Turska
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9866 times
- Been thanked: 11663 times
- Status: Offline
Re: Erdogan: Hitlerov predsjednički sistem bio pozitivan
Dragi moj, to gore su cionističke "senzacionalne istine". Sprovođenje politike eliminacije svih muslimana na planeti.
Kako to mogu biti vijesti, u vezi ovog arapa imama i Mehmeda spahe, kad je garantovano 100 puta veći broj kršćana iz cijelog svijeta podupirao Hitlera? Ne samo da su ga poštovali i slijedili, nego to mnogi čine i dan danas. Prisjetimo se: Geert Wilders, Marine le Pen, Donald Trump, to su primjeri iz samo većih zemalja Svijeta.
Ne mogu da pojmim kako se sad to svaljuje samo na muslimane. Koliko čovjek mora biti zaslijepljen mržnjom prema toj religiji pa se ovako provaliti?
Što se Spahe konkretno tiče, pa cjelokupna vlada Kraljevine Jugoslavije je išla u goste Hitleru i ne znam zašto se sad sve svodi na Spahu? Išao je i Ivo Andrić, koji je tako silno sebe predstavljao kao dosljednog antifašistu.
Kako to mogu biti vijesti, u vezi ovog arapa imama i Mehmeda spahe, kad je garantovano 100 puta veći broj kršćana iz cijelog svijeta podupirao Hitlera? Ne samo da su ga poštovali i slijedili, nego to mnogi čine i dan danas. Prisjetimo se: Geert Wilders, Marine le Pen, Donald Trump, to su primjeri iz samo većih zemalja Svijeta.
Ne mogu da pojmim kako se sad to svaljuje samo na muslimane. Koliko čovjek mora biti zaslijepljen mržnjom prema toj religiji pa se ovako provaliti?
Što se Spahe konkretno tiče, pa cjelokupna vlada Kraljevine Jugoslavije je išla u goste Hitleru i ne znam zašto se sad sve svodi na Spahu? Išao je i Ivo Andrić, koji je tako silno sebe predstavljao kao dosljednog antifašistu.
- carobnjak N
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
Turska uopće nije učestvovala u ww2 , tek krajem 1944 su objavili rat Njemačkoj ali to je bilo samo reda radi i pod pritiskom
Britanije...
Britanije...
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
Otkud ti sad, da se svaljuje "samo" na muslimane?Krokodil Behko wrote:Dragi moj, to gore su cionističke "senzacionalne istine". Sprovođenje politike eliminacije svih muslimana na planeti.
I još gore, da ima tu elemenata zaslijepljenosti mržnjom prema religiji?
Ovo su povijesne činjenice....bio je pokušaj upregnuti vjeru u neke ciljeve identično kako danas arhitekti zla preko ISIL-a pokušavaju ocrniti Islam pred cijelim svijetom... vjerojatno ovaj put cionisti i centri moći, njima podložni.
Čak bi prije, mogao time jasno oddijeliti Islam od nekolicine idiota..
A "kvislinge" su imale sve države u velikoj ili maloj mjeri, gdje se uspostavila okupacija trećeg reicha....počevši od Hrvatske, Srbije, Slovenije ( nama dobro poznate ) pa do Rumunjske, Bugarske, Ukrajine....a o zapadnoj europi i da ne pričam...
Habibti, ya nour el - ain... 
- carobnjak N
- Forum [Bot]
inače prvu pobunu unutar njemačke vojske je izvela upravo ta "Handžar divizija" , nezadovoljni jer su se osjećali
prevarenim, pošto je njihov jedini motiv bio zaštita Podrinja od podrinjskih četnika . Međutim slali su ih na razna ratišta, a pobuna
se dogodila u Francuskoj, gdje je poginulima francuska vlada digla spomenik, jer je to ujedno bila i prva pobuna na tlu Francuske.
Hrvatska vlada im redovno polaže vjence na godišnjice
a kod nas to još nisu prepoznali
iako je 90 % poginulih u stvari bosanski muslimani i sam vođa pobune je Ferid Džanić
prevarenim, pošto je njihov jedini motiv bio zaštita Podrinja od podrinjskih četnika . Međutim slali su ih na razna ratišta, a pobuna
se dogodila u Francuskoj, gdje je poginulima francuska vlada digla spomenik, jer je to ujedno bila i prva pobuna na tlu Francuske.
Hrvatska vlada im redovno polaže vjence na godišnjice
iako je 90 % poginulih u stvari bosanski muslimani i sam vođa pobune je Ferid Džanić
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

storm wrote:Otkud ti sad, da se svaljuje "samo" na muslimane?Krokodil Behko wrote:Dragi moj, to gore su cionističke "senzacionalne istine". Sprovođenje politike eliminacije svih muslimana na planeti.
