Pa ima ih još, ali u dovoljnom broju da ne mogu ili ne smiju ništa.
Godišnjica smrti Alije Izetbegovića: "Ako bih se morao ponovo roditi, izabrao bih svoj život"
Moderators: Urednik foruma, VIP
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4097 times
- Been thanked: 3765 times
- Status: Offline
Re: Godišnjica smrti Alije Izetbegovića: "Ako bih se morao ponovo roditi, izabrao bih svoj život"
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Komshija
- Poneki mu pročitamo

- Mood:
- Has thanked: 129 times
- Been thanked: 105 times
Re: Godišnjica smrti Alije Izetbegovića: "Ako bih se morao ponovo roditi, izabrao bih svoj život"
Na forumu nisam da bi se sa nekim svadjao,tebi ako je to cilj i svrha tvoja stvar,na forumu iznosim samo istine i kad krenu ljudi poput tebe da ih iskrive ili skrenu onda opet na fin nacin gledam da vam dokazem kako niste u pravu....sve dok moze na fin nacin...poslje se ne trudim jer sa zidom pricat nema svrhe.....Naseef Mushroom wrote: 20 Oct 2025, 09:45Pa eto, sam se svađaš sa sobomKomshija wrote: 20 Oct 2025, 08:17
Nije stvar uklapanja price nego skretanje s teme zbog nedostataka argumenata.Znaci tema je alija i nasa drzava koja je nastala kako je nastala zahvaljujuci njemu a kako je u svedskoj austriji hrvatskoj me zaboli karina,kad moram biti prost.....
A evo mogu ja opet reci i na to skretanje s teme da zemlje koje se spominju su opet uredjenije od nase i nikako se sa nama porediti ne mogu a sto idu ljudi otamo pa logicno hoce bolje i smatraju da mogu bolje....ali to opet nema nikakve veze sa nama jer smo mi imali aliju i prolazimo nakon rata ovo sto prolazimo...znaci dvije razlicite teme.....
Ta skretanja generalno s tema mozete sa maloumnim osobama i navodit ih na pogresno a sa nekim ko to nije nemate sanse,samo dzaba gubite vrijeme....
Silni narod odavde je otjero niko drugi nego alija,bakir,dodik i takve politike,para se pokralo mogli smo bit las vegas....
raspravljat i svadjat se dva razlicita pojma.....
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9752 times
- Been thanked: 11490 times
Preuveličavate ga i to dobro.
93. je trebao pustiti ARBiH, da do kraja pregazi ostatke HVO u srednjoj Bosni, ispraviti liniju i pokucati Bobanu na vrata u Mostaru. To bi uradio svako iole normalan. Navodno se plašio našeg revanšizma.
Ja ne bih puno brinuo, zbog našeg revanšizma, da sam bio na njegovom mjestu. Zgazi govna i nek idu u sto pm svi redom.
93. je trebao pustiti ARBiH, da do kraja pregazi ostatke HVO u srednjoj Bosni, ispraviti liniju i pokucati Bobanu na vrata u Mostaru. To bi uradio svako iole normalan. Navodno se plašio našeg revanšizma.
Ja ne bih puno brinuo, zbog našeg revanšizma, da sam bio na njegovom mjestu. Zgazi govna i nek idu u sto pm svi redom.
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22260 times
- Been thanked: 20349 times
Mogao je. Dok je pola Podrinja od Bijeljine i Zvornika padalo vikao je rata neće biti. Sefer Halilović je bio oprezniji po tom pitanju i znao je šta se sprema, ali nije imao dovoljnu podršku Alije i ljudi oko njega. Alija je tad bio slijep pred očima. Kad su 93. zasjedali Duraković je tad bio mnogo veći lider od njega i čovjek sa mudima.Naseef Mushroom wrote: 20 Oct 2025, 09:54Od naroda koji je trebao nestati, podjele Bosne i Hercegovine na Srbiju i Hrvatsku, izjavu biljane plavšić “ trebamo muslimanima osaviti jedno 1% teritorije po nekim selima, jer i oni moraju negdje živjeti” gdje su je mnogi od kurwe Europe podržavali, pa straha od muslimanske države u srcu Europe, koliko je mogao više izvući?Masamune wrote: 20 Oct 2025, 07:59 Pogrešan čovjek u pogrešno vrijeme. Nije bio dobar lider. Neki spominju harizmu... realno nije je nikad imao. Radi se tu o jednom dobrom čovjeku sasvim sigurno, ali nama je devedesetih trebao neko puno bolji i odlučniji. Napravio je dosta grešaka također.
I ovima koji ga ne dižu u nebesa i koji mu ne ljube stopala - slobodno recite što mislite. Nemojte da vas SDA fanatici na ovom forumu demorališu, a koji od Alije prave kult ličnosti.
Problem je bila i islamizacija Armije RBiH koju nikad nije smio dozvoliti. Problem je isto bio što nikad nije bio dovoljno jasan i odlučan u njegovoj viziji BiH, a mislim da se on ipak samo deklarativno zalagao za jednu demokratsku državu baziranoj na nacionalnom ključu dok je istovremeno šurovao sa ajatolahom, Saudijcima i ostalima, pa mu otuda mnogi uopšte nisu vjerovali u priče o modernim evropskim muslimanima. Valjalo je uskladiti ono u šta je on sam najviše vjerovao (islam uz šerijat) i demokratsko uređenje zemlje, a ta njegova neodlučnost je samo pojačala prozivke od strane Srba i Hrvata da Bošnjaci muslimani žele državu za sebe. Problem je što mnogo ranije nije zaustavio Cacu i odmetnute na drugim teritorijama.
Ima tu dosta toga što mu se može osporiti i u vezi čega postoje jake osnove, ali ne bih dalje ulazio u te priče. Pogotovo ne one najgore o prodaji Srebrenice što su mnogi navodili da je to njegovo maslo u saradnji sa Amerikancima (zauzvrat da dobiju NATO intervenciju) poput rahmetli Hakije Meholjića koji je bio prisutan na tim sastancima i odbio je da bude dio tog plana. Čovjek je umro, a nije prestao da tvrdi da je Alija prodao njegovu Srebrenicu.
Nadam se da SDA termiti neće sad reći da stavljam Aliju u istu ravan sa ona dva monstruma i njihovom ekipom.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 2305 times
- Been thanked: 1100 times
Vrlo jednostavno, ovima koji bi ga pljuvali kao nije bio predsjednik. Oni su imali svoje i čekali "oslobodioce".Nora Ibsenova wrote: 20 Oct 2025, 09:28Zanima me elaboracija ove izjave.Nice wrote: 20 Oct 2025, 08:32
Nema potrebe ni za ljubljenjem stopala, a ni za pljuvanjem. Jednostavno je, bar za mene, nekome je bio predsjednik, nekome nije...
Kako predsjednik BiH moze nekome ko zivi u BiH ne bit predsjednik? Da ne ulazimo u to je li bio dobar ili los predsjednik.
Ja drugog nisam imao.
Pogotovu što je propagirao Bosanstvo iznad nacionalnosti koju nikome nije sporio.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 690 times
- Been thanked: 1076 times
kao sto mnogim Hrvatima Komsic nije njihov predsjednik, ili slicno al ne isto, kako RS nikad ne gleda ona druga 2 clana kao svog predsjednikaNora Ibsenova wrote: 20 Oct 2025, 09:28Zanima me elaboracija ove izjave.Nice wrote: 20 Oct 2025, 08:32
Nema potrebe ni za ljubljenjem stopala, a ni za pljuvanjem. Jednostavno je, bar za mene, nekome je bio predsjednik, nekome nije...
Kako predsjednik BiH moze nekome ko zivi u BiH ne bit predsjednik? Da ne ulazimo u to je li bio dobar ili los predsjednik.
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

Čim neko spominje islamizaciju armije i to iz Tuzle odmah znaš da nešto bazdi.
U ARBiH smo se zvanično pozdravljali "pozdrav domovini" a privatno kako ko hoće.
Očekivati u armiji sastava 90+% Bošnjaka/muslimana da se drugačije pozdravljaju pogotovo u ruralnim sredinama koje su dale najviše boraca.
Imali smo boraca nebošnjaka koje smo baš poštovali i ti to znaš.
U ARBiH smo se zvanično pozdravljali "pozdrav domovini" a privatno kako ko hoće.
Očekivati u armiji sastava 90+% Bošnjaka/muslimana da se drugačije pozdravljaju pogotovo u ruralnim sredinama koje su dale najviše boraca.
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
I meni smrdi kad od čovjeka pravite kult ličnosti kao komunjare koji to rade sa Titom.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 51751 times
- Been thanked: 9204 times
Covjek ko covjek, od krvi i mesa a zadesila ga nezafalna funkcija. Sta je moglo i kako je moglo moremo mi to naprdjivat kolko hocemo, da je bilo zajebano bilo je i covjek je nesta uradio. Da je bio svemoguc nije 
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- amidza idriz
- Aktivni forumaš

Cuj kult licnosti?Masamune wrote: 20 Oct 2025, 13:55 I meni smrdi kad od čovjeka pravite kult ličnosti kao komunjare koji to rade sa Titom.
Samo kazem da je bio moj prvi predsjednik(predsjednistva) u nezavisnoj drzavi RBiH.
Nemam njegove ni slike a kamo li biste.
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Ima Nazifamidza idriz wrote: 20 Oct 2025, 14:59Cuj kult licnosti?Masamune wrote: 20 Oct 2025, 13:55 I meni smrdi kad od čovjeka pravite kult ličnosti kao komunjare koji to rade sa Titom.
Samo kazem da je bio moj prvi predsjednik(predsjednistva) u nezavisnoj drzavi RBiH.
Nemam njegove ni slike a kamo li biste.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 51751 times
- Been thanked: 9204 times
Ja sam razbio bistu tite, imo sam problema zbog toga, ruzili me 
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao

- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3781 times
- Been thanked: 6954 times
Bio je sigurno dobar covjek, ali u ono doba,
nije nista ni mogao, a nije bas ni znao..
nije nista ni mogao, a nije bas ni znao..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Nisam rekao da se svađaš sa drugima, već sa sobom i svojom logikom.Komshija wrote: 20 Oct 2025, 10:54Na forumu nisam da bi se sa nekim svadjao,tebi ako je to cilj i svrha tvoja stvar,na forumu iznosim samo istine i kad krenu ljudi poput tebe da ih iskrive ili skrenu onda opet na fin nacin gledam da vam dokazem kako niste u pravu....sve dok moze na fin nacin...poslje se ne trudim jer sa zidom pricat nema svrhe.....
Počeo o čovjeku koji je umro prije 22 godine o odlasku naroda iz države (što je danas globalni fenomen), a kada ti ljudi napišu da je to globalni fenomen, onda ti uzvratiš sa “Ne interesuju me druge zemlje”.
Onda pišeš kako su rahmetli Alija i SDA otjerali narod iz države, a onda zoveš ljude poslijeratnim pobjeguljana.
Pa jesu li otjerani ili su pobjegli?
Opet si se zapetljao kao na temi o Melini, gdje si se kasnije jedino mogao izvući na kartu “Samo vas malo turiram”
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Duše slatke, treba vam strave saljevatiMasamune wrote: 20 Oct 2025, 11:49 Nadam se da SDA termiti neće sad reći da stavljam Aliju u istu ravan sa ona dva monstruma i njihovom ekipom.
Kada čovjek pročita tu zadnju rečenicu, rekao bi da ovaj forum ima 200 forumaša, od toga 120 aktivnih a od toga su 80 SDA botovi pa ne možete disati na forumu.
A i ako ima i SDA simpatizera (eto, prvi ja), šta vam fali? Možete li disati?
Eto forumaš komšija jedini piše kontra na temi gdje je sigurno 10-20 drugih forumaša napisalo samo pohvale. Pa je li ga ko krenuo ušutkati i otjerati sa teme?
Sa druge strane, jedino su forumaši koji ne pišu 100% pohvale o Aliji, već suprotno, drugačiji.
Komšija je malo nervozan a ti zoveš forumaše SDA fanaticima i termitima.
