Bosna Šapatom Pade

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10283 times
Been thanked: 12144 times
Status: Offline

Re: Bosna Šapatom Pade

Post by Krokodil Behko » 29 Oct 2025, 17:41

I šta su još govorili drčni "borci za slobodu govora" i sljedbenici četničkih spinova "nije nam Putin ništa kriv" i "Biden ili Trump isto nam dođe".

Ako se ne varam, Biden je ovu stoku ocrnio i to kompletnu. Na crnoj listi je bio svaki drugi Srbin iz GT.
A šta je uradio Trump?

Ono tačno, da se meni desilo da radim za neprijatelje svoje zemlje i pritom se usredsredim na napade, na one koji su najspremniji pružiti otpor, nakon osvješćivanja vjerovatno bih polizao sve što sam posrao, ali ovi to neće uraditi.

Nazif će se ponovo samoproglasiti za vrhunskog diskutanta i sakrenuti temu na neke gluposti.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1397 times
Been thanked: 4629 times

Post by Laser » 29 Oct 2025, 18:07

ironman wrote: 29 Oct 2025, 17:13
Laser wrote: 29 Oct 2025, 16:09 Đe nam je Iron? :D.
Moj stav se ne mijenja olako.
Moj još teže. :D.
Sve se rađa radi smrti, sve se gradi radi rušenja.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 27399 times
Been thanked: 28017 times

Post by ironman » 29 Oct 2025, 18:09

Laser wrote: 29 Oct 2025, 18:07
ironman wrote: 29 Oct 2025, 17:13

Moj stav se ne mijenja olako.
Moj još teže. :D.
A ja ti ne mogu pomoci :D.
Nako..mogo bi mi rec sta mi zamjeris pa da to razvodnimo..jer ja ne vidim ni jedan razlog da me prozivas..moj stav o Trumpu je znan i sve sto se desava ja sam ocekivao .
dream of spring...

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 23476 times
Been thanked: 21518 times
Status: Online

Post by Masamune » 29 Oct 2025, 18:32

U vezi litija su već dolazili da se raspitaju... kao Muskov otac npr.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4199 times
Been thanked: 3884 times

Post by Naseef Mushroom » 29 Oct 2025, 18:33

ironman wrote: 29 Oct 2025, 17:28 Kljuc je istjerat presudu do kraja. Ne moze bit predsjednik stranke.
A onda ce se medjusobno poseksat kao nikad.
Ovo sa sankcijama i kao nesto se neko treba za glavu hvatat..pa americke sankcije za koje su pricali kako im nije bitno jer nemaju nista sa SAD..evo vidimo..a nece ova idiotska administracija vjecno bit.
I naravno da treba igrati pametno..pitanje je kako kad nas trenutno vode ovi koji vode..
Do izbora predvidjam da ce se svi baviti sobom.
Pa pomenuo sam neki dan, kao da sam znao,

ovo:
Komšić i Bećirović stopirali prijedlog Cvijanović o Nobelovoj nagradi za Trumpa
Napisao sam i ovo, može Trump biti najveće ljudsko smeće u historiji čovječanstva, on je sada predsjednik Amerike, te iste Amerike o kojoj govorimo da im se ne smijemo zamjeriti.

I eto, umjesto Trumpa nagradu nije dobila Greta Thunberg ili Bernie Sanders, već venecuelanska kučka koja je ista ili veća cionista od Trumpa, a koja nije u poziciji da pomogne ili odmogne Bosni i Hercegovini

Image

Ali će ostati zapisano i preneseno Trumpu, da su samo Srbi bili “da” za nominaciju, i onda se čudimo “Ma nije do nas, mi smo sve pravilno uradili, do Trumpa je”.

Vječiti cheerleaderi za nešto za šta i ne znamo šta je, politika “ne znamo jesmo li došli ili pošli”.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2988 times
Been thanked: 5257 times

Post by Nora Ibsenova » 29 Oct 2025, 18:39

Fuddo wrote: 27 Oct 2025, 13:20 A jesu se upalili, i svi na isti fazon isto da ih je jedan kurac pravio.
Te, otkud nekom te prepiske, te kako je moguce da ih neko snima, te i sda je isto radila, i kad nema nista vise onda metne Titu i vice smrt fasistima.
Ajbelo majku kako ovo? :D.
Da, najjace mi je sto im je politika u smislu nismo mi krivi sto smo radili, nego oni sto su objavili
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 29 Oct 2025, 18:43

Ljudi su lobirali i to je očigledno upalilo. Nadao sam se da neće do ovog doći, ali kad su se upalili Trumpov sin i svi ostali uz Trumpa prije par mjeseci na X-u tu se već moglo naslutiti šta se kotrlja u pozadini.

Dodik je tipičan MAGA lik koji se uklapa u njihovu matricu. Konzervativac, krščanin, muslimani su mu boljka, vjerovatno mrzi pedere, transeksualce i slično zagovarajući tradicionalne vrijednosti itd.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 29 Oct 2025, 18:45

Isto tako, i ovo će se trojkašima pisati kao minus zbog Konakovićevih izjava o nekim lobiranjima i slično.

Sa ovim potezom su i Šmit i Inzko pojeli govno. Gledajte kad nakon Šmita dođe neki poput onog Wildersa u Holandiji... tad će tek da počne cirkuz.
Last edited by Masamune on 29 Oct 2025, 18:46, edited 1 time in total.

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 29 Oct 2025, 18:46

Naseef Mushroom wrote: 29 Oct 2025, 18:33
ironman wrote: 29 Oct 2025, 17:28 Kljuc je istjerat presudu do kraja. Ne moze bit predsjednik stranke.
A onda ce se medjusobno poseksat kao nikad.
Ovo sa sankcijama i kao nesto se neko treba za glavu hvatat..pa americke sankcije za koje su pricali kako im nije bitno jer nemaju nista sa SAD..evo vidimo..a nece ova idiotska administracija vjecno bit.
I naravno da treba igrati pametno..pitanje je kako kad nas trenutno vode ovi koji vode..
Do izbora predvidjam da ce se svi baviti sobom.

ovo:
Komšić i Bećirović stopirali prijedlog Cvijanović o Nobelovoj nagradi za Trumpa
Napisao sam i ovo, može Trump biti najveće ljudsko smeće u historiji čovječanstva, on je sada predsjednik Amerike, te iste Amerike o kojoj govorimo da im se ne smijemo zamjeriti.

I eto, umjesto Trumpa nagradu nije dobila Greta Thunberg ili Bernie Sanders, već venecuelanska kučka koja je ista ili veća cionista od Trumpa, a koja nije u poziciji da pomogne ili odmogne Bosni i Hercegovini

Image

Ali će ostati zapisano i preneseno Trumpu, da su samo Srbi bili “da” za nominaciju, i onda se čudimo “Ma nije do nas, mi smo sve pravilno uradili, do Trumpa je”.

Vječiti cheerleaderi za nešto za šta i ne znamo šta je, politika “ne znamo jesmo li došli ili pošli”.
A kakve veze moj post ima sa time?
I neka nisu glasali za ovu godinu jer genocid u Palestini.
To sto masnjaci misle da su ostvarili nesto jer su skinuti sa crne liste..to je valjanje u blatu i pokusaj bacanja prasine u oci.
I jos jednom..ne znam sta je u mom postu ili uopce mom pisanju trigerovalo da me kvotas a onda nabubas ovo dole..
Koja je poenta..jer ja sam i prije izbora pisao da ce se desiti ovo sto se desava ako pobijedi narandzasti..i iskreno i ne treba bit puno pametan da se to vidi,samo treba povezati dva i dva.
Ovo za Nobela..nema to veze sa ukidanjem sankcija..sve je dogovoreno jos prije par mjeseci u onih par posjeta Cvijanovicke SAD..
Sta zabrinjava?
ZAbrinjava retorika osudjenog kriminalca i supka blagojevica..i nereagovanje nasih politicara osim SDA.
dream of spring...