I još gore, da ima tu elemenata zaslijepljenosti mržnjom prema religiji?
Ovo su povijesne činjenice....bio je pokušaj upregnuti vjeru u neke ciljeve identično kako danas arhitekti zla preko ISIL-a pokušavaju ocrniti Islam pred cijelim svijetom... vjerojatno ovaj put cionisti i centri moći, njima podložni.
Čak bi prije, mogao time jasno oddijeliti Islam od nekolicine idiota..
A "kvislinge" su imale sve države u velikoj ili maloj mjeri, gdje se uspostavila okupacija trećeg reicha....počevši od Hrvatske, Srbije, Slovenije ( nama dobro poznate ) pa do Rumunjske, Bugarske, Ukrajine....a o zapadnoj europi i da ne pričam...
Ama nisi u toku. Počelo je ovo pravljenje slona od muhe, prije nekoliko mjeseci i to radi Izrael. Prikupljaju podatke o svim muslimanima koji su u 2.s.r. imali makar i najtrivijalniji susret s Hitlerom. Tako su prije nekih par mjeseci izbacili vijest da je BAŠ neki palestinski imam, bio u gostima kod Hitlera, čak su na njega svalili da je on nagovorio Hitlera da pobije sve Židove.
A to da....ništa novo od Izraela...Krokodil Behko wrote:
Ama nisi u toku. Počelo je ovo pravljenje slona od muhe, prije nekoliko mjeseci i to radi Izrael. Prikupljaju podatke o svim muslimanima koji su u 2.s.r. imali makar i najtrivijalniji susret s Hitlerom. Tako su prije nekih par mjeseci izbacili vijest da je BAŠ neki palestinski imam, bio u gostima kod Hitlera, čak su na njega svalili da je on nagovorio Hitlera da pobije sve Židove.
- carobnjak N
- Forum [Bot]
učešće Bošnjaka na strani Njemačke nema puno veze ni sa nacizmom ni sa cionizmom.
Nakon anexije BiH i povlačenja otomanskog carstva, Bošnjaci su bili aktivni dio Austro-ugarske vojske i još u
prvom svjetskom ratu su imali isti status i vjerska prava koja se kasnije pripisuju Hitleru u ww2 .
To je bio samo nastavak neke tradicije.
https://bs.wikipedia.org/wiki/Bosanskoh ... i_regiment
Početkom mjeseca juna, svake godine na vojnom groblju u malom mjestu Lebring, pored Graza, u Austriji, obilježava se godišnjica bitke na Monte Meletti u Južnom Tirolu, gdje su ukopani i Bošnjaci iz Druge regimente. Održavanje ove proslave počelo je 1917. godine, godinu dana nakon osvajanja planine Monte Meletta, za koje su najzaslužniji Bošnjaci i održava se sve do danas.
AU Monarhija je osnovala Islamsku Zajednicu u BiH .
Prošle godine je napravljen islamski kulturni centar koji je u stvari bošnjački u Grazu
Nakon anexije BiH i povlačenja otomanskog carstva, Bošnjaci su bili aktivni dio Austro-ugarske vojske i još u
prvom svjetskom ratu su imali isti status i vjerska prava koja se kasnije pripisuju Hitleru u ww2 .
To je bio samo nastavak neke tradicije.
https://bs.wikipedia.org/wiki/Bosanskoh ... i_regiment
Početkom mjeseca juna, svake godine na vojnom groblju u malom mjestu Lebring, pored Graza, u Austriji, obilježava se godišnjica bitke na Monte Meletti u Južnom Tirolu, gdje su ukopani i Bošnjaci iz Druge regimente. Održavanje ove proslave počelo je 1917. godine, godinu dana nakon osvajanja planine Monte Meletta, za koje su najzaslužniji Bošnjaci i održava se sve do danas.
AU Monarhija je osnovala Islamsku Zajednicu u BiH .
Prošle godine je napravljen islamski kulturni centar koji je u stvari bošnjački u Grazu
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Zapravo, Hitler je bio impresioniran u 1.w.w. junaštvom Bošnjaka na talijanskoj fronti, pa je poželio jednu diviziju od njih. Pavelič je htio ubaciti što više katolika, ali Hitler je bio uporan. Ko kec na desetku mu došli četnički pokolji u Podrinju, samo su dočekali Bošnjake u TZ, regrtutovali ih bez mnogo problema, pošto su oni htjeli da se brane od četnika itd..
Kasnije su digli tu pobunu i nisu htjeli nigdje ratovati osim u Bosni. Dolaze u proljeće 1944. i bili su aktivni do jeseni te godine.
