Ukrajina

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times
Status: Offline

Re: Ukrajina

Post by Naseef Mushroom »

rocko wrote: 26 Oct 2025, 17:17
ironman wrote: 25 Oct 2025, 10:12
A ja od pocetka pricam isto..nisam bolan ja emotivan.
Nego agresiju vrse najblizi saradnici cetnika.
A u toj agresiji svaki cetnik na planeti vidi priliku.
Bgm ja ne mogu shvatiti da se bilo ko na planeti moze samozavaravati bilo cime osim istinom.
A istina je da su rusi izvrsili agresiju ...napali na susjednu drzavu nicim izazvani.
Sve drugo sto se kaze na tu temu je folklor i samozavaravanje.
Jarane udjes mi u dvoriste s namjerom da me ubijes jer mislis da imas pravo na to..ocekujes da te docekam zagrljajem..
Premisa ti nevalja I jedni I drugi su prijatelji cetnika ukrajinci mozda I mnogo veci od rusa , rusi su im mocniji prijatelji , ukrajinske drustvo je vrlo konzervativno I gotovo iskljucivo pravoslavno dok je rusko multietnicko pa je normalno u Moskvi ili st.petesburgu vidjeti pokrivene zene dok ukrajinski odnosi Prema muslimanima je sveden na nivo netrazi belaja sa cecenima koji su tu izbjegli.poslije drugog cecenskog rata.

Sam izgovor za rat je bazirana na cinjenice da je ruska manjina ubijana progonjena silovana na Majdanu su ljudi koji su protestvali spaljeni zivi u zgradi a ko je probao pobjeci iz zapaljene zgrade je ubijen .

Ovo bi bilo kao da je poslije Bijeline , Zvornika usla Turska vojska da zastiti Bosnjacki narod a srbadija pocela kukati da su to agresori.kao sto tvrde da ulazak Hrvatske Vojske na Posavsko ratiste je bila agresija I A hv usao.sa odobrenjem Predsednistva BiH I odmah PO prelasku u BiH otpocela sa ofanzivnim dejstvima Prema cetnicima
Tako je. Obe strane ne samo da su prijatelji četnika, već su i obe strane dolazile u Bosnu i Hercegovinu da ratuju na strani četnika.
Zamisli koliki moraš biti cheerleader Ukrajine da namjerno ignorišeš podatak koji ima veze sa agresijom na tvoju sopstvenu državu :grana

Četnici su jedino na strani Rusije i protiv Ukrajine jer je Rusija veća i moćnija i sanjaju o nekoj velikoj rusiji/pravoslavnoj Europi (što naravno nema šanse, ako već nisu mogli zauzeti čitavu Ukrajinu jer im zapad pomaže, kako će zauzeti čitavu Europu gdje će te zapadne zemlje braniti svoju državu plus pomoć Amerike?), i drugo, kao što rekoh, zapad je na strani Ukrajine pa je svako ko sarađuje sa zapadom automatski neprijatelj četnika.

Da je Ukrajinu napala Njemačka ili Amerika, svaki vlah, od Pala preko Niša pa do srpske dijaspore u Chicagu bi se kitio ukrajinskom zastavom i pjevao ljubavne pjesme Zelenskom.
Samo to naši ne vide koji i dalje misle da je svijet crno-bijel, i ne znaju jesu li došli ili prošli.
Zati nam se i djeca smiju a Faćo nam je jedini simbol promjene.

Uz to dodajte da je Ukrajina jedina država u historiji koja je osim Izraela imala dva jevreja na najvažnijim pozicijama države.
Znači sukob Rusije i Ukrajine je sukob vlaha i cionista/vlaha, a cionisti i vlasi zu za Bošnjake muslimane (a i za mnoge ostale koji nisu muslimani) najveće zlo koje je trenutno na planeti.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9901 times
Been thanked: 11721 times

Post by Krokodil Behko »

Evo još jednog muslimanskog ljubitelja Rusije i Putina.
Valja platiti ono podno grijanje po džamijama, šta li?

NEGATOR GENOCIDA I SAMOZVANI (NE)ISLAMSKI UČENJAK U POTOČARIMA: Gost iz Beograda, režija iz Moskve

Image

O lažnim imamima, jeftinim misijama i skupoj sramoti našeg vremena.

Došao je i on. Kao što svaka tragedija ima svog statistu, tako i svaka sramota ima svog ahmaka.

