Opaa, to mi se već svidja.Mutevelija wrote:greeneyes wrote:Tako'e, a ne da Melisa čeka tvoju poruku, a ti ko kip.Mutevelija wrote:Da nauče mlađi naraštaji.
Ne znaš ti šta je bilo na pp u čovječeta.
Samo da kažem.......
Moderator: VIP
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
- Status: Offline
Re: Samo da kažem.......
Samo sabura
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1639 times
- Been thanked: 3065 times
Bila neka Melisa i žal mi je bilo izbaciti iz sobe, pa se dobisivao sa njom. Dok je zeleni pio čaj sa marihuanom.Hannibal Lecter wrote:Ne znam ja sta se desilo. Mozel u kratkim crtama?Mutevelija wrote:greeneyes wrote:Tako'e, a ne da Melisa čeka tvoju poruku, a ti ko kip.Mutevelija wrote:Da nauče mlađi naraštaji.
Ne znaš ti šta je bilo na pp u čovječeta.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- greeneyes
- Hadžija

- Hannibal
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
- greeneyes
- Hadžija

Šta'š. Ho'š ti lunjati.Hannibal Lecter wrote:Mene nema kad je najbolje ccc
Samo sabura
PticicaMala_Mu wrote:rethna wrote:Crvenperka
Riba jel![]()
Odma sam guglala
Jao pjesme , ona nova " Damo"
Question everything.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 40817 times
- Been thanked: 27267 times
- Status: Online
Od svih insekata samo pčele neće u Džehennemgreeneyes wrote:Što ovo?Rudolph wrote:
Posted date: March 14, 2015In: Broj 40 u hadisima Allahovog Poslanika s.a.v.s.
Enes ibn Malik, r.a., kaže da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: “Mušice obično žive četrdeset noći, i sve vrste mušica će u Džehennem osim pčela.” (Hadis bilježe Ebu Ja’la i Ibn Kesir u tefsiru)
U sličnom hadisu se kaže: “Sve mušice će u Džehennem gdje će uznemiravati stanovnike Džehennema osim pčela.” (Hadis bilježe Sujuti, Taberani u Kebiru i Evsatu, Bezzar, Ukajli, Ibn Adijj i Kurtubi u tefsiru)
Dakle iz ovog drugog hadisa bolje se razumije razlog zbog kojeg će mušice (muhe,ose,komarci i dr.) u Džehennem; to je zato da tamo uznemiravaju džehenemlije kao što uznemiravaju ljude na ovom svijetu. Neće tamo biti zbog sebe i zbog neke svoje kazne, nego će biti zbog ljudi koji zaslužuju sve vrste azaba – patnje, pa i to da ih uznemiravaju razne mušice. U oba hadisa se izdvajaju pčele, zato što je njih Allah, dž.š., odlikovao posebnim osobinama, nadahnuo je pčelu, kako se to kaže u Kur’anu, a.š., da tačno zna gdje da se nastani i kako da gradi svoje kuće, odnosno, kako da proizvodi ljekovitu tečnost – med. Koliko je počasti dato pčeli vidi se i iz toga što se spominje u Kur’anu, a i sura u kojoj se spominje nazvana je upravo “Pčela”.
Allah dž.š., kaže: “Gospodar tvoj je pčelu nadahnuo: “Pravi sebi kuće u brdima i u dubovima i u onome što naprave ljudi, zatim, hrani se svakovrsnim plodovima, pa onda idi stazama Gospodara svoga, poslušno!” Iz utroba njihovih izlazi piće različitih boja koje je lijek ljudima. To je, uistinu, dokaz za ljude koji razmišljaju.” (Sura En-Nahl, 68-69)
Eto, to su pčele o kojima Kur’an ovako govori i koje su u hadisu izuzete od ostalih mušica za koje se kaže da će sve u Džehennem. Šta li će onda biti sa pčelama? Da li će one biti u Džennetu ako već neće u Džehennem? Na ova pitanja nema preciznih odgovora, ali po svojim osobinama i zaslugama na ovom svijetu pčela sigurno zaslužuje da bude i u Džennetu. Allah dž.š., kaže da će u Džennetu biti rijeke od meda procijeđenog, (Sura Muhammed, 15) ali ne kaže hoće li taj med praviti pčele kao što to čine na ovom svijetu, ili će Allah, dž.š., stvoriti te rijeke od meda bez uloge pčela.
Iskušenja pokažu koliko stvarno vrijedimo, pokažu ljude vrijednije od zlata i pokažu ljude jeftinije od blata.
- greeneyes
- Hadžija

- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 40817 times
- Been thanked: 27267 times
Muhe i ostali ce kod leba , i podrinjcagreeneyes wrote:Auu, ja pročitao u Džennet.![]()
Ovo je već logičnije.
Iskušenja pokažu koliko stvarno vrijedimo, pokažu ljude vrijednije od zlata i pokažu ljude jeftinije od blata.
- greeneyes
- Hadžija

Snjegovi hladni dolaze,
padace možda dugo,
čuvaj se jedina moja,
sta da ti kažem drugo.
padace možda dugo,
čuvaj se jedina moja,
sta da ti kažem drugo.
- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5049 times
- Been thanked: 6995 times
Prvi put, jutros sabahom, minula me cudna zelja, da sva pisma odstampam i posaljem na
odredjene adrese.
odredjene adrese.
Svijest ima sidrište.
- greeneyes
- Hadžija

Na adresu The New York Times-a, pretpostavljam.
Dobro jutro, sabahajr'la, kak'i smo jutros?
Dobro jutro, sabahajr'la, kak'i smo jutros?
Samo sabura
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9678 times
- Been thanked: 11422 times
Kako pčele mogu u dženet, a cuke ne mogu? Cuke su sisari i trebali bi imati prednost.Rudolph wrote:Od svih insekata samo pčele neće u Džehennemgreeneyes wrote:Što ovo?Rudolph wrote:
Posted date: March 14, 2015In: Broj 40 u hadisima Allahovog Poslanika s.a.v.s.
Enes ibn Malik, r.a., kaže da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: “Mušice obično žive četrdeset noći, i sve vrste mušica će u Džehennem osim pčela.” (Hadis bilježe Ebu Ja’la i Ibn Kesir u tefsiru)
U sličnom hadisu se kaže: “Sve mušice će u Džehennem gdje će uznemiravati stanovnike Džehennema osim pčela.” (Hadis bilježe Sujuti, Taberani u Kebiru i Evsatu, Bezzar, Ukajli, Ibn Adijj i Kurtubi u tefsiru)
Dakle iz ovog drugog hadisa bolje se razumije razlog zbog kojeg će mušice (muhe,ose,komarci i dr.) u Džehennem; to je zato da tamo uznemiravaju džehenemlije kao što uznemiravaju ljude na ovom svijetu. Neće tamo biti zbog sebe i zbog neke svoje kazne, nego će biti zbog ljudi koji zaslužuju sve vrste azaba – patnje, pa i to da ih uznemiravaju razne mušice. U oba hadisa se izdvajaju pčele, zato što je njih Allah, dž.š., odlikovao posebnim osobinama, nadahnuo je pčelu, kako se to kaže u Kur’anu, a.š., da tačno zna gdje da se nastani i kako da gradi svoje kuće, odnosno, kako da proizvodi ljekovitu tečnost – med. Koliko je počasti dato pčeli vidi se i iz toga što se spominje u Kur’anu, a i sura u kojoj se spominje nazvana je upravo “Pčela”.
Allah dž.š., kaže: “Gospodar tvoj je pčelu nadahnuo: “Pravi sebi kuće u brdima i u dubovima i u onome što naprave ljudi, zatim, hrani se svakovrsnim plodovima, pa onda idi stazama Gospodara svoga, poslušno!” Iz utroba njihovih izlazi piće različitih boja koje je lijek ljudima. To je, uistinu, dokaz za ljude koji razmišljaju.” (Sura En-Nahl, 68-69)
Eto, to su pčele o kojima Kur’an ovako govori i koje su u hadisu izuzete od ostalih mušica za koje se kaže da će sve u Džehennem. Šta li će onda biti sa pčelama? Da li će one biti u Džennetu ako već neće u Džehennem? Na ova pitanja nema preciznih odgovora, ali po svojim osobinama i zaslugama na ovom svijetu pčela sigurno zaslužuje da bude i u Džennetu. Allah dž.š., kaže da će u Džennetu biti rijeke od meda procijeđenog, (Sura Muhammed, 15) ali ne kaže hoće li taj med praviti pčele kao što to čine na ovom svijetu, ili će Allah, dž.š., stvoriti te rijeke od meda bez uloge pčela.
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
- greeneyes
- Hadžija

Ova vrsta matematike mi i ne ide baš od ruke. Baš se pitam-što li? 
Samo sabura
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 7864 times
- Been thanked: 18592 times
- Hannibal
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
Ja sam uvijek bio dobar sa imaginarnim brojevima. Rijesicu vam kad budem imo vremena
🐽