RS - all about

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7872 times
Been thanked: 18616 times
Status: Online

Re: Neredi u Banjoj Luci

Post by Maja »

Kakav bunt Pasaga. Vec se razilaze :D
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3909 times
Been thanked: 2943 times
Status: Offline

Post by Pasaga »

Maja wrote:Kakav bunt Pasaga. Vec se razilaze :D
Sta bi drugo.
Majo,to ce da bude malo duzi proces.
Veceras je policija upotrebila sve svoje snage.
Netreba zaboravit da je prije koji mjesec Dodo dodatno ojacao policijski aparat,ljudstvom i naoruzanjem.
Predvidjanja su da ce se to upotrebit vrlo skoro protiv svog naroda.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

Klasika za naše "demokratije" Jedino mi smeta što Srbija nema ozbiljnu opoziciju da malo digne glas protiv diktature Vučića. Ovi iz opozicije su potrošena bagra...jes Čeda će mi biti vođa opozicije ili Tadić ili Pajtić...Treba nova sveža krv srpskoj opoziciji...
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

ZMAJ wrote:Klasika za naše "demokratije" Jedino mi smeta što Srbija nema ozbiljnu opoziciju da malo digne glas protiv diktature Vučića. Ovi iz opozicije su potrošena bagra...jes Čeda će mi biti vođa opozicije ili Tadić ili Pajtić...Treba nova sveža krv srpskoj opoziciji...
Evropljanima je trebala svjeza krv....
...zato najvole nas balkance.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm »

SPINERKA wrote:... :hihi udri MILE
...jel to ono...niko ne sme da vas bije, sem ..... :djed
Habibti, ya nour el - ain... :srce
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

ZMAJ wrote:Klasika za naše "demokratije" Jedino mi smeta što Srbija nema ozbiljnu opoziciju da malo digne glas protiv diktature Vučića. Ovi iz opozicije su potrošena bagra...jes Čeda će mi biti vođa opozicije ili Tadić ili Pajtić...Treba nova sveža krv srpskoj opoziciji...
:hihi bas -nako -sveza
Image
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

SPINERKA wrote:
e ...sad me vučeš za jezik...al možda mi se i dogodi uslkoro sveža krv...ni sanjati ne možeš koja :ble
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9690 times
Been thanked: 11431 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko »

Što je najgore, moramo navijati za Dodika, jer ako ne usvoje taj zakon uštopat će i nas :lupa
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

Krokodil Behko wrote:Što je najgore, moramo navijati za Dodika, jer ako ne usvoje taj zakon uštopat će i nas :lupa
...no sikiriki....
izvuce njega Bakir....
vec na sljedecem zsjedanju.....
zivi bili......
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Konsultant »

Nista. Federacija jos gore, bez ispaljene parole pade.
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4119 times
Been thanked: 3086 times

Post by Lavlje_srce »

Sve je to dio iste klike - i u FBiH i u RS. I sto je najgore nece nijedan sici s vlasti milom. Klasicni diktatori na balkanski nacin; malo suplje, bombasticnih predizbornih obecanja i izazivanja straha jednih od drugih (tu su najbolji), a onda udri brale po drzavnoj kasi, onome sto je ostalo od nje je li. Jedino sto mi jos uvijek nije jasno je - kako mogu ljude uzimati na isti fol tolike godine?
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

Krokodil Behko wrote:Što je najgore, moramo navijati za Dodika, jer ako ne usvoje taj zakon uštopat će i nas :lupa

:kafa

..kako, mislis -skratiti ce hlace i doci u Teheran kod Bakira.
Image
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

ZMAJ wrote:
SPINERKA wrote:
e ...sad me vučeš za jezik...al možda mi se i dogodi uslkoro sveža krv...ni sanjati ne možeš koja :ble
:malamu2

..nemojjjjjj da omanes , pa me ne obavestis
:ljut
Image
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N »

Konsultant wrote:Nista. Federacija jos gore, bez ispaljene parole pade.
nije tačno da je gore ...nije ni dobro ali po svim pitanjima bolje stojimo i to je sasvim objektivna nenavijačka ocjena.
Ovo u bluci je bila karina od protesta kad usporediš proteste kod nas koji su bili (iako nije bio isti razlog)
Druga stvar, ovaj zakon o radu podržavam jer će najviše da ga osjete budžetlije , a što se tiče privatnog sektora
pa tamo radnici ionako nemaju nikakva prava niti sindikate .
Sindikati javne uprave, školstva, zdravstva, policije, telecoma , elektroprivrede....svima im treba drastično smanjiti
prava pa neka malo kušaju kako je ljudima iz realnog sektora kod privatnih robovlasnika
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

:hm

Fahro ---- Dodik "džaba pjeva borbene pjesme", te da samo troši energiju i ne radi ništa da Srbima, narodu kojeg predstavlja, bude bolje.

