naravno da te zabole...
na kosovo si mogao otici dobrovoljno ko i mnogi, pravac pristina sa vojnickom knjizicom mada su mnogi dosli i sa licnom kartom samo...
za tvoju informaciju pored bosne, ucesnik sam rata u ocuvanju integriteta teritorije sfjr koji drzava priznaje do proleca 1992, dubrovacko i trebinjsko ratiste u mom slucaju, potom kosovo 1998 prije bombardovanja kada se rat vodio skoro godinu dana u unistavanju gerile siptarske koja je stalno atakovala na policiju i po selima srspkim..., i tokom bombardovanja kada je bio konacan epilog tj kraj rata...
ya rayliku od drugih zemalja u regionu dje su odavno priznata im prava, pa imaju i penzije na sto sta kod nas je deceije dvije milosevicevu parolu o eucescu u ratu astavljalo demokratsko rukovodstvo j yuti izdajnici pa smo tim toboz neucescem ispali krelci i majmuni a svi vi ostali puno pametniji... u hrvatskoj ispade vise braitelja od penzionera ... ali ih postuju...
no, promjenilo se, moralo je... i kancelarija evropska je prihvatila zakon predlozeni kao i ministartsvo za boracka pitanja i ubrzo ce biti usvojen... to nema veze sa vlascu koja ce biti... evo u novembru se potpisao memorandum sa 32 fakulteta u srbiji ya besplatno skolovanje za decu boraca... krenulo je i evo deo toga:
Država Srbija je ponosna na svoje borce, država Srbija je ponosna na one koji su je branili. Ovo je deo našeg duga prema njima, njihovim porodicama i ovo je način da čitavo društvo pokaže koliko cenimo njihovu žrtvu", rekao je Vulin na konferenciji za novinare u Beogradu.
Vulin je rekao da će novim zakonom o socijalnim davanjima za veterene i njihove porodice biti obezbeđeno besplatno visoko obrazovanje za decu palih boraca, ratnih vojnih invalida i boraca.
što se tiče novog zakona ocekuje se brzo jer je povucen kako bi se raymotrile eke prituzbe aktivista takozvanih oko zrtava seksualog naislja uratu i nestalih, da se i oni ubace u zako , o ono sovno je proslo kancelariju evropsku i nasu... a izmejdu ostalog je i sledece
Zakon predviđa da penzije dobiju svi koji su učestvovali u Drugom svetskom ratu, kao i oni koji su bili deo jugoslovenske vojske i učestvovali u vojnim akcijama sa ciljem očuvanja "teritrorijalnog integriteta Jugoslavije" u ratovima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini do proleća 1992. godine.
Penzije će dobiti i oni koji su učestvovali u ratu na Kosovu u periodu od 24. marta do 26. juna 1999. godine.
ono sto je zalosno je da je beograd od 1993 uveo 50 procenata popusta na info stan, a u ns tek sada je predlozio grad i krenuo da to dadne i borcima ovog kraja... slobo je ocito gledo samo svoje beogradjane...
ok nije nam lako, ali pokrenulo se i dolazi pravda na svoje...
tako da prije no sto laprdas ovdje s tolkim zarom o nekoj pravdi za srbe , podji od cijenice da smo u srbiji degradirani bili dvije deceije...
i prije ego krees kupovat te jebene s 300 zapitaj se ko ce ti snjima ratovat junace?
mi koji smo izjebani i dvije decenije sklonjeni u cosak dok se marva nakotila?

nidje porazeni nijesmo na vojno polje a ispadosmo najveci gubitnici
sto se hrvatske i srbije tice, oni ce svoje nastaviti ali ko saveznici u cerupanju bosne... kako su i imali planove... ok imali su i bosnjaci svoje dzamahiristicke ciljeve ...
vrjeme je za mir
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”