Roboti i vještačka inteligencija

Pozorište, slikarstvo, škola, fakultet, istraživanja, izumi.

Moderator: Krokodil Behko

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2843 times
Been thanked: 23437 times
Status: Offline

Re: Roboti i vještačka inteligencija

Post by HAVANA »

Zamisli mene presade.Ja bi im povazdan pjevo mejru na tabutu,da ih nerviram.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 693 times
Been thanked: 1080 times

Post by tuzlak1212 »

HAVANA wrote: 21 Oct 2025, 22:25 Svakim danom mi se sve vise gadi ova planeta i sve ovo i svakim danom sam sve sretniji sto sam prozivio veliki dio zivota gdje je bilo vise duse,kreativnosti,komunikacije medju ljudima itditd Nadam se da necu ni poziviti toliko dugo da gledam ove silne digitale,tehnologije i ove kurcice od robota sto trckaraju od kafane do svega.Cuj da me robot sluzi u kafani.Jebo ti on sestru i ko ga izmisli.Hocemo i zivit s njima,druzit se,pricat,jebavat…? Sinoc nakav po carsiji trckara ovaj zgobavac mali od robota.Treba li su ga pod onu cesmu pa skvasit.Eh eto ti sad otac te jebo zgobavi.
ah frende minimalna plata sad bruto kolko 1800, cojk hoce vikendom da odmara itd
ovo govno fercera kad god treba, ne uzima bolovanje, godisnje, ne smeta prekovremeno, ne zali se kad mora mjenjati fokus ili cak opis posla u potpunosti, sad je kurir sad je konobar sad je portir samo reci
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2843 times
Been thanked: 23437 times

Post by HAVANA »

Ljudi vec postaju debili totalni a sta ce tek bit nemam nesto zelju ni da gledam.Ovo nije moje vrijeme…Do kraja stimat svojim guzovima kako pase i koliko mogu i alahimanet safija.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41014 times
Been thanked: 27582 times

Post by Rum »

Britanci tek danas prezentirali AI voditelja na TV-u, dok smo mi 2022. već imali AI člana predsjedništva. Vrijeme mu je za veliki servis, jer trokira i slabo donosi zaključke. Doduše od početka nije pokazivao osobitu inteligenciju, ali obzirom da je prototip, toleriše se.
20251023_102605.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
ironman
sirius
sirius
Has thanked: 25858 times
Been thanked: 26446 times

Post by ironman »

:D.
dream of spring...
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22283 times
Been thanked: 20356 times

Post by Masamune »

Kako god, Denis je opet 5x bolji i aktivniji nego što je bio onaj fikus Šefik Džaferović.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
ironman
sirius
sirius

Post by ironman »

Ako pricamo o fizickoj aktivnosti tipa setnja :D.
dream of spring...
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2690 times
Been thanked: 4748 times

Post by Nora Ibsenova »

Robotići su super, kontam da upišem master robotike
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41014 times
Been thanked: 27582 times

Post by Rum »

Jebo mu masamune naze pa ja
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 51753 times
Been thanked: 9205 times

Post by ElTriconi »

Masamune wrote: 21 Oct 2025, 11:18 U Dubaiu je bio show u kojem su reklamirali robote stjuardese i ostale radnike u tom segmentu. Uskoro će to biti samo na nivou čekiranja karti, ali i u ostalim dijelovima vjerovatno u narednih 5-10 godina.
Pajdo garant kontaju pustit jasin na ripit u avionu, to je poznata stvar da jasin smiruje narod :D.
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊
srculence7
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4114 times
Been thanked: 4222 times

Post by srculence7 »

Japanci napravili mašinu za pranje ljudi :sunja

Japanska kompanija Science Corporation predstavila je futuristički uređaj nazvan Mirai Ningen Sentakuki, što u prevodu znači „mašina za pranje ljudi”. Ovaj neobični izum prikazan je u okviru Osaka Healthcare sajma na svetskoj izložbi Osaka-Kansai Expo 2025, koja je završena početkom meseca.

Ideja ove mašine je da potpuno promeni način na koji ljudi održavaju higijenu i da uvede novu filozofiju, istovremeno osveženje tela i uma.

Reč je o velikoj kapsuli unutar koje se nalazi udobno nisko sedište. Kada korisnik uđe, poklopac se spušta i zatvara prostor u potpunosti. Na ekranu koji se nalazi ispred prikazuju se smirujući prizori, poput podvodnog sveta ili zalaska sunca, uz tihu relaksirajuću muziku.
1761634168-profimedia-1045147530.jpg
Kapsula se zatim polako puni toplom vodom i sitnom sapunicom do visine grudi, nežno perući kožu. Nakon toga se voda ispušta, a mlaznice raspršuju čistu vodu koja uklanja ostatke pene i nečistoća. Sve traje svega nekoliko minuta, bez potrebe da korisnik uradi bilo šta.

Ceo proces kontroliše veštačka inteligencija. Senzori unutar kapsule stalno prate nivo vode, temperaturu i pritisak mlaza, prilagođavajući sve korisnikovom komforu. Proizvođač naglašava da mašina ne samo što nudi luksuzno iskustvo kupanja, već i štedi vodu, jer ima ugrađen sistem za reciklažu i filtriranje.

Oni koji su imali priliku da isprobaju ovu futurističku „mašinu za ljude” kažu da je osećaj potpuno nov i oslobađajući, kao da tehnologija preuzima brigu o telu, a čoveku ostaje samo da se opusti i uživa.

(nova.rs)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 693 times
Been thanked: 1080 times

Post by tuzlak1212 »

Sad da ja vjerujem da se motorici nece nikad pokvarit, senzori za vodu uvijek kao novi i voda uvijek prestaje punit tacno kad treba, itd itd
ina
Mjesečarka
Mjesečarka
Has thanked: 5107 times
Been thanked: 7108 times

Post by ina »

To bi moglo biti fino ponekad za njegu u spa i kozmetičkim centrima.. A da me svaki dan gladi neka mašina, neka hvala ne treba.
Svijest ima sidrište.
ironman
sirius
sirius

Post by ironman »

U onu kapsulu bih usao samo kao dio price spasavanja sa ostecenog svemirskog broda :D.
Da me neki robot tamo samponira pa onda vakumira thx but no thx :ooo
dream of spring...
Post Reply

Return to “Kultura, umjetnost, edukacija, nauka”