RS - all about

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma
Status: Offline

Re: RS - all about

Post by drugrankovic »

dobro kad se raspanete ti se obrati ajzenhaueru
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR »

drugrankovic wrote:dobro kad se raspanete ti se obrati ajzenhaueru
O tome ću suditi kad se desi.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

Pa dje ljubavi nema ni malo ne mirise na dobro...
Dobro ne moratr se volit jel...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

Post by Mohr »

KOMESAR wrote:Svako uskraćeno pravo koje donesu u skupštini neće se moći vratiti bez krvi. Zato ,pamet u glavu i sutra svi na ulicu.
Dabome, bez krvi se nije moglo ni izboriti, jednako kao što se bez krvi ni ne ukida. Ako pogledamo šta su zaista trajne i neupitne posljedice naših ratova iz 90.-ih, onda je jasno kao dan da su to otimačina i pljačka društvenih (nacionalnih, ako hoćete) dobara, konstantno osiromašavanje (u stopu praćeno sve većim zaduživanjem) stanovništva i zatiranje radničkih prava. Taj se masovni zločin politički korektnim jezikom naziva liberalizacijom (deregulacijom) tržišta.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9979 times
Been thanked: 11851 times

Post by Krokodil Behko »

drugrankovic wrote:
u bjeljini na primjer ulica srpske dobrovoljacke garde ???

Prije je bila "Vojvovođanskih brigada", pa možda misle da je to isto, ili bar slično :D

Btw, nema ni Alije Alijagića i kompanjona mu Rodoljuba Čolakovića, partizanku Radojku Lakić zamijenio neki četnički kapetan, a podrazumijeva se da nema ni dva ratna druga i najveća partizana iz tog kraja, Fadila Jahića Španca i Veljka Lukića Kurjaka. Bilo bi čudno i da ima Veljka, obzirom na to koliko su ga mrzili potomci četnika. Njegov je brat (Petar čini mi se) prva arkanovska žrtva u tom gradu.
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

U srbiji arkan ulicu dobiti nece... dakle sa zaloscu konstatujem da su srbi u bosni postali pravi priglupi medjedi...

Dati ime po ovom olosu ...

Da sam ja vlast u bijeljini samo neddelju dana... pisali bi oni majcino mlijeko...
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

gluposti...

gledam ulice i vidim vucijaci... milovanovic je je bio prije rata baraba, sto ja kazem saner, klosar, mangup kaze jedna hrvatica koja za njega veli da ju je spasao pocetkom rata, da je bio fer prema zenama starcima... no to gledam kao glupo zensko koje kaze bio je faca, lep, sarmantan uvek na nivou s damama...

ma daj...

no, ima nesto kod njih... ti vucijaci, njegovi borci su ostali zabelezeni u ratu kao jedini juris na noz... u kojem je mnogo izginulo ali su uspeli probiti na brdu...
bajonete i juris...
tu im skidam kapu gledano vojncki, ocu rec kod njega nije magla kao kod ovog lopingera bundes banki i svetskog klosara arkana koji je posle zarad tajnih sluzbi ubijao ljude a u ratu dolazio da se snima, u etnckom ciscenju, dok je vrteo biznis s naftom i cigarama za milosevica...

ja nemam nista protiv da se ulice zovu karadjordjeva, obiliceva, jer su to zasluzili...

te ulice su skinuli titoisti...

al da ukdas imena narodnih junaka iz partizana? ne

ovo je cetnzacija otvorena sto i rekoh da ce nas i u srbji zadesiti a ja akav film ne zelim da gledam...

a vi ne cekajte casa, no rusite ulice poput draze mihajlovica u sarajevu, arkana u bijeljini dje se velica time njegov pokolj i ciscenje...

bez da razmisljate!

nanu li im naninu bradatu i priglupu!
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Dodik je odlučio da 9. januar ove godine proslavi spektakularno.

Što se tiče bezbjednosnog aspekta, zbog dolaska velikog broja visokih zvaničnika iz Srbije, angažovane su sve strukture u MUP-u RS-a.
Na ulicama Banja Luke, očekuje se rekordan broj policajaca. Oni će prema, naredbi ministra MUP-a RS-a Dragana Lukača, biti raspoređeni na svakih sto metara. Također, snajperisti su dobili raspored da od 11. do 17. sati budu na krovovima desetak zgrada u samom centru grada.

U Banjaluci će biti obustavljen saobraćaj u širem centru grada. I to u ulici Aleja Svetog Save - na dijelu od Gundulićeve ulice do Bulevara vojvode Petra Bojovića i u Ulici Kralja Petra prvog Karađorđevića - na dijelu od Aleje Svetog Save do Ulice olimpijskih pobjednika.