Imran Husein – negator genocida u Srebrenici, samozvani (ne)islamski učenjak i geopolitički turist – pojavio se u Potočarima.

Kažu, "u ime istine". A istina je da čovjek koji ne priznaje činjenice ne dolazi da govori – on dolazi da briše.

Jer kad negator genocida stane pred mezarje, to nije posjeta. To je zadatak.

To je pokušaj da se istina pretvori u "stav", a zločin u "diskusiju".

Teološki influenser s ruskim titlovima

Ko je, zapravo, Imran Husein? Čovjek koji se lažno predstavlja kao "imam" i "glas islama", a u stvarnosti je – hodajući propagandni projekt. Njegova vjera nije duhovnost nego dekor.

Njegov islam nije put prema Bogu, nego skraćeni put prema Moskvi.

Danas, u doba društvenih mreža, svako može biti "autoritet". Imran je to shvatio na vrijeme, piše bivši reis Mustafa Cerić za Preporod.info.

Prodaje "islamsku eshatologiju" kao reality show, a na sceni svijeta tumači proročanstva o "Velikoj Rusiji" kao da su sure.

Njegov tespih nije alat molitve – to je rekvizit.

Nema tu imama. Ima samo marketing i politički interes. Jer on ne govori u ime islama, nego u ime svojih sponzora.

Njegov "džihad" je protiv istine, njegova "dova" je laž.

Kada čast postane valuta

Nije problem u njemu. On je samo simptom. Simptom vremena u kojem je istina postala dosadna, a laž – unosna.

U kojem se genocid negira pod plaštom "alternativnog mišljenja", a svaka čast koja se ne može unovčiti, proglašava se naivnošću.

Imran Husein laže jer zna da za to postoji tržište. Negira genocid jer zna da će za to dobiti prostor.

Govori "u ime muslimana", ali ne iz poštovanja, već iz koristi.

Jer svaka kamera u Beogradu i svaki poziv iz Moskve zna dobro: uvijek će se naći neko spreman da proda istinu za osjećaj važnosti.

Potočari ne trebaju njihove riječi

Kad takav čovjek dođe u Potočare, to nije dijalog. To je invazija nad sjećanjem.

On ne dolazi da uči dovu, nego da uči lekciju o relativizaciji. Da napravi moralnu ravnotežu između noža i vrata, između dželata i djeteta.

Ali Potočari ne trebaju njegove riječi. Jer istina tamo ne traži glasnogovornika.

Istina tamo već ima 8.372 svjedoka. I svaki od njih šuti glasnije nego što Imran Husein ikada može govoriti.

Šutnja jača od laži

Zato, neka dođe. Neka govori. Neka negira, opravdava, prevrće. Sve je to već viđeno.

Samo neka zna – kad prođe kroz Potočare, istina ga ne sluša. Ona ga gleda.

I u tom pogledu svaka njegova riječ umire prije nego što padne na zemlju.

Jer ima mjesta gdje ni laž ne može opstati. Potočari su jedno od njih.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Istovremeno, neki drugi ruski grači, vježbaju novu opsadu Sarajeva

Mađarska četa EUFOR-a izvela taktičku vježbu na kontrolnom punktu

A neki su poslati na forume.
harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 166 times
Been thanked: 373 times

Post by harlekin »

Krokodil Behko wrote: 27 Oct 2025, 22:08 Istovremeno, neki drugi ruski grači, vježbaju novu opsadu Sarajeva

Mađarska četa EUFOR-a izvela taktičku vježbu na kontrolnom punktu

Ti ko Vučić,tamo neki,strani placenici,tko sta?
I sve da ima neki obozavatelj rusa stvarni u cem bi problem bio,agresori su ovdje na dobrom glasu :cudi
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

harlekin wrote: 27 Oct 2025, 23:31
Krokodil Behko wrote: 27 Oct 2025, 22:08 Istovremeno, neki drugi ruski grači, vježbaju novu opsadu Sarajeva

I sve da ima neki obozavatelj rusa stvarni u cem bi problem bio,agresori su ovdje na dobrom glasu :cudi

Hvala na javljanju i tebi i ovom brisanom.
Još i treći da se javi i to je to...

Nije riječ o obožavanju bilo koga, nego sebe samih. To ste vi.
Jebali biste vi sve što ima u Bosni, izdali oca i mater, pa ako postoje i krupnije stvari.
Ništa nije toliko veliko, kao vaša frustracija u vezi vaših neshvaćenih genijalnih umova.
Mjereno mojim mjerilima, teško da vrijedite za upotrijebiti muhalicu.
Taman ste toliko i dosadni.
harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by harlekin »

Krokodil Behko wrote: 28 Oct 2025, 00:50
harlekin wrote: 27 Oct 2025, 23:31

Hvala na javljanju i tebi i ovom brisanom.
Još i treći da se javi i to je to...

