Bosna Šapatom Pade

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3897 times
Been thanked: 3598 times
Status: Offline

Re: Bosna Šapatom Pade

Post by Naseef Mushroom »

Masamune wrote: 18 Sep 2025, 08:56
Laser wrote: 18 Sep 2025, 08:49

Da sam, ne daj Bože, neki bitan faktor u vlasti ili samo u društvu, pričao bih i sa crnim đavolom.

Pa čak i sa Mađarima ili Rusima, ne vidim da su u odnosu prema Bosni imalo gori od Hrvatske, Srbije, Njemačke i drugih vajnih Evropljana.
Pa eto, tu se razilazimo. Ja smatram da sa Rusima ne trebamo razgovarati ni pod razno, jer su dovoljno pokazali svoje lice od svih onih silnih veto-a do svega ostalog. Jednostavno, podržavaju destruktivni faktor u BiH. Jedino nisu toliko podržavali dok ih je vodio Gorbačov jer ga je bolilo briga, koji je smatran američkim agentom i gledao je da izdigne Rusiju iz pepela sovjetskog saveza koji se raspao. Sad odjednom glume dobre igrače i pozivaju na stabilizaciju jer se rodila tamo budala da vodi kauboje... how yes no. Rusi sad dođu kao trojanski konj ako bi nešto s njima htio petljati.

Amerikanci koliko god da su proračunati (nisam kao ironman da ih slijepo podržavam) i Evropa kolika god da je kurva bolji su od Rusa kako god okrenemo.
Po čemu? Nije da te trolam i da te pravim budalom jer se pravim da ne znam odgovor. Jer baš što znam odgovor pitam te zašto i dalje tako misliš?

Jel zbog podrške Srbima? Eto Bošnjak se non-stop ismijava što isto misli o braći Turcima a od Turaka ne dobijamo ništa više od lijepih riječi i šupljih obećanja a Rusi se smatraju opasnim faktorom jer su na strani Srba. Kakvu to podršku dobijaju Srbi od Rusa osim par uveličanih naslova u Kuriri i Informeru, doček Dodika kod Putina u njegovom hodniku ispred vrata od WC-a i par hrđavih tenkovska za vrijeme parade za 9. januar koji su ionako bili spremni da završe na smeću?

Erdogan bi u očima Srba trebao biti isto kao Putin u našim očima pa se Dodik redovno sastaje sa Erdoganom dok mu Ivica Dačić pjeva na uho.

Šta su to Rusi uradili za Srbe na Kosovu? Tako je, ništa.
Samo kada Rus stane u odbrani entiteta rs onda podržavsju genocidni entitet ali kada naš veliki prijatelj Amerika to isto izjavi, onda dokazuju koliki su nam prijatelji jer žele mir i stabilnost na našim prostorima jer ne daju na Dayton.

Je li zbog ruskih dobrovoljaca za vrijeme agresije na našu državu? Pa dolazili su i Ukrajinci kao dobrovoljci ali pošto mnogi to ignorišu, jer kako bi inače balili po forumima i portalima “Slava Ukrajini!” tako da taj podatak o ruskim dobrovoljcima u Bosni i Hercegovini iz njihovih usta ništa ne znači, davno je izgubio značaj.

A ako ćemo iskreno, više je jedan Putin dao podršku i osjećanje prema ubijanju muslimana u svijetu nego čitava europa (čast izuzetcima poput Irske i Španije mada i Španija ima krvavu historiju vezano za islam).
Dok u Europi raste desnica i islamofobija, muslimani u Rusiji mirno žive (izuzev nekih ekstrennih fašističkih krajeva u Rusiji) ali to su incidenti u poređenju sa pravima muslimana koja im garantuje država.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Masamune wrote: 18 Sep 2025, 09:36 Jbg brate meni Palestinci i Arapi 500 i više km udaljeni od Bosne nisu prioritet spram našeg naroda.

Strašno je šta se tamo dešava, ali da sam neki ministar i slično ne bih o tome plaho govorio i optuživao zapad s obzirom da mi nemamo taj luksuz i to sam x puta ovdje ponovio.

Jedno je ovako pričati po forumima i društvenim mrežama, a sasvim drugo kad si osoba na jednoj od najviših pozicija u državi i kad je odgovornost ogromna.

