AMERIKA

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 243 times
Been thanked: 156 times
Status: Offline

Re: AMERIKA

Post by rocko » 12 Nov 2025, 18:16

klanac23 wrote: 12 Nov 2025, 18:00 ne, orlendo florida.i ne ja nego moj sin. ja sam se vratio u bih
Cuj bili komisije , ja zivio u Niceville FL ( Eglin)

Neka ti je sa srecom da pozivia dugo I bericetno u mirovini
Last edited by rocko on 12 Nov 2025, 18:29, edited 1 time in total.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3880 times

Post by Naseef Mushroom » 12 Nov 2025, 18:19

rocko wrote: 12 Nov 2025, 18:05
Masamune wrote: 12 Nov 2025, 17:57
Kamala još manje. Zato su i propali na izborima.
Nemoguce imala je podrsku Hollywoodskih zvijezda show biz zvijezda pa donatori 3x vise novca u skrinji nego Veliki Trump.

Oni su propali na izborima jer narod je uz Velikog Trumpa ko god da
Je bio ispred Demokrata izgubio bi .a ovaj put kradja nije mogla proci.
Prva greška. Nisu skontali da je prošlo vrijeme 80-ih, 90-ih i 2000-ih i da nikoga više ne zanima šta poznate ličnosti misle koje daju savjete radničkoj klasi iz svojih zlatnih vila.
Dok se obraćaju na skupovima običnim ljudima a čim bi im neko od običnih ljudi prišao svojim šugavim prstima, odmah bi zvali svoje tjelohranitelje da im slome te iste prste :D.

Prije 30 godina je Michael Jordan mogao sa reklamom od 10 sekundi natjerati komplet generaciju da kupe piće koje 5 puta košta više od konkurencije. Nezamislivo danas.

To sa poznatim ličnostima je bio čisti promašaj i dokaz da su izgubljeni u vremenu i prostoru.
Ne samo promašaj, već je stvorilo kontraefekat.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 12 Nov 2025, 18:20

Masamune wrote: 12 Nov 2025, 18:12 Nego, šta ti rocko misliš o ovom liku Nicku Fuentesu? Ev, ja ga pratim par dana jer je baš interesantna pojava:

Čitam nešto o unutarnjem sukobu za prevlast nad MAGA između ovakvih i onih što lobiraju za Izrael... sad koliko je to u stvarnosti izvan interneta bolje ćeš ti reći, kao i Fudo. Na internetu je rat između ove dvije struje kod Republikanaca.

Ovaj Fuentes je, po generalnim idejama, blizu nekog fašiste, ali po defaultu su današnji fašisti protiv muslimana. Ovom su Jevreji problem i muslimani su mu dragi... dođe kao neki stari tip fašiste, a sebe naravno smatra samo patriotom i odbacuje fašizam koji mu se prebacuje od ovih sa kojima je zaratio među desničarima.

Baš ono kao bosanski lonac svega i svačega unutra, pa i ovakvih likova.
Stvarno neznam sto se tice maga svi ko jedan,
Ja bio zauzet lovna sezona zastoji u vazdusnim saobracaju Al cim stignemo.pogledacu .

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 12 Nov 2025, 18:27

Masamune wrote: 12 Nov 2025, 18:12 Nego, šta ti rocko misliš o ovom liku Nicku Fuentesu? Ev, ja ga pratim par dana jer je baš interesantna pojava:

Čitam nešto o unutarnjem sukobu za prevlast nad MAGA između ovakvih i onih što lobiraju za Izrael... sad koliko je to u stvarnosti izvan interneta bolje ćeš ti reći, kao i Fudo. Na internetu je rat između ove dvije struje kod Republikanaca.

Ovaj Fuentes je, po generalnim idejama, blizu nekog fašiste, ali po defaultu su današnji fašisti protiv muslimana. Ovom su Jevreji problem i muslimani su mu dragi... dođe kao neki stari tip fašiste, a sebe naravno smatra samo patriotom i odbacuje fašizam koji mu se prebacuje od ovih sa kojima je zaratio među desničarima.

Pa to je ono šta sam pisao neki dan. Treba prestati gledati više na svijet crno-bijelo.
Ne samo da su odnosi među državama i politikama postale kao bosanski lonac, već je bosanski lonac i među pojedincima unutar određenih grupa.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22485 times
Been thanked: 20597 times
Status: Online

Post by Masamune » 12 Nov 2025, 18:41

Naseef Mushroom wrote: 12 Nov 2025, 18:27

Pa to je ono šta sam pisao neki dan. Treba prestati gledati više na svijet crno-bijelo.
Ne samo da su odnosi među državama i politikama postale kao bosanski lonac, već je bosanski lonac i među pojedincima unutar određenih grupa.
Ja sam ovdje odmah nakon izbora pisao da ako će se neko stvarno početi suprotstavljati cionistima u Americi da će to doći od Republikanaca, jer Demokrate nemaju muda za to.

