Ne znam ja to ja pricam o sarajevu.Ima je jedino je fali u smislu ponude turistima.Uskraceni su za nesto sto bi rado pojeli.Ali i to je legitimna odluka onog ko prodaje hranu.Tako je i cao.Isto ko i onaj han na bjelasnici,rucas ali nema popit casu vina ili pivu.Ne ides mu ako ti ne pase i vozdra.Ali isto tako i onaj ko je zeli imati u ponudi treba da je ima bez silnih osuda i zgrazavanja i silnog objasnjavanja kako je nezdtavo.Koga boli qrac za rumov klip ovaj? Starog talijana od 90 godina sto bi prsute i vina,masline isto danas ko i prije 60 godina...Malo prsute ne steti.Puno da.Isto ko i suho meso...Ne valja ni spinata previse.Naseef Mushroom wrote: 12 Nov 2025, 18:59Ali ljudi se žale da je nema ni u mjestima gdje ima jedva onih naroda koji ne konzumiraju svinjetinu.HAVANA wrote: 12 Nov 2025, 18:50
Ne kontam sta zelis da kazes.Proizvodi i prodaje zato sto je tu vidio neku racunicu.Sasvim legitimna odluka.Prodaje onaj ko zeli i kome se isplati,tako i treba.Onom na pijaci grbavica ili na trznici se isplati pa je i prodaju.Tako je i onaj u dverima ima u ponudi u sred carsije jer ima i klijentelu za isto.Sto i ne cudi kad uzmemo koliki je broj turista u gradu.Prodaje je i bingo,merkator,konzum itd jer je to njihova poslovna odluka i racunica.Sta mi imamo o tom naglabat.Da znamo to radit i mi bi otvarali trgovine a ne drvili po forumu...
A i oni Bošnjaci koji je jedu, neće sigurno otvoreno kupovati i jesti pred porodicom.
Gdje je tu korist?
Evo ovako, ako za nekoliko godina dođe masovno migranata iz određene države, uskoro ćemo naći u trgovinama njihova tradicionalna jela jer će biti dovoljno kupaca pa će se isplatiti.
Do tada, sumnjam da možemo naći u trgovinama tradicionalna jela iz jednog npr. Afganistana.
Šokantno otkriće: Svinjetina se nalazi,.....................
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2976 times
- Been thanked: 24651 times
- Status: Offline
Re: Šokantno otkriće: Svinjetina se nalazi,.....................
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9997 times
- Been thanked: 10238 times
Haj to, meni moj brat reče neki dan da je jeo konjetinu, u Sloveniji, pa bem ti 
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41967 times
- Been thanked: 28800 times
Pojedino kamenje je mekše od vaših srca.
- HAVANA
- Penzioner

Ja jeo salamu neku ko suhovina,nesta...Slano nako al nije ni lose ima toga vani skoro u svim marketima.Zana wrote: 12 Nov 2025, 19:31 Haj to, meni moj brat reče neki dan da je jeo konjetinu, u Sloveniji, pa bem ti![]()
- HAVANA
- Penzioner

I zabu sam mahno,ko i pile j... je.
- HAVANA
- Penzioner

Patka mi je top,ona pecena.Mljac
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 58290 times
- Been thanked: 10460 times
Zar ljudi nisu krivi sto krmci oboljevaju zbog industrijske proizvodnje mesa? I svako drugo hajvance pa i kokosa oboli kolko hos.
Ko da je svako zivo bice stvoreno da leti po ledinama i da nema plaho kontakta sa drugima a ne na dulum metnit par hiljada hajvana da im je but uz but, da se nemre okrenut i to. Vidis pajdo da i ljudi obole kad ga metnu u fabriku rame uz rame s kolegom, nek jedan kahne eto ih svi obolise
Kokosi kad ih cuvas cesto znaju jest svoja jaja i jedna drugu kljucat, ubi je zavrat, moras je izdvojit od ostalih da je ne ubiju tobejarabi . Npr. telica kad pustis nedje u dva kvadrata jel to humano i sekunde? Tako ga drzat dok ne dodje period kad se kolje a moras mu svaki dan dat saku tableta, oboli od dijabetisa kolko kuruza i soje pojede
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta

- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
Pajdo mene vamo zvali u konjicu da idem porodicnom nakon posjete hitnoj, odem i vice mi bogami momak moras ic gastroskopiju radit. Imas dvi opcije, ima nakve dole bolnice u mostaru, djes.ironman wrote: 12 Nov 2025, 19:04 Recept je jednostavan.
Zivis i pustis druge da zive.
Nigdje rat izbio ne bi.
A ljudi..opcenito ko vrsta zaborave kolko su krhki i u sekundi te nema..jer kad a ne do Bog nikome da bude bolestan..al licno sam svjedok da smo kad padnemo svi isti..i crni i bijeli i svaka vjera il ateisti..
Ne biramo doktora po imenu,vjeri il boji koze il sta jede il ne jede..idemo onome koji moze pomoci.
Svi bez razlike jer svi bi jos jedan dan makar ostali duze na Zemlji..
Nako kazem..
Jest ono forum i jest da gosti sa svih spratova teatra vole gledat nasa krkanja..
Pa u tom duhu a da ne budem partibrejker vi nastavite sa svinjarijama ovdje a ja odo na pdf trump![]()
Pitam dje bolje kae tu i tu. I odem. U latina tobejarabi

- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 967 times
- Been thanked: 1456 times
- Status: Online
Ma ne treba mjesat bolesti zbog dodira ljudske ruke i generalno stanje bica nekogElTriconi wrote: 12 Nov 2025, 19:42Zar ljudi nisu krivi sto krmci oboljevaju zbog industrijske proizvodnje mesa? I svako drugo hajvance pa i kokosa oboli kolko hos.
Ko da je svako zivo bice stvoreno da leti po ledinama i da nema plaho kontakta sa drugima a ne na dulum metnit par hiljada hajvana da im je but uz but, da se nemre okrenut i to. Vidis pajdo da i ljudi obole kad ga metnu u fabriku rame uz rame s kolegom, nek jedan kahne eto ih svi obolise
Kokosi kad ih cuvas cesto znaju jest svoja jaja i jedna drugu kljucat, ubi je zavrat, moras je izdvojit od ostalih da je ne ubiju tobejarabi . Npr. telica kad pustis nedje u dva kvadrata jel to humano i sekunde? Tako ga drzat dok ne dodje period kad se kolje a moras mu svaki dan dat saku tableta, oboli od dijabetisa kolko kuruza i soje pojede![]()
Svinja je takva kakva je, ja je i ne volim smatrat prljavom zbog njenog prirodnog stanja, al je prljava za nas, a ona je kakva takva cista za sebe, tako joj organizam funkcionise i sta ti tu mozes
Kao sto ne bi batak od lesinara s rizom ispeko u rerni, i to je svima jasno, i ne bi umjesto telece glavuce ispeko majmunsku (sto rade u Vijetnamu, bukvalno im specijalitet), zasto nije jasno da svinja nije isto sto je tele i janje
- ironman
- sirius

- Has thanked: 27414 times
- Been thanked: 28048 times
Il sismisa ko kinezi pa sta bi 
dream of spring...
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
ElTriconi wrote: 12 Nov 2025, 19:42Zar ljudi nisu krivi sto krmci oboljevaju zbog industrijske proizvodnje mesa? I svako drugo hajvance pa i kokosa oboli kolko hos.
Kokosi kad ih cuvas cesto znaju jest svoja jaja i jedna drugu kljucat, ubi je zavrat, moras je izdvojit od ostalih da je ne ubiju tobejarabi . Npr. telica kad pustis nedje u dva kvadrata jel to humano i sekunde? Tako ga drzat dok ne dodje period kad se kolje a moras mu svaki dan dat saku tableta, oboli od dijabetisa kolko kuruza i soje pojede![]()
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
Al postoji zackoljica tu, priroda je surova i to dobro. Svaka divljac sto se ulovi je moguci izvor bolescine i parazita, mora se testirat i dobro detaljno pregledat prije konzumacije. Ubi ih bjesnilo i paraziti, nemaju nacina da se odbrane.tuzlak1212 wrote: 12 Nov 2025, 19:48Ma ne treba mjesat bolesti zbog dodira ljudske ruke i generalno stanje bica nekogElTriconi wrote: 12 Nov 2025, 19:42
Zar ljudi nisu krivi sto krmci oboljevaju zbog industrijske proizvodnje mesa? I svako drugo hajvance pa i kokosa oboli kolko hos.
Svinja je takva kakva je, ja je i ne volim smatrat prljavom zbog njenog prirodnog stanja, al je prljava za nas, a ona je kakva takva cista za sebe, tako joj organizam funkcionise i sta ti tu mozes
Kao sto ne bi batak od lesinara s rizom ispeko u rerni, i to je svima jasno, i ne bi umjesto telece glavuce ispeko majmunsku (sto rade u Vijetnamu, bukvalno im specijalitet), zasto nije jasno da svinja nije isto sto je tele i janje
Vako kad ih zatvoris na mali prostor pobudale pa imaju nakva ponasanja ko da iz dana u dan dobijanu nervne slomove ali manje oboljevaju od bjesnila i parazita ali ih taru virusi i dijabetes/pritisak.
To sto neko jede neku hranu je produkt kulture i tradicije, ne moze tebe niko natjerat da pojedes zmiju a kinezu ne mozes zabranit, sta god migolji njemu pjena na usta

- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9997 times
- Been thanked: 10238 times
E to je to. Bošnjaci nisu navikli da im neko u neposrednoj blizini jede nešto što on ne bi. Havana tebi govorim
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Tokmak
- Vucin apostol

- Has thanked: 1762 times
- Been thanked: 1566 times
Najukusnija je krvavica (divenica)... 

Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
Bizi pajdo to ljudi kad su jeli samo su kinezi imali rjeseno sanitarno pitanje

- HAVANA
- Penzioner

Kod mene kad se derneci ide oval prsute itd i oval drugog...Kome ne pase nek mi ne dolazi
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
- Has thanked: 8253 times
- Been thanked: 7347 times
Pored zecijeg, najzdravije meso.Zana wrote: 12 Nov 2025, 19:31 Haj to, meni moj brat reče neki dan da je jeo konjetinu, u Sloveniji, pa bem ti![]()
Preporucuje se onkoloskim pacientima.
Volim da cvjetam.. pored ovih alergičnih. 
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Novo u ponudi!
Probajte vrhunske Šmek svinjske delicije: pečenicu, kulen, čajnu, pancetu i vrat, spoj tradicije i vrhunskog kvaliteta.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Rum on 12 Nov 2025, 23:15, edited 1 time in total.
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 2907 times
- Been thanked: 1329 times
Neka jede sta ko hoce i sta mu odgovara.
Nikada nisam jeo sirovu svinjetinu(obradjenu) ali neku salamu u kojoj je dio svinjetine, ponekad.
Nikada nisam jeo sirovu svinjetinu(obradjenu) ali neku salamu u kojoj je dio svinjetine, ponekad.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Zar i ti Amidza Idrizeamidza idriz wrote: 12 Nov 2025, 22:09 Neka jede sta ko hoce i sta mu odgovara.