Kakve budaletine od zena….
Uksoricid u regiji (ženoubistvo)
Moderator: Krokodil Behko
- Morgen
- Zvezda foruma

- Has thanked: 30657 times
- Been thanked: 28334 times
- Status: Offline
- Zanki
- saudade

- Has thanked: 27722 times
- Been thanked: 31704 times
Re: Uksoricid u regiji (ženoubistvo)
Bome toga je uvik bilo i biti će, ne samo na našim prostorima i ne samo u vezi femicida.Masamune wrote: 17 Nov 2025, 13:12Dok ovog bude bilo nećemo se mi dalje pomaći ni milimetar.Nora Ibsenova wrote: 17 Nov 2025, 12:20 Treba imati u perspektivi da je najopasniji momenat za zenu onaj u kom napusti nasilnika, i najveci broj ubistava se o desi upravo zato sto zena odluci otici. I nemaju sve zene oceve, bracu i prijatelje spremne da im pomognu. Prestanimo krivit zrtve molim vas.
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22375 times
- Been thanked: 20444 times
Da biće samo što je kod nas glorifikacija uloge žrtve dio kulture "jer tako treba".
Konkretno za žene treba ostati u vezi/braku sa nasilnikom, sramota je tražiti razvod zbog djece, šta će ljudi misliti... ta žrtva ne samo da se često podrazumijeva, već se upravo i glorifikuje, pa kad se nešto desi opet je žena kriva. To je ono najgore u našem društvu.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1095 times
teska je ovo tema i kod muskaraca i kod zena, i zene su zrtve takvih odrastanja kao i muskarciNora Ibsenova wrote: 17 Nov 2025, 12:27Mislim da si upravu, upravo odgoj najvise utice na razvoj licnosti, bolesni i traumatizovani ljudi mogu odgojit isto takvu osobu, tesko da ce se u takvoj porodici odrasti u zdravu jedinku.tuzlak1212 wrote: 17 Nov 2025, 07:02 bojim se da ce ovog bit puno, nekad mislim da je ovo posljedica i rata i roditelja koji su nakon rata dobili ulogu roditelja i dozivotno deformisali djeci um
sta jedan drkadzija zna kad mu prelije casa osim psovki i nasilja
A tome sto zene svasta i trpe pridonosi glorifikacija nekih proslih vremena kada su zene tepile i durale zarad "opstanka porodice". Cesti su komentari "nase nene su znale sacuvat porodicu" i slicno, a zna se sta je veliki broj nasih nena trpio od svojih muzeva u neka fruga vremena.
kako muskarac odraste u nasilnika, zena odraste u osobu sa daddy issues i bas ih privlace takve budale u kojima se krije nasilnik koji jos nije isplivao
bez da krivim zrtvu il da relativiziram, ali sve je ovo po meni posljedica ratne derofmacije svega u drzavi, mi samo mislimo da zivot ide dalje al na nivou porodice se vidi koliko smo grohnuli
i te drevne nene su takodjer imale posla s slicnim budalama jer i oni su djeca onih iz WW2, sve nam u regionu ide u krug
da hoce ovdje 300 godina ratovi prestat, radjali bi se ko supermani
zao mi ljudi et sta reci
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
- Has thanked: 5117 times
- Been thanked: 4717 times
U pravu si, ima i takvih slucajeva.Zana wrote: 17 Nov 2025, 12:32
Kako bona kad se nerjetko roditelj iznenadi šta mu je dijete uradilo a odgojio ga. A ne žena, koja ga poznaje par godina
Vi što ste našle fine muževe imate sreće. Nikakva mudrost vjeruj
Neki odjednom eksplodiraju, drugi se promjene tokom veze, sta god ali zalostna istina je da ih je mnogo takvih i prije braka, nerjetko vidjala sam i sama kod mojih prijateljica, poznanica. Ponasanje, rjecnik.. fuj. Nije samo fizicko nasilje, nasilje. I kad je neko u drustvu takav, kakav je tek onda iza cetiri zida.
Ne bi ja to nazvala srecom, puno toga mora se uloziti u odnos da bi ferceralo, ali to se ne moze ako je jedna strana (il musko il zensko) obicni krelac. Postoje granice, a nekima su kriteriji da bog sacuva. I takvi se ne vode kuci. Zdrav odnos ne desi se slucajno. Da je sve sreca, jos bi bilo najlakse.
I mozda je nekad bila sramota razvesti se, razumijem, vratiti se kuci.. sve ja to mogu shvatit, ali ne u 21. vijeku. Na stranu psihopate i kukavice sad sto su ubile svoje zene ili muzeve, pricam o nasilnicima kojih ima na svakom koraku i zenama koje to trpe, neke na zalost i opravdavaju i traze hiljadu izgovora za to. Ili muskarci koji trpe nasilje i sute, zbog sramote ili sto misle da im nitko nece vjerovati. Teska manipulacija nasilnika. A prije par godina istrazivanje je pokazalo da cak 70% muskaraca dozivi nasilje u braku i ne prica o tome.
Svega sam se nagledala dok sam radila na Centru za socialni rad. Znam ima traumi, ima straha i manipulacije, straha sto se financija tice ali za koga covjek da se bori ako ne za sebe i svoju djecu?
Kad vide prve znakove, tu treba preseci. Ne cekati da se ponovi. Nadati se ili najgora i najcesca opcija, odluci se za jos jedno djete jer ce ga to kao promjeniti.. tuga.
Malo sam oduzila Zana, ne ljutis se.
Nije sve vezano za odgovor tebi al da ne pisem dva posta.
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“
- Zanki
- saudade

