Kako ste dospjeli na ovaj forum?
Moderator: Krokodil Behko
Re: Kako ste dospjeli na ovaj forum?
BEM TI MOB I TIPFELER I SUBOTU I ALKOHOL...MADA NA SUBOTU SE NE ZALIM:D
A tiii tiii se nećeš vratitiiii... Zvonko... E kad bi znali viiii od koje cure dobih broj...to sse dogodi il ne dogodi...ravno nigde brda sve je ravno....a tiii ti se nećeš vratitiiii...
Zvonko je csr
Zvonko je csr

- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7769 times
- Been thanked: 18263 times
- Status: Offline
Hahahah samo kod mamice smije piti.ZMAJ wrote:Aj nomci subota he jedini Dan kada smem piti...kid majke Sam be kvarite ugodjaj na rtv he zvonko bogdan I evo banke...
A jest ti žena opasna. Mora da si u virtuali uzeo NJEN nadimak iz reale.
- greeneyes
- Hadžija
- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6703 times
Sta Ljuta guja..to je moj nadimakgreeneyes wrote:Ondak bi se zvao Ljuta guja, a ne Zmaj.

Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 

- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Na forum sam dospio tako sto sam ukucao "bosanski forum" na google.
A razlog je bio sto su sestri i meni roditelji nedavno saopstili da se vracaju u Bosnu ove godine sada kada su i sestru "postavili na noge". Ne znam koliko su takve odluke ceste medju bosanskom imigracijom.
Sad cu da vas citam da pokusam sve to da nekako racionalizujem.
Razumijem vezanost za rodni kraj i sve to, razumijem i da sa godinama covjek drugacije gleda na stvari, ali nisu oni toliko stari da razmisljaju gdje ce "kosti da ostave".
A razlog je bio sto su sestri i meni roditelji nedavno saopstili da se vracaju u Bosnu ove godine sada kada su i sestru "postavili na noge". Ne znam koliko su takve odluke ceste medju bosanskom imigracijom.
Sad cu da vas citam da pokusam sve to da nekako racionalizujem.

Razumijem vezanost za rodni kraj i sve to, razumijem i da sa godinama covjek drugacije gleda na stvari, ali nisu oni toliko stari da razmisljaju gdje ce "kosti da ostave".
. . . . . . . . .
- KOMESAR
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
Dobro barataš bosanskim jezikom?Socrates wrote:Na forum sam dospio tako sto sam ukucao "bosanski forum" na google.
Sad cu da vas citam da pokusam sve to da nekako racionalizujem.![]()
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
Nostalgija često čovjeku na da da diše,da razmišlja,...Mislim da je u svijetu interneta toga sve manje.Bijeli badem wrote:Postoji nešto što se zove nostalgija...pokušaj da razmišljaš tako.Socrates wrote:
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Nemam vecih problema sa bosanskim, barem se nadam. Sto se tice mojih roditelja, opcija da zaboravim maternji jezik nije nikad ni postojala. Sasvim je druga stvar da li bih znao da se snadjem kada bih bio izlozen slengu.KOMESAR wrote:Dobro barataš bosanskim jezikom?Socrates wrote:Na forum sam dospio tako sto sam ukucao "bosanski forum" na google.
Sad cu da vas citam da pokusam sve to da nekako racionalizujem.![]()
. . . . . . . . .
- Maja
- Administrator
Bolje ti je ne citaj.
Samo ce ti biti jos teze sto dolazis u BiH
Samo ce ti biti jos teze sto dolazis u BiH

- vila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 802 times
Ako sam dobro razumjela ne vraca se on nego njegovi roditelji
Pa onako,ako si situiran,djeca otisla svojim putevima,imas solidnu mirovinu ovo moze biti lijepo mjesto za zivot
Nekako problem nastaje sa prihvacanjem balkanskog mentaliteta,,,ljudi se odviknu od komsijskog virenja u lonac,od sporosti birokracije i od nereda u svim sferama zivota
Znam dosta "staraca" koji su se vratili,,,,i tesko se aklimatiziraju
A opet imas i taj moment "svoji na svom" ,to nadoknaduje sve
Pa onako,ako si situiran,djeca otisla svojim putevima,imas solidnu mirovinu ovo moze biti lijepo mjesto za zivot
Nekako problem nastaje sa prihvacanjem balkanskog mentaliteta,,,ljudi se odviknu od komsijskog virenja u lonac,od sporosti birokracije i od nereda u svim sferama zivota
Znam dosta "staraca" koji su se vratili,,,,i tesko se aklimatiziraju
A opet imas i taj moment "svoji na svom" ,to nadoknaduje sve
- Maja
- Administrator
Mozda bash zato sto nisu toliko stari, mozda im je jos bitno gdje zivjeti, ne samo gdje umrijeti.Socrates wrote:
Moj muz zeli isto to jednog dana kad djeca mognu bez nas, al do tad cemo se morat jos namucit. Kazem namucit jer narod koristi tu frazu, al zbilja mi nije muka vec zadovoljstvo sve sto je vezano uz podizanje djece

Samo i u tom slucaju dio tebe uvijk ostaje tamo gdje su djeca ostala, ja bash i nisam sigurna hocul' moci.
A vila ja dobro rekla, u Bosni si svoj na svome, i uz solidna primanja zivot moze biti lijep. Drustveni zivot je bar 300 puta bolji, i lakse se nadje mir u sebi i oko sebe. Za ljude koji su dobar dio zivota prozivili u Bosni, zapad je uvijk neka vrsta zatvora, i kod njih ne pije vodu to sto ti s tv svaki dan trube o slobodi i demokratiji. To tek pali kod ljudi koji se rodjeni i cijeli svoj zivot proveli ovdje ( ja sam na istom kontinentu) drukcije na znaju i nikakva poredjenja ne mogu praviti.
btw. dobro dosao na forum.
- Mirelam
- Forum [Bot]
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 345 times
Post koji bi trebao da bude arhiviran u malo poduzetnistvo i privreda.Maja wrote:
Naravoucenije: nikad nemoj renovirati ma kako zapusteno bilo.

Prava zena na pravom mjestu, jedan od slogana i postulata koji bi sve vise trebali da koristimo. Zehrice

premjesti dze treba ja ne umijem

Vec sam napisala..ali nisam bas objasnila...
Vec sam bila zablokirala svoj nick na jednom forumu s namjerom da nikad vise nista ne napisem..
....sasvim slucajno sam vidjela poruku bibikemalog....
Zanimljivo....ne mogu odgonetnuti zasto me pozvao...
Mislim da ipak znam...
Dva pisca sam satapala al tu sam jos uvijek
Vec sam bila zablokirala svoj nick na jednom forumu s namjerom da nikad vise nista ne napisem..
....sasvim slucajno sam vidjela poruku bibikemalog....
Zanimljivo....ne mogu odgonetnuti zasto me pozvao...
Mislim da ipak znam...

Dva pisca sam satapala al tu sam jos uvijek

- greeneyes
- Hadžija
- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6703 times

Last edited by Biba on 25 Mar 2016, 22:41, edited 1 time in total.

...pa se lijećiš sa 35 postova dnevnoBiba wrote:Sunac poljubimmsebi..zarki...josmsam izjavila tu fa zelim se izlijeciti od ovisnosti..mekad pisala 5 postova dnevno

Habibti, ya nour el - ain...