Stvar je u tome što ti ne možeš napisati ni najobičniju opservaciju o nekom ponašanju, a da ne budeš predmet prozivanja ako si bezbožnik. Drugi musliman to može slobodno konstatovati, ali kad to kaže ateista onda hej stani ne može tako jer ti ponižavaš. Ne moraš ostaviti 10-15 postova u sat vremena na ovakvim temama da bi bio predmet neke ovakve prozivke koja je opet uglavnom neosnovana. Osnovana je po pitanju Matana, jer on stvarno ubija u pojam s tim čak i mene.HAVANA wrote: 12 Nov 2025, 11:27 Pa ne navracamo mi nikog pobogu da jede svinjetinu.Mati mi je prva ne jede.Nego vazda se trude da nas i nju ogade.Eto to je zlo najvece.Mi samo reagujemo jer smatramo se uvrijedjenim.A ti standardno reagujes kad mi odgovorimo.Dok nas bockaju to je ok.A bingo moze proizvodit kurtone s ukusom speka ako mu je cejf.U svom na svom.Kome ne pase nek on napravi firmu pa pravi sta mu je qrcu cejf.
Eto, dva puta u zadnjih mjesec dva je bila baš takva situacija samo na ovoj temi. Pa da vidimo:
Jedan jedini post kad je bila neka diskusija u oktobru. Jasno je i pticama na grani na kakve ljude se ovo odnosi. Nikako na sve muslimane. Ne odnosi se ni na većinu.
Na to, naravno, ide ovo:
I naravno, nešto slično se ponovilo mjesec kasnije kao reakcija na Rumovo ponašanje i ponovo manje više ista opservacija (Rum i njegovo postupanje, te gotovo svi znaju da pretjeruje) da bi to bilo svedeno na "Havana i ti prozivate muslimane i ponižavamo one koji to jesu ili se trude da to budu" što je nonsens samo takav i očigledno pretjerivanje.
Šta bi tek bilo da sam recimo kao Matan? Ali bujrum, na pravom su putu da me natjeraju da postanem kao on u kontekstu religija samo što bi to bilo na steroidima. Vidjeli biste tek tad šta znači srati po religijama i vjernicima.