Lice Muhameda a.s. zabrana !

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Remzudin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 271 times
Been thanked: 481 times
Status: Offline

Re: Lice Muhameda a.s. zabrana !

Post by Remzudin » 04 Nov 2021, 20:31

Venera wrote: 24 Apr 2017, 00:33 Zasto je zabranjeno slikanje lica Muhameda a.s.?

U Iranu, doslovno, takva zabrana nikad nije ni postojala. :kafa

Blasfemija nije ! :kafa

ne postoji univerzlani dogovor medju muslimanima :kafa

Muhamed je bio jedan Time-Traveler
po sto je on znao da ce i mene biti,postavio zakon
da mu se lice na slikama ne manifistira,tako da ja
nemogu gatati sa iglama.
......i...Allaha mi, - ja bih to iradio

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4399 times
Been thanked: 3339 times

Post by Melek » 04 Nov 2021, 20:32

Zna li išta za bonske ovlasti?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Remzudin
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Remzudin » 04 Nov 2021, 21:06

molim !
nerazumem to pitanje ?

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4399 times
Been thanked: 3339 times

Post by Melek » 04 Nov 2021, 21:07

Ništa, onako ja..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22440 times
Been thanked: 20530 times

Post by Masamune » 04 Nov 2021, 21:10

:D.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41152 times
Been thanked: 27795 times

Post by Rum » 07 Oct 2025, 22:04

Mutevelija wrote: 25 Apr 2017, 20:26 Po tvome Džennet je na Zemlji kad bude uništen Zemlja biti će uništen i Džennet.
A gdje je išao Muhamed a.s za vrijeme Miradža?
Na kojim je nebu našao Adema a,s Musa a.s Isa a.s i ostale poslanike.
E baš smatraju neki da su ove sfere nivou 7 nebesa dženetski.
Image

"On ga je i drugi put vidio, kod Sidretu-l muntehâ, kod kojeg je džennetsko prebivalište.” (1)
…a na nebu je opskrba vaša i ono što vam se obećava.” (2)

”Džennet se sastoji od stotinu nivoa. Između svakog nivoa je razmak koji odgovara razdaljini između nebesa i zemlje.”
Ovo dokazuje da je ono visoko u visini, a Allâh zna bolje.
Ovaj hadis ima dvije verzije. Druga je:
”Džennet se sastoji od stotinu nivoa. Između svakog nivoa je razmak koji odgovara razdaljini između nebesa i zemlje. Allâh ih je pripremio za one koji se bore radi Njega.”
"Gospodar vaš je Allah, koji je nebesa i Zemlju u šest dana stvorio, a zatim se nad Aršom uzvisio".

"A kada Gospodar tvoj reče melekima: “Ja ću na Zemlji namjesnika postaviti!” – oni rekoše: “Zar će Ti namjesnik biti onaj koji će na njoj nered činiti i krv proljevati? A mi Tebe veličamo i hvalimo i, kako Tebi dolikuje, štujemo.” On reče: “Ja znam ono što vi ne znate.” #
I pouči On Adema nazivima svih stvari, a onda ih predoči melekima i reče: “Kažite Mi nazive njihove, ako istinu govorite!” #
“Hvaljen neka si” – rekoše oni – “mi znamo samo ono čemu si nas Ti poučio; Ti si Sveznajući i Mudri.” #
“O Ademe,” – reče On – “kaži im ti nazive njihove!” I kad im on kaza nazive njihove, Allah reče: “Zar vam nisam rekao da samo Ja znam tajne nebesa i Zemlje i da samo Ja znam ono što javno činite i ono što krijete!” #

I Mi rekosmo: “O Ademe, živite, ti i žena tvoja, u Džennetu i jedite u njemu koliko god želite i odakle god hoćete, ali se ovom drvetu ne približujte pa da sami sebi nepravdu nanesete!” #
I šejtan ih navede da zbog drveta posrnu i izvede ih iz onoga u čemu su bili. “Siđite!” – rekosmo Mi – “jedni drugima ćete neprijatelji biti, a na Zemlji ćete boraviti i do roka određenoga živjeti!” #

Kao što rekoh Zemlja će biti uništena znači i Džennet će biti uništen.