- Has thanked: 27722 times
- Been thanked: 31704 times
Zadnje vrijeme nasilje nad ženama pomalo izlazi iz tih okvira, uopće se ne radi o brakovima kao svetinja, o djeci, o sramoti... on je maltretira jer se osića superiorniji i jer je ljubomoran: na drugog muškarca, na ambicijama, na uspjehu u društvu, nebitno. Ubojstvo nad ženama je iskljućivo iz mržnje koja podrazumjeva sve nabrojano.
To je jedina istina.
Sram je kad neko to relativizira ili pokušava, pozivajući se na milijun razloga totalno nebitnih na žalost žrtvi.
Toćka!
To je jedina istina.
Sram je kad neko to relativizira ili pokušava, pozivajući se na milijun razloga totalno nebitnih na žalost žrtvi.
Toćka!
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
I opet da napisem, ne krivim zrtve nasilnika ALI nisu svi rastanci i razvodi = pogorsanje situacije. Nisu svi psihopati koji ce da ubiju partnera, neki jednostavno ne idu zajedno. Neki poslije zive normalno, funkcioniraju super, odgajaju djecu itd.
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2709 times
- Been thanked: 4857 times
Imas pravo, to je i psihilogiji poznatno i naziva se transgeneracijska trauma. Dakle traume se prenose kroz generacije, da li ratne, vezane za nasilje, itd, ali prenose se.tuzlak1212 wrote: 17 Nov 2025, 13:39teska je ovo tema i kod muskaraca i kod zena, i zene su zrtve takvih odrastanja kao i muskarciNora Ibsenova wrote: 17 Nov 2025, 12:27
Mislim da si upravu, upravo odgoj najvise utice na razvoj licnosti, bolesni i traumatizovani ljudi mogu odgojit isto takvu osobu, tesko da ce se u takvoj porodici odrasti u zdravu jedinku.
A tome sto zene svasta i trpe pridonosi glorifikacija nekih proslih vremena kada su zene tepile i durale zarad "opstanka porodice". Cesti su komentari "nase nene su znale sacuvat porodicu" i slicno, a zna se sta je veliki broj nasih nena trpio od svojih muzeva u neka fruga vremena.
kako muskarac odraste u nasilnika, zena odraste u osobu sa daddy issues i bas ih privlace takve budale u kojima se krije nasilnik koji jos nije isplivao
bez da krivim zrtvu il da relativiziram, ali sve je ovo po meni posljedica ratne derofmacije svega u drzavi, mi samo mislimo da zivot ide dalje al na nivou porodice se vidi koliko smo grohnuli
i te drevne nene su takodjer imale posla s slicnim budalama jer i oni su djeca onih iz WW2, sve nam u regionu ide u krug
da hoce ovdje 300 godina ratovi prestat, radjali bi se ko supermani
zao mi ljudi et sta reci
I svakako da odgoj utice na zene i muskarce, strasno sve u svemu.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9369 times
- Been thanked: 9370 times
uvijek_kontra wrote: 17 Nov 2025, 13:50 I opet da napisem, ne krivim zrtve nasilnika ALI nisu svi rastanci i razvodi = pogorsanje situacije. Nisu svi psihopati koji ce da ubiju partnera, neki jednostavno ne idu zajedno. Neki poslije zive normalno, funkcioniraju super, odgajaju djecu itd.
Nema ALI nakon "ne krivim žrtve nasilnika" . Ne bi smjelo biti. Da nije nju, ubio bi neku drugu. Ženu.
Eto taman i da svaka žena skonta da je on idiot i odbije da bude s njim, da se uda za njega, on će ubiti komšinicu, tetku, majku
Nema ali
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Zana
- Gospođetina

