Bosna Šapatom Pade

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 58257 times
Been thanked: 10454 times
Status: Offline

Re: Bosna Šapatom Pade

Post by ElTriconi » 25 Oct 2025, 17:44

Rum wrote: 25 Oct 2025, 11:00 Opasna zona😁FB_IMG_1761382821829.jpg
Nek metne scer u politiku, dosta sam gledo metuzaleme u osnovnoj i srednjoj, pa ja.

A scer joj nije losa nako :srcee
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta 🤗😊

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41964 times
Been thanked: 28791 times
Status: Online

Post by Rum » 26 Oct 2025, 09:55

SDP BiH se 1992. nije raspao samo se prepao!

Dok su drugi ginuli za državu, oni su čekali rasplet rata da odluče šta zapravo misle o njemu.

Kada je rat završio, iz podruma su iznijeli SDP kao da su ga branili na liniji.

I tako je počela moderna bosanska ljevica: kukavički
20251026_095516.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pojedino kamenje je mekše od vaših srca.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41964 times
Been thanked: 28791 times

Post by Rum » 26 Oct 2025, 14:46

U ovoj napacenoi zemlji, postoje ljudi kojima je, vjerovali ili ne, #hljeb postao #luksuz. I nazalost, svaki dan ih je sve vise i vise. Zato sam posebno sretan i ponosan sto je projekat #Hljeb_za_poslije dosao do svoje 305. uplate (preko 30.000 komada hljeba) za socijalno ugrozene kategorije. A to je #samo 1,5 KM za jednu osobu na dnevnom nivou.
FB_IMG_1761486215344.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pojedino kamenje je mekše od vaših srca.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3958 times
Been thanked: 2980 times

Post by Pasaga » 26 Oct 2025, 17:40

Rum wrote: 26 Oct 2025, 09:55 SDP BiH se 1992. nije raspao samo se prepao!

Dok su drugi ginuli za državu, oni su čekali rasplet rata da odluče šta zapravo misle o njemu.

Kada je rat završio, iz podruma su iznijeli SDP kao da su ga branili na liniji.

I tako je počela moderna bosanska ljevica: kukavički20251026_095516.jpg
u proslih 10-tak god. sve njihove sestrinske stranke u EU su napravile haos sa drzavama gdje su bili na vlasti
kod nas posebno....sahranili je
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14766 times
Been thanked: 25241 times

Post by Fuddo » 26 Oct 2025, 22:34

A sta kae, dolazimo po vas :D.
Dozvolite da se obratimo

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2907 times
Been thanked: 1329 times

Post by amidza idriz » 26 Oct 2025, 22:45

Rum wrote: 26 Oct 2025, 14:46 U ovoj napacenoi zemlji, postoje ljudi kojima je, vjerovali ili ne, #hljeb postao #luksuz. I nazalost, svaki dan ih je sve vise i vise. Zato sam posebno sretan i ponosan sto je projekat #Hljeb_za_poslije dosao do svoje 305. uplate (preko 30.000 komada hljeba) za socijalno ugrozene kategorije. A to je #samo 1,5 KM za jednu osobu na dnevnom nivou.FB_IMG_1761486215344.jpg
Zar je ta akcija jos u toku?
Kada je pokrenuta ta akcija prije par godina ja ti u svakoj pekari ili dam novac za kruh/hljeb za poslije ili platim.
Nema kakve sve reakcije nisam dozivljavao a nigdje nisam vidio kutiju gdje ostaviti.
""Ma mi to svakako dajemo'', ''sta ti je to'', ''nemamo mi potrebu za tim''...i onda ja kao sa marsa da sam pao.

Vidim nekoga ispred pekare, jesi li glada i sta ces.

Jedne prilike sjedi ciganka isped nekog malog restorancica i ja joj dajem 2,3 marke a ona vice ''kupi mi ba nesto da pojedem a onaj ce svakako uzeti pare od mene''. Tada sam shvatio da je to bas organizovano.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2907 times
Been thanked: 1329 times

Post by amidza idriz » 26 Oct 2025, 22:47

Fuddo wrote: 26 Oct 2025, 22:34

A sta kae, dolazimo po vas :D.
Sprengace nekoga. :D. :D.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 27 Oct 2025, 13:20

A jesu se upalili, i svi na isti fazon isto da ih je jedan kurac pravio.
Te, otkud nekom te prepiske, te kako je moguce da ih neko snima, te i sda je isto radila, i kad nema nista vise onda metne Titu i vice smrt fasistima.
Ajbelo majku kako ovo? :D.
Dozvolite da se obratimo

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 27 Oct 2025, 13:25

Slatka :D.

