Uksoricid u regiji (ženoubistvo)
Moderator: Krokodil Behko
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1094 times
- Status: Offline
Re: Uksoricid u regiji (ženoubistvo)
bojim se da ce ovog bit puno, nekad mislim da je ovo posljedica i rata i roditelja koji su nakon rata dobili ulogu roditelja i dozivotno deformisali djeci um
sta jedan drkadzija zna kad mu prelije casa osim psovki i nasilja
- harlekin
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 166 times
- Been thanked: 372 times
Meni u ovim stvarima nisu jasni ljudi koji su braca,ocevi,stricevi,necaci ovih žena.
Tuzilastvo,MUP itd.. je jbeno nesposobno ruglo u svim slucajevima ne samo ovim,al tog treba bit svjestan,znaci ako ti netko zlostavlja člana obitelji nema tu cekanja na dzukele iz neke institucije da nest poduzme,ubi boga u njemu,il u ovakvim slucajevima ubojstava maca bi ga trebala popapati preko noci.
Tuzilastvo,MUP itd.. je jbeno nesposobno ruglo u svim slucajevima ne samo ovim,al tog treba bit svjestan,znaci ako ti netko zlostavlja člana obitelji nema tu cekanja na dzukele iz neke institucije da nest poduzme,ubi boga u njemu,il u ovakvim slucajevima ubojstava maca bi ga trebala popapati preko noci.
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 473 times
- Been thanked: 1444 times
Svi muškarci ili??Maja wrote: 16 Nov 2025, 21:34 A gledaj mu face.
Neki dan nesto cekam pred prodavnicom, covjek s vana vice na zenu u prodavnici, hajde j.... ti mater. Par dana prije pricam s drugom zenom na tel posli kod mene po kolace, cuje se njen muz "sjedaj vise jebo te tobe jarabi bog".
Koji su muskarci smradovi jbt...
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9802 times
- Been thanked: 11538 times
Ovo će izgleda biti, sve dok jednom rodbina ubijene žene ne likvidira počinioca i usput cijelu njegovu mahalu.
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1656 times
- Been thanked: 3122 times
Ne mogu shvatiti te likove nikako, čemu tolika posesivnost i paćeništvo.
Zašto su toliko jadni i na kraju ugroze i ovaj i onaj život na onom svijetu, to je toliki grijeh , možda čak i rekao bi do veličine širka.
Eto žena te ostavila i sad ti nju toliko idealizuješ do stepena da ne možeš živjeti bez nje dižeš na pijedestal kao da je božanstvo pa onda ubijaš.
Nekako paradoksalno.
Kažu da se probao ubiti kasnije.
Zašto su toliko jadni i na kraju ugroze i ovaj i onaj život na onom svijetu, to je toliki grijeh , možda čak i rekao bi do veličine širka.
Eto žena te ostavila i sad ti nju toliko idealizuješ do stepena da ne možeš živjeti bez nje dižeš na pijedestal kao da je božanstvo pa onda ubijaš.
Nekako paradoksalno.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
U mene se brak raspao ... otišao kod sudije sa bivšom ženom .... završili što se imalo završit .... sjeo kod kuće sam i poslagao kockice .... zapljuvao u šake i gas dalje .... ide ide ... ne ide brale moj svako sebi i gotovo .... ni prvi ni posljednji ....Mutevelija wrote: 17 Nov 2025, 09:47 Ne mogu shvatiti te likove nikako, čemu tolika posesivnost i paćeništvo.
Nekako paradoksalno.
A ovi što se samosažaljevaju i glume sad paćenike .... to su p***e od ljudi koji nemaju muda da se suoče s realnošću .....
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
- Has thanked: 5097 times
- Been thanked: 4667 times
Ma objasni to zenama. Necu sve u isti kos, al vecina zna za koga su se udale, sta ocekivati onda od takvog balvana. Poboljsati se sigurno nece.ElTriconi wrote: 17 Nov 2025, 06:33
Bona poso je poso pa se ni tu ne suje i vrjedja, imaju pravila nakva, mores prijavit. I logicno je da ces bjezat sto dalje od budale![]()
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2706 times
- Been thanked: 4842 times
Treba imati u perspektivi da je najopasniji momenat za zenu onaj u kom napusti nasilnika, i najveci broj ubistava se o desi upravo zato sto zena odluci otici. I nemaju sve zene oceve, bracu i prijatelje spremne da im pomognu. Prestanimo krivit zrtve molim vas.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/protiv- ... /251117055Nora Ibsenova wrote: 17 Nov 2025, 12:20 Treba imati u perspektivi da je najopasniji momenat za zenu onaj u kom napusti nasilnika, i najveci broj ubistava se o desi upravo zato sto zena odluci otici. I nemaju sve zene oceve, bracu i prijatelje spremne da im pomognu. Prestanimo krivit zrtve molim vas.
I o kom mi ovdje sistemu govorimo ....
