...A šofer koji je dovukao novinare, kad sam to ispričao mrtav ozbiljan me upita: "pa jesi li pogodio?“
Čega se sjećate iz Jugoslavije?
Moderator: Krokodil Behko
- niska grana
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Re: FOLCIKA SLAVI ROĐENDAN Pročitajte sve provale Nikole Nik
Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.
Kad su Nikića saigrači izradili da plati turu pića: "Ja tek kasnije saznao da su hrana i piće besplatni u avionu. A onaj mangup Bahtić mi dobre pare uzeo. Još ga pitam da to nije malo preskupo, a on kaže: 'avion ti je to, tu ništa nije jeftino'.“
Habibti, ya nour el - ain... 
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
Ovo je koma lik. Šteta što ne postaviše kakav snimak njegovog blentavog smijeha.

Samo sabura
- greeneyes
- Hadžija

Re: Čega se sjećate iz Jugoslavije?
Fudbal je bio važniji od svega... Za Draganom Manceom sam plakao ko malo dete.Heidi wrote:Koliko emocija oko fudbala, ccc
Kad smo vec kod bijede, sjecam se da je samo jedan co'jek u selu imo auto, iliti kola, kako je to narod tada zvao...A i on ih palio samo u hitnim slucajevima 
- carobnjak N
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
koje smijanje 
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
koja legendagreeneyes wrote:Otaj rad!![]()
![]()
[ytube][/ytube]
gmiže k'o krokodil, al ogradu ne pušća

Ne zezaj svi smo imali fiće keca tristaća ranije posle yugiće golfove bilo je auta...navika wrote:Kad smo vec kod bijede, sjecam se da je samo jedan co'jek u selu imo auto, iliti kola, kako je to narod tada zvao...A i on ih palio samo u hitnim slucajevima
- greeneyes
- Hadžija

Maloprije sam svojima pustio, svi smo se zakocenuli od smijeha. Fakat je čovjek mašio profesiju. Nevjerovatno zarazan smijeh.
Šta ka'e-izašli na stadion, a ono dva miliona Kineza, valjda sus itni pa su po trojica sjeli na jednu stolicu.
Šta ka'e-izašli na stadion, a ono dva miliona Kineza, valjda sus itni pa su po trojica sjeli na jednu stolicu.

Samo sabura
- greeneyes
- Hadžija

Đe bilo. U mom selcetu kad je komšija Šefik nabavio auto pet dana se slavilo. To je tada bilo ravno svemirskoj letjelici.
A sad nema kuće bez auta. 
Samo sabura
ZMAJ wrote:Ne zezaj svi smo imali fiće keca tristaća ranije posle yugiće golfove bilo je auta...navika wrote:Kad smo vec kod bijede, sjecam se da je samo jedan co'jek u selu imo auto, iliti kola, kako je to narod tada zvao...A i on ih palio samo u hitnim slucajevima
sjećam se samo moje zgrade....imaju onako 4 polja za parking...mi doselili 1985 iz one rupe u centru....
znači dva polja su puna- ok ....treće je onako napola, tako da preko desne strane susjed parkira šlepera, da ne mora na firmu voziti...
na četvrtom mi imamo nacrtano igralište za tenis
1995 nema teorije da igraju djeca tenis....šleper je nestao 1991
2005 parkira se i po sredini svakog polja, tako da su ujutro muke izaći ako se onaj red po sredini malo više na tvoju stranu parkirao
2015 izgrađene dodatne površine, na obližnjem komadu trave.... tek je dovoljno zasad...
i ne baljezgaj više
a sutra ću ti slikati o čemu pričam
greeneyes wrote:Đe bilo. U mom selcetu kad je komšija Šefik nabavio auto pet dana se slavilo. To je tada bilo ravno svemirskoj letjelici.A sad nema kuće bez auta.
Kod mene imao prvi komsija Zijo, koji je btw ashikovo s mojom tetkom... ne znam jel' bilo do njega il do auta
Hahaha koja dilema... Bravo navikanavika wrote:greeneyes wrote:Đe bilo. U mom selcetu kad je komšija Šefik nabavio auto pet dana se slavilo. To je tada bilo ravno svemirskoj letjelici.A sad nema kuće bez auta.
![]()
Kod mene imao prvi komsija Zijo, koji je btw ashikovo s mojom tetkom... ne znam jel' bilo do njega il do auta
- KOMESAR
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14 times
Svega,a najviše cementa iz Goražda.Trebalo petnaest dana čekati da "uhvati",a dvadeset da dođeš do jedne vreće.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
U kom periodu? Sedamdesetih i osamdesetih su građare bile snabdevene dobro...kad je rat počeo druga je pričaKOMESAR wrote:Svega,a najviše cementa iz Goražda.Trebalo petnaest dana čekati da "uhvati",a dvadeset da dođeš do jedne vreće.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Osamdesetih!ZMAJ wrote:U kom periodu? Sedamdesetih i osamdesetih su građare bile snabdevene dobro...kad je rat počeo druga je pričaKOMESAR wrote:Svega,a najviše cementa iz Goražda.Trebalo petnaest dana čekati da "uhvati",a dvadeset da dođeš do jedne vreće.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
"Tamo gde je Mance, tamo ćete vi!"ZMAJ wrote:Fudbal je bio važniji od svega... Za Draganom Manceom sam plakao ko malo dete.Heidi wrote:Koliko emocija oko fudbala, ccc
- greeneyes
- Hadžija

Prije se hanume ljepile na "Kontraš" bicikla, a mo'š zamisliti kako su se lijepile na auto.navika wrote:greeneyes wrote:Đe bilo. U mom selcetu kad je komšija Šefik nabavio auto pet dana se slavilo. To je tada bilo ravno svemirskoj letjelici.A sad nema kuće bez auta.
![]()
Još je to bilo sredinom sedamdesetih, možda i početkom osamdesetih godina, znači ne mož' se reći da je autoindustrija tek došla na svijet. I to Stojadina kupio.
Samo sabura
Navijaš za cigane??? FujKOMESAR wrote:"Tamo gde je Mance, tamo ćete vi!"ZMAJ wrote:Fudbal je bio važniji od svega... Za Draganom Manceom sam plakao ko malo dete.Heidi wrote:Koliko emocija oko fudbala, ccc