Ja nezz na kojem jeziku ti citas vijesti uopste, Evropa ima najvece energetske krize od opsteg modernog dobaKrokodil Behko wrote: 22 Sep 2025, 10:09tuzlak1212 wrote: 22 Sep 2025, 10:02 to sam ja govorio samo obrnuto, ne moze se niko ni u jednom smjeru kretati tek tako, previse prirodnih neprohodnih granica za konstantno savladavanje u kombinaciji s vojnim otporom s druge strane
Rusiji je mnogo lakse branit se nego to sto si ti naveo da se Evropa brani, ne moze niko nigdje proci bez neprebrojivih gubitaka
Čitaš li katkad prije komentarisanja?
Blokada je dovoljna. Zapadu ne treba ništa od Rusije, pa ni gas, a Rusiji treba sve. Trebaju pare, treba razna oprema za eksploataciju resursa, treba tehnologija, a trebaće joj i ljudstvo.
I kako si došao do zaključka da bi neko napao ruski teritorij?
Dovoljna je blokada. Zaista ne vidim šta je drugima iz Rusije potrebno.
Nekih rijetkih metala ima, ali bez jnih se može izdržati mnooogo duže nego Rusija bez para i tehnologije.
Uostlaom, tu je i Kina. Jel stvarno misliš, da će kina tek tako prekrižiti svoje trenutno i ubjedljivo najunosnije tržište samo da bi se dopali Putinu?
Šta misliš, da je Xi jin pin bezveze sazvao onaj samit skoro?
Sazvao ga je upravo zbog ovih stvari koje navodim. Želi ispitati na koje se sve zemlje može računati u trgovini, ukoliko bi Evropu prekrižili. Odziv nije bio bogzna kakav. Sve sama gola sirotinja, osim arapskih četnika iz Emirata
I to krize na svim vrstama i slojevima, plin, nafta, uranij za nuklearne elektrane, hrana, shipment robe, sve je ugrozeno a ljudima ne trebaju pare nego biftek u tanjiru, ne jedu se novcanice
Evo ti EU stav da je kriza opasna od prije 14 sati i pogledaj i komentare