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Mislim da si upravu, upravo odgoj najvise utice na razvoj licnosti, bolesni i traumatizovani ljudi mogu odgojit isto takvu osobu, tesko da ce se u takvoj porodici odrasti u zdravu jedinku.tuzlak1212 wrote: 17 Nov 2025, 07:02 bojim se da ce ovog bit puno, nekad mislim da je ovo posljedica i rata i roditelja koji su nakon rata dobili ulogu roditelja i dozivotno deformisali djeci um
A tome sto zene svasta i trpe pridonosi glorifikacija nekih proslih vremena kada su zene tepile i durale zarad "opstanka porodice". Cesti su komentari "nase nene su znale sacuvat porodicu" i slicno, a zna se sta je veliki broj nasih nena trpio od svojih muzeva u neka fruga vremena.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Demantovali su da je imao dozvolu za oruzje. To bi inace bilo nevjerovatno, da se dozvola dadne nekom prema kome je podnesena prijava.edo_79 wrote: 17 Nov 2025, 12:27https://www.klix.ba/vijesti/bih/protiv- ... /251117055Nora Ibsenova wrote: 17 Nov 2025, 12:20 Treba imati u perspektivi da je najopasniji momenat za zenu onaj u kom napusti nasilnika, i najveci broj ubistava se o desi upravo zato sto zena odluci otici. I nemaju sve zene oceve, bracu i prijatelje spremne da im pomognu. Prestanimo krivit zrtve molim vas.
I o kom mi ovdje sistemu govorimo ....![]()
![]()
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9364 times
- Been thanked: 9363 times
Kako bona kad se nerjetko roditelj iznenadi šta mu je dijete uradilo a odgojio ga. A ne žena, koja ga poznaje par godinauvijek_kontra wrote: 17 Nov 2025, 12:02Ma objasni to zenama. Necu sve u isti kos, al vecina zna za koga su se udale, sta ocekivati onda od takvog balvana. Poboljsati se sigurno nece.ElTriconi wrote: 17 Nov 2025, 06:33
Bona poso je poso pa se ni tu ne suje i vrjedja, imaju pravila nakva, mores prijavit. I logicno je da ces bjezat sto dalje od budale![]()
Vi što ste našle fine muževe imate sreće. Nikakva mudrost vjeruj
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
Pa vjeruj da me ni to nebi iznenadilo .... još se hvale da su brzo reagovali .... pa sudija sviraj kraj majku ti ......Nora Ibsenova wrote: 17 Nov 2025, 12:29Demantovali su da je imao dozvolu za oruzje. To bi inace bilo nevjerovatno, da se dozvola dadne nekom prema kome je podnesena prijava.edo_79 wrote: 17 Nov 2025, 12:27
https://www.klix.ba/vijesti/bih/protiv- ... /251117055
I o kom mi ovdje sistemu govorimo ....![]()
![]()
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Ima tu vise stvari od srece, ali igra veliki faktor. Dzaba sreca ako ne znas prepoznat na sta si naletio. Stvarno je sretan svako ko naleti na normalnog insana za gradit zivot, jal musko, jal zensko.Zana wrote: 17 Nov 2025, 12:32Kako bona kad se nerjetko roditelj iznenadi šta mu je dijete uradilo a odgojio ga. A ne žena, koja ga poznaje par godinauvijek_kontra wrote: 17 Nov 2025, 12:02
Ma objasni to zenama. Necu sve u isti kos, al vecina zna za koga su se udale, sta ocekivati onda od takvog balvana. Poboljsati se sigurno nece.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

A sto je najtuznije ne bi ni mene.edo_79 wrote: 17 Nov 2025, 12:33Pa vjeruj da me ni to nebi iznenadilo .... još se hvale da su brzo reagovali .... pa sudija sviraj kraj majku ti ......Nora Ibsenova wrote: 17 Nov 2025, 12:29
Demantovali su da je imao dozvolu za oruzje. To bi inace bilo nevjerovatno, da se dozvola dadne nekom prema kome je podnesena prijava.![]()
- Zana
- Gospođetina

Nora Ibsenova wrote: 17 Nov 2025, 12:35Ima tu vise stvari od srece, ali igra veliki faktor. Dzaba sreca ako ne znas prepoznat na sta si naletio. Stvarno je sretan svako ko naleti na normalnog insana za gradit zivot, jal musko, jal zensko.Zana wrote: 17 Nov 2025, 12:32
Kako bona kad se nerjetko roditelj iznenadi šta mu je dijete uradilo a odgojio ga. A ne žena, koja ga poznaje par godina
Samo sam se začudila što jedna žena krivi ženu/žrtvu za izbor. Pa ko bi ušao u vezu brak, očekujući batine ili ubistvo? Normalan niko.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Pa naravno da ne bi niko.Zana wrote: 17 Nov 2025, 12:38Nora Ibsenova wrote: 17 Nov 2025, 12:35
Ima tu vise stvari od srece, ali igra veliki faktor. Dzaba sreca ako ne znas prepoznat na sta si naletio. Stvarno je sretan svako ko naleti na normalnog insana za gradit zivot, jal musko, jal zensko.
Samo sam se začudila što jedna žena krivi ženu/žrtvu za izbor. Pa ko bi ušao u vezu brak, očekujući batine ili ubistvo? Normalan niko.
