Sirija
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- KOMESAR
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Re: Sirija
Dok se cijeli svijet zgražava nad zločinima koje čine Bashar Assad i šiitski Hezbolah nad stanovnicima sirijskog grada Madaye, simpatizeri Hezbolaha putem društvenih mreža vode kampanju ismijavanja sa izgladnjelim stanovnicima spomenutog opkoljenog grada.
Hezbolahovci objavljuju fotografije hrane sa uvredljivim komentarima, kosture i druge gadosti.
Hezbolahovci objavljuju fotografije hrane sa uvredljivim komentarima, kosture i druge gadosti.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
HIROŠIMA I NAGASAKI..eto pišem srpski, da me ceo svet razume.... Di ste bili 45. HUMANISTI...A DI 99.?KOMESAR wrote:Dok se cijeli svijet zgražava nad zločinima koje čine Bashar Assad i šiitski Hezbolah nad stanovnicima sirijskog grada Madaye, simpatizeri Hezbolaha putem društvenih mreža vode kampanju ismijavanja sa izgladnjelim stanovnicima spomenutog opkoljenog grada.
- husein_kapetan
- Na probnom

Pozdrav svima.. posto sam novi ovdje pozdrav smatram obavezom
Posto na ovom postu materijala za zdravu diskusiju ima mnogo.. nadam se da ce moje naredno.. a u svrhu korektne diskusije biti.. svrsishodno..
Posto na ovom postu materijala za zdravu diskusiju ima mnogo.. nadam se da ce moje naredno.. a u svrhu korektne diskusije biti.. svrsishodno..
"Ima Bosne, beglerbeže i Bošnjaka u njoj! Bili su prije vas i ako Bog da, biti će i poslije vas!"
Dobrodošao kapetanehusein_kapetan wrote:Pozdrav svima.. posto sam novi ovdje pozdrav smatram obavezom
nije baš tema za dobrodošlicu i upoznavanje, ali zapravo nebitno
samo naprijed
Habibti, ya nour el - ain... 
- husein_kapetan
- Na probnom

Veoma"hrabra" afermacija.. kako vidim uvijena u nekakav plast fantomatske "strategije" .. a fakrti podastrti jednostrani.. u najmanju ruku.. i neistiniti..KOMESAR wrote:Iako je ISIL u medijima obično predstavljen kao hrpa krvožednih terorista koji samo traže krv i pokolj, surova i neprijatna realnost je da njihovi vojni potezi često imaju daleko više logike i strateškog smisla nego oni koje izvode njihovi protivnici. Dok je sirijska arapska vojska u ovom trenutku uključena u krvave borbe da bi oslobodila nekoliko nebitnih sela u guvernatima Aleppo, Latakija i Idlib, čije osvajanje neće bitnije promijeniti stratešku sliku Sirije, ISIL napreduje prema libanonskoj granici i blizu je da presiječe ključnu cestovnu vezu koja spaja Damask i Homs.
Nadam se da citirani ima logicno pojasnjenje za svoje pisanje..
Bez ove hipokrizije zvane "stratesko gledanje"..
"Ima Bosne, beglerbeže i Bošnjaka u njoj! Bili su prije vas i ako Bog da, biti će i poslije vas!"
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Istaknute činjenice pobij argumentima.husein_kapetan wrote:Veoma"hrabra" afermacija.. kako vidim uvijena u nekakav plast fantomatske "strategije" .. a fakrti podastrti jednostrani.. u najmanju ruku.. i neistiniti..KOMESAR wrote:Iako je ISIL u medijima obično predstavljen kao hrpa krvožednih terorista koji samo traže krv i pokolj, surova i neprijatna realnost je da njihovi vojni potezi često imaju daleko više logike i strateškog smisla nego oni koje izvode njihovi protivnici. Dok je sirijska arapska vojska u ovom trenutku uključena u krvave borbe da bi oslobodila nekoliko nebitnih sela u guvernatima Aleppo, Latakija i Idlib, čije osvajanje neće bitnije promijeniti stratešku sliku Sirije, ISIL napreduje prema libanonskoj granici i blizu je da presiječe ključnu cestovnu vezu koja spaja Damask i Homs.
- husein_kapetan
- Na probnom