Kasnije su digli tu pobunu i nisu htjeli nigdje ratovati osim u Bosni. Dolaze u proljeće 1944. i bili su aktivni do jeseni te godine.
- drugrankovic
- Inventar foruma

Vi govorite o osvajacima , svapskim zlikovcima iz austrije i njemacke protiv kojih se ceo svket borio...
Mozda to ima kod vas prolaska jer i osmanlije su bili osvajaci i krvnici... u koje ste se asimilirali i bivali njihova vojska za vrijeme njihove okupacije...
U stvari to je tradicija zlikovacka ?
Opravdavati kako je hitler u vama video verne hrabre saradnike je cist idiotizam...
Mozda to ima kod vas prolaska jer i osmanlije su bili osvajaci i krvnici... u koje ste se asimilirali i bivali njihova vojska za vrijeme njihove okupacije...
U stvari to je tradicija zlikovacka ?
Opravdavati kako je hitler u vama video verne hrabre saradnike je cist idiotizam...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
- drugrankovic
- Inventar foruma

Da se razumijemo osim sto su bili u ss trupama bili su i hrvatsko cvjece u ustasama sto je cist nacisticki saradnik... u partizanima najmanje totalno zanemarljivo...
Nije tu kriv izrael... ni janko ni petar... cinjenice
Pokusaj pokrivanja govana toalet papirom ne uklanja govna...
Umesto reci to nije bilo dobro...
Nije tu kriv izrael... ni janko ni petar... cinjenice
Pokusaj pokrivanja govana toalet papirom ne uklanja govna...
Umesto reci to nije bilo dobro...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
bolje pod AU nego pod YU 
đes ti rankoviću
đes ti rankoviću
- Mohr
- Inventar foruma

- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 21 times
Kak'e cionističke senzacije, kak'e su to ba kafanske trućarijeKrokodil Behko wrote:Dragi moj, to gore su cionističke "senzacionalne istine". Sprovođenje politike eliminacije svih muslimana na planeti.
Sasvim je svejedno ko je podržavao Fuhrera, kršćani, muslimani (bilo je i Židova, da, da...) ovi ili oni... A ako već rezonuješ tako da je onih bilo više nego ovih (koji su ga podržavali), onda upravo to i jeste vijest, jer je ono "garantovano" (opšte)poznatije
A evo i Nurdo nas podsjeća na SSlavnu tradiciju
- drugrankovic
- Inventar foruma

Dobro kad smo mi tebe grdji od svapskih zlikovaca...
No to je vasa stvar samo kazem nije tu kriv izrael no cinjenice...
Ovaj region postaje prava prdara... rehabilitovanje zlikovaca je in jer svima je ta juga bila tolko zlo...
Trt milojka!
srecko
No to je vasa stvar samo kazem nije tu kriv izrael no cinjenice...
Ovaj region postaje prava prdara... rehabilitovanje zlikovaca je in jer svima je ta juga bila tolko zlo...
Trt milojka!
- carobnjak N
- Forum [Bot]
Beč , odnosno AU monarhija (prostije rečeno Njemci) su imali jako jako pozitivan odnos spram bosanskih muslimana.
Čak se može komotno reći da za vrijeme tog istorijski kratkog perioda su uradili najviše dobrih stvari od svih svjetskih
sila koje su vladale ovim prostorom.
Uveli su industrijalizaciju, zatim parlamentarizam, osnovali su i uredili IZ, a bos.muslimanima su prvi put dali nacionalini
identitet kao Bosniak i stvarna realna poveznica identiteta bošnjaka se u Evropi prepoznaje i identifikuje sa tim , a
ne sa srednjovjekovnim bošnjacima. Iako je to bio kratak vremenski period da taj identitet stvarno zaživi.
Osim industrijalizacije, postoje i mnoge građevine koje svjedoče naklonosti Beča prema Bošnjacima. Od gradske Vijećnice
do ilidžanskih banja . Mislim da i Tuzla ima nekih obrisa iz tog perioda.
To je zanimljiv fenomen jer jedan jako mali narod koji je 500godina bio branik Otomanske imperije i baš najveće bitke imao
sa AU monrhijom, druge vjere i kulture, mogao je potpuno nestati ili biti asimiliran .
Međutim niti se Beč bavio pokrštavanjem niti negiranjem Bošnjaka, već baš naprotiv.
Moguće je da je jedan od uzroka to što su bos.muslimani u stvari bili jedini narod u BiH koji je u svome identitetu imao
vojnu obavezu kao nešto prirodno, dok ostala dva naroda kod Osmanlija uopće nisu .