Ispade da neke žene isprovociraju nekog da ubije
A druge ne
A druge ne
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
ALI je znacilo da ne pricam o ljudima koji ubiju zene, ima razlicitih vrsti nasilja, a ne da krivim zrtve.Zana wrote: 17 Nov 2025, 14:13uvijek_kontra wrote: 17 Nov 2025, 13:50 I opet da napisem, ne krivim zrtve nasilnika ALI nisu svi rastanci i razvodi = pogorsanje situacije. Nisu svi psihopati koji ce da ubiju partnera, neki jednostavno ne idu zajedno. Neki poslije zive normalno, funkcioniraju super, odgajaju djecu itd.
Nema ALI nakon "ne krivim žrtve nasilnika" . Ne bi smjelo biti. Da nije nju, ubio bi neku drugu. Ženu.
Eto taman i da svaka žena skonta da je on idiot i odbije da bude s njim, da se uda za njega, on će ubiti komšinicu, tetku, majku
Nema ali
- Zana
- Gospođetina

uvijek_kontra wrote: 17 Nov 2025, 14:23ALI je znacilo da ne pricam o ljudima koji ubiju zene, ima razlicitih vrsti nasilja, a ne da krivim zrtve.Zana wrote: 17 Nov 2025, 14:13
Nema aliA mozda se ja samo ne znam pravilno izjasnit sa rijecima pa bolje da sutim.
![]()
I ja ću da ćutim, bar dok je ova jugovina
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3799 times
- Been thanked: 6976 times
Svakog ko ubije drugu osobu, ne treba zaliti..
ili u dozivotni ili smrtna kazna..
ili u dozivotni ili smrtna kazna..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1656 times
- Been thanked: 3122 times
Ma bjezi ja da rođenog brata vidim da pizdi za ženom zajebavao bi gaedo_79 wrote: 17 Nov 2025, 10:44U mene se brak raspao ... otišao kod sudije sa bivšom ženom .... završili što se imalo završit .... sjeo kod kuće sam i poslagao kockice .... zapljuvao u šake i gas dalje .... ide ide ... ne ide brale moj svako sebi i gotovo .... ni prvi ni posljednji ....Mutevelija wrote: 17 Nov 2025, 09:47 Ne mogu shvatiti te likove nikako, čemu tolika posesivnost i paćeništvo.
Zašto su toliko jadni i na kraju ugroze i ovaj i onaj život na onom svijetu, to je toliki grijeh , možda čak i rekao bi do veličine širka.
Eto žena te ostavila i sad ti nju toliko idealizuješ do stepena da ne možeš živjeti bez nje dižeš na pijedestal kao da je božanstvo pa onda ubijaš.
Nekako paradoksalno.
Kažu da se probao ubiti kasnije.
A ovi što se samosažaljevaju i glume sad paćenike .... to su p***e od ljudi koji nemaju muda da se suoče s realnošću .....
Rekao bi jebla te ona šta pizdiš za njom, jesi muško, Jel te stid , gdje ti je ponos dostojanstvo.
Koji je to luksuz u životu kad vidim da narod ide na dijalize ,ima rakove a neko eto zamisli da je sve izgubio ako ga žena ostavi.
I ode se sveti, to za mene nije muško.
A kažu da su slabiji muškarci opasniji od jakih .
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 52253 times
- Been thanked: 9280 times
Ljep je za visit na prvoj najblizoj banderi ocam
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4166 times
- Been thanked: 3839 times