Nije riječ o obožavanju bilo koga, nego sebe samih. To ste vi.
Jebali biste vi sve što ima u Bosni, izdali oca i mater, pa ako postoje i krupnije stvari.
Ništa nije toliko veliko, kao vaša frustracija u vezi vaših neshvaćenih genijalnih umova.
Mjereno mojim mjerilima, teško da vrijedite za upotrijebiti muhalicu.
Taman ste toliko i dosadni.
Dragi Behko ja znam da se ti smatras velicinom nekakvom koja je u stanju objasnit sve svakom,od razvijanja tijesta do komponenti na svemirskim letjelicama,a ako nesto tvoj beskrajni intelekt ne stigne pokrit onda vrijedjas,sta bi drugo.
Jer kako objasnit da netko moze bit agresor,prekrsit sva moguca medjunarodna prava,unistit kog hoce,napravit bezbroj zlocina,izmisljat razloge za invanizije,podrzavat grnocide i bit super.Ne mozes jbg lakse vrijedjat :cudi
Takvi kao ti podrzavaju Ruse,oni podrzavaju ubojice iz svojih interesa ti podrzavas jos gore ubojice iz svojih interesa,nisam ja taj kojem nije bitno je li nesto ispravno nego imam li koristi,i koji bi izdao oca i mater ako ima koristi.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

harlekin wrote: 28 Oct 2025, 07:32
Takvi kao ti podrzavaju Ruse

:?
harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by harlekin »

Krokodil Behko wrote: 28 Oct 2025, 09:52
harlekin wrote: 28 Oct 2025, 07:32
Takvi kao ti podrzavaju Ruse

:?
A tesko je to tebi shvatit znam.
Likovi podrzavaju ruse agresore i ubojice,napadaju sve koji ne misle kao oni,ti podrzavas druge agresore i ubojice,napadas sve koji ne misle kao ti=isti ste u dlaku.
A postoje i ljudi koji imaju osjecaj za ispravno i kojima se gadite i jedni i drugi,vaki ko ja :kafa
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22572 times
Been thanked: 20714 times

Post by Masamune »

Ti samo sereš kao foka od samog početka na ovom forumu.

Nije tebi ni trunku više stalo npr. do Palestine od Behka koliko god da se busaš u prsa sa time, koliko god da ti se viori njihova zastava na forumskom avataru i sve slično.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by harlekin »

Masamune wrote: 28 Oct 2025, 10:38 Ti samo sereš kao foka od samog početka na ovom forumu.

Nije tebi ni trunku više stalo npr. do Palestine od Behka koliko god da se busaš u prsa sa time, koliko god da ti se viori njihova zastava na forumskom avataru i sve slično.
A dobro ne mozemo svi biti neke (da ustanem) forumske velicine kao ti i takvi.
Jednostavno nadnaravno inteligentne velicine koje kao podrzavaju Palestinu usput podrzavajuci odgovorne za zlocine u Palestini.
Koji osudjuju Rusiju zbog krsenja medjunarodnog prava i agresije usput velicajuc krsitelje medjunarodnog prava i agresije.
Vi ste jednostavno posebne osobe obicni ljudi kao ja to ne razumiju.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22572 times
Been thanked: 20714 times

Post by Masamune »

harlekin wrote: 28 Oct 2025, 15:52
Masamune wrote: 28 Oct 2025, 10:38 Ti samo sereš kao foka od samog početka na ovom forumu.

Jednostavno nadnaravno inteligentne velicine koje kao podrzavaju Palestinu usput podrzavajuci odgovorne za zlocine u Palestini.
Koji osudjuju Rusiju zbog krsenja medjunarodnog prava i agresije usput velicajuc krsitelje medjunarodnog prava i agresije.
Šta očekuješ i predlažeš? Da kažemo da nisu dobrodošli u BiH? Da se svi IT-evci koji rade za Amerikance odreknu američkih dolara? Da uzmemo kalaš i da šaramo po američkoj ambasadi kao Mevlid Jašarević kad već oni koji nas vode ne žele da se zamjere Americi? Da idemo u Palestinu da uzmemo puške u ruke i da ih branimo?