Osim toga prije anexije AU je imala svoje ambasadore u Travniku i oni su na vrijeme prepoznali bos.muslimane kao
posebnu drugačiju skupinu koja niti je potpuno istočnjačke kulture niti je zapadne.
Uglavnom nakon početnog neslaženja i osnivanja IZ, muslimani su svoju lojalnost brzo promijenili i od sultana se okrenuli
caru
Najveći sjeb koji nam se mogao desiti je bilo osnivanje Kraljevine SHS i onda ww2 i ostala sranja
u kojem se utjecaj Njemače izgubio . Da nije bilo toga danas bi bili jedna ekonomski stabilna i egzotična njemačka pokrajina
sa 70 % bošnjačkim stanovništvom i manjinama
Međutim, nikad nije kasno , Njemci su opet na tronu
Čak se može komotno reći da za vrijeme tog istorijski kratkog perioda su uradili najviše dobrih stvari od svih svjetskih
sila koje su vladale ovim prostorom.
Uveli su industrijalizaciju, zatim parlamentarizam, osnovali su i uredili IZ, a bos.muslimanima su prvi put dali nacionalini
identitet kao Bosniak i stvarna realna poveznica identiteta bošnjaka se u Evropi prepoznaje i identifikuje sa tim , a
ne sa srednjovjekovnim bošnjacima. Iako je to bio kratak vremenski period da taj identitet stvarno zaživi.
Osim industrijalizacije, postoje i mnoge građevine koje svjedoče naklonosti Beča prema Bošnjacima. Od gradske Vijećnice
do ilidžanskih banja . Mislim da i Tuzla ima nekih obrisa iz tog perioda.
To je zanimljiv fenomen jer jedan jako mali narod koji je 500godina bio branik Otomanske imperije i baš najveće bitke imao
sa AU monrhijom, druge vjere i kulture, mogao je potpuno nestati ili biti asimiliran .
Međutim niti se Beč bavio pokrštavanjem niti negiranjem Bošnjaka, već baš naprotiv.
Moguće je da je jedan od uzroka to što su bos.muslimani u stvari bili jedini narod u BiH koji je u svome identitetu imao
vojnu obavezu kao nešto prirodno, dok ostala dva naroda kod Osmanlija uopće nisu .
Osim toga prije anexije AU je imala svoje ambasadore u Travniku i oni su na vrijeme prepoznali bos.muslimane kao
posebnu drugačiju skupinu koja niti je potpuno istočnjačke kulture niti je zapadne.
Uglavnom nakon početnog neslaženja i osnivanja IZ, muslimani su svoju lojalnost brzo promijenili i od sultana se okrenuli
caru
u kojem se utjecaj Njemače izgubio . Da nije bilo toga danas bi bili jedna ekonomski stabilna i egzotična njemačka pokrajina
sa 70 % bošnjačkim stanovništvom i manjinama
Međutim, nikad nije kasno , Njemci su opet na tronu
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3921 times
- Been thanked: 2952 times
Za vrjeme AU,iz Bosne se iselilo preko 200.000 bosnjaka...
Za isto vrjeme useljeno je preko 300.000 drugih naroda.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- carobnjak N
- Forum [Bot]
Bošnjaci su sami otišli , ta cifra je i veća ali potpuno bespotrebno su se selili u TurskuPasaga wrote:Za vrjeme AU,iz Bosne se iselilo preko 200.000 bosnjaka...
- Mohr
- Inventar foruma

- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 21 times
Aferim brate Nurdo
Ovakav se podanički ditiramb rijetko nalazi
Inače, nisu Švabe ni na kakvom tronu, nego su Uncle Sam-ovi, doduše nevoljki i čangrizavi, ali ipak poslušnici
Inače, nisu Švabe ni na kakvom tronu, nego su Uncle Sam-ovi, doduše nevoljki i čangrizavi, ali ipak poslušnici
- carobnjak N
- Forum [Bot]
Ja sam realista i mislim da malecki narodi ako misle dobro sebi kao kolektivu, moraju biti oportunisti.Mohr wrote:Aferim brate NurdoOvakav se podanički ditiramb rijetko nalazi
![]()
Slično smo se mi ponašali i u Yugi , niko nije bio veći jugosloven od Bošnjaka
Međutim činjenica je da smo preživjeli i Turke i Au i Kraljevinu i Ndh i Yu, što je za neki miliončić i nešto ljudstva
fenomen
- carobnjak N
- Forum [Bot]
Jeste , samo što je napravljen presedan i narod nazvan po religiji.Mohr wrote:Zar je Bošnjaka bilo u Yugi![]()
![]()
Man' cirkusa ba
Tako je napravljen oximoron nepoznat u svijetu , da se ljudi izjašnjavaju kao Muslimani a da su ateisti