Haman je to upravo počelo, ali ni u snu ne bih rekao da će to krenuti od baš ovakvog profila poput ovog lika.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 12 Nov 2025, 18:42

Inače, ovaj postaje sve popularniji iz dana u dan. Cenzurisali su ga na 90% platformi godinama unazad, ali nisu ga uspjeli zaustaviti.

Već sad je popularniji od Kirka i vjerovatno je među prvima na meti cionista da ga ubiju.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 12 Nov 2025, 18:44

Masamune wrote: 12 Nov 2025, 18:42 Inače, ovaj postaje sve popularniji iz dana u dan. Cenzurisali su ga na 90% platformi godinama unazad, ali nisu ga uspjeli zaustaviti.

Već sad je popularniji od Kirka i vjerovatno je među prvima na meti cionista da ga ubiju.
Pogledacu

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 12 Nov 2025, 18:48

Masamune wrote: 12 Nov 2025, 18:41
Naseef Mushroom wrote: 12 Nov 2025, 18:27
Ja sam ovdje odmah nakon izbora pisao da ako će se neko stvarno početi suprotstavljati cionistima u Americi da će to doći od Republikanaca, jer Demokrate nemaju muda za to.

Haman je to upravo počelo, ali ni u snu ne bih rekao da će to krenuti od baš ovakvog profila poput ovog lika.
Fuentes izgleda mlad, provjerio sam, nema ni 30 godina.
Jednom mi je izašao video kada je neko pomenuo kada se svi boomeri povuku iz politike, onda će u Americi krenuti otpor prema Izraelu i Amerika više biti cionistička sluga.

Ovo je izgleda mali predznak šta nas čeka u budućnosti i da će to krenuti i od demokrata i od republikanaca.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 746 times
Been thanked: 1133 times

Post by tuzlak1212 » 12 Nov 2025, 19:42

Da stvar bude najironicnija, Fuentes je postao popularan jer ga je Ben Shapiro retwito da trenira strogocu nad redneck razmisljanjem
Fuentes je uvijek bio zakorjeli republikanac al nepopularan, nije ga pratilo 100 ljudi, Ben Shapiro budala ga retwito i dao mu vjetar u ledja
I na kraju ovaj je odigrao jednu od velikih uloga da Ben Shapiro, koji ga je nesretno proslavio, dozivi svaki oblik pada u javnom mnijenju
Ljudi poput Fuentesa su i Charlie Kirku dali slavu

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26099 times
Been thanked: 26723 times

Post by ironman » 12 Nov 2025, 20:07

dream of spring...

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 12 Nov 2025, 20:34

ironman wrote: 12 Nov 2025, 20:07
specijalno za tebe

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14227 times
Been thanked: 23697 times

Post by Fuddo » 13 Nov 2025, 03:26

Masamune wrote: 12 Nov 2025, 18:42 Inače, ovaj postaje sve popularniji iz dana u dan. Cenzurisali su ga na 90% platformi godinama unazad, ali nisu ga uspjeli zaustaviti.

90% amerikanaca mladjih od 30 godina je ili otvoreno protiv izraela ili su za neku opciju totalnog odjebavanja.
Svjesni su toga i medju tom ekipom “izabranih”, zato sva ova frka i pokusaj izazivanja haosa.
Dozvolite da se obratimo

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 13 Nov 2025, 04:28

rocko wrote: 12 Nov 2025, 18:01
Naseef Mushroom wrote: 12 Nov 2025, 13:32
Zahvaljujući globalizaciji i internetu možemo svi van Amerike više govoriti o dešavanjima u Americi nego prije 40 godina, ali i dalje do neke granice jer ne možemo neke stvari znati poput tebe i Fudde koji živite tamo.

Zato ću se držati onoga gdje sam ja više upoznat, dešavanja u Njemačkoj jer živim tamo.
Ima slična situacija ovdje, nakon toliko decenija planiraju ukinuti socijalnu pomoć za nezaposlene i da država prestane plaćati stanove.

Ovdje je sada nastalo kmečanje “Planirate li toliko stotina hiljada građana napraviti beskućnicima?”.
Ko sluša sa strane, reći će na prvu da je to strašno, ali većina takvih su neradnici, koji godinama samo par puta prihvate posao koje im ponudi biro za zapošljavanje, jer moraju, i onda nakon par dana napuste posao i vrate se na socijalu i tako ponovo.