De neke konkretne korake šta bismo trebali uraditi. Šta ti konkretno radiš po tom pitanju? Prosvijetli nas veliki borac protiv zapadnjačkog imperijalizma.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 244 times
Been thanked: 156 times

Post by rocko »

Masamune wrote: 28 Oct 2025, 16:39
Šta očekuješ i predlažeš? Da kažemo da nisu dobrodošli u BiH? Da se svi IT-evci koji rade za Amerikance odreknu američkih dolara? Da uzmemo kalaš i da šaramo po američkoj ambasadi kao Mevlid Jašarević kad već oni koji nas vode ne žele da se zamjere Americi? Da idemo u Palestinu da uzmemo puške u ruke i da ih branimo?

De neke konkretne korake šta bismo trebali uraditi. Šta ti konkretno radiš po to2
m pitanju? Prosvijetli nas veliki borac protiv zapadnjačkog imperijalizma.I
Trkne te do.liviva I onda Kiev I slijedeca stanica Lyman a.kalas je dzaba
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Stvar bi bila u tome, da odbijaš komentarisati Ruse, kao nebitne i na taj način, skupa s Nazifom kritikuješ sebe samog i sve za šta optužuješ nas, zapravo radiš (i) ti.

Već ste se mnogostruko izjašnjavali protiv zapada, na raznim temama, čak i ako to nema nikakve veze s Palestinom, pa tako da se ne mlatara i ne patetiše s tuđom tragedijom, kad vas zapravo zaboli kurac za Palestinu,. Vi mrzite demokratiju i nije jasno šta koji moj radite na zapadu, ako ga već mrzite.
Što ne idete PUtinu, jer eto on nikad nije tema vaših kritika?
Ja nikada ne zalazim po mjestima koja ne volim :cudi

Usput, evo prilike da dokažete svoj patriotizam.
U Sarajevo nam dolaze muslimanski četnici i ćifutski četnici. Šta ćete preduzeti?
Euroliga je danas na zvaničnoj stranici potvrdila da će se meč elitnog kontinentalnog košarkaškog takmičenja između Dubaija i izraelskog Hapoela iz Tel Aviva igrati 6. novembra u Sarajevu.

Iz Dubaija su već rezervisali termine za treninge i utakmicu između 4. i 6. novembra.
harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by harlekin »

De neke konkretne korake šta bismo trebali uraditi. Šta ti konkretno radiš po tom pitanju? Prosvijetli nas veliki borac protiv zapadnjačkog imperijalizma.
Glupe su vam te fore jer isto ja tebe mogu pitat je li jurisas s kalasom po Donbasu ili puskaras uokolo po Rusima,to bi bilo konkretno kako velis.
Stvar je u tom da su za mene Rusi,Ameri,pol EU,izraelci ista stvar,agresori,zlocinci,okupatori jer to jesu.Za mene nema razlike izmedju ustase i četnika,zlocinci jebeni,za vas ima.
Ako imas koristi od nekih oni su super,zlocini agresije okupacije su sporedna stvar ako ima koristi tu kakve u redu ih je i velicati.
Ta licimjernost je ogavna,ak netko podrzava ruse je smece,sto je ispravno ali ako druge zlocince podrzava onda nije smece.
Jest bgm.
ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26097 times
Been thanked: 26730 times

Post by ironman »

Jel prezivjeti na ovoj Zemlji farz?
Imas na jednoj strani rusiju koja ti radi o glavi il direktno ili preko svojih igraca ovdje cetnika.
I zele te u masovnim grobnicama.
S druge strane imas amerikance koji do sad ni jednom nisu pokazali da zele Bosnjake pobijene i i zbrisane iz zivota na ovoj Zemlji.
U vjeri nemas uporiste ako gledas isto i na onog koji ide na tebe sa samo jednom idejom a to je da te ubije i onog koji stane uz tebe i napadne onog koji tebe napada.
Tako je jednostavno,ako o ovom jednom zivotu koji imamo pricamo.
A da ja budem globalni samaritanac..univerzalni vojnik za pravdu koji ce se odreci prijateljstva saveznika zato jer su se ogrijesili o ljude sa kojima dijelim vjeru a koji su hiljade kilometara daleko i zapravo im e nebitno hocul ja ostat il nestat..jarane prosipas opasnu propagandu,samodestruktivnu za nas...a to onda kod nekih pa i kod mene izazove potrebu za poganim jezikom..
dream of spring...
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Pa za početak prestati sa našom “ne znamo jesmo li došli ili pošli” politikom i načinom razmišljanja.
Eto to šta si nabrojao sve stoji, ali se onda redovno pljuje po PREDSJEDNIKU te iste Amerike.
Trump može biti kreten, idiot, kriminalac, zionista, majmun, ali je on trenutno predsjednik te države o kojoj ovisimo. Kada ne bude više predsjednik, neka se nastavi pljuvati.

