To je samo u tvojoj glavi i u tvom kartonu, uz tebe smoKrokodil Behko wrote: 08 Nov 2025, 10:24tuzlak1212 wrote: 08 Nov 2025, 10:04 Malo je naroda koji pretrpe genocid i apologetisu genocide
Vama treba medalju dati, al onu neku pogrdnu medalju
Slicno smo jevrejima po tom pitanju, daj samo da ja svoje dupe spasim i tako to
Ali su zato tu narodi (ili dijelovi naroda) koji pretrpe genocid od drugog naroda, nošenog nekom zločinačkom ideologijom, pa se na kraju i sami prihevtaju uz tu (pra)ideologiju, brane je, propagiraju, i vjeruju da će vrhovni planetarni lider te ideologije ( ili bar regionalni ) biti na njihovoj strani, protiv onog naroda počinitelja.
AMERIKA
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 830 times
- Been thanked: 1232 times
- Status: Offline
Re: AMERIKA
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22755 times
- Been thanked: 20838 times
Na šta ti aludiraš? Da nas boli k za Palestinom?tuzlak1212 wrote: 08 Nov 2025, 12:42 Samo nek na mene ne pucaju
Ostalih mi je zao onoliko koliko ne rusi moje interese
Zlocince cu krivit onoliko koliko ne rusi moje interese
Jevrejska posla, ciganluk i cifutarenje
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
A to te smeta? To je izgleda rezervisano samo za drugu stranu da to piše, pa te nisam vidio da se buniš.Masamune wrote: 08 Nov 2025, 14:52Na šta ti aludiraš? Da nas boli k za Palestinom?tuzlak1212 wrote: 08 Nov 2025, 12:42 Samo nek na mene ne pucaju
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11851 times
tuzlak1212 wrote: 08 Nov 2025, 12:47To je samo u tvojoj glavi i u tvom kartonu, uz tebe smoKrokodil Behko wrote: 08 Nov 2025, 10:24
Ali su zato tu narodi (ili dijelovi naroda) koji pretrpe genocid od drugog naroda, nošenog nekom zločinačkom ideologijom, pa se na kraju i sami prihevtaju uz tu (pra)ideologiju, brane je, propagiraju, i vjeruju da će vrhovni planetarni lider te ideologije ( ili bar regionalni ) biti na njihovoj strani, protiv onog naroda počinitelja.
Ne, ne.. To jeste tako, samo se treba malo načitati neke korisne literature, a bogami i razmisliti.
I ja sam uz tebe i potičem te da napraviš taj odvažni iskorak, u razvoju svoje političke misli.
Ovako, žali bože vremena i za ovih par redaka
- tuzlak1212
- Inventar foruma

Iz tebe cesto izmedju redova ispliva da ne znas ni u kojoj godini zivis kamoli sta se cita u toj godini, a kamoli da jos nekom savjetujes sta da se citaKrokodil Behko wrote: 08 Nov 2025, 16:24
Ne, ne.. To jeste tako, samo se treba malo načitati neke korisne literature, a bogami i razmisliti.
I ja sam uz tebe i potičem te da napraviš taj odvažni iskorak, u razvoju svoje političke misli.
Al nemam ja namjere da se raspravljam, nezz sto si tako nervozan ovih dana al ti tvoji petokolonasi koje sanjas otkako sam registrovan na forumu su nivo viljenjaka oko djeda mraza
- tuzlak1212
- Inventar foruma

Nije samo Palestina al i onaMasamune wrote: 08 Nov 2025, 14:52Na šta ti aludiraš? Da nas boli k za Palestinom?tuzlak1212 wrote: 08 Nov 2025, 12:42 Samo nek na mene ne pucaju
Necu vrtit u krug silne teme oko Ukrajine, Sirije, Iraka, Egipta, Izraela i Gaze, i jos ne znam ti na prvu sve ni nabrojat sta se sve iznijelo, pa cak i Balkana i desavanja ovdje, a da ni Americko maslo nije za Ramazana i da su oni jednaka noga na gasu u svim svijetskim sranjima kao sto je istocni blok, al argumenti budu "nemoj na njih, oni su nasi prijatelji"...
Cifutarenje, jel nije?
Last edited by tuzlak1212 on 08 Nov 2025, 16:40, edited 1 time in total.
- rocko
- Inventar foruma

