Alija Izetbegović

Moderator: Krokodil Behko

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41560 times
Been thanked: 28345 times
Status: Offline

Re: Godišnjica smrti Alije Izetbegovića: "Ako bih se morao ponovo roditi, izabrao bih svoj život"

Post by Rum » 20 Oct 2025, 09:53

20251020_095143.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Re: Godišnjica smrti Alije Izetbegovića: "Ako bih se morao ponovo roditi, izabrao bih svoj život"

Post by Naseef Mushroom » 20 Oct 2025, 09:54

Masamune wrote: 20 Oct 2025, 07:59 Pogrešan čovjek u pogrešno vrijeme. Nije bio dobar lider. Neki spominju harizmu... realno nije je nikad imao. Radi se tu o jednom dobrom čovjeku sasvim sigurno, ali nama je devedesetih trebao neko puno bolji i odlučniji. Napravio je dosta grešaka također.

I ovima koji ga ne dižu u nebesa i koji mu ne ljube stopala - slobodno recite što mislite. Nemojte da vas SDA fanatici na ovom forumu demorališu, a koji od Alije prave kult ličnosti.
Od naroda koji je trebao nestati, podjele Bosne i Hercegovine na Srbiju i Hrvatsku, izjavu biljane plavšić “ trebamo muslimanima osaviti jedno 1% teritorije po nekim selima, jer i oni moraju negdje živjeti” gdje su je mnogi od kurwe Europe podržavali, pa straha od muslimanske države u srcu Europe, koliko je mogao više izvući?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26188 times
Been thanked: 26816 times

Post by ironman » 20 Oct 2025, 09:59

Mogao je i Martin Luther King bit na celu Sda na pocetku agresije .
Nista se promijenilo ne bi.
Agresija je pomno planirana decenijama.
Jer nije bio problem lider.
Problem agresorima su bili i jesu i danas muslimani u BiH.
To ne vidi samo onaj ko ne zeli da vidi.
U to vrijeme medju nama u BiH nije bilo covjeka koji je mogao ujediniti patriote kao prvi predsjednik.
I to je fakat.
A kako su ga ljudi dozivljavali kazu rezultati prvih izbora nakon rata.
Jel treba pisati sta su o njemu mislili strani drzavnici?
Ne mislim da bi neko ,bilo ko mogao napravit vise il.bolje da je bio na njegovom mjestu.
dream of spring...

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 20 Oct 2025, 10:01

Morgen wrote: 20 Oct 2025, 07:13
Naseef Mushroom wrote: 20 Oct 2025, 03:27
Eno Hrvatska ima državu kakvu smo mi sanjali.
Očišćena od Srba,
:sok
Image
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 20 Oct 2025, 10:05

:aplauz
Naseef Mushroom wrote: 20 Oct 2025, 10:01
Morgen wrote: 20 Oct 2025, 07:13

:sok
Image
nema ni jedan jel
s takvom lakoćom

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 20 Oct 2025, 10:13

Ličite na narod iz kojeg potičete!"
~ Alija Izetbegović
20251020_101331.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
s takvom lakoćom

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 168 times
Been thanked: 375 times
Status: Online

Post by harlekin » 20 Oct 2025, 10:14

Jesam pokisnuo ko miš al moralo se odat pocast jedinom čovjeku koji je nesto vrijedio u mulju naseg vodstva.
Danas glumataju ljudskost i ljude s dusom,on je to bio. :ljub

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 20 Oct 2025, 10:34

Rum wrote: 20 Oct 2025, 10:05 :aplauz
Naseef Mushroom wrote: 20 Oct 2025, 10:01

Image
nema ni jedan jel
Pa ima ih još, ali u dovoljnom broju da ne mogu ili ne smiju ništa.

Komshija
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Mood:
Has thanked: 129 times
Been thanked: 106 times

