rocko wrote: 10 Nov 2025, 07:55
Melek wrote: 10 Nov 2025, 07:42
Pazi, govorimo o par stotina hiljada insana. I otkud ti to da su svi državni službenici demokrate. Jel to opet trolaš il ti je pamet izvitoperena?
Ih par storina hiljada, vidis da su beskorisni I da vrijede vec bi oni u vakvoj ekonomiji imali tri ponude za posao, demokrati , nelojalni Velikom Trumpu I sada na kazan nekih hrani Bajdo I Kamala.
Ja I Fuddo sad mozem u roku 20 minuta naci 3 nova radna mijesta da nam Jos plate preseljenje I daju bonusa 20-50 hiljada sto smo uzeli posao
Oni lojalni Velikom Trumpu Jos uvijek rade,Jos se I novi zaposljavaju
Jazuk otpustili 55 hiljada od 3 miliona sad uh I'ma samo 2.9 miliona zaposlenih u Federalnoj sluzbi jel to vise nego sto I'ma naroda u BiH
Zahvaljujući globalizaciji i internetu možemo svi van Amerike više govoriti o dešavanjima u Americi nego prije 40 godina, ali i dalje do neke granice jer ne možemo neke stvari znati poput tebe i Fudde koji živite tamo.
Zato ću se držati onoga gdje sam ja više upoznat, dešavanja u Njemačkoj jer živim tamo.
Ima slična situacija ovdje, nakon toliko decenija planiraju ukinuti socijalnu pomoć za nezaposlene i da država prestane plaćati stanove.
Ovdje je sada nastalo kmečanje “Planirate li toliko stotina hiljada građana napraviti beskućnicima?”.
Ko sluša sa strane, reći će na prvu da je to strašno, ali većina takvih su neradnici, koji godinama samo par puta prihvate posao koje im ponudi biro za zapošljavanje, jer moraju, i onda nakon par dana napuste posao i vrate se na socijalu i tako ponovo.
Zamisli u Bosni i Hercegovini ili bilo kojoj drugoj državi bez socijale ti ponude posao, ti nećeš da radiš, a onda poslije plačes “Pa od čega ću platiti račune? Platiti kiriju? Napuniti frižider? Sebi nešto priuštiti? Počastiti se u restoranu? Otići na lijepo mjesto za godišnji odmor?”
Pa zato ljudi i rade, šta si mislio zašto si trebao prihvatiti posao?

Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.