- Has thanked: 253 times
- Been thanked: 157 times
Sta ce sirotinja sanja o dzabici a on vec prosi neja kaze za trranzicije.
PO sistemu ja vam.obecao bolje jer ste bjeda ono normala za grad 100 godina pod kontrolom Demokrata ti bi giviht razvalili, sad dajte donirajte meni od vase bjede .
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26112 times
- Been thanked: 26753 times
Samodestrukcija za pocetnike
Cuj ti ove teze.
SAD su ucestvovale ili pokrenule mnoge ratove isto kao i majcica rusija.
O sunce ti poljubim
Majcica rusija otvoreni pokrovitelj cetnika. Ucestvovala u agresiji na BiH.
Negira pocinjeni genocid u Srebrenici.
Opstruira drzavu na svakom koraku..a kad sno kod bliskog istoka majcica rusija je direktno pobila vise muslimana nego vilo ko na planeti.
Ali to nije tema.
Tema je odnos ka BiH.
Koji interes imate u guranju price da SAD nije na strani BiH..a jedini argument za to je genocid koji cionisti cine u Palestini.
340 miliona amera.
Garantujem da se ogromnoj nadmocnoj vecini cionisti gade i da ih oni ne podrzavaju.
Nemate argumente..jednostavno teorije su vam suplje.
Koristiti uzas i genocid u Palestini u pokusaju da se poentira a i to neuspjesno je pomalo jadno.
Ja sam Bosnjak,musliman.
Genocid u Srebrenici ili genocid u Palestini sam spomenuo par puta kad sam htio vidjeti jel sugovornici priznaju istinu..a nisam trebao iz respekta ka ubijenoj nasoj braci i sestrama..
Ovo sto trolate ti i nazif to je kao sto rekoh jadno..jer ne ide vam.
Cuj ti ove teze.
O sunce ti poljubim
Opstruira drzavu na svakom koraku..a kad sno kod bliskog istoka majcica rusija je direktno pobila vise muslimana nego vilo ko na planeti.
Ali to nije tema.
Tema je odnos ka BiH.
Koji interes imate u guranju price da SAD nije na strani BiH..a jedini argument za to je genocid koji cionisti cine u Palestini.
340 miliona amera.
Garantujem da se ogromnoj nadmocnoj vecini cionisti gade i da ih oni ne podrzavaju.
Koristiti uzas i genocid u Palestini u pokusaju da se poentira a i to neuspjesno je pomalo jadno.
Ja sam Bosnjak,musliman.
Genocid u Srebrenici ili genocid u Palestini sam spomenuo par puta kad sam htio vidjeti jel sugovornici priznaju istinu..a nisam trebao iz respekta ka ubijenoj nasoj braci i sestrama..
dream of spring...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11851 times
tuzlak1212 wrote: 08 Nov 2025, 16:34Iz tebe cesto izmedju redova ispliva da ne znas ni u kojoj godini zivis kamoli sta se cita u toj godini, a kamoli da jos nekom savjetujes sta da se citaKrokodil Behko wrote: 08 Nov 2025, 16:24
Al nemam ja namjere da se raspravljam, nezz sto si tako nervozan ovih dana al ti tvoji petokolonasi koje sanjas otkako sam registrovan na forumu su nivo viljenjaka oko djeda mraza
Ja ono šukneš al "nećeš da raspravljaš"
A šta se to čita?
Jel Hari Poter i njegova kandidatura za predsjednika?
To bi otprilike bilo jednako ozbiljno koliko i tvoje opservacije
- rocko
- Inventar foruma

- Has thanked: 253 times
- Been thanked: 157 times
99% zaboli kurac za cionistima posebno sto u USA prica protiv cionista je jednaka antisemitism a svako ko je antisemit je nacistaironman wrote: 08 Nov 2025, 16:55 Samodestrukcija za pocetnike![]()
Cuj ti ove teze.
O sunce ti poljubim![]()
Ali to nije tema.
Tema je odnos ka BiH.
340 miliona amera.
Ja sam Bosnjak,musliman.
Isti obrazac ko i tvoja prica a kad si iz carsije gdje bataljon momaka izginuo brigada izranjavanih I bataljon civila ubijenih sto granatom metkom nozem I ti kroz to prosao onda uzme Malo vise od te karte da te dotakne jer mnogo je zaboravljenih stratista Bosnjackog naroda
- tuzlak1212
- Inventar foruma

Nije tema odnos prema Bosni, tema je Amerika u sekciji Svijetironman wrote: 08 Nov 2025, 16:55 Samodestrukcija za pocetnike![]()
Cuj ti ove teze.
O sunce ti poljubim![]()
Ali to nije tema.
Tema je odnos ka BiH.
340 miliona amera.
Ja sam Bosnjak,musliman.
I mi kad na temi Amerike kazemo da su govna, onda vi pretvorite svu diskusiju na to kakav je njihov odnos prema Bosni i de nemojte tako o dobrim Amerima, andjelima cuvarima
Kada na temi o Bosni neko krene srat o Amerima, onda mozes sve svoje iznijet a i ja i Nazif i svi ce bit uz tebe, al ovdje ne mozes, da su govna jesu, da ih mozes branit ne mozes i okreces "victim card" i mislis da si nekom sukno, nisi samo si nekompetentan...
- tuzlak1212
- Inventar foruma