Da imam volje trošiti vrijeme na kretena, napisao bih Faći čim izađe iz zatvora da jedva čekam da ga odmah pritvore jer je krme i gowno, ali da Faćo otkrije da je rodom iz Amerike i postane predsjednik, ne bi mi palo na pamet da to napišem, jer zbog odbrane časti mrtvih članova porodice i djece drugih ljudi, ja ću raditi protiv svoje države.

I da je samo ostalo na komentarima foruma, pa eto mi to možemo pisati, ne čita Trump, ali šta je sa dešavanjima u pravom životu? Zašto su Komšić i Bećirević odbili Trumpa za Nobelovu nagradu?

Sada bi neko sa “ne znamo jesmo li došli ili pošli” plitkim razmišljanjem odmah pomislio i rekao na to “A je li ti to žao što nije Trump dobio Nobelovu?” A nisu u stanju skontati da sa druge strane nije bila Greta ili Bernie Sanders ili neka palestinska djevojčica, već cionistička glupača iz Venecuele.

Znači zbog jedne Venecuelanke koja nam ne može ni pomoći ni odmoći, je ostalo zapisano i preneseno američkom predsjedniku da mi nismo bili “za”, i zbog stvari koje je radio i Biden.

To da neki razmišljaju plitko i ne kontaju, ne pišem jer mislim da su glupi, već zbog vječite potrebe da budemo najveći cheerleaderi svakome niko ne razmišlja svojom glavom.

Furamo se i želimo biti cool kao države koje ismijavaju Trumpa, gdje prisustvo ili odsustvo Amerike kod njih se nikada neće osjetiti kao kod nas, i na razne Jimmy Kimmele koji smijavaju Trumpa jer oni to mogu sebi priuštiti, jer mogu napraviti promjenu na izborima, a imaju i Demokrate kao ravnotežu.

Mi koji plitko razmišljamo ne kontamo da nama nije važno ko će biti predsjednik Amerike, pa da sebi možemo takvo ponašanje priuštiti, nama je samo važno da je Amerika tu, bez obzira ko je predsjednik.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Kakav god da je, bar ne podržava cionističku državu.
I znam, većina će sada skočiti i vikati “Ma ko podržava Izrael?” jer su radije cheerleaderi nego da se počešu po glavi i misle da time mislim Izrael, a neki da time mislim Ameriku, oba odgovora su pogrešna.

Jeste li znali da je cionizam krenuo iz Ukrajine? Tu je i nastao.
Pomenuo sam isto više puta da je Ukrajina jedina država na svijetu u historiji gdje su dva političara u isto vrijeme na najvažnijim pozicijama države bili jevreji. Nije slučajnost.

Isto, jeste li primjetili da većina koja na Twitteru i ostalim društvenim mrežama u profilu imaju ukrajinsku i izraelsku zastavu istovremeno?

Sada će neki naivni reći da su to ljudi koje nisu zanimala prije dešavanja na Bliskom Istoku i prvi put su se počeli zanimati za tu temu od kada su čuli šta je se desilo 7. oktobra u Izraelu pa misle da je to prvi napad u historiji, i zato su stavili zastave oba miroljubiva naroda koji su napadnuti.

Ali ne, u čiji god profil uđeš, imaš bar indirektnu povezanost sa njima i cionizmom.
Običan narod širom svijeta ne kači ukrajinske zastave.

To potvrđuje i ponašanje svjetskih političara koji govore o ukrajinskim žrtvama onako kako treba svako ko ima trun ljudskosti u sebi govoriti, a za Palestince čini je način ubijanja kao u najgorim horor filmovima, tu hladno odmahnu rukom.

Kako to da su mediji sve uradili da učine Ukrajince simpatičnim a sve su uradili da Palestince čak ne prikažu kao ljudska bića pa je svejedno šta će im uraditi, jer su zaslužili,
a širom svijeta imaju masovne podrške za Palestinu a nigdje za Ukrajinu? Zato što je narod progledao, samo mi ne znamo jesmo li pošli ili došli i glumimo cheerleadere.