Ljudi jednoznacno i povrsno posmatraju sve pojave oko sebe pa i nasilje izmedju partnera.
Rijetke su osobe (a moraju bit malo psihicki labilne) koje udju u odnos sa partnerom za kojeg znaju da je nasilnik ili koji je nasilan prema njima u samom pocetku veze.
Nasilnik zrtvu u odnos privlaci prvo love bombingom, paznjom, slatkim rijecima, gestama i poklonima. Onda polahko pocinje da kontrolise zrtvu, gdje ide, s kim ide, sta radi na telefonu, sta oblaci, itd. Iduci korak je izolacija iz njenog svijeta, stvara konflikte izmedju zrtve i porodice, izrazava nepovjerenje u njene prijatelje, brani komunikaciju za bliskim ljudima iz zivota ... Onda pocinju eskalacije, nakon kojih se nasilnik duboko izvinjava, emotivno ucjenjuje zrtvu jer se uvijek nakace na empate (ti si me izazvala. Ja se osjecam uzasno jer si me natjerala da ovo uradim, itd) i uvlaci je u zacarani krug: nasilje - love bombing - nasilje. Pri svakom udaljavanju zrtve, nasilje i kontrola postaju dublji, jaci, agresivniji i najopasniji trenutak je onaj u kojem zrtva napusti nasilnika.
Ne mozemo kriviti zene sto ostaju sa nasilnikom a ne pruzamo im nikakvu sigurnost kad odu, usutkujemo njihova svjedocanstva o nasilju, preispitujemo njihove postupke ne bi li nasli neku krivicu u njima. Dakle trazi se od zena da nacine najopasniji korak po njih izlaskom iz takvog odnosa, a ne pruza im se nikakva sigurnost ni podrska da to i urade.
A nasilnici su cesto za javnost uzorni ljudi, koji iznenade svojim postupkom sviju oko sebe, znaju biti izrazito sarmantni prema ostatku svijeta, tako da se zrtvi cesto i ne vjeruje dok ne eskalira do teske povrede ili ubistva.
- Zana
- Gospođetina

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Zanki
- saudade

- Has thanked: 27709 times
- Been thanked: 31697 times
Još jedno ubistvo koje se moglo spriječitiDežurna tužiteljica HNK Vesna Pranjić, koja je rukovodila uviđajem, potvrdila je za Klix.ba da je žrtva ranije primala poruke prijetećeg sadržaja od počinitelja.
Međutim, nije ih prijavila te se Tužilaštvo HNK upoznalo s ovim informacijama od njenih prijatelja nakon ubistva.
Ubistvo žene u Velesu ponovo je otvorilo pitanje sposobnosti sistema da zaštiti žrtve nasilja u Sjevernoj Makedoniji. Da li je uslovna kazna dovoljna, da li centri za socijalni rad imaju dovoljno novca i da li država ima dovoljno sigurnih kuća i savjetovališta? To su neka od pitanja koja se postavljaju nakon što je prije tri dana uvijena 31-godišnja Rosica.
Ilija Stefanovski iz Skoplja proglašen je 10. septembra krivim pred Osnovnim sudom u Velesu za ugrožavanje sigurnosti i nasilje nad svojom bivšom partnericom, Rosicom Kocev iz Velesa. Prvostepenom presudom dobio je uslovnu kaznu. Pet dana kasnije, 15. septembra, Stefanovski je ubio Rosicu i njenog oca, a zatim oduzeo sebi život.
Prema informacijama koje je podijelilo Tužilaštvo, ona je prijavila više slučajeva u koje je bio uključen njen bivši partner, koji ju je kasnije ubio. U aprilu ove godine bio je optužen za ugrožavanje javne sigurnosti i nasilje. Ostao je na slobodi.
Ali na snazi su bile i druge mjere koje nasilnik nije poštovao: slao je poruke i fotografije, prilazio njenoj kući i uzeo te zapalio automobil njenog oca. Rosica je to prijavila u maju, a mjesec dana kasnije izdat je nalog Ministarstvu unutrašnjih poslova da dostavi dokaze iz vještačenja telefonskih komunikacija i video nadzora. Ministarstvo ih, tvrdi tužilaštvo, još nije dostavilo.
Sjeverna Makedonija je bila među prvim zemljama u regionu koja je uvela femicid, ubistvo žene u rodno zasnovanom nasilju, kao posebno krivično djelo u Krivičnom zakonu 2023. godine. Međutim, u praksi sistem ne prepoznaje početno nasilje – uznemiravanje, uhođenje, psihološko zlostavljanje, koje su često praćene prijetnjama životu žrtve i njenih bližnjih.
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22374 times
- Been thanked: 20444 times
Dok ovog bude bilo nećemo se mi dalje pomaći ni milimetar.Nora Ibsenova wrote: 17 Nov 2025, 12:20 Treba imati u perspektivi da je najopasniji momenat za zenu onaj u kom napusti nasilnika, i najveci broj ubistava se o desi upravo zato sto zena odluci otici. I nemaju sve zene oceve, bracu i prijatelje spremne da im pomognu. Prestanimo krivit zrtve molim vas.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.