Duzno postovanje i vama..storm wrote:Dobrodošao kapetanehusein_kapetan wrote:Pozdrav svima.. posto sam novi ovdje pozdrav smatram obavezom
nije baš tema za dobrodošlicu i upoznavanje, ali zapravo nebitno
samo naprijed
Naprotiv.. covjek bi trebao pisati i razmjenjivati misljenje u tematikama gdje ima sta reci i razmjeniti zdravu diskusiju sa on8m koje ova tematika interesuje..
Nisam od onih koji forume koriste samo zarad "zabave" ponekad je dobro razmjeniti vlastita vidjenja i mozda postati malo upuceniji u ovu tematiku koja je po meni uslovljena globalnom geostrateskom "igrom" od cijeg ishoda ce.. mozda svima nama zavisiti mnogo sto-sta..
Jos jednom zahvaljujem na dobrodoslici..
husein_kapetan wrote:Pozdrav svima.. posto sam novi ovdje pozdrav smatram obavezom
Ama mogao si i malo ljepsi nick odabrati, ali ovdje ces sigurno imati bolju sudbinu od huseina..
Imamo mi nase povjesnicare..Behka, Saleta, Rankeca..Zmaja..Storma...
Djelujes odmah dobro potkovan znanjem..
Citam medavno da su u Siriji pojeli sve macke i pse...
Jadni narode...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 
Odlično..i ja sam iz nekih razloga prilično zainteresiran za tematiku Sirije, zbivanja u i oko nje...a prema prvim rečenicama, mislim, da smo na sličnom tragu.husein_kapetan wrote: Duzno postovanje i vama..
Naprotiv.. covjek bi trebao pisati i razmjenjivati misljenje u tematikama gdje ima sta reci i razmjeniti zdravu diskusiju sa on8m koje ova tematika interesuje..
Nisam od onih koji forume koriste samo zarad "zabave" ponekad je dobro razmjeniti vlastita vidjenja i mozda postati malo upuceniji u ovu tematiku koja je po meni uslovljena globalnom geostrateskom "igrom" od cijeg ishoda ce.. mozda svima nama zavisiti mnogo sto-sta..
Nema na čemu, samo opušteno
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41543 times
- Been thanked: 28324 times
Storm voli Sirijkestorm wrote:Odlično..i ja sam iz nekih razloga prilično zainteresiran za tematiku Sirije, zbivanja u i oko nje...a prema prvim rečenicama, mislim, da smo na sličnom tragu.husein_kapetan wrote: Duzno postovanje i vama..
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
I SirijceRum wrote:Storm voli Sirijkestorm wrote:Odlično..i ja sam iz nekih razloga prilično zainteresiran za tematiku Sirije, zbivanja u i oko nje...a prema prvim rečenicama, mislim, da smo na sličnom tragu.husein_kapetan wrote: Duzno postovanje i vama..
Na čijoj si strani, Al-Nusra ili Assad?husein_kapetan wrote:Veoma"hrabra" afermacija.. kako vidim uvijena u nekakav plast fantomatske "strategije" .. a fakrti podastrti jednostrani.. u najmanju ruku.. i neistiniti..KOMESAR wrote:Iako je ISIL u medijima obično predstavljen kao hrpa krvožednih terorista koji samo traže krv i pokolj, surova i neprijatna realnost je da njihovi vojni potezi često imaju daleko više logike i strateškog smisla nego oni koje izvode njihovi protivnici. Dok je sirijska arapska vojska u ovom trenutku uključena u krvave borbe da bi oslobodila nekoliko nebitnih sela u guvernatima Aleppo, Latakija i Idlib, čije osvajanje neće bitnije promijeniti stratešku sliku Sirije, ISIL napreduje prema libanonskoj granici i blizu je da presiječe ključnu cestovnu vezu koja spaja Damask i Homs.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
- husein_kapetan
- Na probnom