Da Rusi nisu dokazani neprijatelji ove države ne bi bio nikakav problem da s njima pričamo i nešto dogovaramo, ali jesu i uvijek su bili.
Pa ne idi kilometrima daleko, ostani u našoj državi. Ko nam je uveo embargo na oružje?
Ti naši veliki prijatelji su nam tek postali prijatelji kada su vidjeli da obični momci u patikama imaju veća muda od njihovih izmišljenih likova Ramba i Captain America. Kada su vidjeli da odbijamo da nestanemo sa ove planete i svoje rodne grude, onda nam postadoše prijatelji jer ne bi bilo dobro za njihov ugled. I opet nas zaustaviše pred Banjalukom.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
ironman
sirius
sirius
Has thanked: 25290 times
Been thanked: 25727 times

Post by ironman »

Istina je da mi nemamo sta pricat s rusima.
Zasto je ovo krme trazilo sastanak u centrali sda nije mi jasno..ali je fakat da ce to pokusat iskoristit za svoje ciljeve.
I zato kazem trebalo je elegantno odbiti..ko ga yb,stranu smo odabrali i drzimo je se.
I da propadne prica sa zapadnom stranom opet nemamo sta trazit s rusima..ro je valjda i budali jasno.
To je moje misljenje a sad o cemu tacno je rijec nemam pojma..buduci da je americki ambasador tu stigao,ne vjerujem da se ovaj sastanak odrzao a da oni nisu bili upoznati.
I da..ove price,u se i svoje kljuse i slicne budalastine..to je prica trojanaca.
Jer ko god ima dvije ciste u glavi vidi gdje mi zivimo i sta nam zapravo zele svi..prvi susjedi pa onda i oni drugi susjedi recimo mongolsko pleme madjarska..
Vidjecemo..
dream of spring...
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

ironman wrote: 18 Sep 2025, 10:15 Istina je da mi nemamo sta pricat s rusima.
Zasto je ovo krme trazilo sastanak u centrali sda nije mi jasno..ali je fakat da ce to pokusat iskoristit za svoje ciljeve.
I zato kazem trebalo je elegantno odbiti..ko ga yb,stranu smo odabrali i drzimo je se.
I da propadne prica sa zapadnom stranom opet nemamo sta trazit s rusima..ro je valjda i budali jasno.
To je moje misljenje a sad o cemu tacno je rijec nemam pojma..buduci da je americki ambasador tu stigao,ne vjerujem da se ovaj sastanak odrzao a da oni nisu bili upoznati.
I da..ove price,u se i svoje kljuse i slicne budalastine..to je prica trojanaca.
Jer ko god ima dvije ciste u glavi vidi gdje mi zivimo i sta nam zapravo zele svi..prvi susjedi pa onda i oni drugi susjedi recimo mongolsko pleme madjarska..
Vidjecemo..
Važno je da imamo šta pričati sa zapadnim prijateljima.
Teme poput da su garant očuvanja Daytona kao garant mira i stabilnosti, u prijevodu: luđačka košulja još najmanje 50 godina gdje će ubiti u pojam i dolazeće generacije koje će se roditi u Bosni i Hercegovini.
ironman
sirius
sirius

Post by ironman »

Naseef Mushroom wrote: 18 Sep 2025, 10:25
ironman wrote: 18 Sep 2025, 10:15 Istina je da mi nemamo sta pricat s rusima.
Vidjecemo..
Teme poput da su garant očuvanja Daytona kao garant mira i stabilnosti, u prijevodu: luđačka košulja još najmanje 50 godina gdje će ubiti u pojam i dolazeće generacije koje će se roditi u Bosni i Hercegovini.
Apsolutno. Kakva god ludjacka kosulja bila imamo Drzavu i imamo puno vise Drzave danas nego 1995.
Jel lazem?
I gdje je sad pokretac price o secesiji i glavni ruski igrac?
Kome je platio da ne ideu zatvor?
Znas li sta je narod bez Drzave?
Jel trebam crtat ili gledas vijesti?
Sa zaoadom pricat uvijek,nismo glupi znamo sve ...sa rusima,o cemu da pricamo?
Da budemo shoshoni...korisne budale?
Hajd molim te..na stranu sto se radi o cetnicima..
dream of spring...
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

