Budalastina izrael.je cuko kojeg kad treba Amerika pusti s lanca samo nekada se otrgne sa lanca e pa pobjesni .Masamune wrote: 08 Nov 2025, 18:26Kad je u pitanju Izrael, da se ja pitam, najviše bih volio da ih uopšte nema. Prije 7. oktobra 2023. godine sam govorio istu stvar, jer ono što rade decenijama je čisti aparthejd koji je sad prerastao u genocid. Da ih neki veći meteor zvekne i sruši Tel Aviv nisu ništa bolje zaslužili.tuzlak1212 wrote: 08 Nov 2025, 16:39
Nije samo Palestina al i ona
Necu vrtit u krug silne teme oko Ukrajine, Sirije, Iraka, Egipta, Izraela i Gaze, i jos ne znam ti na prvu sve ni nabrojat sta se sve iznijelo, pa cak i Balkana i desavanja ovdje, a da ni Americko maslo nije za Ramazana i da su oni jednaka noga na gasu u svim svijetskim sranjima kao sto je istocni blok, al argumenti budu "nemoj na njih, oni su nasi prijatelji"...
Cifutarenje, jel nije?
Amerika je njihov talac i tamo su na pozicijama moći, ali polako se narod budi, tako da ni to neće vječno trajati. Jesu, napravili su x sranja na Bliskom Istoku za koje ne postoji opravdanje i to opet mahom jer su vjerovali Netanyahuju kad je izbila prva invazija tamo pod starijim Bushom, pa su kasnije ostali nastavili. I to sve bez priča o nekim inside jobs. Sranja je pravio i Sovjetski savez i dan danas Rusi prave sranja također. Pravili su i u Siriji i u Afganistanu, ali nekako ljudi ubjedljivo najviše galame na Ameriku jer su tako navikli.
Onda imaš nas čije je trenutno postojanje u smislu države i uređenja zasnovano na njihovom ugovoru i na koje se uglavnom Bošnjaci oslanjaju kad treba povući poteze protiv ustaša i četnika. Stotine puta su donosili odluke i ostalo u korist ove države i bili su na strani pravde pred UN-om. X puta sam rekao da kao Bošnjak nemaš luksuz da ih pljuješ za neke postupke na drugim krajevima planete, jer da nas nisu podržavali ovoliko dugo nas bi ovdje poklopili devedesetih. Da, zaustavili su nas pred Banja Lukom. Možda nisu trebali. Možda su znali bolje od nas u tom momentu da ako krenemo dalje da bi nas izginulo možda još 50 hiljada, a narodu je više bilo muka od rata. Naša Tuzla je bila poprilično neokrznuta za razliku od većine drugih dijelova ove države, jer su ljudi davali živote na frontovima izvan Tuzle i već su uveliko bili na izmaku snage. Međutim, osjetilo se to i ovdje. Mi smo jbt leću jeli mjesecima jer ničeg drugog nije bilo, a neki ljudi nisu ništa imali. Koliko smo puta samo dobili brašno (ako se uopšte moglo doći do istog) koje se ucrvalo i puno čega drugog.
Tako da, kad pričamo o Americi ovdje ili na temi o Bosni to je itekako povezano samim tim ko si i gdje živiš. Da bogdom nema ćifuta i Izraela ili da pljujemo po Americi na bukvalno svim nivoima ovog društva je želja, ali realnost je nešto drugo. Nije to ćifutarenje, već nemaš drugog izbora nego da se baviš sobom pogotovo jer si, u kontekstu svijeta, beznačajan i malen i moraš praviti kompromise i biti osvješten. Tvrtko je pravio kompromise da sačuva BiH od mnogo jačih sila i mnogi nakon njega. Ni danas nije drugačije.
I kao šlag na kraju tu je Haris Zahiragić koji viče da bismo se trebali okrenuti BRICS-u čiji je jedan od osnivača Rusija koja nikad ni željela dobro ovoj državi i našem narodu... e to je ono što ljudi ovdje prozivaju. Takav mentalitet koji samo može naš narod odvesti u nestanak dugoročno gledano. Samo su za vrijeme Jelcina bili korektni prema nama i to iz razloga što su se raspadali i bavili isključivo svojim problemima, ali hajmo mi pljuvati po Americi. Također, ovo uopšte ne znači da je nama manje stalo do Palestine i ostalog.
2023 Demokrate I Bajdena su imali vlast I stari cionista je podrzao genocide sakom I kapom.
Za Jelcina su ukrajinski i Ruski placenici dolazili da kolju PO Bosni a on krsio sankcije srbiji I lobiro za ukidanje istih
Realno srbadija vidi vise od Turaka I Arapa nego od rusa , od rusa dobiji clanak podrske u informeru I drugoj srpskoj zutoj stampi I onda karu za zube to je domet ruske podrske.
Balkan je intresna zona UK I pod kontrolom mi-6 srecom UK je PO kontrolom US