Ono sto vi.. postovani.. nazivate "argumentima" .. a sto ja nazvah "hrabrom" (neistinitom) afermacijom neko.. malo upuceniji bi svstao u "pozicioniranje" unutar jedne diskusije i naravno uvjerenja koje se u ovom "svijetlu" prenosi..KOMESAR wrote:Istaknute činjenice pobij argumentima.husein_kapetan wrote:Veoma"hrabra" afermacija.. kako vidim uvijena u nekakav plast fantomatske "strategije" .. a fakrti podastrti jednostrani.. u najmanju ruku.. i neistiniti..KOMESAR wrote:Iako je ISIL u medijima obično predstavljen kao hrpa krvožednih terorista koji samo traže krv i pokolj, surova i neprijatna realnost je da njihovi vojni potezi često imaju daleko više logike i strateškog smisla nego oni koje izvode njihovi protivnici. Dok je sirijska arapska vojska u ovom trenutku uključena u krvave borbe da bi oslobodila nekoliko nebitnih sela u guvernatima Aleppo, Latakija i Idlib, čije osvajanje neće bitnije promijeniti stratešku sliku Sirije, ISIL napreduje prema libanonskoj granici i blizu je da presiječe ključnu cestovnu vezu koja spaja Damask i Homs.
Ja sada nebih.. ipak sam novi.. zauzimao pozicije.. ali mislim da je sasvim dovoljno prelistati malo kredibilnih izvora da se shvati situacija terorista isila i satelita tipa nusra itd..
Stoga i moj osvrt na vase pisanje.. a ako zelite dodatno produbiti napisano biti ce mi zadovoljstvo..
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Moje zanimanje sukoba u Siriji ide u pravcu onoga što se vidi na terenu.O bilo čemu drugom možemo samo da nagađamo.Suludo je tvrditi da se radi o sukobu planetarnih razmjera?husein_kapetan wrote:Ono sto vi.. postovani.. nazivate "argumentima" .. a sto ja nazvah "hrabrom" (neistinitom) afermacijom neko.. malo upuceniji bi svstao u "pozicioniranje" unutar jedne diskusije i naravno uvjerenja koje se u ovom "svijetlu" prenosi..KOMESAR wrote:Istaknute činjenice pobij argumentima.husein_kapetan wrote:Veoma"hrabra" afermacija.. kako vidim uvijena u nekakav plast fantomatske "strategije" .. a fakrti podastrti jednostrani.. u najmanju ruku.. i neistiniti..KOMESAR wrote:Iako je ISIL u medijima obično predstavljen kao hrpa krvožednih terorista koji samo traže krv i pokolj, surova i neprijatna realnost je da njihovi vojni potezi često imaju daleko više logike i strateškog smisla nego oni koje izvode njihovi protivnici. Dok je sirijska arapska vojska u ovom trenutku uključena u krvave borbe da bi oslobodila nekoliko nebitnih sela u guvernatima Aleppo, Latakija i Idlib, čije osvajanje neće bitnije promijeniti stratešku sliku Sirije, ISIL napreduje prema libanonskoj granici i blizu je da presiječe ključnu cestovnu vezu koja spaja Damask i Homs.
Ja sada nebih.. ipak sam novi.. zauzimao pozicije.. ali mislim da je sasvim dovoljno prelistati malo kredibilnih izvora da se shvati situacija terorista isila i satelita tipa nusra itd..
Stoga i moj osvrt na vase pisanje.. a ako zelite dodatno produbiti napisano biti ce mi zadovoljstvo..
- husein_kapetan
- Na probnom

Istini za volju.. posto vas ne znam i pokusavam po prvi put ovdje nesto napisati.. nisam se ni u snu nadao ovom pitanju ..ali mozda je i dobro sto me pitaste.. mozda dobro i zarad ostalih diskutanata ovdje..Lebowski wrote:Na čijoj si strani, Al-Nusra ili Assad?husein_kapetan wrote:Veoma"hrabra" afermacija.. kako vidim uvijena u nekakav plast fantomatske "strategije" .. a fakrti podastrti jednostrani.. u najmanju ruku.. i neistiniti..KOMESAR wrote:Iako je ISIL u medijima obično predstavljen kao hrpa krvožednih terorista koji samo traže krv i pokolj, surova i neprijatna realnost je da njihovi vojni potezi često imaju daleko više logike i strateškog smisla nego oni koje izvode njihovi protivnici. Dok je sirijska arapska vojska u ovom trenutku uključena u krvave borbe da bi oslobodila nekoliko nebitnih sela u guvernatima Aleppo, Latakija i Idlib, čije osvajanje neće bitnije promijeniti stratešku sliku Sirije, ISIL napreduje prema libanonskoj granici i blizu je da presiječe ključnu cestovnu vezu koja spaja Damask i Homs.
Vi mene pitate dali sam " za nusru" ....... ?? ili Assada.. po Bogu covjece.. Ovdje me javno pitate dali sam za ogranak terorista al-kaide i siriji..???
Ja se nadam da je ovo nekakvo zezanje ili sta vec .. a ako nije.. moracete mi jasno odgovoriti zasto ste me ovo pitali...
Ja sam za napaceni.. izmanipulisani.. bombardovani.. raseljeni .. ugnjetavani i ponizeni sirijski narod i ono malo civilizacije, kulture, suzivota i sekularnosti sto im je uprkos svemu ostalo.. i sto sa ponosom brane od hordi placenika evo vec sestu godinu..
A i ostavljam sebi mogucnost da vam dodatno odgovorim na ovo vase krajnje "neukusno" pitanje..
- husein_kapetan
- Na probnom