Zamisli u Bosni i Hercegovini ili bilo kojoj drugoj državi bez socijale ti ponude posao, ti nećeš da radiš, a onda poslije plačes “Pa od čega ću platiti račune? Platiti kiriju? Napuniti frižider? Sebi nešto priuštiti? Počastiti se u restoranu? Otići na lijepo mjesto za godišnji odmor?”
Pa zato ljudi i rade, šta si mislio zašto si trebao prihvatiti posao? :D.
Nasko hajde intresovati se Al biti emocionalno investiran je simanuto ovdje ljudi koji USA vide na tv pate sto je Veliki Trump pobjedio konda I'm je Kamala mater a Bajdo dido.
Jos ono agresivno krenu valjda I'm to pomaze da ignorisu situaciju oko sebe .
Ja znam da je neki celo kancelar njemacke za sve ostalo moram pogledati na google , znam I'ma Octoberfest .
Pazi. Govoriš o ljudima koji su prvi put čuli za Hulk Hogana jer ne prate kečere/wrestling, a pljuju ga kao da ga znaju dugo koliko znaju i Mehu Puzića. Ali su čuli da neki Hulk Hogan podržava Trumpa i pišu “krepalo pašče” a nemaju pojma da je ikona u Americi kao i John Wayne.

Pljuju Kid Rocka i Danu White jer podržavaju Trumpa a redovni im gosti pred nosom u Sarajevu Goran “Nisam htio svirati za Alijino Sarajevo” Bregović, Đuro “Ne znam ko su negativci oni koji brane Sarajevo ili oni koji napadaju Sarajevo?” i Zdravko Čolić sa romantičnim izjavama o sratku mladiću “Generale kako vaše pčele?”, šešelju “divili smo mu se u Sarajevu jer je tako pametan” i arkanu “on me je u Beogradu gotivio i bio raja prema meni” i ostalom šljamu iz Sarajeva koji je otišao u državu koja je vršila agresiju i na njihov grad.

Čuješ prvi put za Hulk Hogana jer ne pratiš kečere i za Danu White jer ne pratiš UFC, i pljuješ ih, a ovamo imaš bivše Sarajlije gdje više boli njihova izjava jer im znaš karijeru i biografiju iz privatnog života, i onda napišeš “Čola je ostao legenda do kraja”.
E to je već ta izučavanje.
Last edited by Naseef Mushroom on 13 Nov 2025, 04:41, edited 1 time in total.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 13 Nov 2025, 04:34

Fuddo wrote: 13 Nov 2025, 03:26

90% amerikanaca mladjih od 30 godina je ili otvoreno protiv izraela ili su za neku opciju totalnog odjebavanja.
Svjesni su toga i medju tom ekipom “izabranih”, zato sva ova frka i pokusaj izazivanja haosa.
Ne treba sada koristiti ovo razmišljanje kod mladih da bi se samo popljuvali republikanci jer će doći do preokreta kod svih mlađih, jer nisu ni demokrate ništa bolje po pitanju Izraela.

Za 10 godina neće biti ni Trumpovog načina politike ni Bidenovog “Ja da sam jevrej bio bih najveći cionista”.

Meni je uvijek bila patetika i ofucana fraza “na mladima ostaje svijet” ali kod mladih Amerikanaca po pitanju Izraela, moglo bi se baš bukvalno desiti to.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 13 Nov 2025, 04:40

E ovo bi prije samo godinu dana bilo nezamislivo, jer bi mu karijera bila sahranjena za sva vremena, ali vidite ovo
TOKOM GOSTOVANJA

Italijanski novinar progovorio o otkazu koji je dobio zbog pitanja o Izraelu pa u emisiji dobio ponudu za posao

Image
I u Hollywoodu sve više mladih glumaca govori otvoreno protiv Izraela, a u Americi je iz očiglednih razloga, još opasnije za karijeru o tome govoriti, a i to je prije samo par mjeseci bilo nezamislivo

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 13 Nov 2025, 05:20

tuzlak1212 wrote: 12 Nov 2025, 19:42 Da stvar bude najironicnija, Fuentes je postao popularan jer ga je Ben Shapiro retwito da trenira strogocu nad redneck razmisljanjem
Fuentes je uvijek bio zakorjeli republikanac al nepopularan, nije ga pratilo 100 ljudi, Ben Shapiro budala ga retwito i dao mu vjetar u ledja
I na kraju ovaj je odigrao jednu od velikih uloga da Ben Shapiro, koji ga je nesretno proslavio, dozivi svaki oblik pada u javnom mnijenju
Ljudi poput Fuentesa su i Charlie Kirku dali slavu
Ma Shapiro je propao i prije toga.
Stekao popularnost jer je u diskusijama u školama ubio argumentima nezrelu djecu od 15 godina a poslije je samo ponavljao fraze koje mnogi žele čuti “Woke, 500 spolova itd.” i tako je održavao popularnost.