Može li biti ubistvo žene od strane muškarca, a da razlog nije neka mržnja prema ženskom rodu?Zana wrote: 17 Nov 2025, 14:13uvijek_kontra wrote: 17 Nov 2025, 13:50 I opet da napisem, ne krivim zrtve nasilnika ALI nisu svi rastanci i razvodi = pogorsanje situacije. Nisu svi psihopati koji ce da ubiju partnera, neki jednostavno ne idu zajedno. Neki poslije zive normalno, funkcioniraju super, odgajaju djecu itd.
Nema ali
Npr. razlog zbog kojeg bi muškarac ubio i nekog muškarca poznanika, npr. novac, ili gdje bi razlog u braku bio isti kao u nekom gay braku ili vezi, gdje muško ubije muško?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3799 times
- Been thanked: 6976 times
Prije otprilike mjesec dana dvoje balavaca iz Srbije, ona mozda 16, on mozda 18..
i u prolazu, cujem hoces sad da umres, hoces da te ubijem..
dere se na nju ko ludak..
i ta curica, koja mu je vjerovatno djevojka, moze biti potencijalna zrtva sutra..
sad je pitanje, ko je tog ludaka odgojio..kakvi su mu roditelji..
a i kakvi su roditelji od curice, koji je pustaju samu napolje sa toliko godina, da ne znaju, sa kim je i sta je..
jer nasilna djeca vecinom dolaze iz bolesni i naslilni obitelji..
i u prolazu, cujem hoces sad da umres, hoces da te ubijem..
dere se na nju ko ludak..
i ta curica, koja mu je vjerovatno djevojka, moze biti potencijalna zrtva sutra..
sad je pitanje, ko je tog ludaka odgojio..kakvi su mu roditelji..
a i kakvi su roditelji od curice, koji je pustaju samu napolje sa toliko godina, da ne znaju, sa kim je i sta je..
jer nasilna djeca vecinom dolaze iz bolesni i naslilni obitelji..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Tokmak
- Vucin apostol

- Has thanked: 1580 times
- Been thanked: 1445 times
Baš kao što sam i predvidio, Mup pere ruke, sad vele da Kalajdžić kao nije imao dozvolu za držanje oružja tj. nisu mu je izdali nedavno, iako je već bio pod prismotrom zbog prijetnji nekoj drugoj curi, nota bene...Tokmak wrote: 16 Nov 2025, 22:41 MUP HNŽ mu je prije par dana sano dao dozvolu za nošenje pištolja.
To je odmah za ostavke ministra i otkaza onome tko je direktno potpisao dozvolu.
Jbg ,sin poznatog bivšeg nogomataša , iz "dobre" familije branit će ga vjerovatno Nada Dalipagić...mostarska tzv. elita.
Ni ministar ,ni gradonačelnik ne pomišljaju čak niti kurtoazno ponuditi ostavke.
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1656 times
- Been thanked: 3122 times
Treba naglasiti da je bio sudija u fudbalskom klubu, a to naglašava jednu od karakteristika dominantnosti.
A i muškarci koji imaju podbradak uvijek su sumnjivi, ono maloi dlaka ispod usta.
Nisu čista posla.
A i muškarci koji imaju podbradak uvijek su sumnjivi, ono maloi dlaka ispod usta.
Nisu čista posla.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Zana
- Gospođetina

Naseef Mushroom wrote: 17 Nov 2025, 18:17Može li biti ubistvo žene od strane muškarca, a da razlog nije neka mržnja prema ženskom rodu?Zana wrote: 17 Nov 2025, 14:13
Nema ali
Npr. razlog zbog kojeg bi muškarac ubio i nekog muškarca poznanika, npr. novac, ili gdje bi razlog u braku bio isti kao u nekom gay braku ili vezi, gdje muško ubije muško?
A što mene to pitaš? Može, vjerovatno ali su ova druga, o kojima i pričamo, na ovoj temu, ubistva, češća.