Rusija
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- drugrankovic
- Inventar foruma

- Status: Offline
Re: Amnesty international: Brojni zločini Rusije u Siriji
Zadnjih par dana malo malo i op... ko kamen!
Koja bi mi se sad naguzila ne gine joj reanimacija!
Koja bi mi se sad naguzila ne gine joj reanimacija!
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Da li dolazi kraj petrodolaru?
Istorijski energetski sporazum između Kine i Rusije je pravi primer dedolarizacije jer će ove dve države vršiti isplate u juanima i rubljama. Još uvek je prerano očekivati neku dramatičnu promenu u svetskoj trgovini naftom, ali ovim tempom bi tako nešto moglo da se očekuje u budućnosti.
Kina će uvesti petrojuan dok Rusija razmatra o tome da uvede svoju naftnu valutu. Čak se veruje i da bi Kina i Rusija mogle podržati svoje valute zlatom, što objašnjava zašto su prikupljale toliko zlata proteklih godina.
U međuvremenu, još neke države Evroazije se kreću u ovom pravcu: Iran i Indija sada trguju u rupijama umesto u dolarima. Pošto je Teheran važan izvoznik nafte, a Nju Delhi važan uvoznik, nije čudo što su ove dve zemlje započele proces dedolarizacije.
Geopolitička uloga petrodolara je još uvek važan egzistencijalni faktor zalivskih država i Vašingtona jer treba da nadoknadi dug od 20 triliona dolara u 2017. godini.
Petrodolar je duboko integrisan sa hegemonijom Vašingtona, a evroazijske integracije zavise isključivo od postepenog pada proboja dolara na evroazijsko tržište. Ukoliko dolar više ne bi bio rezervna valuta, Amerikanci ne bi više mogli šakom i kapom da plaćaju ratove i saveznike, od čega bi čitava planeta imala koristi.
Očigledno je da SAD nisu uspele da spreče evroazijske integracije i da je multipolarni svet, na čelu sa Pekingom, Moskvom i Teheranom, shvatio da će s nezavisnošću od dolara doći do kraha Vašingtona.
Kina će uvesti petrojuan dok Rusija razmatra o tome da uvede svoju naftnu valutu. Čak se veruje i da bi Kina i Rusija mogle podržati svoje valute zlatom, što objašnjava zašto su prikupljale toliko zlata proteklih godina.
U međuvremenu, još neke države Evroazije se kreću u ovom pravcu: Iran i Indija sada trguju u rupijama umesto u dolarima. Pošto je Teheran važan izvoznik nafte, a Nju Delhi važan uvoznik, nije čudo što su ove dve zemlje započele proces dedolarizacije.
Geopolitička uloga petrodolara je još uvek važan egzistencijalni faktor zalivskih država i Vašingtona jer treba da nadoknadi dug od 20 triliona dolara u 2017. godini.
Petrodolar je duboko integrisan sa hegemonijom Vašingtona, a evroazijske integracije zavise isključivo od postepenog pada proboja dolara na evroazijsko tržište. Ukoliko dolar više ne bi bio rezervna valuta, Amerikanci ne bi više mogli šakom i kapom da plaćaju ratove i saveznike, od čega bi čitava planeta imala koristi.
Očigledno je da SAD nisu uspele da spreče evroazijske integracije i da je multipolarni svet, na čelu sa Pekingom, Moskvom i Teheranom, shvatio da će s nezavisnošću od dolara doći do kraha Vašingtona.
Re: Da li dolazi kraj petrodolaru?
Pusti sanak 
ne vrijede trenutno ni pišljiva boba ni rubalj ni juan
Habibti, ya nour el - ain... 
To znam...ali kreće trgovina naftom bez dolara...Niko ne tvrdi da Arapi neće trgovati u nekoj novoj valuti ali puno država hoće.storm wrote:Pusti sanak
Pa meni je i logično, da sa svojom sirovinom trguje svako kako hoće 
Radi se o stabilnosti poslovanja... puno se gubi na konverzaciji valuta ( ili dobija)... pa u tome vjerojatno leži razlog trgovanja u jednoj valuti ( uglavnom).
A to je iniciativa rusa, znamo iz kojih razloga.
Radi se o stabilnosti poslovanja... puno se gubi na konverzaciji valuta ( ili dobija)... pa u tome vjerojatno leži razlog trgovanja u jednoj valuti ( uglavnom).
- STrendzer
- Inventar foruma