Pouzdano se zna da je Muhamed a.s isao na nebo kad je bio Miradz. I vidio je dzennet.
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.

zvrk
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Been thanked: 8 times

Post by zvrk » 08 Oct 2025, 18:07

Venera wrote: 24 Apr 2017, 00:33 Zasto je zabranjeno slikanje lica Muhameda a.s.?

U Iranu, doslovno, takva zabrana nikad nije ni postojala. :kafa

Blasfemija nije ! :kafa

ne postoji univerzlani dogovor medju muslimanima :kafa

Pokusat cemo nesto... da bi bilo kao odgovor, mada je netacno, ali mozda moze posluzit necemu, jer ljudi su sama cudesa, pa mozda se neko u svemu ovome i pronadje... ne zaboravite, cuda se svakodnevno desavaju, tako da sve moze.

Na primjeru skolstva - svih skola, studiranja, magistriranja, i svakog u svemu tome...?

Ovo je nezgodno pitanje, jer samo otkrivanje bilo kakvog "odgovora" je nemoguce bez "da se nije okrenuto u pravcu, smjeru... na odgovor", nazovimo to, veliku (ogromnu) siroku raznolikost "pogleda, gledanja, vidjenja" izvan svih svojih licnih bilo kakvih ograda, pregrada... ono da u bilo kojem smjeru prodjes kroz sve svoje svakakve zidice, zidove, zidine... kroz zemlju, vodu, zrak, kroz citav svemir tamo skroz iza samo pravo... neces pogrijesit.

Univerzalnost odgovora na ovo pitanje ne moze ni biti, nemoguce je, jer smo jednostavno svi razliciti, i ta sama razlicitiost ne dozvoljava nikakavu univerzalnost u odgovoru na bilo sta...

Da ne bi sad isli u vrtice, osnovne skole, srednje skole, to cemo preskocit.

Svaki bilo kakav odgovor dolazi iz same univerzitetske razlicitosti pojedinca iz mnostva, ili iz mnostvenih razlicitosti pojedinacne univerzitetnosti.

Ono kad se bilo kako "jasnije ili razbistrije" nabasa na ja, ti, mi, vi, ovi, oni...?

Da bi bilo koja pojedinacnost dosla do bilo kakve univerzitetnosti... mora sve te univerzitetske razlicitosti fakultetskih pojedinacnosti imati u sebi (nauciti ih, znati ih, poznavati ih...) Svaki fakultet je samo dio od mnostva fakultetskih djelova jednog od univerziteta u kojem se taj fakultet i nalazi.

Fakultetsko mnostvo moze se nalaziti u samo jednom od univerziteta, a moze se nalaziti i u vise univerziteta... sto znaci da je i sama univerzitetska mnostvena razlicitost, pojedinacno univerzitetski razlicita i izmedju sebe.

Tako su i sve pojedinacnosti svih ljudi razliciti, u svako sa svojim pojedinacnim svakakvim razlicitostima... u svakakvom mnostvu svega i svacega.

Kako svoju pojedinacnu svakakvu razlicitost, staviti u mjesto svakakvog mnostva pojedinacne svakakve fakultetske razlicitosti???

(na primjer: Kad se zavrsi bilo koji univerzitet, saznat ce se da ima i drugih svakakvih univerziteta, u kojem se nalaze i svakakvi drugi fakulteti...)

Ako neko moze drugacije, a sve vodi tome da moze, nek proba ako moze, hoce, zeli... cuda se non-stop desavaju, mada to u stvarnosti i nisu nikakva cuda... jer samo se desi, jer sve sto se deseva... to se sve stvarno i desava, cak i kod onog pjane, ili drogerasa... i kod onih za koje mi (sistem) kaze da su ludi, i sve to je sve stvarnost koja se njima desava, samo je razlika sto je tu "stvarnost tesko razumjet" pa kaze nekakva cuda, ovo ono. Mozda smo mi ludi, ali eto nismo jer sistem kaze da nismo, ha. (prodjite kroz sve zidove, sve ograde, samo pravo..)

