Po čemu? Nije da te trolam i da te pravim budalom jer se pravim da ne znam odgovor. Jer baš što znam odgovor pitam te zašto i dalje tako misliš?Masamune wrote: 18 Sep 2025, 08:56Pa eto, tu se razilazimo. Ja smatram da sa Rusima ne trebamo razgovarati ni pod razno, jer su dovoljno pokazali svoje lice od svih onih silnih veto-a do svega ostalog. Jednostavno, podržavaju destruktivni faktor u BiH. Jedino nisu toliko podržavali dok ih je vodio Gorbačov jer ga je bolilo briga, koji je smatran američkim agentom i gledao je da izdigne Rusiju iz pepela sovjetskog saveza koji se raspao. Sad odjednom glume dobre igrače i pozivaju na stabilizaciju jer se rodila tamo budala da vodi kauboje... how yes no. Rusi sad dođu kao trojanski konj ako bi nešto s njima htio petljati.Laser wrote: 18 Sep 2025, 08:49
Da sam, ne daj Bože, neki bitan faktor u vlasti ili samo u društvu, pričao bih i sa crnim đavolom.
Pa čak i sa Mađarima ili Rusima, ne vidim da su u odnosu prema Bosni imalo gori od Hrvatske, Srbije, Njemačke i drugih vajnih Evropljana.
Amerikanci koliko god da su proračunati (nisam kao ironman da ih slijepo podržavam) i Evropa kolika god da je kurva bolji su od Rusa kako god okrenemo.
Jel zbog podrške Srbima? Eto Bošnjak se non-stop ismijava što isto misli o braći Turcima a od Turaka ne dobijamo ništa više od lijepih riječi i šupljih obećanja a Rusi se smatraju opasnim faktorom jer su na strani Srba. Kakvu to podršku dobijaju Srbi od Rusa osim par uveličanih naslova u Kuriri i Informeru, doček Dodika kod Putina u njegovom hodniku ispred vrata od WC-a i par hrđavih tenkovska za vrijeme parade za 9. januar koji su ionako bili spremni da završe na smeću?
Erdogan bi u očima Srba trebao biti isto kao Putin u našim očima pa se Dodik redovno sastaje sa Erdoganom dok mu Ivica Dačić pjeva na uho.
Šta su to Rusi uradili za Srbe na Kosovu? Tako je, ništa.
Samo kada Rus stane u odbrani entiteta rs onda podržavsju genocidni entitet ali kada naš veliki prijatelj Amerika to isto izjavi, onda dokazuju koliki su nam prijatelji jer žele mir i stabilnost na našim prostorima jer ne daju na Dayton.
Je li zbog ruskih dobrovoljaca za vrijeme agresije na našu državu? Pa dolazili su i Ukrajinci kao dobrovoljci ali pošto mnogi to ignorišu, jer kako bi inače balili po forumima i portalima “Slava Ukrajini!” tako da taj podatak o ruskim dobrovoljcima u Bosni i Hercegovini iz njihovih usta ništa ne znači, davno je izgubio značaj.
A ako ćemo iskreno, više je jedan Putin dao podršku i osjećanje prema ubijanju muslimana u svijetu nego čitava europa (čast izuzetcima poput Irske i Španije mada i Španija ima krvavu historiju vezano za islam).
Dok u Europi raste desnica i islamofobija, muslimani u Rusiji mirno žive (izuzev nekih ekstrennih fašističkih krajeva u Rusiji) ali to su incidenti u poređenju sa pravima muslimana koja im garantuje država.