Dozvolite da se obratimo

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 27 Oct 2025, 15:30

Isto i ja kad se nalocem, pa sad vako sad nako :D.
Dozvolite da se obratimo

Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1426 times
Been thanked: 1757 times

Post by Sioux » 28 Oct 2025, 15:16

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović bio je današnji gost Klix Studija. S njim smo razgovarali o aktuelnim političkim temama uključujući poziciju Milorada Dodika, nedavno objavljene prepiske u kojima je uključen Nermin Nikšić, predstojećim izborima itd.

Vezano za pitanje da li Dodik i dalje može biti predsjednik SNSD-a, kazao je da bi se "na oko" reklo da imamo dva kontradiktorna tumačenja Apelacionog odjeljenja i sutkinje Sene Uzunović.

"Ali, to nije tako. Treba detaljno pročitati presudu Apelacionog odjeljenja. Gospođa Uzunović je vrlo jasno rekla da se to odnosi i na poziciju predsjednika SNSD-a. On ne može biti predsjednik SNSD-a. Ja ne vidim način da mu se to omogući. Može se to odugovlačiti", rekao je.

Smatra da, kad Dodik izostane iz stranke, njegov utjecaj na ljude iz SNSD-a će pasti "na 30 posto, pa na 20, pa na dva posto". "Kao kad uklonite neko strano tijelo", kazao je.

Vezano za odnos Sjedinjenih Američkih Država prema našoj zemlji kazao je:

"Sa otpravnicima poslova SAD-a u BiH sam se vidio tri puta u zadnjih mjesec dana. Ja SAD smatram prijateljima BiH. S vremena na vrijeme intervenišu, ponekad i pogriješe. Oni mogu biti protiv stranaka i pojedinaca, ali neće biti protiv BiH. Mi ćemo sve učiniti da naši prijatelji iz SAD-a shvate da se stanje ne može poboljšati dok se otrov ne izvuče", kazao je.

Upitali smo ga i o zakonu o proporcionalnoj zastupljenosti koji je SDA pripremila.

"Mislim da će otpori biti ogromni. Agenda će biti da je to antikrišćanski zakon, što smo već čuli od Željke Cvijanović. Bošnjaci su pomnoženi s nulom u RS-u. Mi pokušavamo dobiti ono što nam ustav garantuje. Nadam se da probosanske stranke neće naći neku dlaku u jajetu da kažu da to nije dobro. Mislim da će to proći u Federaciji, ali na državnom nivou će biti teže zbog RS-a", kazao je.

Rekao je da treba vidjeti da se riješi pitanje Izbornog zakona poručivši: "ali imamo i mi naših zahtjeva".

"Mi moramo relaksirati odnose s hrvatskim korpusom. Moj i Čovićev odnos je trenutno zamrznut, na nuli je. Sve će se relaksirati ako Dodik ode", kazao je.

Smatra da SDA nije trebala puno toga mijenjati iako je u opoziciji tri godine.

"Mi smo 10 puta jači od prosječne stranke u Federaciji. Mi smo pobijedili u državi, Federaciji i svim kantonima gdje su Bošnjaci većina. Na lokalnim izborima smo dobili više glasova nego Trojka zajedno. Ne možete vi očekivati u jednoj stranci od 1.000 članova da su svi ko suza čisti. Ja sam to tiho čistio. Pogledajte slike SDA prije 10 i prije pet godina i pogledajte danas. Ja sam u Sarajevu ponosan na Kapidžića koji je zanemario struku i posvetio se politici. Neki ljudi iz međunarodne zajednice nas ne vole, ali narod nas voli".

Dotakli smo se i nedavno objavljenih prepiski u kojima je učestvovao i premijer Federacije BiH te lider SDP-a Nermin Nikšić.

