PALESTINA - Od rijeke do mora

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 752 times
Been thanked: 1136 times
Status: Online

Re: PALESTINA - Od rijeke do mora

Post by tuzlak1212 »

Fuddo wrote: 04 Oct 2025, 22:12
tuzlak1212 wrote: 04 Oct 2025, 22:00 nazif je u pravu sto ovo trlja od nos zbog jedne stvari, nije ko je bio u pravu a ko ne
nego sto ste vi vecina forumasa koji zalaze u teme politike, razapinjali svakog ko ista prigovori Americi, a sve ovo su neki vec godinama gledali tacno ovako kako jeste i sada, i govorili o ovome, ja se i dalje cudim do kojih granica nesto mora doci da neki vide ono sto im je pored nosa
Cool
I sta sad?
Amerika se okrenila dje se okrenila, sve je jasno.
Now what?
Woke je sranje, pederi su najveca opasnost, ne daju nam da mrzimo, lincujemo.
Pa eto, sad sve mozete.
I?
mislim da ovo nema nikakve veze s woke-om, woke je bio koristan alat za skretanje paznje, udario je u sve nedozvoljene zidove, sad je bez problema sve se prebacilo na nacizam i rasizam da ovo bude koristan alat za diverziju, samo Bog zna diverzija od cega al sve je previse ofirno i ubrzano da bi bilo prirodno
i sta sad, nemamo pojma sta sad i kako ce sve ovo zavrsit, al nece zavrsit na dobro
al jedno sigurno znamo, zivot nikog ne ceka pa ni Amere, jebes Amere, samo moderno drustvo kakvo je sada je oko 5500 godina starije od Amera, kamoli ljudi ko vrsta na zemlji
sve se izdura i prezivi, od onih koji prezive
ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26097 times
Been thanked: 26724 times
Status: Offline

Post by ironman »

tuzlak1212 wrote: 04 Oct 2025, 22:00 nazif je u pravu sto ovo trlja od nos zbog jedne stvari, nije ko je bio u pravu a ko ne
nego sto ste vi vecina forumasa koji zalaze u teme politike, razapinjali svakog ko ista prigovori Americi, a sve ovo su neki vec godinama gledali tacno ovako kako jeste i sada, i govorili o ovome, ja se i dalje cudim do kojih granica nesto mora doci da neki vide ono sto im je pored nosa
Spavamo na 40km od mordora ili blize.
Koji ti drzavu razbija od dana kad je agresija zaustavljena.
Evropa te prodala i opet bi.
Zasto SAD jos uvijek stoje uz nas i meni je misterija.
A da ja tvrdim da nam nisu prijatelji zbog desavanja u Palestini.
Uozbilji se ,svi vi.
Jer 1993 najesen.
Cionisti su i tad cinili genocid.
Evropa gledala i nas i Palstinu kako patimo.
Ko je povukao potez,za nas poprilicno kasno ali ipak?
A i u tom trenutku je pomagala izrael..
Ko ima dvostruke arsine?
Jel bi 1995 rekli ko i danas?
Nemojte slat f16 na cetnike?
Al dzaba meni pricat...isto ko da prizeljkujete bit pickoustog checheni.
dream of spring...
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14247 times
Been thanked: 23732 times

Post by Fuddo »

tuzlak1212 wrote: 04 Oct 2025, 22:22
Fuddo wrote: 04 Oct 2025, 22:12

Cool
I sta sad?
Amerika se okrenila dje se okrenila, sve je jasno.
Now what?
Woke je sranje, pederi su najveca opasnost, ne daju nam da mrzimo, lincujemo.
Pa eto, sad sve mozete.
I?
mislim da ovo nema nikakve veze s woke-om, woke je bio koristan alat za skretanje paznje, udario je u sve nedozvoljene zidove, sad je bez problema sve se prebacilo na nacizam i rasizam da ovo bude koristan alat za diverziju, samo Bog zna diverzija od cega al sve je previse ofirno i ubrzano da bi bilo prirodno
i sta sad, nemamo pojma sta sad i kako ce sve ovo zavrsit, al nece zavrsit na dobro
al jedno sigurno znamo, zivot nikog ne ceka pa ni Amere, jebes Amere, samo moderno drustvo kakvo je sada je oko 5500 godina starije od Amera, kamoli ljudi ko vrsta na zemlji
sve se izdura i prezivi, od onih koji prezive
Aha
Od onih koji prezive
Pa dobro.
Dozvolite da se obratimo
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 752 times
Been thanked: 1136 times

