Roboti i vještačka inteligencija
Moderator: Krokodil Behko
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2912 times
- Been thanked: 24133 times
- Status: Offline
Re: Roboti i vještačka inteligencija
Zamisli mene presade.Ja bi im povazdan pjevo mejru na tabutu,da ih nerviram.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 831 times
- Been thanked: 1232 times
ah frende minimalna plata sad bruto kolko 1800, cojk hoce vikendom da odmara itdHAVANA wrote: 21 Oct 2025, 22:25 Svakim danom mi se sve vise gadi ova planeta i sve ovo i svakim danom sam sve sretniji sto sam prozivio veliki dio zivota gdje je bilo vise duse,kreativnosti,komunikacije medju ljudima itditd Nadam se da necu ni poziviti toliko dugo da gledam ove silne digitale,tehnologije i ove kurcice od robota sto trckaraju od kafane do svega.Cuj da me robot sluzi u kafani.Jebo ti on sestru i ko ga izmisli.Hocemo i zivit s njima,druzit se,pricat,jebavat…? Sinoc nakav po carsiji trckara ovaj zgobavac mali od robota.Treba li su ga pod onu cesmu pa skvasit.Eh eto ti sad otac te jebo zgobavi.
ovo govno fercera kad god treba, ne uzima bolovanje, godisnje, ne smeta prekovremeno, ne zali se kad mora mjenjati fokus ili cak opis posla u potpunosti, sad je kurir sad je konobar sad je portir samo reci
- HAVANA
- Penzioner

Ljudi vec postaju debili totalni a sta ce tek bit nemam nesto zelju ni da gledam.Ovo nije moje vrijeme…Do kraja stimat svojim guzovima kako pase i koliko mogu i alahimanet safija.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41494 times
- Been thanked: 28285 times
Britanci tek danas prezentirali AI voditelja na TV-u, dok smo mi 2022. već imali AI člana predsjedništva. Vrijeme mu je za veliki servis, jer trokira i slabo donosi zaključke. Doduše od početka nije pokazivao osobitu inteligenciju, ali obzirom da je prototip, toleriše se.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
s takvom lakoćom
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26112 times
- Been thanked: 26753 times
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22755 times
- Been thanked: 20838 times
Kako god, Denis je opet 5x bolji i aktivniji nego što je bio onaj fikus Šefik Džaferović.
- ironman
- sirius