Lahko razumljivo...??? (kontam mozda nesto dovde, a i ne mora, a mozda sve, i vise od sve???)

Idemo dalje...(odavde lagano laganice laganini, jer ovo je nesto drugo iz ovoga gore napisanog...???)

A sta cemo sa onim sto uopste nigdje nista nikad ne vuce???

Onim sto uopste nema nikakvu mogucnost da moze da povuce bilo sta???

Ovo je nesto drugo, i nema nikakve veze sa ja, ti, mi, vi, oni, ovi...

Eto, bili su svakakvi cudotvorci... nema im kraja, pa nista.

Bili svakakvi Poslanici... i svako neko izmedju njih, pa nista.

Isto je i danas, a bit ce i sutra...

Znaci...?

Sama univerzalnost ne znaci nista ako se ne razumije.

Univerzalnost ne vuce nikog, nema sta povuci jer sve to spada u univerzalnost.

Uvjerenja bilo kakva... svakakva ponasanja, razmisljanja, svasta i nista, sve to spada u Univerzalnost.

Razmisljanje o svemu i svacemu, vodi do otkrivanja sebe u svemu i svacemu. Same svacije razlicitosi svakoga, htjeli ili ne htjeli, sve vuku u sve i svasta.

Nemoguce se tome oduprijeti, jer same te razlicitosti i jesu radi toga da se svi mogu povuci... Zato i jesmo svi u svemu razliciti, samo zato da se mozemo povuci u kako sta koga povuce...???

Nekog vuku drugi fakuleti iz jednog u drugi fakultet, iz trenutnog fakulteta u univerzitetu u kojem se trenutno nalazi...

Nekog vuku drugi univerziteti iz jednog univerziteta u drugi univerzitet, iz trenutnog univerziteta u kojem se nalazi...

Nekog vuce osnovna skola, nekog srednja skola, nekog vrtic... nema nikog da ga nesto ne vuce.

Uopste nema veze odakle se razmislja (odakle je bilo ko povucen...) sve to direktno vodi u sve i svasta, jer tu i nema nista drugo osim sve i svasta.

Tako je i sve u vezi ove teme. Lice je metafora koju svako za sebe treba otkrit.

Od svih Poslanika do Muhammeda savs se moze, barem koliko toliko nesto otkriti o cemu se govori...? jer su oni svi bili UNIVERZITETI (ovo znamo iz Kur`ana i Hadisa)

Dok Muhammeda savs je nemoguce otkriti... ni na koji nacin osim nesto IZ UNIVERZALNOSTI

(svi univerziteti sa svim fakultetima su mnostvo univerziteta, koji sve skupa sadrzavaju... UNIVERZALNOST)

Evo nesto ovako... na primjer

Isa as (glavni univerzitet koji vodi sve univerzitete) je svim univerzitetima nagovijestio da dolazi "glavni sadrzaj svih univerziteta" Muhammed savs.

Musa as (jedan od univerziteta) je nagovjestio da dolazi ("glavni univerzitet svih fakulteta") Isa as.

(necemo dalje, jer svaki Poslanik ima svoje nagovjestaje jedan drugog, a to je vec druga tema...)

Sad imamo ono sto nam je Muhammed savs ostavio, sta, kako, gdje, kuda, zasto, radi cega...

Ko god dodje do UNIVERZALNOSTI saznat ce razlog dolaska zadnjeg Poslanika Muhammeda savs...

Prva rijec je UCI... i kako je god neko izgovorio isto znaci (RAZUMI..)

E sad, da se vratimo na ono: Ja sve znam, toliko sam posebno poseban u svemu...?
I kad se vratim na ovo gore sto je napisano... samo padnem sa stolice, i svaki put padnem sa stolice bez obzira koliko sam je pricvrstio...?