Sada će neko naivan opet reći da je razlog što Ukrajina ima ipak nekakvu podršku zapadnih država a Palestinci se brane goloruki (goloruki su a Izraelci su snažni zbog tih istih koji podržavaju Ukrajinu), ne, i u Bosni i Hercegovini je bila agresija, kao u Hrvatskoj i ostalim državama u svijetu koje su napadnuti, pa je običan narod sa zapada ipak bio uz napadnuti narod.

To što su Rusi prvi napali Ukrajinu ne negira da je u Izraelu i Ukrajini ista cionistička ideologija, niko u svijetu nije ideološki bliži Izraelu nego Ukrajina.

Drugo je sada što su ih napali Rusi, pa je lakše nekoga nazvati Mitrom nego sebi to priznati.
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 767 times
Been thanked: 1170 times
Status: Online

Post by tuzlak1212 »

ovog Imran Huseina svako ehli sunetsko ucenje prekrizuje ko crnu ovcu, on sto tumaci to su neke simbolike, samo on vidi to sto vidi i kako vidi
strasno, sto je najgore on dole po Africi ima nekih i sljedbenika, al slab je on igrac, ne varajte se da je on neki faktor ikad igdje

pola njegove popularnosti je bazirano na bombama koje baca i koje niko od ucenjaka i uleme nije nikad rekao

najgore je sto su neki jedva docekali da iskoriste ovu prikazu od pojave da iz sebe izbace sto imaju bez ikakvog konteksta i potrebe
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 767 times
Been thanked: 1170 times
Status: Online

Post by tuzlak1212 »

ironman wrote: 28 Oct 2025, 19:42 Jel prezivjeti na ovoj Zemlji farz?
nije
kako ces imat sehida ako je prezivjet farz
a i mimo sehida, kad bi se zamislio i iznio ti sta sve postoji, ti bi se prepao koliko je "prezivjet" smijesna rijec koja nije u tvojim rukama kad ce ti melek smrti pokucat na vrata

al znas sta je farz
farz je oslonit se na Boga, farz ti je sutra ustat na sabah
a mani se ovih velikih sila i osjecaja da ovisis o Amerima, to je mozda djelo sirka tako razmisljat
ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26097 times
Been thanked: 26730 times

Post by ironman »

tuzlak1212 wrote: 28 Oct 2025, 20:35
ironman wrote: 28 Oct 2025, 19:42 Jel prezivjeti na ovoj Zemlji farz?
nije
kako ces imat sehida ako je prezivjet farz
a i mimo sehida, kad bi se zamislio i iznio ti sta sve postoji, ti bi se prepao koliko je "prezivjet" smijesna rijec koja nije u tvojim rukama kad ce ti melek smrti pokucat na vrata

al znas sta je farz
farz je oslonit se na Boga, farz ti je sutra ustat na sabah
a mani se ovih velikih sila i osjecaja da ovisis o Amerima, to je mozda djelo sirka tako razmisljat
A ja ne znam odakle osjecaj da ja ili neko od nas misli da ovisim o amerikancima ili bilo kome drugom..to kod mene nikad nije bio slucaj ,ne samo sa amerima nego i uopce,sam za sebe sam se borio i valjda izborio..nit sam kad trazio a nit mi je kad iko i ponudio sta nako,dzaba :D.
Da bio sam bolestan,ovisio sam o drugima hvala Bogu krace vrijeme..
Ovdje se ne radi o ovisnosti..nego jarane prosipa se prica da je nama ovdje Bosnjacima svejedno il rusi il amerikanci.
A to..to je pogana i samodestruktivna prica. Zasto?
Pa neko ocito zeli da zaboravimo sta se desilo i ko je odgovoran.
Pa da se moze igrati kolo uz pjesmu ko nas bre zavadi.
E kurac svima koji zele to proturit. Nije isto i nece bit isto sve dok americki f16 ne ispali raketu na Armiju BiH .
Kako ste zaboravili brzo sve sto se desilo i kako iz meni misterioznih razloga okrecete plocu..
Edit
Ovo za farz i prezivljavanje..to sam karikirao..
A vise mislio na to da je zapravo samodestrukcija upravo suprotna farzu.
Koja samodestrukcija..pa eto,izigravanje globalnih mirotvoraca a dok ti prilaze dusmani s kantama benzina da ti zapale kuce..a ti ih ne vidis jer eto gledas globalno ono..
dream of spring...
Post Reply

Return to “Svijet”