:D. E slusaj ovo , :mrgud toj Mile

[ytube][/ytube]
Image
Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Konsultant »

carobnjak N wrote:
Konsultant wrote:Nista. Federacija jos gore, bez ispaljene parole pade.
nije tačno da je gore ...nije ni dobro ali po svim pitanjima bolje stojimo i to je sasvim objektivna nenavijačka ocjena.
Ovo u bluci je bila karina od protesta kad usporediš proteste kod nas koji su bili (iako nije bio isti razlog)
Druga stvar, ovaj zakon o radu podržavam jer će najviše da ga osjete budžetlije , a što se tiče privatnog sektora
pa tamo radnici ionako nemaju nikakva prava niti sindikate .
Sindikati javne uprave, školstva, zdravstva, policije, telecoma , elektroprivrede....svima im treba drastično smanjiti
prava pa neka malo kušaju kako je ljudima iz realnog sektora kod privatnih robovlasnika
Nisam mislio na ekonomsku vec cisto na pobune, dijaloge, preciznije definisanje zakona. Ima nekih prednosti, samo zakon o radu treba dobro sjest i osmisliti sta se moze sta ne moze. Ovaj trenutni je serviran kao uslov za MMF infuziju. Na ovim protestima su nekako najdominantniji zaposleni u drzavnim firmama, dok jadnici u privatnom sektoru sute i u RS i Fed. Opet ce najvise osjetiti privatni sektor.

Sto jest jest upravu si, ono nije ni p od protesta samo jeste pozitivan pomak. Jaslasi ce i dalje biti zasticeni iz istog razloga kao i do sada - jedno jako fino poslusno glasacko tijelo.
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: RS - all about

Post by drugrankovic »

idi pomozi im
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

da se razumijemo, proverio sam ulica draze mihajlovica zaista postoji u istocnom sarajevu u noj je drzavna ustanova imigracioni centar...

takvo nesto je zaista nedopustivo! nije ovo jedini primjer u bosni, pogledajmo kod stoca... tamo su prohrvatski nazivi ulica koji uglavnom neaju veze sa bih , po neki dobrovoljcima njihovim isto nije ok, jer to su drugome zlocinci... ali aj to i nekako narod slavi svoje branioce... no hrvatski banovi... to je stvar hrvatske...

u bjeljini na primjer ulica srpske dobrovoljacke garde ???

pod jedan svakog normalnog srbina je sramota da mu ulica ima naziv obicnog svetskog lopova i placenog ubice, kakav je ovaj olos bio...
takvo nesto podseca na 1992 i etnicko ciscenje koje su izveli ti placenici drzavne kancelarije milosevica...

ruku na srce ja ovo ne bih ogao da gledam tamo kao srbin :jok

postoji u bjeljini ulica raje banjicica... cetnik... haj sad poznato je da sam ja prema bradonjama nepristrasan kao pokojni krcun i da bi ih sve potamanio metkom u celo...

no, oko ovog ima neceg... na primjer dobro se zna provjereno je, i udbasi su to potvrdili... na depesu ustasa i njemaca ss divizija u kojoj bjehu muslimani da im se dozvoli prolaz kroz jesta srpske populacije u svom ciscenju koje su radili on je odgovorio otprilike:
"ne mogu dozvoliti da srpskim selima i zviotima odlucuje tudja cizma!"

bilo je i takvih, on je imao svega 23 godine i bio je postovan od naroda... semberijski vodja, i zajenik jednog komite iz tog kraja koji nije potpadao pod nicije komande vec gledao interes srpskog naroda... takvih je malo...
no postoje i sumnje da je likividirao one koji su dostavljali pomoc partizanima u hrani...

haj, njega bih nekako i abolirao ali mu ulicu ne bih mogao dati...

no da ulica u sarajevu ili bilo dje u bosni nosi ime draze mihajlovica je idiotizam!