ironman wrote: 18 Sep 2025, 10:31
Naseef Mushroom wrote: 18 Sep 2025, 10:25

Apsolutno. Kakva god ludjacka kosulja bila imamo Drzavu i imamo puno vise Drzave danas nego 1995.
Jel lazem?
Više nego 1995? :D.
Hajd samo poredi Bosnu i Hercegovinu za vrijeme Ashdowna i sad za vrijeme Schmidta. Masovna hapšenja onih uzpovaca pa čak i smjena člana predsjedništva iz reda srpskog naroda Šarovića pa poredi to sa današnjom Bosnom i Hercegovinom gdje se ona tri “bjegunca” slobodno kreću po državi i ulaze i izlaze iz nje.
Pa prije 25 godina su bile novčane kazne za televizije iz entiteta rs kad kid jedne yebene vremenske prognoze ne prikažu cijelu kartu Bosne i Hercegovine. I to je samo mali primjer kakva smo bili državetina u poređenju sa danas.
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 627 times
Been thanked: 970 times

Post by tuzlak1212 »

Tebe cemo pitat s kim cemo sta pricat
Eto tacno ste ti i masa isti samo drugi predznaci
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21849 times
Been thanked: 19899 times

Post by Masamune »

Diši brate nešto si opasno uznemiren :oo

Udri ih irone :D.
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 »

Nisam, cak suprotno meni je ova tema smijesna i kontradiktorna s obzirom da vas ima koji mislite da treba uskracivati dijalog a istovremeno pozivate se na zapadne vrijednosti
I to sve u jednoj recenici srocite :plavi
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 »

Citava Evropa a i Trump sastance s Lavrovom i Putinom al hajmo Bakira kritikovat
Stvarno cinicno
ironman
sirius
sirius

Post by ironman »

Naseef Mushroom wrote: 18 Sep 2025, 10:43
ironman wrote: 18 Sep 2025, 10:31
Jel lazem?
Hajd samo poredi Bosnu i Hercegovinu za vrijeme Ashdowna i sad za vrijeme Schmidta. Masovna hapšenja onih uzpovaca pa čak i smjena člana predsjedništva iz reda srpskog naroda Šarovića pa poredi to sa današnjom Bosnom i Hercegovinom gdje se ona tri “bjegunca” slobodno kreću po državi i ulaze i izlaze iz nje.
Pa prije 25 godina su bile novčane kazne za televizije iz entiteta rs kad kid jedne yebene vremenske prognoze ne prikažu cijelu kartu Bosne i Hercegovine. I to je samo mali primjer kakva smo bili državetina u poređenju sa danas.
Vise naravno.
Ne raspravljao ja o tome ..ja sam tu ,zivim 24h 356 dana u godini od kad sam se rodio pa evo kolko mi jos bude pisano..i ne diskriminiram tebe zato sto radis vani,samo nemas realan pogled,ne mozes ga imati jer nisi tu.
dream of spring...
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21849 times
Been thanked: 19899 times

Post by Masamune »

tuzlak1212 wrote: 18 Sep 2025, 10:53 Nisam, cak suprotno meni je ova tema smijesna i kontradiktorna s obzirom da vas ima koji mislite da treba uskracivati dijalog a istovremeno pozivate se na zapadne vrijednosti
Vrati dolare Americi koje si zaradio... mislim ono, ako ćeš već o licemjerju nekom. To su haram pare :oo
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 »

Masamune wrote: 18 Sep 2025, 10:58
tuzlak1212 wrote: 18 Sep 2025, 10:53 Nisam, cak suprotno meni je ova tema smijesna i kontradiktorna s obzirom da vas ima koji mislite da treba uskracivati dijalog a istovremeno pozivate se na zapadne vrijednosti
Vrati dolare Americi koje si zaradio... mislim ono, ako ćeš već o licemjerju nekom :oo
Sto cu vracat ako sam zaradio, nisam ih kupio ko neki preko nevladinih organizacija i sl :oo
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

ironman wrote: 18 Sep 2025, 10:56
Naseef Mushroom wrote: 18 Sep 2025, 10:43
Vise naravno.
Ne raspravljao ja o tome ..ja sam tu ,zivim 24h 356 dana u godini od kad sam se rodio pa evo kolko mi jos bude pisano..i ne diskriminiram tebe zato sto radis vani,samo nemas realan pogled,ne mozes ga imati jer nisi tu.
Nije ovo 1997. godina da se neko iz inostranstva samo može informisati šta se dešava u Bosni i Hercegovini iz dijasporskog izdanja Dnevnog Avaza ili pola sata za BH dijasporu na nekoj njemačkoj radio stanici.
Portali, forumi i društvene mreže. Danas neki Meho iz Toronta može više saznati šta se dešava danas u Zenici nego što je neki Hasan 1996. iz Maglaja mogao saznati šta se dešava u Zenici.

