Windows 10
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 681 times
- Been thanked: 1056 times
- Status: Offline
Re: Windows 10
Ja sa W11 na 4-5 masina nisam imao pola problema, jedino skroz odmah po releaseu je Docker malo losije radio
Mislim W11 i jeste W10 sa AI boosterima i enkripcijama
Meni W11 najvise bode oci jer je platforma za AI trening, al kontam to ce prije il poslije biti sve sto ima internet konekciju pa navikavat se na vrijeme
Mislim W11 i jeste W10 sa AI boosterima i enkripcijama
Meni W11 najvise bode oci jer je platforma za AI trening, al kontam to ce prije il poslije biti sve sto ima internet konekciju pa navikavat se na vrijeme
- tuzlak1212
- Inventar foruma

Btw sad sam se sjetio, kad se ima dual boot na istom fizickom disku, moze se desit da update "pokvari" disk i da se mora ciscenje svega raditiMasamune wrote: 15 Oct 2025, 10:48 I da, update-i kod Windows 11 hoće sjebati i drajvere. Ne samo da sam imao problem sa SSD diskom, nego i sa zvukom.
Kasnije sam ručno morao popravljati.
Tako da i pri formatiranju dobro u onim opcijama sastrugat sve pa onda instalirat jedan jedini sistem
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22187 times
- Been thanked: 20272 times
A ne znam meni se to desilo prije par mjeseci za disk. Nakon updajte sam izgubio sve sa njega. Nije ga više prepoznavao uopšte. U BIOS-u je sve bilo normalno, ali Windows sjeban pa sjeban. Htio sam spasiti sve sa njega pa nisam odmah išao na formatiranje. Nema šta nisam radio od mijenjanja imena particije do svega ostalog. Jednostavno nije ga mogao prepoznati. Na kraju sam morao formatirati i od tad nemam više problema. Uglavnom nije bio hardwerski problem.
A kod zvuka mi je prepoznao monitor kod uređaja za zvuk. Kako, zašto... nemam blage. I onda neko vrijeme kad god sam startao PC morao sam ručno vraćati, jer mu je to bilo pod defaultom pa sam našao fix za taj bug.
A PC je iz 2023. godine noviji je. ASUS-ova matična, Geforce ona zadnja 3000 serija.
Imam i noviju grafičku kod brata pa će mi vratiti kad je oćejfi
A kod zvuka mi je prepoznao monitor kod uređaja za zvuk. Kako, zašto... nemam blage. I onda neko vrijeme kad god sam startao PC morao sam ručno vraćati, jer mu je to bilo pod defaultom pa sam našao fix za taj bug.
A PC je iz 2023. godine noviji je. ASUS-ova matična, Geforce ona zadnja 3000 serija.
Imam i noviju grafičku kod brata pa će mi vratiti kad je oćejfi
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- tuzlak1212
- Inventar foruma

Proizvodjac monitora je napravio da se povuce driver koji u sebi ima i audio dio, kad se driver aktivira OS vise ne nadgleda input device-a nego samo potencijalno iskljucivanje. Ja sam to imao na jednom losem samsung monitoru al on je vukao driver dobrih samsung monitora koji u sebi imaju zvucnik, jer nece svaki uredjaj imat svoj driver... tldr monitor ti je pravio problem a ne windows
Kao sto sad imamo genericne nvidia drivere za skoro sve kartice, pa mora neka kartica s updateom imati pad u radu jer ne postoji jack of all trades ni za koje pare, meni cak sta vise i graficku prepoznaje kao zvucnik
A za disk i dalje nezz, nekad su se desavale lose instalacije, mozda se i dalje to nekad zadesi.
Kao sto sad imamo genericne nvidia drivere za skoro sve kartice, pa mora neka kartica s updateom imati pad u radu jer ne postoji jack of all trades ni za koje pare, meni cak sta vise i graficku prepoznaje kao zvucnik
A za disk i dalje nezz, nekad su se desavale lose instalacije, mozda se i dalje to nekad zadesi.
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22187 times
- Been thanked: 20272 times
Sad mi je jasno. Nisam znao za to uopšte.tuzlak1212 wrote: 15 Oct 2025, 11:25 Proizvodjac monitora je napravio da se povuce driver koji u sebi ima i audio dio, kad se driver aktivira OS vise ne nadgleda input device-a nego samo potencijalno iskljucivanje. Ja sam to imao na jednom losem samsung monitoru al on je vukao driver dobrih samsung monitora koji u sebi imaju zvucnik, jer nece svaki uredjaj imat svoj driver... tldr monitor ti je pravio problem a ne windows
A sad kad se sjetim u vezi SSD moguće je i da ga je one drive sjebao... sad kao kroz maglu mi nešto prolazi.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- tuzlak1212
- Inventar foruma