Post by tuzlak1212 »

ironman wrote: 04 Oct 2025, 22:24
Spavamo na 40km od mordora ili blize.
Koji ti drzavu razbija od dana kad je agresija zaustavljena.
Evropa te prodala i opet bi.
Zasto SAD jos uvijek stoje uz nas i meni je misterija.
A da ja tvrdim da nam nisu prijatelji zbog desavanja u Palestini.
Uozbilji se ,svi vi.
Jer 1993 najesen.
Cionisti su i tad cinili genocid.
Evropa gledala i nas i Palstinu kako patimo.
Ko je povukao potez,za nas poprilicno kasno ali ipak?
A i u tom trenutku je pomagala izrael..
Ko ima dvostruke arsine?
Jel bi 1995 rekli ko i danas?
Nemojte slat f16 na cetnike?
Al dzaba meni pricat...isto ko da prizeljkujete bit pickoustog checheni.
Niko nije nikad rekao da Ameri ne ispoljavaju prijateljstvo prema Bosni, ljudi govore da oni to nece bit zauvijek a to sto ti hoces od muke da puknes i ne mozes da isprocesiras sve parametre ti niko ne moze pomoci. Ameri supacki zabijaju noz u ledja osim Izraleu bukvalno kome god treba i kome god stignu, gaze po mnogim svojim principima, zabit ce noz u ledja i tebi i Bosni prije il poslije pa kolko god ti pukao od muke zbog tog, al tako je
ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26097 times
Been thanked: 26724 times

Post by ironman »

Koje parametre?
Da predvidjam buducnost?
Pricam ovdje i sada.
O pucanju😆
Uozbilji se..uvijek treba bit spreman na noz u ledja .
Al do tad pricajmo kako sad jest.
dream of spring...
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3881 times

Post by Naseef Mushroom »

Fuddo wrote: 04 Oct 2025, 19:41
Naseef Mushroom wrote: 04 Oct 2025, 19:41
Je li Amerika najveći sponzor genocida nad tom istom djecom koju pominješ? Da ili ne?
Da.
Sta si sad, otkrio toplu vodu?
Prije par mjeseci je to drugačije zvučalo
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Ja se samo pitam kada smo od momaka 90-ih u patikama i mudima od čelika koji su branili državu postali tolike pičketine?

Rusija napadne Ukrajinu: Bosna se brani u Ukrajini
Amerika podržava i sponzoriše genocid nad Palestincima: Šuti, nemoj toliko na Ameriku jer ćemo izgubiti podršku Amerike i onda će se četnik osiliti
Izbori u Americi: Samo se pominje da će ako Trump pobijedi entitet rs proglasiti nezavisnost entiteta rs (a Trumpova administracija ima isti stav oko Bosne i Hercegovine i Daytona kao Bidenova administracija i administracija prijašnjih predsjednika).

Kada bi sada neka afrička plemena zaratila, mi bi se automatski usrali i napravili neke teorije za koje pleme navijati jer inače ne bi bilo Bosne.

30 godina kasnije a kako izgleda i 150. godina kasnije, kada god neki komarac prdne u Samoi ili Zimbabweu, mi ćemo se plašiti da li je tačan odgovor da li komarcev prdež miriše ili smrdi jer kod pogrešnog odgovora neće biti Bosne.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22494 times
Been thanked: 20617 times

Post by Masamune »

Jedino je ironman onako full pro America :oo

Dobro, i Fudo, ali to je jasno jer živi tamo.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Masamune wrote: 05 Oct 2025, 05:10 Jedino je ironman onako full pro America :oo

Ali opet dolazimo do dvoličnosti :oo
Kod Amerike se žmiri kod nekih stvari jer ne smijemo biti agresivni u kritikama da ih ne izgubimo kao prijatelja, a redovno se pljuje Trump, koji kakav god da je, on je američki predsjednik i njegova je aktuelna administracija, i šta je najvažnije, njegova administracija je potvrdila da ne mijenjanu stav vezano za Bosnu i Hercegovinu, Dayton i Kosovo.

Znači ne smije se proširiti priča ko tačno sponzoriše genocid i koliko tačno učestvuje u istom jer ne smijemo zbog emocija da izgubimo podršku Amerike, ali se zato redovno pljuje američka politika zbog jednog Grenlanda i Panamskog kanala, koji su važni za nas kao kurwi gaće.

To samo možemo mi :D.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Naravno da trebaš da žmiriš. Dejton je njihov produkt i sporazum.

Da nije njih bilo poginulo bi nas još par hiljada ili desetina hiljada u ratu.

Neki jedva čekaju da Amerika digne ruke od Bosne i tek bi onda imao cirkuz.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Masamune wrote: 05 Oct 2025, 05:24 Naravno da trebaš da žmiriš. Dejton je njihov produkt i sporazum.

Da nije njih bilo poginulo bi nas još par hiljada ili desetina hiljada u ratu.
Pa eto, ako trebamo kod nekih stvari žmiriti koje su strašne, jer koliko god nas bolilo mi moramo misliti i na nas, šta nas onda boli Q za neki Grenland i Panamski kanal gdje možemo nepotrebno, jer nema tu žrtava, džaba rizikovati da ih tu naljutimo?

Zamisli, ustručavamo se kod genocida ali zato opleti po američkoj politici zbog ybng Panamskog kanala :D.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Ne ustučavamo se mi na forumu i društvenim mrežama. Bakir, Komšić, Denis i ostali se ipak trebaju ustručavati po pitanju Amerike.

Jednostavno nemaju taj luksuz da komplet BiH stavljaju na kocku sa takvim retorikama protiv Amerike. Dok je ovakva situacija tako i trebaju postupati.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Ja sam ovdje kad ikad reko da bogdom Izrael nikad nije formiran i da ih neko može izbrisati gumicom jer je toliko smrti i patnje donjelo njegovo formiranje na Bliskom Istoku, a koji je vremenom postao produžena ruka američkih interesa u toj regiji.

Ali da sam Ministar odbrane, Predsjednik i slično šutio bih o tome.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Masamune wrote: 05 Oct 2025, 05:31 Ne ustučavamo se mi na forumu i društvenim mrežama. Bakir, Komšić, Denis i ostali se ipak trebaju ustručavati po pitanju Amerike.

Jednostavno nemaju taj luksuz da komplet BiH stavljaju na kocku sa takvim retorikama protiv Amerike. Dok je ovakva situacija tako i trebaju postupati.
Pa kada će se krenuti stavljati stvari na kocku? 30 godina iza Daytona a kako izgleda i za 50 godina će se isto pričati.

Pa momci u patikama sa čeličnim mudima su se suprostavili “jednoj od top 5 sila” uprkos embargu na oružje od strane naših prijatelja, gdje je i tada Europa htjela da nestanemo, a sad nas strah pichkica iz Vučićeve Srbije?

Ne kažem da se Dino, Bakir, Željko i Denis moraju oglasiti po ovom pitanju, ali nekada kod neke druge teme.
Bez obzira ko je, od Bakira preko Dine, Nikšića pa do Denisa i ostalih 500 pro-BH političara, samo se sastaju sa stranim političarima i hodaju kao debili za njima i klimaju glavom.
Niko da sam od sebe iznese svoj stav ili kaže “Mi bosanskohercegovački političari se ne slažemo sa tim”.

Nije onda ni čudo što bi se ustručavali da Amerika sama negdje čini ratne zločine, nije ni čudo da onda gdje god na planeti krene rat, mi se useremo.