Ne govorimo o mom komšiluku u kojem nisam živio 20 godina a ostali jesu pa mi sad oni koji su ostali objašnjavaju već o stanju u državi gdje svako na internetu može naći brojke, pa čak da je u Japanu.
Potrošačka korpa, vjera u građansku državu, vjera u povratak na svoju rodnu grudubez diskriminacije, strožiji zakoni protiv negatora države, političari poput Durakovića i Tihića, svega toga ima sve manje.

Ja tebi vjerujem da je tebi bolja država u odnosu na prije 30 godina, ali u tvom mikrosvijetu.

Pogledaj samo koliko je se fabrika pozatvaralo, kako je narod postao depresivan i od “gradimo državu sa poštenim Srbima i Hrvatima, kome se me sviđa neka ide iz Bosne” do “šta ćemo, takvi su, valja nam živjeti jedni pored drugih”. SDA-ovci i SDP-ovci prije 20 godina su bili kao složna braća u poređenju sa toksičnim odnosima između SDA-ovaca i NiP-ovaca gdje jedni druge smatraju gorim od četnicima.

Schmidt je napravio da je HDZ u Federaciji ono šta su Srbi u entitetu rs.
Niko od političara nema viziju, sve se svodi na šuplju diskusiju sa stranim ambasadorima, zasjesti u fotelju, ako nije dovoljno onda osnovati svoju stranku, sa totalno suprotnom strankom u koaliciju i tako zacementirati vlast. Žalosno je što nam je najaktivniji političar i kao neka svjetla tačka onaj Bećirović kiji samo moljaka i piše pisma strancima sa ofucanim frazama.

Ja bih vilio da Bosna i Hercegovina krene na bolje, i hoće ako Bog da, aki ne daj Bože da ostane ovakva kakva je.
ironman
sirius
sirius

Post by ironman »

Naseef Mushroom wrote: 18 Sep 2025, 11:20
ironman wrote: 18 Sep 2025, 10:56
Vise naravno.
Nije ovo 1997. godina da se neko iz inostranstva samo može informisati šta se dešava u Bosni i Hercegovini iz dijasporskog izdanja Dnevnog Avaza ili pola sata za BH dijasporu na nekoj njemačkoj radio stanici.
Portali, forumi i društvene mreže. Danas neki Meho iz Toronta može više saznati šta se dešava danas u Zenici nego što je neki Hasan 1996. iz Maglaja mogao saznati šta se dešava u Zenici.

Ne govorimo o mom komšiluku u kojem nisam živio 20 godina a ostali jesu pa mi sad oni koji su ostali objašnjavaju već o stanju u državi gdje svako na internetu može naći brojke, pa čak da je u Japanu.
Potrošačka korpa, vjera u građansku državu, vjera u povratak na svoju rodnu grudubez diskriminacije, strožiji zakoni protiv negatora države, političari poput Durakovića i Tihića, svega toga ima sve manje.

Ja tebi vjerujem da je tebi bolja država u odnosu na prije 30 godina, ali u tvom mikrosvijetu.

Pogledaj samo koliko je se fabrika pozatvaralo, kako je narod postao depresivan i od “gradimo državu sa poštenim Srbima i Hrvatima, kome se me sviđa neka ide iz Bosne” do “šta ćemo, takvi su, valja nam živjeti jedni pored drugih”. SDA-ovci i SDP-ovci prije 20 godina su bili kao složna braća u poređenju sa toksičnim odnosima između SDA-ovaca i NiP-ovaca gdje jedni druge smatraju gorim od četnicima.