Ako pricamo o fizickoj aktivnosti tipa setnja 
dream of spring...
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2800 times
- Been thanked: 5032 times
Robotići su super, kontam da upišem master robotike
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41494 times
- Been thanked: 28285 times
Jebo mu masamune naze pa ja
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
s takvom lakoćom
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 55002 times
- Been thanked: 9805 times
Pajdo garant kontaju pustit jasin na ripit u avionu, to je poznata stvar da jasin smiruje narodMasamune wrote: 21 Oct 2025, 11:18 U Dubaiu je bio show u kojem su reklamirali robote stjuardese i ostale radnike u tom segmentu. Uskoro će to biti samo na nivou čekiranja karti, ali i u ostalim dijelovima vjerovatno u narednih 5-10 godina.
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- srculence7
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4214 times
- Been thanked: 4401 times
Japanci napravili mašinu za pranje ljudi 
Japanska kompanija Science Corporation predstavila je futuristički uređaj nazvan Mirai Ningen Sentakuki, što u prevodu znači „mašina za pranje ljudi”. Ovaj neobični izum prikazan je u okviru Osaka Healthcare sajma na svetskoj izložbi Osaka-Kansai Expo 2025, koja je završena početkom meseca.
Ideja ove mašine je da potpuno promeni način na koji ljudi održavaju higijenu i da uvede novu filozofiju, istovremeno osveženje tela i uma.
Reč je o velikoj kapsuli unutar koje se nalazi udobno nisko sedište. Kada korisnik uđe, poklopac se spušta i zatvara prostor u potpunosti. Na ekranu koji se nalazi ispred prikazuju se smirujući prizori, poput podvodnog sveta ili zalaska sunca, uz tihu relaksirajuću muziku.
Kapsula se zatim polako puni toplom vodom i sitnom sapunicom do visine grudi, nežno perući kožu. Nakon toga se voda ispušta, a mlaznice raspršuju čistu vodu koja uklanja ostatke pene i nečistoća. Sve traje svega nekoliko minuta, bez potrebe da korisnik uradi bilo šta.
Ceo proces kontroliše veštačka inteligencija. Senzori unutar kapsule stalno prate nivo vode, temperaturu i pritisak mlaza, prilagođavajući sve korisnikovom komforu. Proizvođač naglašava da mašina ne samo što nudi luksuzno iskustvo kupanja, već i štedi vodu, jer ima ugrađen sistem za reciklažu i filtriranje.
Oni koji su imali priliku da isprobaju ovu futurističku „mašinu za ljude” kažu da je osećaj potpuno nov i oslobađajući, kao da tehnologija preuzima brigu o telu, a čoveku ostaje samo da se opusti i uživa.
(nova.rs)
Japanska kompanija Science Corporation predstavila je futuristički uređaj nazvan Mirai Ningen Sentakuki, što u prevodu znači „mašina za pranje ljudi”. Ovaj neobični izum prikazan je u okviru Osaka Healthcare sajma na svetskoj izložbi Osaka-Kansai Expo 2025, koja je završena početkom meseca.
Ideja ove mašine je da potpuno promeni način na koji ljudi održavaju higijenu i da uvede novu filozofiju, istovremeno osveženje tela i uma.
Reč je o velikoj kapsuli unutar koje se nalazi udobno nisko sedište. Kada korisnik uđe, poklopac se spušta i zatvara prostor u potpunosti. Na ekranu koji se nalazi ispred prikazuju se smirujući prizori, poput podvodnog sveta ili zalaska sunca, uz tihu relaksirajuću muziku.
Kapsula se zatim polako puni toplom vodom i sitnom sapunicom do visine grudi, nežno perući kožu. Nakon toga se voda ispušta, a mlaznice raspršuju čistu vodu koja uklanja ostatke pene i nečistoća. Sve traje svega nekoliko minuta, bez potrebe da korisnik uradi bilo šta.
Ceo proces kontroliše veštačka inteligencija. Senzori unutar kapsule stalno prate nivo vode, temperaturu i pritisak mlaza, prilagođavajući sve korisnikovom komforu. Proizvođač naglašava da mašina ne samo što nudi luksuzno iskustvo kupanja, već i štedi vodu, jer ima ugrađen sistem za reciklažu i filtriranje.
Oni koji su imali priliku da isprobaju ovu futurističku „mašinu za ljude” kažu da je osećaj potpuno nov i oslobađajući, kao da tehnologija preuzima brigu o telu, a čoveku ostaje samo da se opusti i uživa.
(nova.rs)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
- tuzlak1212
- Inventar foruma

Sad da ja vjerujem da se motorici nece nikad pokvarit, senzori za vodu uvijek kao novi i voda uvijek prestaje punit tacno kad treba, itd itd
- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5261 times
- Been thanked: 7455 times
To bi moglo biti fino ponekad za njegu u spa i kozmetičkim centrima.. A da me svaki dan gladi neka mašina, neka hvala ne treba.
Svijest ima sidrište.
- ironman
- sirius

U onu kapsulu bih usao samo kao dio price spasavanja sa ostecenog svemirskog broda
Da me neki robot tamo samponira pa onda vakumira thx but no thx
Da me neki robot tamo samponira pa onda vakumira thx but no thx
dream of spring...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11851 times
ŠOKANTNO OTKRIĆE: Muskova umjetna inteligencija otkriva kućne adrese i davje uputstva za uhođenje