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14763 times
Been thanked: 25235 times

Post by Fuddo » 29 Oct 2025, 19:05

Masamune wrote: 29 Oct 2025, 18:43 Ljudi su lobirali i to je očigledno upalilo. Nadao sam se da neće do ovog doći, ali kad su se upalili Trumpov sin i svi ostali uz Trumpa prije par mjeseci na X-u tu se već moglo naslutiti šta se kotrlja u pozadini.

Dodik je tipičan MAGA lik koji se uklapa u njihovu matricu. Konzervativac, krščanin, muslimani su mu boljka, vjerovatno mrzi pedere, transeksualce i slično zagovarajući tradicionalne vrijednosti itd.
Kratkog je ovo daha.
Srusice se brze nego sto se pojavilo.
To je jednostavno zakon prirode, glupani ce sami sebi dohakat.
A treba se cuvat, bice svasta dok ih se ne kutarisemo.
Dozvolite da se obratimo

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 29 Oct 2025, 19:08

Fuddo wrote: 29 Oct 2025, 19:05
Masamune wrote: 29 Oct 2025, 18:43 Ljudi su lobirali i to je očigledno upalilo. Nadao sam se da neće do ovog doći, ali kad su se upalili Trumpov sin i svi ostali uz Trumpa prije par mjeseci na X-u tu se već moglo naslutiti šta se kotrlja u pozadini.

Kratkog je ovo daha.
Puno će trebati da se to smeće iznese i baci. Nisu tu dovoljni skečevi i da ih ismijavaju Oliver i slični.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 29 Oct 2025, 19:14

Masamune wrote: 29 Oct 2025, 19:08
Fuddo wrote: 29 Oct 2025, 19:05

Kratkog je ovo daha.
Puno će trebati da se to smeće iznese i baci. Nisu tu dovoljni skečevi i da ih ismijavaju Oliver i slični.
Znam, vec imas znakove otpora.
Republicanci su mu u Senatu jucer oborili tarife za Brazil.
Dozvolite da se obratimo

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 29 Oct 2025, 19:44

ironman wrote: 29 Oct 2025, 18:46
Naseef Mushroom wrote: 29 Oct 2025, 18:33

ovo:

Image

To sto masnjaci misle da su ostvarili nesto jer su skinuti sa crne liste..to je valjanje u blatu i pokusaj bacanja prasine u oci.
I jos jednom..ne znam sta je u mom postu ili uopce mom pisanju trigerovalo da me kvotas a onda nabubas ovo dole..
Koja je poenta..jer ja sam i prije izbora pisao da ce se desiti ovo sto se desava ako pobijedi narandzasti..i iskreno i ne treba bit puno pametan da se to vidi,samo treba povezati dva i dva.
Ovo za Nobela..nema to veze sa ukidanjem sankcija..sve je dogovoreno jos prije par mjeseci u onih par posjeta Cvijanovicke SAD..
Sta zabrinjava?
ZAbrinjava retorika osudjenog kriminalca i supka blagojevica..i nereagovanje nasih politicara osim SDA.
Mene mogu trigerovati samo 2-3 stvari u životu koje imaju veze sa mojim privatnim životom, ovdje samo koristim “quote” funkciju kao odgovor na nečiji post, nešto što je se do sada koristilo milijardu postova u historiji foruma.

Ima veze, jer to potvrđuje šta pišem. Navodiš jedan od razloga Palestinu, kao da je do sada Amerika imala stav prema Palestini kao Španija i Irska, a ne činjenica da su isti bili i Biden i prethodnici po tom pitanju.

