Od ukupnog broja hadisa, Ebu Hurejra je prenio 20%.

Ništa lakše. Muhamed mu je samo super-naturalnim činom prenio super-moći koje sam nije posjedovaozagortenej wrote: 08 Oct 2025, 22:49 izgleda da je Ebu Hurejra izmišljeni lik koji je poslužio da se popune rupe u dogmi.
Od ukupnog broja hadisa, Ebu Hurejra je prenio 20%.
Tamburex wrote: 08 Oct 2025, 21:23Prema hadiskim izvorima, Muhamed momka (kasnije poznatog) koji ga je služio tokom perioda od deset godina nikad nije pitao "zašto si to uradio" niti "zašto to nisi uradio?"zvrk wrote: 07 Oct 2025, 21:19
Ima hadis u kojem Muhammed savs kaze: "Sve sto sam rekao, a ne nalazi se u Kuranu, to nisam rekao"
E sad, sta je to Muhammed rekao...?
Mozda, glavno pitanje je: "Zasto je to rekao???"
"Zašto" koje bi ti ipak bilo korisno je sljedeće: "Zašto je trava zelena?"
Zato zbog toga sto su bioorganizmi u travi pretvorili boju trave u zeleno,da se spektrum svijetla sunce obije zeleno svijetlo da trava nebi dobila stetu zracenja.Tamburex wrote: 08 Oct 2025, 21:23
"Zašto" koje bi ti ipak bilo korisno je sljedeće: "Zašto je trava zelena?"
Mogući identitet oca Ebu Hurejre:
(Ovaj hadis bilježi Muslim u svom Sahihu, br. 2098)Ebu Hurejre nam je došao, udario se po čelu rukom i rekao:
„Evo, vi međusobno govorite da ja lažno pripisujem Allahovom Poslaniku ﷺ (neke stvari) kako bih vas uputio na pravi put. U tom slučaju, i sam bih zalutao. Slušajte! Svjedočim da sam čuo Allahovog Poslanika ﷺ kako kaže:
Kada se nekome od vas pokida kaiš (na sandali), neka ne hoda samo u jednoj dok ga ne popravi.”
Izgleda da je Ebu Hurejre skontao Muhamedov vic, pa se za.ebavao sa ashabima, njegovim vjernim obožavaocima
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest