Mutevelija wrote: 26 Oct 2025, 12:42
Pa ako si musliman duzan si jelte upozoriti nekoga, on je skrenuo paznju na svoj način ne znam zasto nju branis, nije ni njoj maslo za ramazana.
Zamisli neko stavi bijelu kapu od muškaraca ono sto simbolise muslimane i ode piti pivo.
Prosto vidim nedosljednost u tvom nastupu. Faću predstavljaš i svrstavaš se na njegovu stranu, kao nekog mu'mina-puritanca ("vehabiju", rekli bi) koji sestri u vjeri daje vjerski savjet i skreće pažnju na neprimjereno ponašanje kojeg možda nije svjesna.
Opravdavaš ga time da on to radi na neki njemu svojstven način.
Pritom on pokrivenoj djevojci, ni krivoj ni dužnoj, koja se nije njemu ni obraćala, nego radila svoj posao, psuje sve po spisku i proglašava je promiskuitetnom kurvom i govori o svršavanju na njenu maramu.
Koliko znam, Kur'an, a koji je tebi deklarativno svetinja i uputa, naređuje teške kazne bičevanja za one koji poštene žene okleveću za blud, kazne skoro jednake kazni propisanoj za sam blud. Pa čak i za one koji i istinu kažu, ako ju ne mogu dokazati dovoljnim brojem svjedoka.
Ali, ti, nominalni vjernik, zauzimaš stranu Faće, a ne pokrivene sestre u vjeri, ne stranu Kur'ana.
Što me navodi na zaključak da ti si ti fan Faćinog primitivizma, da ne kažem njegov obožavatelj, u mjeri da ti je njegov primitivizam draži nego kur'anski propisi i nauk sa kojima se samo deklarativno identifikuješ.
Ili, što sam Kur'an kaže za (deklarativne) vjernike, jedno govore, a drugo rade.
Mutevelija wrote: 26 Oct 2025, 12:42
Ne smatram žrtvom Faću, nisi znao mogu biti oboje krivi ili oboje u pravu a da ne bude žrtve, žena je novinarka što joj je jedan - faćo je samo običan Bošnjo bezazleni koji urla jebata.
Ti ovdje imaš nastup kao da je taj djevojčurak u emisiji u najmanju ruku izbacio dekolte, cugao, psovao, tresao zadnjicom ili ko zna šta.
Ne vidim nikakvu njenu krivicu, radila je svoj posao.
Razumio bih donekle da si ti neki okorjeli ateista i "komunjara" kojem pada mrak na oči kad vidi maramu u javnom prostoru. Ali ti si, deklarativno, vrlo religiozan muslimanski vjernik.
Osim ako ne smatraš da je žensku naređen nikab, da ne bi smjelo nastupati u javnosti, baviti se novinarstvom, razmišljati svojom glavom itd.?
Šta tačno je po tebi njen grijeh?