- Been thanked: 1 time
Nadam s eda ce uspjet,bitno je pocet bez obzira koliko jeftin Juan ili Rublja trenutno bili.To su uvijek relativne stvari.Nista nije jeftinije od Dolara ali ih kauboji stancaju u akordu.
Bilo bi vrijeme da se kaubojima ocita lekcija zauvijek.
Neće, dok su arapi na američkoj strani....eto sad su i Iran dobili pod svoje, ukinuvši sankcije.STrendzer wrote:Nadam s eda ce uspjet,bitno je pocet bez obzira koliko jeftin Juan ili Rublja trenutno bili.To su uvijek relativne stvari.Nista nije jeftinije od Dolara ali ih kauboji stancaju u akordu.
Putina uništava nametnuta niska cijena nafte, pa valutnim mahinacijama pokušava izvući što bolji položaj....zašto, do sad nikoga nije smetao petrodollar?
Daleko od toga da sam na strani kauboja...ali ni ruski medo, nema ništa bolji plan.
I Gadafi je maknut jer je tražio da se nafta trguje u valuti sa zlatnom podlogom. Ameri zarađuju baš zbog petrodolara. Oni daju hartiju za naftu. Neće dolar propasti pre će biti treći svetski rat al će malko oslabiti zbog trgovine u drugim valutama.storm wrote:Pa meni je i logično, da sa svojom sirovinom trguje svako kako hoće
Kako nikom??? Pa Gadafi je tražio valutu u zlatnoj podlozi da se trguje naftastorm wrote:Neće, dok su arapi na američkoj strani....eto sad su i Iran dobili pod svoje, ukinuvši sankcije.STrendzer wrote:Nadam s eda ce uspjet,bitno je pocet bez obzira koliko jeftin Juan ili Rublja trenutno bili.To su uvijek relativne stvari.Nista nije jeftinije od Dolara ali ih kauboji stancaju u akordu.
Putina uništava nametnuta niska cijena nafte, pa valutnim mahinacijama pokušava izvući što bolji položaj....zašto, do sad nikoga nije smetao petrodollar?
Daleko od toga da sam na strani kauboja...ali ni ruski medo, nema ništa bolji plan.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11851 times
Teško. Većina nafte je kod Arapa, a oni su uz Jenkije, skupa sa cijelom Evropom.
- Mohr
- Inventar foruma

- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 21 times
Majka Росси́я je prvi svjetski proizvođačKrokodil Behko wrote:Teško. Većina nafte je kod Arapa, a oni su uz Jenkije, skupa sa cijelom Evropom.
Pritom, nikako da konačno obratite pažnju na fakat da Yankeeji polagano puštaju niz vodu bratiju iz Rijada
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11851 times
Rusi špijuniraju tuđi izmet

No, nije problem gdje nego kako. Naime, s obzirom da u to vrijeme još nisu bile razvijene naprave za prisluškivanje, Staljinova policija skupljala je izmet koji je potom pomno analiziran.
'Kakica špijunažu' razotkrio je bivši sovjetski agent Igor Atamanenko koji tvrdi da je nabasao na neobičan projekt dok je istraživao arhive ruskih tajnih službi.
Projekt je vodio jedan od najpouzdanijih Staljinovih ljudi i zloglasni šef policije, Lavrentij Berija. A iz nečijeg izmeta se, pojasnio je Atamanenko, može svašta saznati o osobi.
'Ako su u njemu bile velike razine aminokiseline triptofan, znači da je osoba smirena i pristupačna. A ukoliko, primjerice, u izmetu nema kalija, znači da je osoba nervozna i da pati od nesanice', kazao je Atamanenko.
Tvrdi da su u prosincu 1949., prilikom posjete Mao Ce-tunga Moskvi, Staljinovi policajci za kineskog lidera instalirali posebne zahode koji nisu bili priključeni na kanalizaciju nego na tajne kutije.
Nakon što je 10 dana pomno proučavao njegov izmet i dobio rezultate, Staljin je odlučio potpisati sporazum s Mao Ce-tungom. Projekt 'kakica špijunaže' zaustavio je Nikita Hruščov, piše BBC.
(Dnevnik.hr)
- Vladimir RUS
- Aktivni forumaš

Re: Rusi špijuniraju tuđi izmet
S obzirom na nedovoljnu tehničku opremljenost naših obavještajnih službi nebi se iznenadio da i oni (djelimično) pribjegavaju toj metodi. 
- Rockefeller
- Aktivni forumaš

Ja se smijem kladit da sam jedne prilike dok sam još obilazio oko fakulteta čuo profesoricu statistike da se to i damas radi.
Like Frankie said I did it my way!
Waving your banner all over the place
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

- Has thanked: 4449 times
- Been thanked: 3406 times
Ja sam opet cuo da to Rusi jedu, a spijunaza im dodje kao izgovor.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
Vlada je u tim akcijama glavni dobrovoljac,on bi za svog Putka i kakicu čačk'o 
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Vladimir RUS
- Aktivni forumaš

- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4449 times
- Been thanked: 3406 times
Interesuje me kako istrazuju kad je proljev u pitanju? Na slamku?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.