"Ovdje gledamo kako premijer obećava gdje će zaposliti nečijeg rođaka, kako se petlja u istrage... Nagovještavaju da ćemo gledati eksplicitno ucjenjivanje seksualnim uslugama, ne samo ženama nego i muškarcima. Avdo Avdić kaže da je obavijestio institucije i da niko nije reagovao. Mislim da bi u jednoj normalnoj zemlji ostavke pljuštale".

Nadovezao se i na aferu "Respiratori" kazavši kako je ona njemu "od početka jasna", a da je "narodu danas jasna".

Pitali smo ga i o planovima za naredne izbore, odnosno s kim bi SDA mogla ući u koaliciju ako bude u prilici.

"Htjeli ili ne, HDZ će vjerovatno biti fiks. Mi deceniju nudimo probosanski blok koji će gurati BiH u pravom smjeru. Lidersku poziciju treba preuzeti stranka koja dobije najviše glasova birača. Jedan od glavnih problema Trojke, inicijalni grijeh, je kad su odlučili da odstrane prejaku SDA, sa voljom naroda koja stoji iza stranke, zato jer su im stranci rekli. I da uklone DF jer ne sluša. Imate Komšića kojeg je narod izabrao, a Bećirović sa Željkom Cvijanović da povjerenje HDZ-ovom predstavniku. Nisu se dogovorili ni oko čega šta će i kako će. Ovo su snažne stranke, ponosne stranke, ne možete ih odstraniti i uvesti neke koje će da se uče politici. U Sarajevu gledamo kako premijer Nihad Uk ima duplo veći budžet i zadužuje se. Nema para da isplati plate. Ovdje su došli pripravnici da se vježbaju i ponašaju se prepotentno", kazao je.

Za SDP je rekao da imaju svoje glasače i da će oni glasati za njih i kada budu griješili.

"Taj segment ne možete ignorisati. Tražit ćemo način da se pomire SDP i DF, interes pomiruje sve. Ako se i ne pomire, vidjet ćemo kako ćemo", poručio je Izetbegović.

Nije zadovoljan načinom na koji je uvedena neradna nedjelja i minimalna plata od 1.000 KM.

"Svako treba imati dva slobodna dana. Ko radi subotom i nedjeljom treba da dobije posebnu stimulaciju. A, SDP odcjepi pa gleda šta se desilo. Desilo se to da je prešlo stotine hiljada kupaca vikendom u RS i da povećavaju budžet i potrošnju u RS-u. Otvorilo se 6.600 radnih mjesta u RS-u u tom segmentu, a isto toliko je izgubljeno u Federaciji. Ne vodi se tako politika", kazao je.

Kaže da SDA ništa ne bi poništavala u tom smislu, nego presložila.

"Hiljada maraka je sada sitna, treba ići na više. Malo je hiljadu KM, ali treba rasteretiti privrednike. Oni to nisu uradili, već samo tek tako zveknuli. SDA bi to dobro odmjerila prije nego što presječe", kaže Izetbegović.

Komentarisao je i nedavno privođenje Amira Pašića Faće.

"Ne može se dopustiti da se nekome prijeti, da se neko vrijeđa, da mu se psuje. Bilo je toga i prije. Izgleda tek kad su se priključile Dalija Konaković i Duška Jurišić, tad se reagovalo. Bilo je poziva da se ide na Poljine i da se spali moja kuća. Tad se nije reagovalo. Trebalo je ranije to raditi. Niko nema pravo nikome psovati ni prijetiti", poručuje.

Dotakli smo se i teme da li će on biti kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH.

"Bilo bi lijepo pitati i Nikšića, Konakovića, Sabinu Ćudić... Predsjednikovo je da izađe kao kandidat i trebali bi i ostali predsjednici izaći. Ali, ja neću sam donositi takvu odluku", kazao je.

Rekao nam je da u politici planira ostati dok god bude mogao.

"Ja se osjećam dobro fizički i psihički. Nije dobro takvog čovjeka isključiti iz politike. Potpuno sam posvećen tome. Ništa drugo u životu ne želim nego dobro ovoj zemlji. Nemam nikakve druge biznise, ne mogu ništa naći o meni"., dodao je Izetbegović.

Otkrio nam je i šta bi drugačije uradio na državnom nivou da ima priliku.

