im ne valja. E, to su najveci jadnici. Pa sta radis tu kojeg vraga? Nisi u zatvoru, niko te ne drzi zakljucanog. Ako je sve tako truhlo i lose, a tamo odakle si dosao divno zasto si tu? Sta radis?
Sutra da ga deportuju objesio bi se :oo
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound » 16 Sep 2025, 17:41

HAVANA wrote: 16 Sep 2025, 17:38
spacebound wrote: 16 Sep 2025, 17:34 Koliko ogorcenosti na fb po grupama, to je strasno citat, i ovih ovamo i onih dole. Ne znas ko je gori. Al' najveci hit mi je uvjeravanje da ovamo ljudi jedu kifle i makarone da bi kupili auto na leasing, mogli ga otplacivat i ustedit malo da kad odu u BiH mogu da se ku* ce :D. Ne kazem da nema i takvih, ali to je izuzetak, ne pravilo.
Ista su uvjeravanja i sa druge strane i govori sa visoka,vrijedjanja itd ovih sto su tu i ne zele da idu…Sve je to toliko glupo da je to nevjerovatno…
I ne mozes ti ljudima ugodit, ako ides u Bosnu sto ces dole kad si vec otisao, ako ne ides sta si se podig'o, glumis veceg Svabu od Svabe. Luda kuca :D.

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 16 Sep 2025, 17:41

Masamune wrote: 16 Sep 2025, 14:46 Nek se vrte nemam ništa protiv, ali niste svete krave koje čovjek ni pod razno ne smije kritikovati kad je to opravdano i potrebno raditi.

Nemoj biti šupak iz dijaspore i nema problema. Vidimo mi širu sliku itekako.
U biti sve ti se svodi na to da ko je supak supak je.Gdje god bio.Pare,imetak,mjesto boravka ne mijenja cinjenicu da je supak.Samo je pojaca…Supak kad dodje do para postane ober supak.Gdje god. :cudi

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 16 Sep 2025, 17:42

spacebound wrote: 16 Sep 2025, 17:41
HAVANA wrote: 16 Sep 2025, 17:38

I ne mozes ti ljudima ugodit, ako ides u Bosnu sto ces dole kad si vec otisao, ako ne ides sta si se podig'o, glumis veceg Svabu od Svabe. Luda kuca :D.
Davno sam odusto od ugadjanja ljudima.Sebi ugadjaj.I svojim.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 49953 times
Been thanked: 8875 times

Post by ElTriconi » 16 Sep 2025, 17:46

spacebound wrote: 16 Sep 2025, 10:21 Znaci i kod tebe netrpeljivost.
Normalno je da ljude traze neprijatelje i da krivicu pripisuju drugom bez ikakvog objektivnog razloga 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3734 times
Been thanked: 6866 times

Post by Matan » 16 Sep 2025, 18:19

Supci su samo jedni..
a istina da su svi supci potekli ili jos zive u nasim krajevima..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Post Reply

Return to “Dijaspora”