Evo ja cu da dopunim Juliju slovima i Vilu zadatkom....osjecam se raspolozeno
Vila - gotovo ogledan primjerak dinarskog tipa zene. Tako da bi njena srodna dusa bio i vjerovatno vec jeste takodjer izraziti Dinaroid, koji je osim vrlina prepun tipicno balkanskih mana koje ce moci tokom dana kuditi, da bi u predvecernjim satima upravo zbog tih sitnih nedostataka dusu srodnu cvrsto zagrlila i razmjenjivala s njom njezne rijeci, zadovoljna zbog cvrstog oslonca na kojeg uvijek moze racunati. Nisam je nikad vidio, ali joj lice imam pred sobom. Odana tradicionalnim vrijednostima te time i - mada to pomalo rogobatno zvuci - prirodna desnicarka, ali takav sam i sam. Poprilicno simpaticna osoba.
S Srdcem Lavljim i Zagorkom bi se bilo spektakularno posvadjati istovremeno, s tim sto bi vam to bilo posljednje sto ste napravili u svom besmislenom zivotu. Upustite li se s njima u raspravu, imat cete status orahove ljuske koju obuhvataju klijesta u desnoj dlakavoj muskoj ruci stokilasa koji se u slobodno vrijeme bavi dizanjem utega.
Lavlje citam godinama i uvijek imam osjecaj kao da je citam prvi put; toliko su joj slova svjeza. Veliki individualac i jos veci magnet za forumase. Ponekad previse burno reaguje na postove koji se doticu musko-zenskih odnosa. Ostaje zal sto se ogranicava na usko specijalizirane teme. Da sam lokalpatriot bjesomucno bih lutao po gradu i prikupljao potpise za peticiju da nam bude gradonacelnica.
Zagorku iliti madam Bovary jednostavno volim, pa mozda i nisam najmjerodavnija odoba za komentarisanje njenog lika i djela. Zato bih se da ne postanem zamoran ogranicio na jednu recenicu: mislim da je Eugene Delacroix pred ocima imao nekog slicnog njoj, kad je oslikavao svoj uradak zvani Sloboda Vodi Narod.
Carobnjak N
Durex
Tigris
Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.