Pao je Shapiro već i prije toga, kada je postavio brutalnu sliku izgorjele mrtve izraelske bebe koju je Hamas zapalio, a onda je Fact Checker potvrdio da su to slike izgorjelog malog psa kojeg je neko zapalio.
Da, stvarno je to uradio :grana

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 13 Nov 2025, 08:24

Naseef Mushroom wrote: 13 Nov 2025, 04:34
Fuddo wrote: 13 Nov 2025, 03:26

Ne treba sada koristiti ovo razmišljanje kod mladih da bi se samo popljuvali republikanci jer će doći do preokreta kod svih mlađih, jer nisu ni demokrate ništa bolje po pitanju Izraela.

Za 10 godina neće biti ni Trumpovog načina politike ni Bidenovog “Ja da sam jevrej bio bih najveći cionista”.

Meni je uvijek bila patetika i ofucana fraza “na mladima ostaje svijet” ali kod mladih Amerikanaca po pitanju Izraela, moglo bi se baš bukvalno desiti to.
Mlada raja je vise skrenula u desno nego stariji jer su oni podnijeli glavni udar woke kulture

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 13 Nov 2025, 08:28

To je tačno. Od pojave "incela" do svega ostalog, a kad im je dojadilo etiketiranje i sve ostalo počeli su se grupisati.

Odatle i ovi Fuentesovi Groypersi. Većinom ljudi do 30 godina starosti.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 13 Nov 2025, 08:31

Masamune wrote: 13 Nov 2025, 08:28 To je tačno. Od pojave "incela" do svega ostalog, a kad im je dojadilo etiketiranje i sve ostalo počeli su se grupisati.

Odatle i ovi Fuentesovi Groypersi. Većinom ljudi do 30 godina starosti.
Tek da vidis 18 do 29 ti su korak dva od fasizam.
Kus dalje kad fake. Tapper ko CNN novinar vidi to na svojoj djeci
Last edited by rocko on 13 Nov 2025, 17:51, edited 1 time in total.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 13 Nov 2025, 08:32

Naseef Mushroom wrote: 13 Nov 2025, 04:28
rocko wrote: 12 Nov 2025, 18:01

Nasko hajde intresovati se Al biti emocionalno investiran je simanuto ovdje ljudi koji USA vide na tv pate sto je Veliki Trump pobjedio konda I'm je Kamala mater a Bajdo dido.
Jos ono agresivno krenu valjda I'm to pomaze da ignorisu situaciju oko sebe .
Ja znam da je neki celo kancelar njemacke za sve ostalo moram pogledati na google , znam I'ma Octoberfest .
Pazi. Govoriš o ljudima koji su prvi put čuli za Hulk Hogana jer ne prate kečere/wrestling, a pljuju ga kao da ga znaju dugo koliko znaju i Mehu Puzića. Ali su čuli da neki Hulk Hogan podržava Trumpa i pišu “krepalo pašče” a nemaju pojma da je ikona u Americi kao i John Wayne.

Pljuju Kid Rocka i Danu White jer podržavaju Trumpa a redovni im gosti pred nosom u Sarajevu Goran “Nisam htio svirati za Alijino Sarajevo” Bregović, Đuro “Ne znam ko su negativci oni koji brane Sarajevo ili oni koji napadaju Sarajevo?” i Zdravko Čolić sa romantičnim izjavama o sratku mladiću “Generale kako vaše pčele?”, šešelju “divili smo mu se u Sarajevu jer je tako pametan” i arkanu “on me je u Beogradu gotivio i bio raja prema meni” i ostalom šljamu iz Sarajeva koji je otišao u državu koja je vršila agresiju i na njihov grad.

Čuješ prvi put za Hulk Hogana jer ne pratiš kečere i za Danu White jer ne pratiš UFC, i pljuješ ih, a ovamo imaš bivše Sarajlije gdje više boli njihova izjava jer im znaš karijeru i biografiju iz privatnog života, i onda napišeš “Čola je ostao legenda do kraja”.
E to je već ta izučavanje.
Znas Nasko fgr i.ko ih bre zavadi

Post Reply

Return to “Svijet”