Pa dobro si to izvukao, blizu su tvoje fobije o petokolonasima i Hari Potter svijetKrokodil Behko wrote: 08 Nov 2025, 16:59tuzlak1212 wrote: 08 Nov 2025, 16:34
Iz tebe cesto izmedju redova ispliva da ne znas ni u kojoj godini zivis kamoli sta se cita u toj godini, a kamoli da jos nekom savjetujes sta da se cita
Ja ono šukneš al "nećeš da raspravljaš"
A šta se to čita?
Jel Hari Poter i njegova kandidatura za predsjednika?
To bi otprilike bilo jednako ozbiljno koliko i tvoje opservacije
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Kad je u pitanju Izrael, da se ja pitam, najviše bih volio da ih uopšte nema. Prije 7. oktobra 2023. godine sam govorio istu stvar, jer ono što rade decenijama je čisti aparthejd koji je sad prerastao u genocid. Da ih neki veći meteor zvekne i sruši Tel Aviv nisu ništa bolje zaslužili.tuzlak1212 wrote: 08 Nov 2025, 16:39Nije samo Palestina al i ona
Necu vrtit u krug silne teme oko Ukrajine, Sirije, Iraka, Egipta, Izraela i Gaze, i jos ne znam ti na prvu sve ni nabrojat sta se sve iznijelo, pa cak i Balkana i desavanja ovdje, a da ni Americko maslo nije za Ramazana i da su oni jednaka noga na gasu u svim svijetskim sranjima kao sto je istocni blok, al argumenti budu "nemoj na njih, oni su nasi prijatelji"...
Cifutarenje, jel nije?
Amerika je njihov talac i tamo su na pozicijama moći, ali polako se narod budi, tako da ni to neće vječno trajati. Jesu, napravili su x sranja na Bliskom Istoku za koje ne postoji opravdanje i to opet mahom jer su vjerovali Netanyahuju kad je izbila prva invazija tamo pod starijim Bushom, pa su kasnije ostali nastavili. I to sve bez priča o nekim inside jobs. Sranja je pravio i Sovjetski savez i dan danas Rusi prave sranja također. Pravili su i u Siriji i u Afganistanu, ali nekako ljudi ubjedljivo najviše galame na Ameriku jer su tako navikli.
Onda imaš nas čije je trenutno postojanje u smislu države i uređenja zasnovano na njihovom ugovoru i na koje se uglavnom Bošnjaci oslanjaju kad treba povući poteze protiv ustaša i četnika. Stotine puta su donosili odluke i ostalo u korist ove države i bili su na strani pravde pred UN-om. X puta sam rekao da kao Bošnjak nemaš luksuz da ih pljuješ za neke postupke na drugim krajevima planete, jer da nas nisu podržavali ovoliko dugo nas bi ovdje poklopili devedesetih. Da, zaustavili su nas pred Banja Lukom. Možda nisu trebali. Možda su znali bolje od nas u tom momentu da ako krenemo dalje da bi nas izginulo možda još 50 hiljada, a narodu je više bilo muka od rata. Naša Tuzla je bila poprilično neokrznuta za razliku od većine drugih dijelova ove države, jer su ljudi davali živote na frontovima izvan Tuzle i već su uveliko bili na izmaku snage. Međutim, osjetilo se to i ovdje. Mi smo jbt leću jeli mjesecima jer ničeg drugog nije bilo, a neki ljudi nisu ništa imali. Koliko smo puta samo dobili brašno (ako se uopšte moglo doći do istog) koje se ucrvalo i puno čega drugog.
Tako da, kad pričamo o Americi ovdje ili na temi o Bosni to je itekako povezano samim tim ko si i gdje živiš. Da bogdom nema ćifuta i Izraela ili da pljujemo po Americi na bukvalno svim nivoima ovog društva je želja, ali realnost je nešto drugo. Nije to ćifutarenje, već nemaš drugog izbora nego da se baviš sobom pogotovo jer si, u kontekstu svijeta, beznačajan i malen i moraš praviti kompromise i biti osvješten. Tvrtko je pravio kompromise da sačuva BiH od mnogo jačih sila i mnogi nakon njega. Ni danas nije drugačije.
I kao šlag na kraju tu je Haris Zahiragić koji viče da bismo se trebali okrenuti BRICS-u čiji je jedan od osnivača Rusija koja nikad ni željela dobro ovoj državi i našem narodu... e to je ono što ljudi ovdje prozivaju. Takav mentalitet koji samo može naš narod odvesti u nestanak dugoročno gledano. Samo su za vrijeme Jelcina bili korektni prema nama i to iz razloga što su se raspadali i bavili isključivo svojim problemima, ali hajmo mi pljuvati po Americi. Također, ovo uopšte ne znači da je nama manje stalo do Palestine i ostalog.
Last edited by Masamune on 08 Nov 2025, 18:39, edited 1 time in total.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Svako je odgovoran za svoje upise. Ako ne reagujem na nešto što npr. ironman i Behko pišu ne znači da se s time slažem 100%, ali se naravno više slažem sa njima nego vama. To je očito čisto iz razloga jer ne uzimate u obzir stvarnu sliku i naše mogućnosti.Naseef Mushroom wrote: 08 Nov 2025, 16:16A to te smeta? To je izgleda rezervisano samo za drugu stranu da to piše, pa te nisam vidio da se buniš.
- ironman
- sirius