Ništa ne ovisi o nama.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

Masamune wrote: 05 Oct 2025, 05:10 Jedino je ironman onako full pro America :oo

A nisam
Ja sam full pro zdrav razum
Al ko mene jebe za sta?
Dovoljno sam star da sam se nagledao svega i svacega.
Od velikih zvalja, do prosutih mozguva po sebi.
A vidi, drag si mi lik, vidim da si fin momak.
Cim ti pocne zvaljat o velikom ovom i onom, skloni se.
Ako bas insistira, opali ga cuskijom preko zvalja.
Vecina ljudi su teska govna.
Dozvolite da se obratimo
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

U Americi su puhali drugačiji vjetrovi na početku rata. Zato i nisu ranije reagovali. Evropa je bila kurva od početka do kraja i tek su se kasnije uključili kad su vidjeli da Amerika nešto poduzima čisto da im se šlihtaju i da se i oni nešto pitaju. Zato su kasnije postupili onako sa Kosovom i tu se nije dugo čekalo ili da izgine nova Srebrenica i slično.

A mi bismo bez Amerike išli u rat istrebljenja na kraju uz nas koji smo bili naloženi tad i konačno koliko toliko naoružani i HVO kad su zajedno čistili BiH od četnika pred kraj rata. Srpske snage bi se konsolidovale najvjerovatnije u jednom trenutku i onda bi opet bilo svega i svačega. Možda bi HV i HVO opet postupio drugačije u jednom momentu i u onim dijelovima u kojima su sarađivali sa ARBiH.

Kao što rekoh, nemaju luksuz da iznose takve stavove. Odgovorni su za sve nas koji smo ih birali Nazife. Ne smiju se igrati s tim.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

I da ne bude neke zabune,
U toj flotili je bilo 50% Amerikanaca
Cak i iedan Srbin
I nijedan Bosnjo, a ni Arap
Tako da, bizi
Dozvolite da se obratimo
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Masamune wrote: 05 Oct 2025, 05:55 U Americi su puhali drugačiji vjetrovi na početku rata. Zato i nisu ranije reagovali. Evropa je bila kurva od početka do kraja i tek su se kasnije uključili kad su vidjeli da Amerika nešto poduzima čisto da im se šlihtaju i da se i oni nešto pitaju. Zato su kasnije postupili onako sa Kosovom i tu se nije dugo čekalo ili da izgine nova Srebrenica i slično.

A mi bismo bez Amerike išli u rat istrebljenja na kraju uz nas koji smo bili naloženi tad i konačno koliko toliko naoružani i HVO kad su zajedno čistili BiH od četnika pred kraj rata. Srpske snage bi se konsolidovale najvjerovatnije u jednom trenutku i onda bi opet bilo svega i svačega. Možda bi HV i HVO opet postupio drugačije u jednom momentu i u onim dijelovima u kojima su sarađivali sa ARBiH.

Kao što rekoh, nemaju luksuz da iznose takve stavove. Odgovorni su za sve nas koji smo ih birali Nazife. Ne smiju se igrati s tim.
A zašto nisu dopustili bosanskohercegovačku Oluju?

U Hrvatskoj je se pokazalo da je to moguć scenarij a ne naučna fantastika.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Zato što bi to i u Hrvatskoj bilo zaustavljeno ranije da su tad puhali takvi vjetrovi u Americi.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

Naseef Mushroom wrote: 05 Oct 2025, 06:03
Masamune wrote: 05 Oct 2025, 05:55 U Americi su puhali drugačiji vjetrovi na početku rata. Zato i nisu ranije reagovali. Evropa je bila kurva od početka do kraja i tek su se kasnije uključili kad su vidjeli da Amerika nešto poduzima čisto da im se šlihtaju i da se i oni nešto pitaju. Zato su kasnije postupili onako sa Kosovom i tu se nije dugo čekalo ili da izgine nova Srebrenica i slično.

A zašto nisu dopustili bosanskohercegovačku Oluju?

U Hrvatskoj je se pokazalo da je to moguć scenarij a ne naučna fantastika.
Mozda zato sto su vremenom vidjeli s kakvim nehljebima imaju posla?
Ti si bolan pola armije bih poslo klintonu na kazan.
Sta ce tebi oluja?
Izbaci zenu i troje djece iz stana, cojek joj pigino, ni kosti mu nisu nasli, on vice, daj i meni da budem oluja?
Jebote ljeb, jesi li normalan?
Dozvolite da se obratimo
Post Reply

Return to “Svijet”