Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Како је кренуло с арапским донацијама, у Србији би ускоро школе уместо имена заслужних и познатих писаца попут Меше Селимовића или Десанке Максимовић, могле да се назову егзотичним именима арапских шеика о којима ђаци у Србији ништа не знају. То није пародија, нити вест са сатиричног портала Њуз нет, већ стварност која ће се, колико сутра, реализовати с обзиром на то да је арапски донатор замолио српску владу да институције које је он својим парама изградио у Новом Пазару буду назване по именима њихових владара и главном граду!
– Ми смо предложили да се школа зове Калифа бин Зајед ал Нахјан, по владару наше земље, болница да има име Заједа бин султан Ал Нахјана, оснивача УАЕ, а вртић Абу Даби – изјавио је амбасадор УАЕ у Србији Џума Рашид ал Дахери у петак на свечаном отварању три нова објекта у Новом Пазару.
Реч је о основној школи и вртићу у новопазарском насељу Дојевиће и дијагностичком центру у Новом Пазару, у укупној вредности од седам милиона евра.
Између нове школе од 3.100 и вртића од 780 квадрата, у склопу истог школског дворишта налази се стара столетна школа „Растко Немањић Сава“. Пре него што је његова екселенција изашла са предлогом о новим именима, било је сасвим нормално очекивати да ће нова школска зграда наставити да носи досадашње име просветитеља, писца и првог српског архиепископа Светог Саве. Сви ђаци, наставници и особље селе се у нову зграду која је никла у дворишту старе школе којој се, по свему судећи, спрема рушење.
Да ће молба или захтев, како год, арапских донатора бити усвојен, говори и изјава председника Владе Србије Александра Вучића који је са неколико министара дошао да увелича отварање нових објеката. Премијер је рекао да су арапски пријатељи једино тражили да институцијама у које су уложили новац буде дато име по њиховом избору
- Свe у рeду, мaтoри – нaмигнуo би му oвaj – тo ми je нaдимaк.
Прeмa тaквoj, бeзнaднo oбoлeлoj Србиjи, oнa из дeвeдeсeтих, у кojoj су сe вoждoвaчки, зeмунски или сурчински кримoси убиjaли пo кaфaнaмa, сплaвoвимa, хoтeлским сoбaмa и сaчeкушaмa нa сeмaфoримa, билa je упрaвo узoрнo урeђeнa држaвa, у кojoj су сe убицe и нaркoдилeри свejeднo бaхaтили, мaхaли утoкaмa и нa имaњимa с видeo-нaдзoрoм jeбaли пeвaчицe и мaнeкeнкe, aли бaрeм нe уживo у прoгрaму нaциoнaлнe тeлeвизиje, нa oдсуству сa издржaвaњa кaзнe у Зaбeли.
И кaд jeднoгa дaнa зa двaдeсeт гoдинa дeцa буду рeкoнструисaлa тaкву Србиjу, сa нeскривeним дивљeњeм прeпричaвaћe сe тaкo-je-тo-нeкaд-билo-митoлoгиja жeстoких мoмaкa и дeвojaкa сa Фaрмe, кojи су сe уживo нa тeлeвизиjи гaђaли jaстуцимa, флaшaмa и пaлaчинкaмa. И кaкo je, eтo, oд свих учeсникa култнoг риjaлитиja кojи je шoкирao свeт, двaдeсeт шeсту сeзoну Фaрмe нa имaњу Toмe Никoлићa у Бajчeтини дoживeo сaмo Kристиjaн Kики Гoлубoвић
Na televizijama u Srbiji najviše pažnje dobijaju kriminalci, striperi, starlete, prostitutke, nekulturni i priglupi ljudi, osobe koje nemaju nikakav karakter niti pamet.
Za to vreme svakodnevno u Srbiji na ulicama većih gradova razni talenti primorani su na ilegalu.
- Клинтонови су направили хаос на Балкану и на Косову. Погледајте шта смо направили Србији ваздушним бомбардовањем са сигурне висине. Ти исти Срби су спасавали америчке пилоте у Другом светском рату.
Велика је грешка што смо бомбардовали народ који је био наш савезник у оба светска рата. Клинтонови сматрају то за успех, а мене је то срамота.
Упућујем извињење Србима за све грешке америчке политике, а пре свега Клитонових. Нама у борби против исламског тероризма требају савезници који имају ратно искуство борбе са овим злом - а то су у Европи Руси и Срби.
Ако ја будем на челу Америке биће промењен спољнополитички курс који је до сада често био погрешан.”
Baš mi je drago, što je jedan dokazani debil, na strani velikosrpskog projekta.
Ne bih ni volio, da je neko takav, da je rekao nešto protiv tog čobano-nacističkog plana.
Krokodil Behko wrote:Baš mi je drago, što je jedan dokazani debil, na strani velikosrpskog projekta.
Ne bih ni volio, da je neko takav, da je rekao nešto protiv tog čobano-nacističkog plana.
volim takve koji kazu da , vekovna srpska zemlja Kosovo, ima pravo na otcepljenje, a RS naziva šumska i smatra je delom vekovne bosanske zemlje koja nema pravo na otcepljenje...
koje licimerje...