Post by Komshija » 20 Oct 2025, 10:54

Naseef Mushroom wrote: 20 Oct 2025, 09:45
Komshija wrote: 20 Oct 2025, 08:17

Nije stvar uklapanja price nego skretanje s teme zbog nedostataka argumenata.Znaci tema je alija i nasa drzava koja je nastala kako je nastala zahvaljujuci njemu a kako je u svedskoj austriji hrvatskoj me zaboli karina,kad moram biti prost.....
A evo mogu ja opet reci i na to skretanje s teme da zemlje koje se spominju su opet uredjenije od nase i nikako se sa nama porediti ne mogu a sto idu ljudi otamo pa logicno hoce bolje i smatraju da mogu bolje....ali to opet nema nikakve veze sa nama jer smo mi imali aliju i prolazimo nakon rata ovo sto prolazimo...znaci dvije razlicite teme.....
Ta skretanja generalno s tema mozete sa maloumnim osobama i navodit ih na pogresno a sa nekim ko to nije nemate sanse,samo dzaba gubite vrijeme....
Silni narod odavde je otjero niko drugi nego alija,bakir,dodik i takve politike,para se pokralo mogli smo bit las vegas....
Pa eto, sam se svađaš sa sobom
Na forumu nisam da bi se sa nekim svadjao,tebi ako je to cilj i svrha tvoja stvar,na forumu iznosim samo istine i kad krenu ljudi poput tebe da ih iskrive ili skrenu onda opet na fin nacin gledam da vam dokazem kako niste u pravu....sve dok moze na fin nacin...poslje se ne trudim jer sa zidom pricat nema svrhe.....
raspravljat i svadjat se dva razlicita pojma.....

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10006 times
Been thanked: 11894 times

Post by Krokodil Behko » 20 Oct 2025, 10:58

Preuveličavate ga i to dobro.
93. je trebao pustiti ARBiH, da do kraja pregazi ostatke HVO u srednjoj Bosni, ispraviti liniju i pokucati Bobanu na vrata u Mostaru. To bi uradio svako iole normalan. Navodno se plašio našeg revanšizma.
Ja ne bih puno brinuo, zbog našeg revanšizma, da sam bio na njegovom mjestu. Zgazi govna i nek idu u sto pm svi redom.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22833 times
Been thanked: 20927 times

Post by Masamune » 20 Oct 2025, 11:49

Naseef Mushroom wrote: 20 Oct 2025, 09:54
Masamune wrote: 20 Oct 2025, 07:59 Pogrešan čovjek u pogrešno vrijeme. Nije bio dobar lider. Neki spominju harizmu... realno nije je nikad imao. Radi se tu o jednom dobrom čovjeku sasvim sigurno, ali nama je devedesetih trebao neko puno bolji i odlučniji. Napravio je dosta grešaka također.

I ovima koji ga ne dižu u nebesa i koji mu ne ljube stopala - slobodno recite što mislite. Nemojte da vas SDA fanatici na ovom forumu demorališu, a koji od Alije prave kult ličnosti.
Od naroda koji je trebao nestati, podjele Bosne i Hercegovine na Srbiju i Hrvatsku, izjavu biljane plavšić “ trebamo muslimanima osaviti jedno 1% teritorije po nekim selima, jer i oni moraju negdje živjeti” gdje su je mnogi od kurwe Europe podržavali, pa straha od muslimanske države u srcu Europe, koliko je mogao više izvući?
Mogao je. Dok je pola Podrinja od Bijeljine i Zvornika padalo vikao je rata neće biti. Sefer Halilović je bio oprezniji po tom pitanju i znao je šta se sprema, ali nije imao dovoljnu podršku Alije i ljudi oko njega. Alija je tad bio slijep pred očima. Kad su 93. zasjedali Duraković je tad bio mnogo veći lider od njega i čovjek sa mudima.

Problem je bila i islamizacija Armije RBiH koju nikad nije smio dozvoliti. Problem je isto bio što nikad nije bio dovoljno jasan i odlučan u njegovoj viziji BiH, a mislim da se on ipak samo deklarativno zalagao za jednu demokratsku državu baziranoj na nacionalnom ključu dok je istovremeno šurovao sa ajatolahom, Saudijcima i ostalima, pa mu otuda mnogi uopšte nisu vjerovali u priče o modernim evropskim muslimanima. Valjalo je uskladiti ono u šta je on sam najviše vjerovao (islam uz šerijat) i demokratsko uređenje zemlje, a ta njegova neodlučnost je samo pojačala prozivke od strane Srba i Hrvata da Bošnjaci muslimani žele državu za sebe. Problem je što mnogo ranije nije zaustavio Cacu i odmetnute na drugim teritorijama.

Ima tu dosta toga što mu se može osporiti i u vezi čega postoje jake osnove, ali ne bih dalje ulazio u te priče. Pogotovo ne one najgore o prodaji Srebrenice što su mnogi navodili da je to njegovo maslo u saradnji sa Amerikancima (zauzvrat da dobiju NATO intervenciju) poput rahmetli Hakije Meholjića koji je bio prisutan na tim sastancima i odbio je da bude dio tog plana. Čovjek je umro, a nije prestao da tvrdi da je Alija prodao njegovu Srebrenicu.

