Ajde remzo bre nemoj da si naporan
Pita devojka za misljenje i svako ima pravo da odgovori
Moderator: Krokodil Behko

Ajde remzo bre nemoj da si naporan

Tesko...Bojana wrote: 02 Oct 2025, 17:17 Da li je moguće doživeti toliku transformaciju u pogledu osećanja nacionalne pripadnosti da se više ne osećate pripadnikom svoje matične nacije, već neke druge, konkretno bosanske?

Bojana wrote: 02 Oct 2025, 17:17 Da li je moguće doživeti toliku transformaciju u pogledu osećanja nacionalne pripadnosti da se više ne osećate pripadnikom svoje matične nacije, već neke druge, konkretno bosanske?
Prvo, to je zastarilo.Počinju i završavaju s tim nekim osjećajem pripadnosti nečemu, skupa s ostalim ljudima na tom prostoru kojeg dijele, kao i jezik, kulturu i nešto malo običaja

Ja,u pravu si....nur...

Može. Danas si ono što želiš biti i kako se osjećaš.Bojana wrote: 02 Oct 2025, 17:17 Da li je moguće doživeti toliku transformaciju u pogledu osećanja nacionalne pripadnosti da se više ne osećate pripadnikom svoje matične nacije, već neke druge, konkretno bosanske?

Treba i to vikat nek misle, sta ima veze sto nismo

Amin, kontam narucit drva, lakse ce bit udvoje unosit

Cura more postat bosnjakinja jedino ako je malo jaca i rumenih obraza. Ako nije nemre, pitaj ruma, on ce bolje objasnitMatan wrote: 03 Oct 2025, 11:14 Tek sad vidim, naslov jedno, a tekst drugo..
Bosanac se moze vremenom postati, a ova koja je postavila temu, je
fulala sve..

Mislim da se zove Republika SrpskaMatan wrote: 03 Oct 2025, 11:16 I najveci zlocin je napravio onaj koji je dozvolio da se dio Bosne nazove Srpskom republikom..

Na balkanu je nacija nasadjena na religijsku pripadnost, ako si hiljadu generacija u hrvatskoj kao pravoslavac ti si srbin i to ti je tako. Najveci je problem kad neko odbaci religijsku pripadnost ili ako promjeni vjeru, sta onda, komplikacijeMorgen wrote: 03 Oct 2025, 11:25 Devojka je iz Srbije i slicno kao i ja ima problema sa bosanac/bosnjak itd
Moja baka sa majkine strane je crnogorka sa kosova i secam se da je ona govorila za muslimane iz srbije i cg Bosnjaci (BosnjaNi isto)
Tek posle rata sam cula da se i u Bosni tako kaze
(Sto ne znaci da se nije govorilo, nego sam JA to tada tek cula)

Kakva razlika..

Bosanac je svatko ko je iz Bosne...Morgen wrote: 03 Oct 2025, 11:25 Devojka je iz Srbije i slicno kao i ja ima problema sa bosanac/bosnjak itd
Moja baka sa majkine strane je crnogorka sa kosova i secam se da je ona govorila za muslimane iz srbije i cg Bosnjaci (BosnjaNi isto)
Tek posle rata sam cula da se i u Bosni tako kaze
(Sto ne znaci da se nije govorilo, nego sam JA to tada tek cula)
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest