Može li se ''postati'' Bošnjak

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply
Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 31231 times
Been thanked: 28976 times
Status: Offline

Re: Može li se ''postati'' Bošnjak

Post by Morgen » 04 Oct 2025, 12:47

biha wrote: 04 Oct 2025, 12:25
Matan wrote: 04 Oct 2025, 11:53

Ma kako govore Hrvatski, slusao sam ih kako govore..
i sta znaci, govore Hrvatski, ne govore ga ni u Hrvatskoj svi isto..
Mislio sam reci ne govore Albanski? Kojim jezikom ustvari govore nije mi poznato? Ako se izjasnjavaju kao Hrvati,valjda i govore Hrvatski! Spavaj mirno Matane! Uzivaj !Svi smo mi ljudi stvoreniu u istom laboratorij!
Iskreno, pricaju srpski sa posebnim kosovskim naglaskom

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26097 times
Been thanked: 26731 times

Post by ironman » 04 Oct 2025, 12:50

Ovo sto D gore napisa..europejskiji smo i tolerantniji od bilo kojeg evropskog naroda..stvar ybu druga dva faktora u BiH .
Pa onda bude i podmetanja i svega.
dream of spring...

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 806 times
Been thanked: 1215 times

Post by tuzlak1212 » 04 Oct 2025, 13:38

Duminjo wrote: 04 Oct 2025, 12:33
tuzlak1212 wrote: 04 Oct 2025, 08:56

Znamo li sta Kinezi kazu Kinezima koji prime Islam, kako ih tretiraju, koja je prica spajanja Hong Konga i Tajvana, na osnovu cega

Nisu te stvari bas ni pocele sa Hrvatima i Srbima samo sto nas oni najvise zanimaju, al tih misicnih memorija da se poziva na bilo sta da nekog sebi pripojis i okupiras se desava nekako stalno i oduvijek. Nije svaki katolik u Poljskoj Hrvat, al svaki jevrej bi trebao da bude Izraelcanin po Izraelu, svaki Arap treba da skoci za Palestinu upravo iz religijskih razloga. Imamo mi slicnu retoriku Hrvatima i Srbima svugdje po svijetu, samo nekad se predznak promjeni pa nije ocito. Eto ono zbog cega mrzimo Srbe sta rade, mrzimo Arape sto to isto ne rade, pa haj ti skontaj svoj moralni kompas, tesko je bit smart smart.
Ugl. kad nisi geopoliticki i vojno jak da to rijesis silom, onda ides kulturom i ideologijama, pa kad skontas, to je genijalna taktita sirenja i naroda i teritorije
Od svih nabrojanih, Bosnjak je najmanje vezan za religiju, mogu slobodno reci, pola ih religija ne zanima.
I Alija je uvijek bio u pravu kada je govorio da su muslimani u Bosni drugaciji od ostalih muslimana, pogotovo onih sa bliskog istoka.
Koliko Bosnjaku znaci religija, kaze ti podatak da je katolik u toj, vecinski muslimanskoj zemlji, najpopularniji politicar, da ti je pravoslavac nacelnik opstine koja je 10 puta bitnija od svih ostalih u drzavi, da ti je najbolji prijatelj u svijetu amerikanac, katolik jel.. i da ti je kroz historiju tog naroda najpopularniji Tvrtko, kojem se i danas dizu spomenici.

Bošnjaci su po tom pitanju slicni Albancima, sto je dobro. Al dzaba kada imaš ova dva druga hanelja U drzavi koji ti prodaju muda pod bubrege.
Ja al nisu Bosnjaci tema direktno gdje sam te quote, nit su Bosnjaci problem, pogotovo sta su danas Bosnjaci
Tema je posrbljivanje pravoslavaca i kroatiranje katolika iz BiH, e taj element se desava i desavao se sirom svijeta

Bosnjacima se moze prigovorit sto recimo ne forsiraju jace odnose i parnerstva sa Bosnjacima CG, Sandzaka a o Turskoj da ne pricam
Svi se udruzuju i po etnickoj i po vjerskoj osnovi, samo mi dzelate stavljamo na pozicije

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom » 04 Oct 2025, 14:12

Duminjo wrote: 04 Oct 2025, 01:31
Naseef Mushroom wrote: 03 Oct 2025, 19:49 Pripadati narodu nije isto kao religija. Ja mogu sada se 50 puta konvertovati u sve religije i sekte koje postoje ali ne mogu nikada postati Irac ili Albanac

Drugo je sad što su FGRovci pred Popis 2013., a pogotovo nakon Popisa iz frustracije zbog rezultata napravili od naroda Bošnjak ruglo pa biti Bošnjak je kao nositi šešir, možeš ga nositi dok ti se sviđa pa sutra nešto drugo nositi na glavi ili danas Bošnjak, sutra Eskim, prekosutra Marsovac, dok kod druga dva naroda imaju poštovanje kao prema narodima, pa znaju za Matu da je Hrvat a za Ratka da je Srbin, bez da ih i pitaju jesu li Hrvati ili Srbi.
Najveca pobjeda komšija je sto su uspjeli izjednaciti religiju i naciju ili najveci poraz Bosne, kako ko ozme.
Cukun deda katolik i on sada odjednom misli da je Hrvat jer mu je taj cukun deda pripadao toj religiji.
Cukun deda ni njegov pra cukun deda nemaju nikakve veze za Hrvatskom, porijeklo vuce iz Eritreje i od tamo doeslio u Prozor. Nikad u zivotu ni jedan clan obitelji nije imao nikakve veze sa Hrvatskom osim sto ih je Tito dvaput poslo na more u Dubrovnik.

Al oni se osjecaju kao Hrvati, samo zato jer su katolici.
Neko im reko da to tako ide.

Ne znam kako katolici iz Izraela nisu Hrvati, kako katolici iz Slovenije nisu Hrvati, kako katolici iz Ukrajine ili Rumunije nisu Hrvati.
Samo ovi iz Bosne katolici jesu Hrvati..

I niko ne glasa za Fortu ili Niksica, svi glasaju za HDZ :D.
Ne gledam ja to tako ekstremno.
Nije to sa religijama i narodima samo slučaj na Balkanu.
npr. ako je neko Talijan sa Sicilije, onda je 99% sigurno da je katolik.

Želim reći, nije neki Mato iz Zavidovića automatski Hrvat jer je katolik, već je Hrvat pa je velika vjerovatnoća da je katolik.

A Hrvata ima u Sloveniji, kao što ima Hrvata u drugim ex-Yu državama, jer su bili tu ili su se naselili za vrijeme SFRJ zbog posla ili braka.

A nema ih u jednom Izraelu jer se nisu tamo masovno naselili, sigurno imaju koji Hrvati tamo. I Edo Maajka je jedno vrijeme živio u Izraelu pa je i dalje Bošnjak, nije Palestinac samo zato jer je musliman.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3910 times
Been thanked: 7166 times

Post by Matan » 04 Oct 2025, 14:41

Naseef Mushroom wrote: 04 Oct 2025, 14:12
Duminjo wrote: 04 Oct 2025, 01:31

Najveca pobjeda komšija je sto su uspjeli izjednaciti religiju i naciju ili najveci poraz Bosne, kako ko ozme.
Cukun deda katolik i on sada odjednom misli da je Hrvat jer mu je taj cukun deda pripadao toj religiji.
Cukun deda ni njegov pra cukun deda nemaju nikakve veze za Hrvatskom, porijeklo vuce iz Eritreje i od tamo doeslio u Prozor. Nikad u zivotu ni jedan clan obitelji nije imao nikakve veze sa Hrvatskom osim sto ih je Tito dvaput poslo na more u Dubrovnik.

Al oni se osjecaju kao Hrvati, samo zato jer su katolici.
Neko im reko da to tako ide.

Ne znam kako katolici iz Izraela nisu Hrvati, kako katolici iz Slovenije nisu Hrvati, kako katolici iz Ukrajine ili Rumunije nisu Hrvati.
Samo ovi iz Bosne katolici jesu Hrvati..

I niko ne glasa za Fortu ili Niksica, svi glasaju za HDZ :D.

Želim reći, nije neki Mato iz Zavidovića automatski Hrvat jer je katolik, već je Hrvat pa je velika vjerovatnoća da je katolik.

A Hrvata ima u Sloveniji, kao što ima Hrvata u drugim ex-Yu državama, jer su bili tu ili su se naselili za vrijeme SFRJ zbog posla ili braka.

A nema ih u jednom Izraelu jer se nisu tamo masovno naselili, sigurno imaju koji Hrvati tamo. I Edo Maajka je jedno vrijeme živio u Izraelu pa je i dalje Bošnjak, nije Palestinac samo zato jer je musliman.
Tako je, moram im objasniti da su Gradiscanski Hrvati ovdje u Austriji 500 godina..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 04 Oct 2025, 14:45

A ono sto pise na prozoru Kathedrale, je znak da su i Bosnjaci bili katolici..

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 04 Oct 2025, 14:45

Matan wrote: 04 Oct 2025, 14:41
Naseef Mushroom wrote: 04 Oct 2025, 14:12

Tako je, moram im objasniti da su Gradiscanski Hrvati ovdje u Austriji 500 godina..
Baš tako. Svugdje he to u svijetu normalno, samo kod nas se od muhe pravi slon.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9940 times
Been thanked: 11791 times

Post by Krokodil Behko » 04 Oct 2025, 14:51

Matan wrote: 04 Oct 2025, 11:57
Krokodil Behko wrote: 04 Oct 2025, 10:30 Ono kad su Mađari u srednjem vijeku provaljivali u Bosnu s vojskom, palili ljude po lomačama u ime pape i katoličke crkve. Ljudima su očito osmanlije i islam bili mnogo manje zlo. Da ne bi islama, sad bismo svi slušali Tompsona i međusobno se pozdravljali na lički način - jedni drugima gurali prste u pakaš.
To bi vam bila ta evropska perspektiva
I sta bi ti falilo, da pjevas Thompsona i pozdravljas se sa Bok decki..
barem ne bi bilo rata.. :pusi

Možda nisam bio dovoljno jasan.
Ako su Tompson i guranje prsta u pakaš sve od hrvatskih civilizacijskih vrijednosti, ja bih rado ratovao.
Naravno, da me hoće okupirati Britanci, ili Nijemci, Španci, Francuzi ili bilo koji drugi viđeni narod, ja bih bio glavni petokolonaš u BiH, al lošiji od mene mogu biti samo ustrijeljeni . Kužiš?

Upravo sam ti ispričao historiju svih uspješnih i neuspješnih carstava, koja su ikad postojala, a na tebi je da skontaš.

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 04 Oct 2025, 14:53

Ma dobro, ti ne umijes da se zabavljas,, na ovome forumu..
ti samo znas vrijedjati i to sirovo jako..
ali to ti niko ne smije reci, jer si moderator..
zato cu te na ignore i ne raspravljam se sa tobom, niti vise da se upustam sa tobom u ikakve konverzacije..

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 04 Oct 2025, 14:57

Matan wrote: 04 Oct 2025, 14:53 Ma dobro, ti ne umijes da se zabavljas,, na ovome forumu..
zato cu te na ignore i ne raspravljam se sa tobom, niti vise da se upustam sa tobom u ikakve konverzacije..

Citiraj mi tu uvredu iz mog zadnjeg posta, pa da je i ja primjetim?

S druge straner, ja mogu citirati najmanje hiljadu tvojih postova, u kojima udariš u kmeku čim neko neće da posustane u diskusiji, ili se ispostavi da je bolje potkovan?

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22652 times
Been thanked: 20772 times

Post by Masamune » 04 Oct 2025, 14:58

Kako postati Bošnjak kao Nazif?
Ali baš takav tip Bošnjaka. Šta treba čovjek uraditi?

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 04 Oct 2025, 15:05

Krokodil Behko wrote: 04 Oct 2025, 14:57
Matan wrote: 04 Oct 2025, 14:53 Ma dobro, ti ne umijes da se zabavljas,, na ovome forumu..

S druge straner, ja mogu citirati najmanje hiljadu tvojih postova, u kojima udariš u kmeku čim neko neće da posustane u diskusiji, ili se ispostavi da je bolje potkovan?
Kad sam ja tebe vrijedjao ili bilo koga prvi..ja se vecinom zezam ovdje..
a vas vecina vrijedja, i to ne samo ti, vec svi moderatori..
i to mene, jer sam jedini Hrvat ovdje i pokojeg Srbina koji zaluta..
zato sto iznesem i malo drugacije misljenje, ne zato sto mislim tako, vec jednostavno
da se cuje i neka protiv vecinskog misljenja..
jer gdje nema kritike i drzugacijeg, zna se kakva su to carstva..

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 04 Oct 2025, 15:08

Matan wrote: 04 Oct 2025, 15:05
Krokodil Behko wrote: 04 Oct 2025, 14:57

Kad sam ja tebe vrijedjao ili bilo koga prvi..ja se vecinom zezam ovdje..
a vas vecina vrijedja, i to ne samo ti, vec svi moderatori..
i to mene, jer sam jedini Hrvat ovdje i pokojeg Srbina koji zaluta..
zato sto iznesem i malo drugacije misljenje, ne zato sto mislim tako, vec jednostavno
da se cuje i neka protiv vecinskog misljenja..
jer gdje nema kritike i drzugacijeg, zna se kakva su to carstva..

Šta bi za citiranje uvrede?

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 04 Oct 2025, 15:16

Masamune wrote: 04 Oct 2025, 14:58 Kako postati Bošnjak kao Nazif?
Zašto se mora postati Bošnjak kao ja? E o tome govorim, to nalaženje mane pojedinim Bošnjacima, koje se primjenjuju onda na čitav narod i onda se dođe do zaključka “E zato ljudi neće biti Bošnjaci”

Što kod svojih vrlih prijatelja i komšija Srba ne pristupate isto?
Uzmete šešelja, zmaja od Šipova, i Eru Ojdanića, primjenite na čitav narod i onda postavite isto pitanje.

Naravno da nećete, jer kao što napisah, Srbe i Hrvate tretirate kao narod a Bošnjake kao neki trend.

Dok Jovo i Mato nisu ništa postali, jer oni već jesu Srbi i Hrvati, kod Bošnjaka nastaje šprdnja “Hoćeš li biti danas Bošnjak? Kakva tipa? Nazif, Zahiragić, hodža koji krade ili Mujo iz viceva?” (Naravno neće niko uzeti bošnjačke pjesnike, glumce, književnike i pisce kao primjer jer ne uklapa se u njihovu tezu da Bošjak može biti samo glup ili neka sirovina)

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22652 times
Been thanked: 20772 times

Post by Masamune » 04 Oct 2025, 15:19

Naseef Mushroom wrote: 04 Oct 2025, 15:16
Zašto se mora postati Bošnjak kao ja? E o tome govorim, to nalaženje mane pojedinim Bošnjacima, koje se primjenjuju onda na čitav narod i onda se dođe do zaključka “E zato ljudi neće biti Bošnjaci”

Uzmete šešelja, zmaja od Šipova, i Eru Ojdanića, primjenite na čitav narod i onda postavite isto pitanje.

Naravno da nećete, jer kao što napisah, Srbe i Hrvate tretirate kao narod a Bošnjake kao neki trend.

Dok Jovo i Mato nisu ništa postali, jer oni već jesu Srbi i Hrvati, kod Bošnjaka nastaje šprdnja “Hoćeš li biti danas Bošnjak? Kakva tipa? Nazif, Zahiragić, hodža koji krade ili Mujo iz viceva?” (Naravno neće niko uzeti bošnjačke pjesnike, glumce, književnike i pisce kao primjer jer ne uklapa se u njihovu tezu da Bošjak može biti samo glup ili neka sirovina)
Fala na objašnjenju. Ti si mi idol na forumu.

Selam.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 04 Oct 2025, 15:23

Masamune wrote: 04 Oct 2025, 15:19
Naseef Mushroom wrote: 04 Oct 2025, 15:16

Fala na objašnjenju. Ti si mi idol na forumu.

Selam.
Ne znam gdje si pročitao taj “fazon” u tih mjesec dana kada me nije bilo pa misliš da si duhovit sa “sve je to tako jest jest” jer fazoni su kao i vicevi, ne zna ih svako isto ispričati pa da budu uvijek duhoviti.

Diskutuj normalno kao i prije, jer znam da si pametan i da si napisao hrpu odličnih postova.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26097 times
Been thanked: 26731 times

Post by ironman » 04 Oct 2025, 16:12

" Bosnjak mozes biti ti"
Veceras u 20h.
dream of spring...

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 54350 times
Been thanked: 9668 times

Post by ElTriconi » 04 Oct 2025, 16:15

Otic iz bosne :D.
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2896 times
Been thanked: 24053 times
Status: Online

Post by HAVANA » 04 Oct 2025, 16:22

ironman wrote: 04 Oct 2025, 16:12 " Bosnjak mozes biti ti"