Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Masamune wrote: 16 Sep 2025, 14:46
Nek se vrte nemam ništa protiv, ali niste svete krave koje čovjek ni pod razno ne smije kritikovati kad je to opravdano i potrebno raditi.
Nemoj biti šupak iz dijaspore i nema problema. Vidimo mi širu sliku itekako.
U biti sve ti se svodi na to da ko je supak supak je.Gdje god bio.Pare,imetak,mjesto boravka ne mijenja cinjenicu da je supak.Samo je pojaca…Supak kad dodje do para postane ober supak.Gdje god.
Upravo to. Samo govorim da ne treba odmah poklopiti kad neko spominje šupka koji je dijasporaš.
Šupak je šupak bio dijaspora ili živio ovdje i to je tako. Al vazda kad te spomeneš nađu se svi prozvani kao da diraš u osinjak jbt.
Ja kad vidim šta ljudi iz Bosne znaju pisati npr. o Džeki koji je jedna od naših najboljih reklama bude me sramota, a da ne govorim šta o drugima pišu. I ono najjače oni najpametniji kako bi on trebao da troši svoje pare kao da upravljanju njegovim novcem... strašno.
Masamune wrote: 16 Sep 2025, 14:46
Nek se vrte nemam ništa protiv, ali niste svete krave koje čovjek ni pod razno ne smije kritikovati kad je to opravdano i potrebno raditi.
Nemoj biti šupak iz dijaspore i nema problema. Vidimo mi širu sliku itekako.
Dobro.
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Brcak wrote: 16 Sep 2025, 20:35
Eno irska dijaspora... digli Irsku ekonomiju.
Mozemo i mi. Smotani znamo biti, glupi nismo!
Znas sta kazu Turci.
mozes otici sa milion eura u Tursku i za par mjeseci ces ostati bez icega..
oderu te i opljackaju..
Mozda onog sto je napravio na crno taj milion po njemackoj itd Ko je svojim mozgom,radom i u regularnim tokovima napravio ciglu,sve je osim naivan i glup.U vecini slucajeva taj ih umnozi…
Iz moje firme, Turcin napustio Austriju i otisao za Tursku i otvorio biznis..
nakon 2 godine se vratio, sve propalo sto je zamislio..sad opet ispocetka..
Matan wrote: 17 Sep 2025, 09:08
Ali kako?!?!?!?
Stvarno ne kontam... dodjes u svoju domovinu, otvoris firmu, propadnes zbog reketasa, administracije, lokalci te pokrali?
Rum wrote: 17 Sep 2025, 17:19
Sto me nervira kad ovdje na odmoru pricaju stranskim jezikom ,jebo ga jezik
Sto je najgore i kod kuce svoje pricaju stranim jezikom, vjeruj mi.
Kontam ako su dosli u Ameriku kao mala djeca ali ovi prdonje stare i samo engleski pricaju.
Matan wrote: 17 Sep 2025, 09:08
Ali kako?!?!?!?
Stvarno ne kontam... dodjes u svoju domovinu, otvoris firmu, propadnes zbog reketasa, administracije, lokalci te pokrali?