Ko god "padne sa stolice"... ko god bilo sta da skonta u vezi ovog, ne moze biti nista drugo osim da padne, u totalu se razbije odakle god padne, ako padne...?, a ako padne, to je vec nesto... otkrij???)

E sad, ko zeli da nacrta Muhammeda savs, pa neka ga i nacrta???

Nema nikakve zabrane, nikad nije ni bila, niti ce biti bilo kakva zabrana.

To dolazi od ljudi koji su "nesto naculi" o Muhammedu savs.

To je no za sto kazu, izmislili sebi svakakve nekakve "diplome, nazive, mjesta...", pa se umislili... da se mogu uvalit negdje preko ograde, a to je nemoguce.

Radi se o tome da kako god crtas Muhammeda savs, njega neces nikad nacrtat, jer je nemoguce, vec ces samo nacrtati, i stalno crtati samo samog sebe... do u beskraj.

Jos nesto:...

Svako ko konta bilo ikakvu trunkicu bilo kakve trunke od ovoga sto je napisano, neka pokusa da nikad ne potcjenjiva nicija bilo kakva uvjerenja.

Ljudi koji su u Islamu, niko ne moze, i nikom nije dato nikakvo pravo da mijenja bilo kakvu razlicitost bilo koga... jer je to ljudima jednostavno nemoguce.

Stavljanje samog sebe, ili bilo koga na mjesta koja su nemoguce, taj, ili svi ti... samo ce glave izlupat o nemoguce.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 08 Oct 2025, 18:29

To je u hadisima. Sam Muhammed je to zabranio jer bi bio kao Isus u kršćanstvu, kao i drugi sveci i da se ljudi samo trebaju klanjati Allahu.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

zvrk
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by zvrk » 08 Oct 2025, 23:36

Masamune wrote: 08 Oct 2025, 18:29 To je u hadisima. Sam Muhammed je to zabranio jer bi bio kao Isus u kršćanstvu, kao i drugi sveci i da se ljudi samo trebaju klanjati Allahu.
Cudno da se nikakva trunka o tome ne spominje u Kur*anu, kao i o milion durugih svakakvih hadisa???

Ko mi to pronadje u Kur*anu... nek mi javi. (a nece pronaci)

A ko moze ovo sto sam napisao... pronaci u Kur*anu???

Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 3745 times
Been thanked: 1493 times

Post by Quds » 09 Oct 2025, 01:02

Masamune wrote: 08 Oct 2025, 18:29 To je u hadisima. Sam Muhammed je to zabranio jer bi bio kao Isus u kršćanstvu, kao i drugi sveci i da se ljudi samo trebaju klanjati Allahu.
Svakako. To je i bila poenta cijelog poslanstva, da se ljudi vrate monoteizmu. Tada su već postojale ikone Isusa, te je prirodno da je to zabranio da ne bi nakon nekoliko stoljeća i sam dobio neki status božanstvene prirode. I to je vrijedilo za sve poslanike.

Ovako vama treba, da vas Masa uči kako treba. :D.

baton
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 469 times
Been thanked: 1061 times

Post by baton » 09 Oct 2025, 02:52

Nekada je i više različitih odgovora tačno.
Sami ste krivi, slali ste nam vukove umjesto čobana.

zvrk
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by zvrk » 09 Oct 2025, 06:57

baton wrote: 09 Oct 2025, 02:52 Nekada je i više različitih odgovora tačno.
E... ovo je nesto zanimljivo.

U Ku'ranu, ili tacnije iz Ku'rana... svima nama izlazi (dolazi) svaki harf na vise znacenja.

Ovdje je vazno skontati da rijec (NAMA) znaci LJUDIMA, (ima i drugih, znaci i NJIMA, ali necemo ovdje o njima, nije ni tema)

Sto znaci da svaki od ljudi (do Sudnjeg Dana) Ku'ran razumije na svoj nacin, mislim da je ovo jasno zasto, ako nije neka procita ono u drugom postu sto sam napisao.