Bez preteze za bilo kakvim poredjenjem.. moram vam priznati da je ovaj nick urezan u moj dnk evo vec par decenija.. I to ne bez razloga.. ali sta cu rob sam nase tradicije.. kulture, naseg vjekovnog.. bez primjesa.. ono izvorno.. okrenut porodici i raji.. ali onoj pravoj prijeratnoj.. iznad svega.. pa ako je grijeh..Biba wrote:husein_kapetan wrote:Pozdrav svima.. posto sam novi ovdje pozdrav smatram obavezom
Ama mogao si i malo ljepsi nick odabrati, ali ovdje ces sigurno imati bolju sudbinu od huseina..
Imamo mi nase povjesnicare..Behka, Saleta, Rankeca..Zmaja..Storma...
Djelujes odmah dobro potkovan znanjem..
Citam medavno da su u Siriji pojeli sve macke i pse...
Jadni narode...
.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Da se vratimo vrijesku i početku priče?husein_kapetan wrote:Istini za volju.. posto vas ne znam i pokusavam po prvi put ovdje nesto napisati.. nisam se ni u snu nadao ovom pitanju ..ali mozda je i dobro sto me pitaste.. mozda dobro i zarad ostalih diskutanata ovdje..Lebowski wrote:Na čijoj si strani, Al-Nusra ili Assad?husein_kapetan wrote:Veoma"hrabra" afermacija.. kako vidim uvijena u nekakav plast fantomatske "strategije" .. a fakrti podastrti jednostrani.. u najmanju ruku.. i neistiniti..KOMESAR wrote:Iako je ISIL u medijima obično predstavljen kao hrpa krvožednih terorista koji samo traže krv i pokolj, surova i neprijatna realnost je da njihovi vojni potezi često imaju daleko više logike i strateškog smisla nego oni koje izvode njihovi protivnici. Dok je sirijska arapska vojska u ovom trenutku uključena u krvave borbe da bi oslobodila nekoliko nebitnih sela u guvernatima Aleppo, Latakija i Idlib, čije osvajanje neće bitnije promijeniti stratešku sliku Sirije, ISIL napreduje prema libanonskoj granici i blizu je da presiječe ključnu cestovnu vezu koja spaja Damask i Homs.
Vi mene pitate dali sam " za nusru" ....... ?? ili Assada.. po Bogu covjece.. Ovdje me javno pitate dali sam za ogranak terorista al-kaide i siriji..???
Ja se nadam da je ovo nekakvo zezanje ili sta vec .. a ako nije.. moracete mi jasno odgovoriti zasto ste me ovo pitali...
Ja sam za napaceni.. izmanipulisani.. bombardovani.. raseljeni .. ugnjetavani i ponizeni sirijski narod i ono malo civilizacije, kulture, suzivota i sekularnosti sto im je uprkos svemu ostalo.. i sto sa ponosom brane od hordi placenika evo vec sestu godinu..
A i ostavljam sebi mogucnost da vam dodatno odgovorim na ovo vase krajnje "neukusno" pitanje..
Nije li prvo bio ustanak protiv tiranije Asada?
- husein_kapetan
- Na probnom

Ako se po jutru dan poznaje .. lose krenusmo.. nejse.. nadam da "ispadi " ovog tipa su endemicni i cirkoskriptni..
Mislim da posjedujem nesto znanja naime sukoba o kom pisemo i biti ce mi zadovoljstvo odgovoriti na svaki logican upit.. i time mozda napraviti pocetnu platformu za eventualnu daljnju diskusiju..
Mislim da posjedujem nesto znanja naime sukoba o kom pisemo i biti ce mi zadovoljstvo odgovoriti na svaki logican upit.. i time mozda napraviti pocetnu platformu za eventualnu daljnju diskusiju..
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Zašto Rusi razaraju sirijske gradove?husein_kapetan wrote:Ako se po jutru dan poznaje .. lose krenusmo.. nejse.. nadam da "ispadi " ovog tipa su endemicni i cirkoskriptni..
- husein_kapetan
- Na probnom

Vi samo jednostavno "preletite" moj upis i upit i nastavite po svome..KOMESAR wrote:Da se vratimo vrijesku i početku priče?husein_kapetan wrote: Istini za volju.. posto vas ne znam i pokusavam po prvi put ovdje nesto napisati.. nisam se ni u snu nadao ovom pitanju ..ali mozda je i dobro sto me pitaste.. mozda dobro i zarad ostalih diskutanata ovdje..
Nije li prvo bio ustanak protiv tiranije Asada?
Dabi ste sa mnom imali bilo kakvu diskusiju ocekujem minimum "parlamentarnosti" .. nadam se da shvatate.. inace je nasa diskusija ovim zavrsena..