Da je Biden i danas predsjednik i da je predložen za Nobela, većina bi rekla “Užasno je kakve odluke Biden donosi za Palestinu ali nažalost moramo misliti na našu državu i ne kvariti odnose sa Amerikom i glasati za “da”, bez obzira šta Amerika trebutno radi u ostatku svijeta”.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 29 Oct 2025, 19:49

Naseef Mushroom wrote: 29 Oct 2025, 19:44
ironman wrote: 29 Oct 2025, 18:46
Sta zabrinjava?
Mene mogu trigerovati samo 2-3 stvari u životu koje imaju veze sa mojim privatnim životom, ovdje samo koristim “quote” funkciju kao odgovor na nečiji post, nešto što je se do sada koristilo milijardu postova u historiji foruma.

Ima veze, jer to potvrđuje šta pišem. Navodiš jedan od razloga Palestinu, kao da je do sada Amerika imala stav prema Palestini kao Španija i Irska, a ne činjenica da su isti bili i Biden i prethodnici po tom pitanju.

Da je Biden i danas predsjednik i da je predložen za Nobela, većina bi rekla “Užasno je kakve odluke Biden donosi za Palestinu ali nažalost moramo misliti na našu državu i ne kvariti odnose sa Amerikom i glasati za “da”, bez obzira šta Amerika trebutno radi u ostatku svijeta”.
I kakve veze privatni zivot ima .
Mislim da si samo pokusao preko mojih ledja da se izvuces :D.
Jer budimo realni,Behko je 100% u pravu.
Nasrali ste kako je svejedno dal je administracija Bidenova ili narandzina..a mi vam ponavljali od prvog dana da nije..
Privam o BiH i Bosnjacima.
Eh evo vidimo kako je svejedno.
Biden kao osvjedoceni prijatelj BiH i narandza .
Al da ne tupim vise..ja kad zayebem ja to napisem,nije mi problem.
dream of spring...

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 29 Oct 2025, 19:49

Meni nije bas najjasnije oko cega ste digli frku zbog ukidanja sankicaja dodiku?
Uslov zato je bio da ponisti sve odluke te njegove skupstine i da povuce zakone koje je izglasala, a ticu se tih separatistikih aktivnosti.
Na kraju je sve ono sto je drobio godinama popljuvo samo da spasi vlastitu kozu.
Tako da, pomalo sa tim defetizmom, dejton im je jos uvijek sveta krava, nece to ameri tek tako pustiti niz vodu.
Dozvolite da se obratimo

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 29 Oct 2025, 19:52

Fuddo wrote: 29 Oct 2025, 19:49 Meni nije bas najjasnije oko cega ste digli frku zbog ukidanja sankicaja dodiku?
Uslov zato je bio da ponisti sve odluke te njegove skupstine i da povuce zakone koje je izglasala, a ticu se tih separatistikih aktivnosti.
Na kraju je sve ono sto je drobio godinama popljuvo samo da spasi vlastitu kozu.
Tako da, pomalo sa tim defetizmom, dejton im je jos uvijek sveta krava, nece to ameri tek tako pustiti niz vodu.
Ama ja sam napisao jos prije heftu..ima post tu gore.
Da ce bit kuknjave oko ukidanja sankcija...ali da ce biti puno bitnije benefita za BiH.
Pa me jos tad prozvao lejzer pa opet danas.
A zapravo sam tad jos napisao ovo sto ti kazes.
dream of spring...

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 29 Oct 2025, 19:54

ironman wrote: 29 Oct 2025, 19:52
Fuddo wrote: 29 Oct 2025, 19:49 Meni nije bas najjasnije oko cega ste digli frku zbog ukidanja sankicaja dodiku?
Ama ja sam napisao jos prije heftu..ima post tu gore.
Da ce bit kuknjave oko ukidanja sankcija...ali da ce biti puno bitnije benefita za BiH.
Pa me jos tad prozvao lejzer pa opet danas.
A zapravo sam tad jos napisao ovo sto ti kazes.
Tamo bia kuka kako iz provjerenih izvora imaju informacije da BiH ulazi u nato pakt 2026 kao punopravna clanica, ovdje dan zalosti zbog ukidanja sankcija dodiku, haj mu budi pametan :D.
Dozvolite da se obratimo

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 29 Oct 2025, 19:55

A mozda se neki nadali Varsavskom paktu de budi pametan :D.
dream of spring...