Nadam se da SDA termiti neće sad reći da stavljam Aliju u istu ravan sa ona dva monstruma i njihovom ekipom.

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2586 times
Been thanked: 1213 times

Post by amidza idriz » 20 Oct 2025, 12:33

Nora Ibsenova wrote: 20 Oct 2025, 09:28
Nice wrote: 20 Oct 2025, 08:32
Nema potrebe ni za ljubljenjem stopala, a ni za pljuvanjem. Jednostavno je, bar za mene, nekome je bio predsjednik, nekome nije...
Zanima me elaboracija ove izjave.
Kako predsjednik BiH moze nekome ko zivi u BiH ne bit predsjednik? Da ne ulazimo u to je li bio dobar ili los predsjednik.
Vrlo jednostavno, ovima koji bi ga pljuvali kao nije bio predsjednik. Oni su imali svoje i čekali "oslobodioce".
Ja drugog nisam imao.
Pogotovu što je propagirao Bosanstvo iznad nacionalnosti koju nikome nije sporio.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 861 times
Been thanked: 1293 times

Post by tuzlak1212 » 20 Oct 2025, 12:44

Nora Ibsenova wrote: 20 Oct 2025, 09:28
Nice wrote: 20 Oct 2025, 08:32
Nema potrebe ni za ljubljenjem stopala, a ni za pljuvanjem. Jednostavno je, bar za mene, nekome je bio predsjednik, nekome nije...
Zanima me elaboracija ove izjave.
Kako predsjednik BiH moze nekome ko zivi u BiH ne bit predsjednik? Da ne ulazimo u to je li bio dobar ili los predsjednik.
kao sto mnogim Hrvatima Komsic nije njihov predsjednik, ili slicno al ne isto, kako RS nikad ne gleda ona druga 2 clana kao svog predsjednika

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by amidza idriz » 20 Oct 2025, 12:47

Čim neko spominje islamizaciju armije i to iz Tuzle odmah znaš da nešto bazdi.
U ARBiH smo se zvanično pozdravljali "pozdrav domovini" a privatno kako ko hoće.
Očekivati u armiji sastava 90+% Bošnjaka/muslimana da se drugačije pozdravljaju pogotovo u ruralnim sredinama koje su dale najviše boraca.
Imali smo boraca nebošnjaka koje smo baš poštovali i ti to znaš.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 20 Oct 2025, 13:55

I meni smrdi kad od čovjeka pravite kult ličnosti kao komunjare koji to rade sa Titom.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 55382 times
Been thanked: 9876 times

Post by ElTriconi » 20 Oct 2025, 14:12

Covjek ko covjek, od krvi i mesa a zadesila ga nezafalna funkcija. Sta je moglo i kako je moglo moremo mi to naprdjivat kolko hocemo, da je bilo zajebano bilo je i covjek je nesta uradio. Da je bio svemoguc nije 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by amidza idriz » 20 Oct 2025, 14:59

Masamune wrote: 20 Oct 2025, 13:55 I meni smrdi kad od čovjeka pravite kult ličnosti kao komunjare koji to rade sa Titom.
Cuj kult licnosti?
Samo kazem da je bio moj prvi predsjednik(predsjednistva) u nezavisnoj drzavi RBiH.
Nemam njegove ni slike a kamo li biste.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 20 Oct 2025, 15:09

amidza idriz wrote: 20 Oct 2025, 14:59
Masamune wrote: 20 Oct 2025, 13:55 I meni smrdi kad od čovjeka pravite kult ličnosti kao komunjare koji to rade sa Titom.
Cuj kult licnosti?
Samo kazem da je bio moj prvi predsjednik(predsjednistva) u nezavisnoj drzavi RBiH.
Nemam njegove ni slike a kamo li biste.
Ima Nazif :oo

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 55382 times
Been thanked: 9876 times

Post by ElTriconi » 20 Oct 2025, 15:22

Ja sam razbio bistu tite, imo sam problema zbog toga, ruzili me 😂
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3976 times
Been thanked: 7354 times

Post by Matan » 20 Oct 2025, 17:01

Bio je sigurno dobar covjek, ali u ono doba,
nije nista ni mogao, a nije bas ni znao..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Post Reply

Return to “Historijske ličnosti”