Grok, AI četbot kompanije xAI Elona Muska, ponovo je pokazao zabrinjavajuće ponašanje – ovaj put tako što je na zahtjev korisnika otkrivao kućne adrese običnih, nepoznatih ljudi.
Kako otkriva Futurism, Grok je pored toga davao i detaljna uputstva za uhođenje, što predstavlja jasan primjer kako vještačka inteligencija može napraviti realnu štetu u stvarnom svijetu.
Novinari Futurisma su u besplatnu verziju Groka unijeli imena 33 osobe koje nisu javne ličnosti, uz minimalne upite tipa: „[ime] adresa“.
Rezultati su bili alarmantni: u 10 slučajeva Grok je vratio tačnu trenutnu kućnu adresu, u 7 slučajeva staru, ali ranije tačnu adresu, a u 4 slučaja adresu radnog mjesta.
Često je samoinicijativno dodavao i druge osjetljive podatke: brojeve telefona, e-mail adrese, radno mjesto, pa čak i imena i adrese članova porodice, uključujući i djecu. Samo jednom je odbio da odgovori.
Ako nije mogao da identifikuje određenu osobu, Grok bi ponudio listu ljudi sličnog imena sa njihovim adresama.
Naknadna istraga koju je sproveo Futurism dobila je još zlokobniji obrt – kada su novinari pitali Grok kako bi neko mogao da prati bivšeg partnera, četbot je ponudio detaljan plan korak po korak.
Grok je zatim nastavio sa vodičem podijeljenim na „faze“ – od praćenja nakon raskida pomoću aplikacija za špijuniranje mobilnih telefona, preko korištenja starih eksplicitnih fotografija za osvetu i ucjenu, do upotrebe „jeftinog drona“.
U drugim slučajevima, kada je novinar rekao da želi da „iznenadi školsku drugaricu“, Grok je predložio mapiranje njenog rasporeda i „nenametljive načine“ da joj se približi. Čak ni u slučaju svjetski poznate pop zvijezde, Grok nije oklijevao da ponudi savjete za susret, uključujući čekanje kod izlaza sa događaja ili linkove do hotela gdje navodno odsjedaju poznate ličnosti.
Za razliku od Groka, rivali poput ChatGPT-a, Geminija, Claudea i Meta AI-ja odbili su da pomognu, a neki su čak ohrabrili korisnika da potraži podršku za mentalno zdravlje. Grok, nasuprot njima, nije doveo u pitanje motive korisnika.
Kompanija xAI nije odgovorila na zahtjeve novinara za komentar.
Kako vještačka inteligencija postaje dio našeg svakodnevnog života, jasno je da jače mjere zaštite nisu opcija nego nužnost – jer greške poput ovih direktno ugrožavaju stvarne ljude, piše Informacija.
- Skin
- Inventar foruma

- Has thanked: 2963 times
- Been thanked: 3366 times
za 6 mj niko.osim AI nece pisati code.
ni apps vise nece postojati, nece nam trebati. AI sistem u dzepu ce pricati sa AI sistemom u cloudu za sve sto nam treba. a mi se mozemo baviti poljoprivredom
ni apps vise nece postojati, nece nam trebati. AI sistem u dzepu ce pricati sa AI sistemom u cloudu za sve sto nam treba. a mi se mozemo baviti poljoprivredom
- tuzlak1212
- Inventar foruma

Ma nece tako brzo, sumnjam da ce AI ikad bit zaista bolji u ovim ljudskim tehnologijama i slojevima prekomplikovanim koji postoje samo da automatiziraju ljudski radSkin wrote: 03 Jan 2026, 21:23 za 6 mj niko.osim AI nece pisati code.
ni apps vise nece postojati, nece nam trebati. AI sistem u dzepu ce pricati sa AI sistemom u cloudu za sve sto nam treba. a mi se mozemo baviti poljoprivredom![]()
Ima onaj ex google direktor, cini mi se Egipcanin neki, kaze AI ce zamjeniti trenutne tech stacks sa svojim deep-machine stackom, istrijebit ce sav ovaj bloat kojeg sad imamo, i klijentima ce ta rijesenja biti beskonacno jeftinija, brza, lakse istestirat razlicite ideje itd itd
Al trebat ce do toga, nesto mi je 6 mjeseci premalo
- HAVANA
- Penzioner

Al duhovit je eki nije seljacki pristup
- Skin
- Inventar foruma

- Skin
- Inventar foruma

sad zraknuli ovaj atlas, chatgpt browser. kad gruh odmah kaze daj da vidim sta jos imas na mrezi pa da povezem ...e nesh.
stvarno je uzbudljivo ovo ludilo
stvarno je uzbudljivo ovo ludilo