"Prvo bih drugačije postavio koaliciju. Ne bih izbacio Komšića ni najjaču bošnjačku stranku. Trebaju mi ti mišići. U tom času je SDP imao takvu poziciju da bi mi njemu pustili da bude premijer. Napravio bih snažan probosanski blok. Ne bih ni u šta onda ulazio dok se jasno i precizno to ne utvrdi", kazao je Izetbegović.

Na kraju se dotakao Dodikovog odlaska i pozicije OHR-a.

"Ako Dodik istrguje da ostane predsjednik SNSD-a, a da se poljulja pozicija OHR-a, onda je on nadjačao. Onda su one desetine miliona za lobiranje koje je dao dale rezultat. Dodik mora otići, OHR mora ostati kao i strane sudije u Ustavnom sudu. Sve to dok se ne proizvedu domaći mehanizmi koji će zamijeniti OHR. Ne smijemo dopustiti da nam državu ubiju ne dolaskom na posao. Ima 7.000 KM platu i smije nam se iz Banje Luke. A, jedini instrumenti su OHR i Ustavni sud i zato Dodik napada te dvije tačke. Ne smije se ovaj jedini mehanizam za deblokiranje BiH ukloniti", zaključio je.
:123
Pogled Joca Vujičića

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 27403 times
Been thanked: 28028 times

Post by ironman » 28 Oct 2025, 15:45

Klub zastupnika SDP-a stao iza Nikšića: Sam je zatražio da se provjere svi navodi iz objavljenih poruka
Image
gledaj face koje povjerenje ulijeva..gracanicki sljego u Sa i prica o lojalnosti komunjarskoj.
dream of spring...

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2857 times
Been thanked: 9066 times

Post by Duminjo » 29 Oct 2025, 16:05

IMG_20251029_160440.jpg

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1397 times
Been thanked: 4629 times

Post by Laser » 29 Oct 2025, 16:09

Đe nam je Iron? :D.
Sve se rađa radi smrti, sve se gradi radi rušenja.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 965 times
Been thanked: 1452 times

Post by tuzlak1212 » 29 Oct 2025, 16:19

Sankcije su ukinute firmama Alternativna televizija, Fruit Eco, Agape, Agro Voće, Global Liberty, Infinity Media, K-2 Audio Services, Una World Network, Infinity International, Prointer, Kaldera, Sirius 2010, Elpring, Nimbus, Zelena Jabuka, Vorto, Best Service i See Media Research.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 29 Oct 2025, 16:20

ovo je bolno saznanje
sad ce nam Niksic uvest i neradnu subotu da pokaze kolko brine o nama

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 29 Oct 2025, 17:13

Laser wrote: 29 Oct 2025, 16:09 Đe nam je Iron? :D.
Pa tu sam..jesam li nesto pogresno napisao gore kad sam ovo najavio?
Il ovo mislis da poentiras apropo :D. price o amerima?
Jarane,Bogu i narodu sam dosadio pricajuci sta ce narandza uradit jos i prije nego je pobijedio..
Moj stav se ne mijenja olako.
dream of spring...

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2857 times
Been thanked: 9066 times

Post by Duminjo » 29 Oct 2025, 17:19

Mogli bi bacit neku anketu ili opkladu sta dalje biti.

Idemo li u NATO
Dolazi li Trump po litijum
Dodik nestaje iz politike
Ništa navedeno, Dodik jaci nego ikad, sve nas popišo
Nešto drugo ili treceg

:hm

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 29 Oct 2025, 17:28

mozda idemo u NATO da oni mogu u miru znat da im Bosna nece zabit s ledja

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 29 Oct 2025, 17:28

Kljuc je istjerat presudu do kraja. Ne moze bit predsjednik stranke.
A onda ce se medjusobno poseksat kao nikad.
Ovo sa sankcijama i kao nesto se neko treba za glavu hvatat..pa americke sankcije za koje su pricali kako im nije bitno jer nemaju nista sa SAD..evo vidimo..a nece ova idiotska administracija vjecno bit.
I naravno da treba igrati pametno..pitanje je kako kad nas trenutno vode ovi koji vode..
Do izbora predvidjam da ce se svi baviti sobom.
dream of spring...

Post Reply

Return to “Politika u BiH”