Iz Gradske uprave je saopšteno da će u ulici Aleja Svetog Save saobraćaj biti obustavljen od 12.00 do 15.00 sati, a u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića od 14.00 sati pa nadalje.

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja u ovim ulicama biće izmijenjene trase linija javnog prevoza, a saobraćaj će regulisati policija.

O ovoj proslavi 9. januara, koju organizuju Dodok i Vučić, pričati će ceo svet.
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Da SIPA ne pokuca ujutru?
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

Vucic ovo organizuje zajedno sa dodikom? Nemam nista protiv obelezavanja dana srpske svako moze da obelezava sta zeli, jer srbi se ne bune sto federacija obelezava i mart, i sta sve ne... dejton kao dan kada je potpisan mirovni sporazum nije nastanak srpske iskljucivo jer tog datuma ona je potvrdjena kao poseban entitet...
meni je i dan secesije referenduma bio sepratisticki, i s ciljem alije o unitarnoj bosni pa nezavisnost nek salve oni ne briga me ali kako njima ovaj dan ne prija ne prija ni srbima ono... ali srbi ne dizu graju zbog toga...

u stvari ne bi ni bilo dejtona da ne bi jedne i druge strane i njihovih razlicitih namjera...
ok slavio bi ja dejton jer je donio prestanak rata, nije to problem, sve je to politika inata jedne i druge strane...
ono sto brine je podrzavanje dodika... dokle vise? neko je prije opravdavao podrzavanje dodika kao inat alijinom sinu, i politici koja se bitno ne menja u glavi vec podmuklo krije, ali sad to vise ne opravdava... zar je on jedini srbin tamo koji stiti srpsku?
ovim se samo potvrdjuje lopovluk... nikolic je javno optuzio ivanica da radi lose po srpsku... sad vucic podrzava dodika? ok, pateticar, koji prica jedno a drugo radi... ivanica je takodje primio i govorio o slozi srba, postujuci i njega i dodika...
sve je to farsa ocito...

da se razumjemo podrzavam ivanica!

covjek se slaze oko problema suda u bosni, kao i svaki normalan srbin, o pristrasnosti bosnjacke struje koja komanduje njime... i hrvati isto misle... slaze se i oko srebrenice da ima neceg sto se ne moze prihvatiti, neceg sto je rebalo da bude protureno i u rezoluciji...
slaze se da deveti januar bude slavljen, slaze se za opstanak srpske, ali se ne slaze sa nevidjenom korupcijom i pljackom koja je srpsku odvela u ambis!

sta tu moze da mu se ospori?

naravno zalaze se da se uspostave normalni odnosi, sve bolji u cilju zajednickog zivota naroda u bosni... jer je dosta krvoprolica i sto jedni bez drugih ne mogu...

dakle, srpske interese covjek gleda ali nece gledati lopovluk!

iz srbije polako raste podrska ivanicu u narodu... toma i politicari pokusavaju toboz izdajom srpske uprljati ivanica i to ne sme proci!

dosta je vise cuvanja srpskog interesa na principima laznog patriotizma a temeljima lopovluka!

ovo jihovo zajednicko slalje govori samo da lopov lopova stiti... i ne vidim ni jedan razlog da se ista slavi!

sta slaviti? ekonomsko rasulo, nemastinu, korupciju koja dostigla neslucene mere?

bolje bi bilo umjesto tolike pompezne farse, dati pare porodilistu, vrticima, ishrani gladnih...

meni je od ovog muka...

dok dodo i bakir toboz teraju inat, oni navijaju jedan za drugog...

ivanic bi rusenjem dodika trebao da postakne i ostale strane u bosni da ruse svoje lopove...

ali ne, uglavnom se dobila slika da rusenjem dodika se rusi srpska... u tome pomazu i bosnjaci, jer dok nasrcu na dodika zaboravljaju svog islamistu i lopova bakira babinog savetnika...

i tako ispade ovo podreglo govno marva bez repa, da je spasitelj srpstva ...

e moj srbiine blesav li si... i nesrecan...

ivanicu napred!

ps

ovo je najverovatnije poslednji trzaj, jer u panici se krece freneticno... pa misli sad ovim podmazati oci...

evo mu kur.ac :djed

RUSITI DODIKA SACUVATI SRPSKU, JER DODO JE URUSAVA BOLJE OD BILO KOJEG NEPRIJATELJA! SJUTRA NECE IMATI NI ZA JOGURT!
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