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 29 Oct 2025, 19:58

Pa sad, imas dobar dio Bosnja koji se vidi u svemu tome, kako su dosil na taj stadij razmisljanja, misterija.
Mislim, i nije.
Oni su svoju sudbinu vezali za Palestinu i tako posmatraju i sebe, pa bi za podno grijanje u dzamijama, tipa putinova cecenija, pristali na isti tretman.
Samo sto nema smisla, em nisu cecenci, em imaju vucka za vratom.
Dozvolite da se obratimo

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 29 Oct 2025, 20:55

ironman wrote: 29 Oct 2025, 19:49
Naseef Mushroom wrote: 29 Oct 2025, 19:44

I kakve veze privatni zivot ima .
Mislim da si samo pokusao preko mojih ledja da se izvuces :D.
Jer budimo realni,Behko je 100% u pravu.
Nasrali ste kako je svejedno dal je administracija Bidenova ili narandzina..a mi vam ponavljali od prvog dana da nije..
Privam o BiH i Bosnjacima.
Eh evo vidimo kako je svejedno.
Biden kao osvjedoceni prijatelj BiH i narandza .
Al da ne tupim vise..ja kad zayebem ja to napisem,nije mi problem.
Pa naveo sam to da dam do znanja da me ne može ništa na forumu trigerovati.

Eno čitao si sigurno da je Trumpa naljutila kanadska reklama pa je zbog obične reklame prekinuo trgovinske pregovore sa Kanadom.
Misliš da to sa nobleovom nagradom isto nije bio jedan od razloga? Valjda su svi skontali da je to jedna osvetoljubljiva osoba koja popizdi zbog svake sitnice, a nobelova nagrada nije sitnica.

Sjećamo se njegovog prvog mandata, od šešelja do Mitra sa Pala, svi su se digli “tVumpe sVbine! Pobeeeda!!!!!” i na kraju ne bi ništa, osim što je Vučića kao malo dijete na onoj stolici ponizio.

Onda ide Trumpov drugi mandat, opet svaki Mitar počeo slaviti “Pobeeeda!!!!”.
Čak je se na ovom forumu pisalo da, kakva je islamofobična budala, ako postane predsjednik, nayebar će muslimani i u Bosni i Hercegovini i Kosovu. I šta bi? Trumpova administracija je potvrdila da ima isti stav prema Bosni i Hercegovini i Kosovu.

I tu je trebalo sve stati, ako nam je bilo iz poniženja jednom takvom predsjedniku uvlačiti se u shupak onda bar ne bi trebalo dati do znanja da smo protiv njega.

I od Srba u Bosni i Hercegovini, čiji je najjači adut bio onaj senilni oznojeni Giuliani koji ih zove Bosancima, sada dobiše pažnju od predsjednika Amerike lično.
Umjesto da smo tako odigrali da vlastiti adut Srba okrenemo protiv njih i igrali njihovu igru.

Zna se zašto je Željka Cvijanović predložila Trumpa, zadnji očajni pokušaj, jer koga u svijetu interesuje koga neka trećerazredna predsjednica nekog entiteta predlaže? Zna se zašto, a naši političari to nisu znali skontati i iskoristiti.

I zbog čega? Zbog Trumpovog stava prema Izraelu i Palestini kojeg je i Biden imao, i što bi to trebao umjesta njega dobiti neka koja je isto cionista ali nema nikakav uticaj na Bosnu i Hercegovinu.

E to smo mi.

Post Reply

Return to “Politika u BiH”