ma ja, inace se desava de precesto kritikujemo operativni sistem a ustvari proizvodjac opreme ili softvera ne vodi racuna da to radi
evo spomenuto linux ne valja za gaming, al linux je najjaci i najjednostavniji sistem, isti ili slican linux je na androidu, PS5, iphone a tamo gaming, grafika ubise, stvar je interesa u datom trenutku
prosto linux desktop ima mizeran broj potencijalnih gejmera da bi sad cijeli svijet prilagodjavao tom malom trzistu, ne isplati se, ko vas sisa xD
evo spomenuto linux ne valja za gaming, al linux je najjaci i najjednostavniji sistem, isti ili slican linux je na androidu, PS5, iphone a tamo gaming, grafika ubise, stvar je interesa u datom trenutku
prosto linux desktop ima mizeran broj potencijalnih gejmera da bi sad cijeli svijet prilagodjavao tom malom trzistu, ne isplati se, ko vas sisa xD
- Quds
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 3746 times
- Been thanked: 1497 times
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9718 times
- Been thanked: 11457 times
- Beni
- Fuck you

- Mood:
- Has thanked: 2286 times
- Been thanked: 5530 times
More preko rufusa instaliraj 11ku na stickKrokodil Behko wrote: 16 Oct 2025, 10:05 Vakat za nabavku novog laptopa.
Ovaj nemere na jedanesku, štajaznam.
Fuck you a friendly note to start the day
- Laser
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 1221 times
- Been thanked: 3873 times
Može ba Behko. Koji god komp gura desetku, bez problema će gurati i jedanaesku.Krokodil Behko wrote: 16 Oct 2025, 10:05 Vakat za nabavku novog laptopa.
Ovaj nemere na jedanesku, štajaznam.
Šupački Microsoft je stavio ta ograničenja da potakne ljude kupovanju novih uređaja koji mu ne trebaju.
Eto Beni ti je dao link gdjeje detaljno objašnjeno kako ćeš Microsoftu zabit karinu.
Ne kupuj nov laptop samo zbog jedanaeske.
Druga je stvar akoje baš star i izrauban ko moj rođo Fuad.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
- Laser
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 1221 times
- Been thanked: 3873 times
Kad bi Linux imao solidnu alternativu za Lightroom i Davinci Resolve, nikad više ne bih instalirao Windowse.
Imaju neke alternative, ali su potanke.
Čak se dvoumim da instaliram linux Mint kao osnovni OS, pa na njega windowse kao virtuelnu mašinu preko vmware, ali mrsko mi eksperimentisat.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
- tuzlak1212
- Inventar foruma

vise je tu rizik da li je racunar dovoljno monstrum-level jak da to podnese hardverski, a ne da li ovo gore moze softverski se sve uvezatLaser wrote: 16 Oct 2025, 14:02Kad bi Linux imao solidnu alternativu za Lightroom i Davinci Resolve, nikad više ne bih instalirao Windowse.
Imaju neke alternative, ali su potanke.
Čak se dvoumim da instaliram linux Mint kao osnovni OS, pa na njega windowse kao virtuelnu mašinu preko vmware, ali mrsko mi eksperimentisat.
koliko znam ti adobe alati su hardverski zahtjevni cak i na windowsu to zacas pojede ram i cpu, virtualna masina je zahtjevna i virutelni OS je tezak, cisto fyi
- tuzlak1212
- Inventar foruma

sve sto smo se trudili da u AI ne ubacujemo privatne podatke, pisi propalo
haj sto su do sad svakako kupili podatke za ads i slicno, sad ce se cekati bug da moja viber poruka zavrsi kod mog sefa
https://blogs.windows.com/windowsexperi ... -an-ai-pc/
haj sto su do sad svakako kupili podatke za ads i slicno, sad ce se cekati bug da moja viber poruka zavrsi kod mog sefa
https://blogs.windows.com/windowsexperi ... -an-ai-pc/
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 40920 times
- Been thanked: 27439 times
- Status: Online
Gledam slike s konferencije za medije KK Bosna i MY TV od prije par dana, a iza direktora BH Telecoma i Bosne na displayu piše Activate Windows 
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
“Ljudi imaju puno toga lijepog o tebi da kažu, samo prije toga treba da umreš.”
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 51327 times
- Been thanked: 9112 times
U mene buraz naso tih nekih kljuceva za cenera i poslo mi. U mene aktivirana verzija, pa ja.
Mozda oni nemaju takog buraza
Mozda oni nemaju takog buraza
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- ironman
- sirius

- Has thanked: 25676 times
- Been thanked: 26218 times
dal ovog zovu brada il celoRum wrote: 18 Oct 2025, 09:04 Gledam slike s konferencije za medije KK Bosna i MY TV od prije par dana, a iza direktora BH Telecoma i Bosne na displayu piše Activate Windows20251018_090338.jpg
dream of spring...
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 40920 times
- Been thanked: 27439 times
- Status: Online
Celobradi
“Ljudi imaju puno toga lijepog o tebi da kažu, samo prije toga treba da umreš.”
- ironman
- sirius