„Ima političara koji na papiru imaju samo malu moć a ipak su u stanju da pričine enormnu štetu. Milorad Dodik je jedan od njih. On je predsjednik Republike Srpske, autonomnog dijela Bosne i Hercegovine. RS ima 900.000 stanovnika, a prosječna mjesečna plata je 400 evra. Stopa nezaposlenosti je 50 odsto. RS je zavisna od stranih kredita i uplata iz EU. Bez njih vlada ne bi mogla da isplaćuje plate. Dodik je, dakle, predsjednik jednog sirotišta. I pored toga, ponaša se kao da je kralj nekog važnog carstva“, prenosi Deutsche Welle.
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times

Post by Pasaga »

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odbacio je tvrdnje Duška Tomića, advokata Slobodana Pavlovića, vlasnika "Pavlović banke", da je svojevremeno pečatom Vlade RS ovjerio ugovor o kreditu u toj banci za svoju vilu u Beogradu.

Dodikova izjava

- Takvi smutljivci kao on to mogu samo da smisle..., rekao je Dodik i najavio da će više o tome govoriti nakon proslave "Dana RS“, na koji je, kako je kazao za medije, sada usmjeren.

No, Tomić je kategoričan da je ugovor ovjeren pečatom Vlade RS.

- Taj dokument mi je pokazan u Tužilaštvu BiH i ja sam prvo mislio da je neka greška. Mi imamo kopiju tog dokumetna u kojem se pored imena i prezimena Milorada Dodika vidi pečat Vlade RS. A izjava Dodika da sam smutljivac neka mu je na čast, prvi put u životu sam doživio da tako jedan visoki funkcioner sam sebe demantuje, a ja ću uskoro pokazati taj dokument. A predsjedniku Republike Srpske mogu samo poručiti: "Milorade, laka ti noć, ovo ti je kraj", kazao je Tomić.

Kupio vilu Podsjećamo, Tomić je rekao kako je Milorad Dodik ugovor o privatnom kreditu kojim je kupio vilu u beogradskom elitnom naselju Dedinje ovjerio pečatom Vlade RS. Nedavno je Slobodan Pavlović, vlasnik "Pavlović banke“ u Tužilaštvu BiH davao izjavu o podizanju ovog kredita. Vlasnik Pavlović banke trenutno je u SAD-u, čiji je i državljanin. - Krajem januara, po povratku u BiH, ponovo će razgovarati s državnim Tužilaštvom. Sva dokumentacija i raspoložive informacije bit će na raspolaganju tužiocima i SIPA-i. Na osnovu onoga što ja znam i vidim, kredit je formalno pokriven svim traženim papirima. Sporan je možda samo papir, to jeste Ugovor o kreditu, koji je Dodik ovjerio i pečatom Vlade RS. Kada znamo da je to njegov lični kredit, onda pored njegovog potpisa ne može stajati pečat Vlade, jer kredit nije dat Vladi nego Dodiku kao fizičkom licu, kazao je Tomić ranije za medije.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Srđan Puhalo:
Braćo Srbi, 9. januar je pravi datum da pitate svoje roditelje – gdje su nam komšije?!
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Braćo Srbi, nema toliko velike srpske zastave koja može sve da prekrije i sakrije
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Podrinjac »

Ovi naši levati, Ustavni sud, osudio dan kao nestavan kao da će ih ljudi šljiviti. Ne priznaju državu a da priznaju Ustavni sud.
Ovdje treba Visoki predstavnik da reaguje, ali pošto je on obični šmokljo koji grabi pare za nerad, tako da... Dan će se proslavljati dokle god je ovako preuređenje u ovoj državi.
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Podrinjac wrote:Ovi naši levati, Ustavni sud, osudio dan kao nestavan kao da će ih ljudi šljiviti. Ne priznaju državu a da priznaju Ustavni sud.
Ovdje treba Visoki predstavnik da reaguje, ali pošto je on obični šmokljo koji grabi pare za nerad, tako da... Dan će se proslavljati dokle god je ovako preuređenje u ovoj državi.
Kakv sud, kakvi naši političari,kakvi stranci... Jedino mi možemo ukinuti RS.
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Podrinjac »

KOMESAR wrote:
Podrinjac wrote:Ovi naši levati, Ustavni sud, osudio dan kao nestavan kao da će ih ljudi šljiviti. Ne priznaju državu a da priznaju Ustavni sud.
Ko mi?
Kako ukinuti?
Čime ukinuti?
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by SPINERKA »

:rol

I, sta ce se desiti , ako je i ukinu?
Image
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Podrinjac wrote:
KOMESAR wrote:
Ko mi?
Kako ukinuti?
Čime ukinuti?
Onda ništa ,nek slave!
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

SPINERKA wrote::rol

I, sta ce se desiti , ako je i ukinu?
Srbi će biti normalni.
Post Reply

Return to “Politika u BiH”