Fuddo wrote: 16 Oct 2025, 07:30
Naseef Mushroom wrote: 16 Oct 2025, 07:06
Kada se sjetim prije na YouTube. Pustim playlistu ili mi izbacuje zbog algoritma sve pjesme koje slušam, sjednem sa društvom u 8 navečer i drma muzika do 4 ujutru.
Sada kod skoro svake pjesme moram daljinski u ruke i prekidati reklame. Sada iskaču čak reklame od pola minute koje ne mogu prekinuti.
Pa, imas opciju da platis i ne gledas reklame.
Ja se držim svoga “Rado ću platiti za sve ali neću nikada za nešto za šta nisam prije plaćao”.
Ja sam generacija kada sam u mladosti 80-ih iznajmljivao video kasete i plaćao da gledam film koji poželim i da ga gledam kada hoću i zbog toga nemam problem da plaćam za Netflix. Uostalom Netflix je se uvijek plaćao.
Rado ću kupiti PlayStation i igrice ma koliko koštali ali neću nikada platiti za DLC kada znam da se za to ne mora ustvari platiti, mogli su ubaciti na staromodan način (kao za vrijeme PlayStationa 1 i 2) da sve to dobiješ besplatno, igraš igricu i otključaš sve bonus stvari.
Ako sam prije mogao slušati i gledati YouTube 24 sata bez prekida, neću nikada za to platiti.
Naravno da ima na internetu objašnjenje zašto se mora platiti ali su to za mene samo izgovori da nam uzmu pare bez veze.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.