Ali, svaka ta razlicitost znacenja...kako god da krenes, okrenes, zavrnes, izvrnes... vodi jednom te istom (samo ako si to sebi dobro preveo)

Sto opet znaci, da kad se Ku'ran "prevodi" bilo ko da ga prevodi... mora se prevoditi samo iz tog znacenja sa kojim se i pocelo prevoditi bilo sta iz Ku'rana.

Mjesanje znacenja u "prevodima" znaci (jednostavno receno, da bi bilo naj jasnije) DA SI SE SJEBAO--- da ne pisem dalje jer je u tome sve sadrzano, pa nek svako sebi prevodi kako hoce---

Ni jedan PREVOD NIJE KU'RAN.

Prevod je samo prevod... i to samo od onoga gdje se prevodilac "nalazi" u Ku'ranu, pa to prevodi... samo to i ni trunke nista vise.

Na primjer: Kad bi se samo 0.0000001% bilo kojeg Ku'ranskog znacenja sputilo na zemlju, sve bi na Zemlji puklo kao balon, jer to ne bi mogli ni podici a kamoli nosit.

Znaci... sva znacenja ima samo u Ku'ranu, nigdje vise...

U bilo kakvom prevodu Ku'rana, nikad nema vise znacenja, ne moze ni biti, a ako ih ima... neka procita malo iznad sta sam napisao u vezi toga.

A Hadis, ako je Hadis???.. svaki "pravi hadis" se moze pronaci u Ku'ranu, jer svaki "pravi Hadis" vodi direktno Ku'ranu, jer svaki "pravi Hadis" dolazi direktno iz Ku'rana, i ima vise znacenja kao i Ku'ran, i svako ga na svoj nacin (svoj licni prevod) moze razumjet... do Sudnjeg Dana.

Ako se hadis ne moze pronaci u Ku'ranu, onda to nije Hadis. To moze biti "nesto od prevoda"... (prepozna se po jednoznacenju), a moze biti pola tacno, a pola se prevodilac SJEBAO... moze biti i neko SJEBAN pa sve sjebao...

A moze biti i namjerno "izvrnut" iz razno raznih razloga... (necemo u to ulazit)

E sad... Sta je onda "Sunnet Muhammeda savs"???

I tu ima svakavih sunneta... kao i sa hadisima.

I svaki "Sunnet Muhammeda savs" se moze pronaci u Ku'ranu.

Isto kao i sa svakakvim hadisima, tako je i svakavim sunnetima... ako se ne moze pronaci u Ku'ranu na bilo kojem znacenju... sta je onda???

Vidite nesto, meni je to sve normalno, ljudi su takvi, htjeli ne htjeli "letimo svukud", i nije problem u letenju... vec kako neko sleti, ako sleti?

A kad se "leti" cilj je da se sleti... bilo gdje.

Remzudin
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Remzudin » 09 Oct 2025, 08:35

Jos jednom da ponovim

Kuran je jedna kolekcija Mantri za razlicne upotrebe ili koristi,koje mogu samo ljudi sa nadnaravnim talentom koristiti.
Svak ko ga koristi bez jednog odredjenog redosleda ima ce submentalnu ostetu.
Sure su namjerno tako kodirani,da neprijatelske snage nemogu Kuran za svoje interes zloupotrebiti.
Last edited by Remzudin on 09 Oct 2025, 08:44, edited 2 times in total.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 09 Oct 2025, 08:41

zvrk wrote: 08 Oct 2025, 23:36
Cudno da se nikakva trunka o tome ne spominje u Kur*anu, kao i o milion durugih svakakvih hadisa???

Komplikuješ bezveze u vezi toga. Imaš hadise i to je to. Ja da sam bio Muhammed i sam bih to zabranio, te bih ostalima skretao pažnju da se to dalje prenosi sa koljena na koljeno.
Samo jedno biće treba obožavati na takav način, a to je Allah i on je to tako htio i što je trebalo poštovati i što jesu poštovali kasnije. To je tako jednostavno, ali i razumno zašto nije htio da se njemu klanjaju, da kače slike i kipove i slično.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 739 times
Been thanked: 1119 times

Post by tuzlak1212 » 09 Oct 2025, 08:41

ne moze se svaki hadis pronaci u Kur'anu, nadji nam u Kur'anu 4 rekata farz podne namaza i da su 2 sedzde 1 jedan rukuu po rekatu

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 09 Oct 2025, 08:42

covjek je negirao namaz nesvjesno, il ga ja nisam skontao a vjerovatno ga nisam skontao jer mi je mrsko citat romane ovoliko duge

Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Quds » 09 Oct 2025, 08:46

Tuzlak, samo ti Masamunea drži uz sebe na ovoj temi. :D. Vas dvojica ste kriptonit neznalicama. Ja više ne mogu sa svim tim čudacima da se raspravljam. I Mutevelija, i Mutevelija!

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 09 Oct 2025, 08:48

Masamune wrote: 09 Oct 2025, 08:41
zvrk wrote: 08 Oct 2025, 23:36

Komplikuješ bezveze u vezi toga. Imaš hadise i to je to. Ja da sam bio Muhammed i sam bih to zabranio, te bih ostalima skretao pažnju da se to dalje prenosi sa koljena na koljeno.
Samo jedno biće treba obožavati na takav način, a to je Allah i on je to tako htio i što je trebalo poštovati i što jesu poštovali kasnije. To je tako jednostavno, ali i razumno zašto nije htio da se njemu klanjaju, da kače slike i kipove i slično.
I nakon svega toga neke sufije (a ne samo sufije) se opet klanjaju i mole kaburovima, sejhovima itd i tekfire Pezica kad ima kaze da to nije Islam
Eno dole umro onaj sufijski sejh Brzina, i bez da ulazim jel bio dobar il los covjek zelim mu svu srecu i u kaburu i na ahiretu ali nasi ljudi mu pisu pjesme nesto tipa "ptica leti tvojom dovom, cijece raste tvojom dovom, vjetar puse tvojom dovom"

Nemos sejtana zaustavit da zavodi istrom mantrom

Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Quds » 09 Oct 2025, 08:51

tuzlak1212 wrote: 09 Oct 2025, 08:48
Masamune wrote: 09 Oct 2025, 08:41
I nakon svega toga neke sufije (a ne samo sufije) se opet klanjaju i mole kaburovima, sejhovima itd i tekfire Pezica kad ima kaze da to nije Islam
Eno dole umro onaj sufijski sejh Brzina, i bez da ulazim jel bio dobar il los covjek zelim mu svu srecu i u kaburu i na ahiretu ali nasi ljudi mu pisu pjesme nesto tipa "ptica leti tvojom dovom, cijece raste tvojom dovom, vjetar puse tvojom dovom"

Te sufije na početku nekako u BiH, nisu bili baš toliko ''off''. U zadnje vrijeme, pomalo sam pratio te njihove priče, pisanja, itd... offside potpuni sad.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 09 Oct 2025, 08:54

Quds wrote: 09 Oct 2025, 08:51
tuzlak1212 wrote: 09 Oct 2025, 08:48

Te sufije na početku nekako u BiH, nisu bili baš toliko ''off''. U zadnje vrijeme, pomalo sam pratio te njihove priče, pisanja, itd... offside potpuni sad.
dugo su sufije ovdje al nisu nikad ovoliko harali, bio je period Jugoslavije od 50tih kad ih je tadasnji reis, pravi ucenjak bio covjek, potpuno zabranio ukljucujuci tekije, al je oko 70tih pod pritiskom Egipta Tito naredio da se to opet dozvoli
mnogi nasi nazalost vezu zabranu tekija kao zabranu islama u Jugoslaviji, tragicno sve, al et to su nasa braca komsije, mnogi od njih ne znaju

Post Reply

Return to “Religija”