Schmidt je napravio da je HDZ u Federaciji ono šta su Srbi i entitetu rs.
Niko od političara nema viziju, sve se svodi ma šuplja sa stranim ambasadorima, zasjesti u fotelju, ako nije dovoljno onda osnovati sviju stranku, sa totakno suprotnom strankom u koaliciju i tako zacementirati vlast. Žalosno je što nam je najaktivniji političar i kao neka svjetla tačka onaj Bećirović kiji samo moljaka i piše pisma strancima sa ofucanim frazama.

Ja bih vilio da Bosna i Hercegovina krene na bolje, i hoće ako Bog da, aki ne daj Bože da ostane ovakva kakva je.
A koliko fabrika je otvoreno?
Koliko stranih ulagaca je uslo i ulazi u BiH?
Nezadovoljstvo je meni jasno..ti i ja isto zelimo za BiH.
Ja sam realan,pricam ono kako mislim da jeste,kako osjecam na kraju..ne radim vec par mejseci ali do tad,puls naroda sam mogao osjetiti svaki dan maltene na cijelom teritoriju BiH..
I kazem razloga za nezadovoljstvo itekako ima ali defetizam i pricati da smo kao drzava porazeni,to ne mogu prihvatiti jer realno nije tako..koliko god da imamo nesposobne politicare na vlasti trenutno..
dream of spring...
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

ironman wrote: 18 Sep 2025, 11:25
Naseef Mushroom wrote: 18 Sep 2025, 11:20

Schmidt je napravio da je HDZ u Federaciji ono šta su Srbi i entitetu rs.
Niko od političara nema viziju, sve se svodi ma šuplja sa stranim ambasadorima, zasjesti u fotelju, ako nije dovoljno onda osnovati sviju stranku, sa totakno suprotnom strankom u koaliciju i tako zacementirati vlast. Žalosno je što nam je najaktivniji političar i kao neka svjetla tačka onaj Bećirović kiji samo moljaka i piše pisma strancima sa ofucanim frazama.

A koliko fabrika je otvoreno?
Koliko stranih ulagaca je uslo i ulazi u BiH?
Nezadovoljstvo je meni jasno..ti i ja isto zelimo za BiH.
Ja sam realan,pricam ono kako mislim da jeste,kako osjecam na kraju..ne radim vec par mejseci ali do tad,puls naroda sam mogao osjetiti svaki dan maltene na cijelom teritoriju BiH..
I kazem razloga za nezadovoljstvo itekako ima ali defetizam i pricati da smo kao drzava porazeni,to ne mogu prihvatiti jer realno nije tako..koliko god da imamo nesposobne politicare na vlasti trenutno..
Mi nismo poraženi, samo su nam isprali mozak da jesmo.
Ja nikako ne tvrdim da je država propala već da trebamo imati vjeru da možemo isplivati, da trećina u državi razmišlja kao ti već bi napravili veliki korak. Ne trebamo biti ni švedska ni švicarska, meni je dovoljno da budemo kao što smo bili 2002. godine
baton
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 469 times
Been thanked: 1059 times

Post by baton »

Ljudi koji vole Bosnu i Hercegovinu samo se trebaju uzdati u sebe i voliti još više BiH...to je ta vječita borba.
Sve bileterale,dogovore,planove,razvoj,sporazume,
saveze usmjeriti u tom pravcu osnove ..tj jačanju BiH.
Sami ste krivi, slali ste nam vukove umjesto čobana.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13896 times
Been thanked: 22850 times

Post by Fuddo »

Niti ima istoka, niti zapada, raspad je sistema.
Sve je u kurcu do zavrat
Prico, ne prico, vizije se propale, ideja nema.
Ovo je klaonica, pa ko prezivi.
Sve sto je ostalo, vici merhaba kakoste
Pravi se lud, mooooozda te zaobidje.
Al dabogda.
Sretno svima.
Dozvolite da se obratimo
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3886 times
Been thanked: 2925 times

Post by Pasaga »

ljudovi moji
ovo mi lici samo na to da su svjetski mocnici izgubili kompas....totalno
ovi manji,se ufurali i ko biva prate igru .....
pilota u aviJonu nema

na hajr i na dobro
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1363 times
Been thanked: 1643 times

Post by Sioux »

Ništa ovo ne valja
Kao da je sve dogovoreno da ide prema kaosu
Šta se ovo dešava, niko nije normalan
U meni jesen je a kažu svi da sad je proljece