Tako je. Obe strane ne samo da su prijatelji četnika, već su i obe strane dolazile u Bosnu i Hercegovinu da ratuju na strani četnika.rocko wrote: 26 Oct 2025, 17:17Premisa ti nevalja I jedni I drugi su prijatelji cetnika ukrajinci mozda I mnogo veci od rusa , rusi su im mocniji prijatelji , ukrajinske drustvo je vrlo konzervativno I gotovo iskljucivo pravoslavno dok je rusko multietnicko pa je normalno u Moskvi ili st.petesburgu vidjeti pokrivene zene dok ukrajinski odnosi Prema muslimanima je sveden na nivo netrazi belaja sa cecenima koji su tu izbjegli.poslije drugog cecenskog rata.ironman wrote: 25 Oct 2025, 10:12
A ja od pocetka pricam isto..nisam bolan ja emotivan.
Nego agresiju vrse najblizi saradnici cetnika.
A u toj agresiji svaki cetnik na planeti vidi priliku.
Bgm ja ne mogu shvatiti da se bilo ko na planeti moze samozavaravati bilo cime osim istinom.
A istina je da su rusi izvrsili agresiju ...napali na susjednu drzavu nicim izazvani.
Sve drugo sto se kaze na tu temu je folklor i samozavaravanje.
Jarane udjes mi u dvoriste s namjerom da me ubijes jer mislis da imas pravo na to..ocekujes da te docekam zagrljajem..
Sam izgovor za rat je bazirana na cinjenice da je ruska manjina ubijana progonjena silovana na Majdanu su ljudi koji su protestvali spaljeni zivi u zgradi a ko je probao pobjeci iz zapaljene zgrade je ubijen .
Ovo bi bilo kao da je poslije Bijeline , Zvornika usla Turska vojska da zastiti Bosnjacki narod a srbadija pocela kukati da su to agresori.kao sto tvrde da ulazak Hrvatske Vojske na Posavsko ratiste je bila agresija I A hv usao.sa odobrenjem Predsednistva BiH I odmah PO prelasku u BiH otpocela sa ofanzivnim dejstvima Prema cetnicima
Zamisli koliki moraš biti cheerleader Ukrajine da namjerno ignorišeš podatak koji ima veze sa agresijom na tvoju sopstvenu državu
Četnici su jedino na strani Rusije i protiv Ukrajine jer je Rusija veća i moćnija i sanjaju o nekoj velikoj rusiji/pravoslavnoj Europi (što naravno nema šanse, ako već nisu mogli zauzeti čitavu Ukrajinu jer im zapad pomaže, kako će zauzeti čitavu Europu gdje će te zapadne zemlje braniti svoju državu plus pomoć Amerike?), i drugo, kao što rekoh, zapad je na strani Ukrajine pa je svako ko sarađuje sa zapadom automatski neprijatelj četnika.
Da je Ukrajinu napala Njemačka ili Amerika, svaki vlah, od Pala preko Niša pa do srpske dijaspore u Chicagu bi se kitio ukrajinskom zastavom i pjevao ljubavne pjesme Zelenskom.
Samo to naši ne vide koji i dalje misle da je svijet crno-bijel, i ne znaju jesu li došli ili prošli.
Zati nam se i djeca smiju a Faćo nam je jedini simbol promjene.
Uz to dodajte da je Ukrajina jedina država u historiji koja je osim Izraela imala dva jevreja na najvažnijim pozicijama države.
Znači sukob Rusije i Ukrajine je sukob vlaha i cionista/vlaha, a cionisti i vlasi zu za Bošnjake muslimane (a i za mnoge ostale koji nisu muslimani) najveće zlo koje je trenutno na planeti.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)