Kakva bolan victim card?tuzlak1212 wrote: 08 Nov 2025, 17:09Nije tema odnos prema Bosni, tema je Amerika u sekciji Svijetironman wrote: 08 Nov 2025, 16:55 Samodestrukcija za pocetnike![]()
Cuj ti ove teze.
O sunce ti poljubim![]()
Ali to nije tema.
Tema je odnos ka BiH.
340 miliona amera.
Ja sam Bosnjak,musliman.
I mi kad na temi Amerike kazemo da su govna, onda vi pretvorite svu diskusiju na to kakav je njihov odnos prema Bosni i de nemojte tako o dobrim Amerima, andjelima cuvarima
Kada na temi o Bosni neko krene srat o Amerima, onda mozes sve svoje iznijet a i ja i Nazif i svi ce bit uz tebe, al ovdje ne mozes, da su govna jesu, da ih mozes branit ne mozes i okreces "victim card" i mislis da si nekom sukno, nisi samo si nekompetentan...
Od pocetka vam govorim da glumite globalne pravednike a pokrica nemate.
Pokusavam pokazat u cemu grijesite tj ispadate dvolicni..
Ovo za spustanje...to mi nikad nije namjera radit umotano.
Pa ovdje ti glumis zrtvu.
Zivjeti u svim pogodnostima zapada a bljuvati o tome kako se ne slazes sa svojim nacinom zivota je dvolicno.
Jer zivjeti u onim rezimima koji po vasoj prici nisu zli je malo vise drugacije..
Najgluplje mi je kad se smatra da ja branim SAD
Svi zivimo SAD nacin zivota koliko god lagali sebe i druge da to nije istina.
O tome ja pricam..
dream of spring...
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14408 times
- Been thanked: 24190 times
A sta ti je alternativa?tuzlak1212 wrote: 08 Nov 2025, 17:09Nije tema odnos prema Bosni, tema je Amerika u sekciji Svijetironman wrote: 08 Nov 2025, 16:55 Samodestrukcija za pocetnike![]()
Cuj ti ove teze.
O sunce ti poljubim![]()
Ali to nije tema.
Tema je odnos ka BiH.
340 miliona amera.
Ja sam Bosnjak,musliman.
Ozbiljno pitam.
Dozvolite da se obratimo
- ironman
- sirius

Mozda ova velika Amerika sad
Strancima koji traže vize za boravak u SAD-u može biti odbijen zahtjev ako imaju određena medicinska stanja, uključujući dijabetes ili gojaznost, prema direktivi administracije američkog predsjednika Donalda Trumpa koju je objavio CBS News.
dream of spring...
- Nice
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 24452 times
- Been thanked: 10614 times
- harlekin
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 167 times
- Been thanked: 374 times
"Od početka američke invazije 2003. godine, broj žrtava u Iraku varira ovisno o izvoru i metodologiji, ali se procjenjuje da je više od 600.000 ljudi poginulo nasilnom smrću"Masamune wrote: 08 Nov 2025, 18:38Svako je odgovoran za svoje upise. Ako ne reagujem na nešto što npr. ironman i Behko pišu ne znači da se s time slažem 100%, ali se naravno više slažem sa njima nego vama. To je očito čisto iz razloga jer ne uzimate u obzir stvarnu sliku i naše mogućnosti.Naseef Mushroom wrote: 08 Nov 2025, 16:16
A to te smeta? To je izgleda rezervisano samo za drugu stranu da to piše, pa te nisam vidio da se buniš.
Stvarna slika je da ti podrzavas ove odgovorne zlocince,na cijem racunu je uz mnogobrojne ostale i Palestina,kako velis odgovoran si za svoje upise tj velicanje zlocinaca i agresora.
Zato nekako glupo kad ti pricas o Palestini,nest kao kad Trump hoce im pomoci tako da salje oruzje da ih pobiju.
Glupo jbo ga ti.