Krivo vam je što od forumaša koji simpatišu SDA na raznim forumima i portalima niste napravili osobe koje nisu u stanju diskutovati a da ne budu agresivni ako im ko dirne u SDA (jer oni nisu takvi), da ste vi zbog tog neuspjeha pokazali da se upravo vi tako ponašate.
Pogledaj samo na onom forumu koji je 99% anti-SDA kakav je nivo duskusije pa uporedi ga sa ovim koji je pun SDA termita i fanatika.
Prestanite glumiti žrtve.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
A kod opširnijeg ostatka tvog posta ću odgovoriti, ne izbjegavam te teme, kada budem imao vremena.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2689 times
- Been thanked: 4733 times
Aha, pa dobro, ja cu i na ovim glasat za hrvatskog clana predsjednistva.tuzlak1212 wrote: 20 Oct 2025, 12:44kao sto mnogim Hrvatima Komsic nije njihov predsjednik, ili slicno al ne isto, kako RS nikad ne gleda ona druga 2 clana kao svog predsjednikaNora Ibsenova wrote: 20 Oct 2025, 09:28
Zanima me elaboracija ove izjave.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2689 times
- Been thanked: 4733 times
Ma de, pa prvi je moj stari bio zakleti komunist, poslije rata clan SDPa, mislim da je i sad, a bio je u Armiji od do.amidza idriz wrote: 20 Oct 2025, 12:47 Čim neko spominje islamizaciju armije i to iz Tuzle odmah znaš da nešto bazdi.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14076 times
- Been thanked: 23356 times
U islamskoj zenlji kazu, svima ce vam rezat cunu.
To je ta prica.
A nemam zivace za radprave sa svakim debilom koji sebi umisli da nesto zna o svim tim zajebancijama koje su bile svedene na samo jednu stvar,
Ili cemo pristati da nas sve pobiju
Il cemo se makljat sa zlikovcima, pa ko osta, osta.
Haj sad opet dejton, hakija, izdaja, tamoga vamoga…
To je ta prica.
A nemam zivace za radprave sa svakim debilom koji sebi umisli da nesto zna o svim tim zajebancijama koje su bile svedene na samo jednu stvar,
Ili cemo pristati da nas sve pobiju
Il cemo se makljat sa zlikovcima, pa ko osta, osta.
Haj sad opet dejton, hakija, izdaja, tamoga vamoga…
Dozvolite da se obratimo
- Komshija
- Poneki mu pročitamo

- Mood:
- Has thanked: 129 times
- Been thanked: 105 times
Nisam se zapetljao nego ti ocigledno ne kontas,jedan dio se odnosi da je gospodin o kojem pises izdao i prodao drzavu skupa sa milosevicem i tudjmanom a drugi dio se odnosi na njegovog nasljednika koji je krenuo babinim stopama izdaje i politikom otjerao milione iz zemlje.Slobodno ti kazi sta ti nije jasno mogu ti ja slovo po slovo,nije mi mrsko,samo nemoj pisat nesto sto nije tacno...Naseef Mushroom wrote: 20 Oct 2025, 18:00Nisam rekao da se svađaš sa drugima, već sa sobom i svojom logikom.Komshija wrote: 20 Oct 2025, 10:54
Na forumu nisam da bi se sa nekim svadjao,tebi ako je to cilj i svrha tvoja stvar,na forumu iznosim samo istine i kad krenu ljudi poput tebe da ih iskrive ili skrenu onda opet na fin nacin gledam da vam dokazem kako niste u pravu....sve dok moze na fin nacin...poslje se ne trudim jer sa zidom pricat nema svrhe.....
Počeo o čovjeku koji je umro prije 22 godine o odlasku naroda iz države (što je danas globalni fenomen), a kada ti ljudi napišu da je to globalni fenomen, onda ti uzvratiš sa “Ne interesuju me druge zemlje”.
Onda pišeš kako su rahmetli Alija i SDA otjerali narod iz države, a onda zoveš ljude poslijeratnim pobjeguljana.
Pa jesu li otjerani ili su pobjegli?
Opet si se zapetljao kao na temi o Melini, gdje si se kasnije jedino mogao izvući na kartu “Samo vas malo turiram”