takvo nesto nije pojmljivo! prvo najvise su cetnici drazini ubijali srbe komuniste... i ako vec ne haju ni najmanje sto provociraju ostale narode koji su alergicni na sve srpskojer nas mnogo i ne razdvajaju, onda bar da drze do svojih zrtava...

ja ovo ne mogu da razumem i da sam u sarajevu ja bi kao srbin ovo redovno rusio...
moj djed je bracu izgubio od cetnika jer je bio partizan... oni su ih pobili... nanu li im naninu...

sta smo docekali...

u srbiji jos nema nada se dok sam ziv da nece doci... mada sumnjam...

ostaje mi samo da cekam da sklopim oci i ne gledam sranje...

bosna s ovim nema nade kao zajednica... u pamet se bosanci rusite to kako u sarajevu tako u stocu, svudje...

oca li mu j.... kvinsliskog i dupelisca!
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

Post by Mohr »

Ono što se već dogodilo u Federaciji Bosne i Hercegovine samo je, u manje dramatičnom obliku, reprizirano u Republici Srpskoj. Skupštinskom većinom, sa 49 glasova “za”, po hitnom postupku, usvojen je novi Zakon o radu koji je entitetska Vlada, bez saglasnosti sindikata, uoči Nove godine uputila u Narodnu skupštinu Republike Srpske.

“Niko ne zna kada je Vlada utvrdila ovaj zakon”, :roll izjavila je predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić. Ponovila je protivljenje sindikalaca Vladinoj verziji Zakona o radu te istakla da ne žele da niko, a posebno ne Vlada, smanjuje ionako “bijedna” radnička prava.

“Ko ima mandat da pristane na smanjenje radničkih prava? Mi u sindikatu nemamo”, kategorična je predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske.

“Neprihvatljivo je da ovakav zakon dobije podršku, da mimo procedurâ i Ustava bude usvojen u ranim jutarnjim satima. To je zakon koji je obespravio radnike Republike Srpske. Mnogi će tek sada shvatiti šta se to desilo i sigurno se neće sa tim pomiriti”, kaže predsjednica Saveza sindikata.

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska, Milorad Dodik, ističe da je ova vlast pokazala visok stepen odgovornosti prema radnicima i napominje da niko nije rekao da će sva radnička prava biti ukinuta, već da će pitanja iz te oblasti s vremena na vrijeme biti stavljena na dnevni red u zavisnosti od uslova na tržištu. On je rekao da je novi zakon o radu neophodan, budući da Srpska gotovo jedina u regionu to nije učinila i naglasio da kao predsjednik podržava napore Vlade da to pitanje što prije završi.

Time je Dodik ustvari sve objasnio. I to da mi u BiH još od rata nismo svoji i da nama upravljaju drugi što našim političko-ekonomskim interesnim grupama savršeno odgovara. Niko nije ni priupitao zašto su u pripremi i izradi novog Zakona o radu učestvovale četiri međunarodne organizacije – Svjetska banka, Međunarodna organizacija rada, Međunarodni monetarni fond i Kancelarija visokog predstavnika za BiH.

Cinično je međutim, a pogotovo netačno, zvučala Dodikova izjava uoči skupštinskog zasjedanja da je i on radnik koji ima prava iz radnog odnosa i da je prošlo vrijeme socijalizma. (Zato Mile i jeste "nezavisni socijal-demokrat" ;) )

Svima je jasno da je odluka o zakonima o radu i u enitetima Federaciji BiH, i u Republici Srpskoj davno pala, a potpisivanje Reformske agende, nametnute iz inostranstva, a potpisane od strane vlasti u BiH, samo ubrzalo ono što je vlastima u BiH neophodno kao davljeniku vazduh – da pokažu kako nešto rade bez obzira na posljedice. (Naprotiv: s vrlo velikim obzirom na posljedice)

http://www.tacno.net/novosti/republika- ... a-i-nista/
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR »

drugrankovic wrote:idi pomozi im
Ne mogu, ne da mi Šekspir:
""Ne razbuktavaj vatru mržnje prema neprijatelju prekomjerno,da ne bi sam u njoj izgorio.",
A i Ajzenhauer:
"Ne dozvolite da potrošimo i jednu minutu na ljude koje ne volimo."
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
Post Reply

Return to “Politika u BiH”